abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_199740300
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 juni 2021 08:59 schreef illusions het volgende:

[..]

Onzin. Mijn ouders, beiden genezen van kanker, in de 70, hebben nog geen vaccinatie kunnen nemen.
Ja belachelijk

Tieners met risico's ook nog niet las ik. Dat statement van de betreffende user is inhoudelijk niet juist.
pi_199740328
quote:
7s.gif Op vrijdag 4 juni 2021 00:26 schreef Stray_cat het volgende:

[..]

Dat gaat nooit gebeuren
Maar dat is omdat men graag dwars ligt zoals een kind van 4 weleens dwars wil liggen.
pi_199740333
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 juni 2021 09:07 schreef illusions het volgende:

[..]

Wat een debiel, lekker haalbaar ook een eigen cryptomunt. Niet eentje die al bestaat en waar toepassingen voor zijn, maar een nieuwe. Sowieso zal het geen munt worden, maar een token, en dan nog gaat het geen momentum krijgen. Pak alle FvD-kiezers, bedenk hoeveel % ervan uberhaupt weet hoe ze crypto moeten gebruiken, en dan heb je een clubje van 7 nerds over.
Bij normale mensen (en niet bij doorgesnoven "vrijheidsstrijders") blijven dit soort fantasiën vooral beperkt tot dronken avonden met vrienden waarbij je de ochtend erop alles alweer vergeten bent.
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
  vrijdag 4 juni 2021 @ 11:02:00 #254
189978 controlaltdelete
Ik reageer niet op trollen
pi_199740674
Jullie held en lichtend voorbeeld Hugo de Clown is anders ook niet vies van coco.
Als je in discussie gaat met een trol, wint hij. Als je een trol beledigt, wint hij. Als je tekeer gaat tegen een trol, wint hij. Het enige waar trollen niet tegen kunnen, is te worden genegeerd.
pi_199740699
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 juni 2021 11:02 schreef controlaltdelete het volgende:
Jullie held en lichtend voorbeeld Hugo de Clown is anders ook niet vies van coco.
Ah toe, zeg nog eens wat doms.
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
pi_199741383
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 juni 2021 08:59 schreef illusions het volgende:

[..]

Onzin. Mijn ouders, beiden genezen van kanker, in de 70, hebben nog geen vaccinatie kunnen nemen.
Spanje?
Vakman pur sang
pi_199741485
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 juni 2021 11:50 schreef Lospedrosa het volgende:

[..]

Spanje?
Neuh, gewoon Nederland.
pi_199741518
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 juni 2021 12:01 schreef illusions het volgende:

[..]

Neuh, gewoon Nederland.
Door het medicijnen gebruik of door de behandeling?
We zijn in normale gevallen al bij bouwjaar 1982 nu.
Vakman pur sang
pi_199741841
pi_199741887
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 juni 2021 12:41 schreef weetjewel5 het volgende:
[ afbeelding ]
Zonder de media had je er niets van meegekregen.

Tjah die eerste golf... zaten ze wel erg krap, ook zeker in Italië.

Het is maar de vraag of de politiek hier iets van gaat leren... Denk het niet eigenlijk.
"Het enkele feit dat de gewasbeschermingsmiddelen zijn toegelaten, geeft in ieder geval geen garantie op het ontbreken van met name een uitgesteld schadelijk effect op de gezondheid van mensen."
pi_199741997
quote:
0s.gif Op donderdag 3 juni 2021 09:48 schreef weetjewel5 het volgende:
[ twitter ]
Goh, dus het komt toch uit het lab, wat een verrassing.
pi_199743926
Als alles gaat zoals de afgelopen dagen, kan ik morgen een afspraak gaan maken voor vaccinatie *O*
Mijn blog over o.a. leven met OCD (dwang) | https://mdj-stek.nl
  vrijdag 4 juni 2021 @ 16:24:45 #263
189978 controlaltdelete
Ik reageer niet op trollen
pi_199744281
Nu wordt door de vaccinaatjes al gemeld wanneer ze een afspraak kunnen maken voor hun spuit? Een groots moment! Lijkt wel een trofee of een soort van doop want erna behoren ze officieel tot de sekte. :+



:{
Als je in discussie gaat met een trol, wint hij. Als je een trol beledigt, wint hij. Als je tekeer gaat tegen een trol, wint hij. Het enige waar trollen niet tegen kunnen, is te worden genegeerd.
pi_199744458
twitter


Een man die zich verkleed als vrouw ...health expert _O-

Wat een wereld joh, alles is omgekeerd
pi_199744647
twitter


Wat een kneusjes zijn die wappies ook.. Foto delen die in 2019 is genomen (de Jong kreeg de grieprik) en dan ook meteen dingen zien die er niet zijn.

Btw ik denk dat @controlaltdelete nog het e.e.a. moet leren over wat een sekte nu precies is..
Mijn blog over o.a. leven met OCD (dwang) | https://mdj-stek.nl
  vrijdag 4 juni 2021 @ 17:58:39 #266
189978 controlaltdelete
Ik reageer niet op trollen
pi_199745243
Over Clown De Jonge gesproken, (vrienden)dealtjes en sjoemelen.

Volksgezondheid gaf Sywert van Lienden vergaande voorkeursbehandeling

De mondkapjesdeal met Sywert van Lienden was niet uitzonderlijk en voldeed aan alle eisen van het Landelijk Consortium Hulpmiddelen, zo meldde minister Van Ark (Medische Zorg) deze week aan de Tweede Kamer. Uit onderzoek van Follow the Money blijkt echter dat het consortium meermaals protest aantekende, omdat Van Lienden niet betrouwbaar werd geacht en er al genoeg mondkapjes waren. De top van VWS drukte de megaorder er toch doorheen.

Hoe kon een opiniemaker en ambtenaar zonder enige ervaring met mondkapjes in april 2020 een order van 100 miljoen euro binnenslepen bij het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS)? Een deal waaraan hij – terwijl hij zich voordeed als filantroop – persoonlijk 9 miljoen euro verdiende, zo onthulde Follow the Money deze week.

In de chaos van vorig voorjaar was de deal met Sywert van Lienden niet uitzonderlijk, benadrukte minister Tamara van Ark (VVD) van Medische Zorg donderdagavond nogmaals in het Kamerdebat. Er bestond een ernstig tekort aan mondkapjes, de Kamer drong zelf aan op meer bestellingen, en Van Lienden was een van de vele partijen met een aanbod.

‘We hadden niet de luxe om nee te zeggen,’ zei Van Ark tegen de Kamer. Al suggereerde ze later dat het publieke profiel van Van Lienden mogelijk meespeelde bij de deal: ‘Ik sluit niet uit dat het feit dat iemand zoveel publiciteit zocht en op zoveel plekken liet weten dat hij het zelf beter kon, een rol heeft gespeeld.’

Ook afgelopen dinsdag schreef Van Ark, in antwoord op tientallen Kamervragen, dat Van Lienden werd behandeld als alle andere leveranciers. Het in maart 2020 opgerichte Landelijk Consortium Hulpmiddelen (LCH) – de inkooporganisatie van de overheid – had Van Liendens aanbod ‘zorgvuldig bekeken’ en ‘beoordeeld aan de hand van de criteria prijs, kwaliteit en leveringszekerheid,’ aldus Van Ark. ‘De aanbieding van de heer Van Lienden van Stichting Hulptroepen Alliantie was daarop geen uitzondering.’

Betere aanbiedingen
Maar uit onderzoek van Follow the Money blijkt dat dit niet juist is. Anders dan de minister doet voorkomen, achtte het LCH Van Lienden en zijn twee partners geen betrouwbare partij – de leveringszekerheid werd betwijfeld. Bovendien lagen er betere aanbiedingen van betrouwbaar geachte partijen én waren er volgens de inkopers al meer dan genoeg mondkapjes besteld.

Daarom adviseerde het LCH het ministerie juist nadrukkelijk om níet met Van Lienden in zee te gaan. Het ministerie drukte de deal toch door, waarna het consortium bij de top van VWS tot tweemaal toe formeel protest aantekende tegen dit besluit, bevestigen drie direct betrokken bronnen onafhankelijk van elkaar aan Follow the Money.

VWS bevestigt na vragen dat het LCH een negatief advies gaf over de ‘aantallen’. ‘VWS wilde de deal wel door laten gaan gezien de omvang van deze order en de onzekerheid over voldoende leveringen aan persoonlijke beschermingsmiddelen.’

De bestelling van 40 miljoen mondkapjes werd door het ministerie volledig vooraf gefinancierd, waardoor Van Lienden een verwaarloosbaar risico liep. Van Ark zei dat ze daar donderdagavond pas achter kwam, terwijl Follow the Money dit al 22 mei publiceerde. In de Tweede Kamer stelde Van Ark donderdagavond dat VWS vorig jaar tien overeenkomsten volledig vooruitbetaalde – op een totaal van ruim honderd deals met leveranciers. Maar een direct betrokkene betwijfelt dat: ‘Ik ken niet één ander geval, normaal gesproken betaalden we juist niet volledig vooruit.’

Van Lienden kwam bovendien – dankzij het aanspreken van zijn Haagse connecties – tot tweemaal toe aan tafel bij de verantwoordelijke minister Martin van Rijn, blijkt uit de antwoorden van Van Ark. Andere aanbieders hadden op hetzelfde moment enorme moeite om contact te krijgen met het consortium en het ministerie. Volgens VWS heeft Van Rijn ‘met verschillende partijen gesproken’. Desgevraagd wil Martin van Rijn niet toelichten of hij destijds ook met andere leveranciers sprak.

LCH weigert deal Van Lienden
Van Lienden komt rond half maart 2020 voor het eerst aan tafel bij het pas opgerichte Landelijk Consortium Hulpmiddelen, nadat hij zich bij de politiek adviseur van minister Hugo de Jonge heeft gemeld met de vraag waar hij terecht kan met een aanbod voor mondmaskers.

De experts van het consortium willen een distributieketen opzetten om de zorg zo snel mogelijk van meer beschermingsmiddelen te voorzien. Maar Van Lienden heeft andere plannen, zeggen betrokkenen: hij wil via de keten van de overheid ook de webshop van zijn nieuwe stichting Hulptroepen bevoorraden. De inkopers vermoeden dat hij er geld aan wil verdienen.

Dat stuit het LCH ernstig tegen de borst. Het splitsen van de distributieketen zou ten koste gaan van de urgente levering aan de zorg. ‘Pas als de schaarste zou zijn opgelost was het verstandig om er een lijn naast te zetten,’ zegt een van hen. ‘We maakten hem duidelijk dat we de faciliteiten niet voor een webshop gingen inzetten. Maar Van Lienden hield vol.’

Dat leidt tot een hoogoplopend conflict, vertelt de betrokkene. ‘We hebben hem met bewaking het pand uitgezet.’ Het LCH brengt hierover verslag uit aan Mark Frequin, een topambtenaar van VWS die op projectbasis leiding geeft aan het inkoopconsortium, zo bevestigen meerdere bronnen.

Van Lienden ontkent in een reactie dat hij en zijn partners in deze fase een eigen webshop wilden opzetten. ‘Daar is nooit sprake van geweest.’ Volgens hem zagen de commerciële partijen binnen het LCH de Hulptroepen onterecht als potentiële concurrent, omdat ze samenwerkten met internetwinkel Coolblue. ‘Men was bang dat Coolblue ook de stap naar de zorg zou willen maken.’

De rode loper gaat uit bij het ministerie
Van Lienden laat het er niet bij zitten. Op 30 maart 2020 stuurt hij het ministerie van VWS een e-mail om zijn Hulptroepen te ‘introduceren’, schrijft minister Van Ark aan de Kamer. Ook meldt zij dat er in maart – zonder een datum te noemen – een gesprek is geweest tussen minister Van Rijn en Van Lienden. Gezien de datum van de e-mail ligt het voor de hand dit gesprek plaatsvond op 31 maart, een dag nadat Van Lienden zichzelf introduceerde. VWS geeft geen antwoord op de vraag wanneer het gesprek plaatsvond.

Het LCH heeft op dat moment al een zogenoemd VIP-loket ingericht, waar aanbiedingen worden beoordeeld van personen met een groot netwerk of een grote publieke bekendheid. Het gaat om Kamerleden, topmensen uit het bedrijfsleven en verscheidene bekendheden, onder wie zakenvrouw Nina Storms en tv-persoonlijkheid Ali B. In deze periode geeft het LCH aan 200 van de in totaal 23.000 aanbiedingen het stempel ‘VIP’. Met de meeste aanbieders gaat VWS niet in zee.

Sywert van Lienden hoeft niet langs dit VIP-loket: zijn voorstel komt direct op het bureau van de eindbeslissers op het ministerie.


SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Als je in discussie gaat met een trol, wint hij. Als je een trol beledigt, wint hij. Als je tekeer gaat tegen een trol, wint hij. Het enige waar trollen niet tegen kunnen, is te worden genegeerd.
pi_199745475
quote:
10s.gif Op vrijdag 4 juni 2021 00:42 schreef Stray_cat het volgende:

[..]

Eh, nee, er is plots geen griep meer? Punt eigenlijk wel.
Not this shit again. :')

Maatregelen tegen corona, wat besmettelijker is dan de griep, werken ook tegen griep. Wie had dat ooit gedacht? :D
pi_199745507
Griep? Welke griep?
Vakman pur sang
pi_199745511
Corona Griep of influenza griep?
Vakman pur sang
pi_199745523
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 juni 2021 16:39 schreef PSVCL het volgende:
[ twitter ]

Een man die zich verkleed als vrouw ...health expert _O-

Wat een wereld joh, alles is omgekeerd
Nou vind ik dat dat soort mensen zeker een kronkel in hun kop hebben, maar ik zie niet in waarom ze daardoor ongeschikt zouden zijn als "health expert." Mentale gezondheid misschien, maar de tweet is niet in te zien dus who knows? Als het om lichamelijke gezondheid gaat zou ik eerder zeggen dat zijn overgewicht hem incapabel maakt, in plaats van zijn geaardheid.
pi_199745533
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 juni 2021 18:25 schreef Lospedrosa het volgende:
Griep? Welke griep?
Topic even lezen misschien?
pi_199745615


je verwacht t niet.
pi_199746021
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 juni 2021 18:37 schreef weetjewel5 het volgende:
[ afbeelding ]

je verwacht t niet.
Huh, das toch precies wat je wel verwacht?
Vakman pur sang
pi_199746470
Hoho ik als expert kan u melden dat alle maatregelen gewerkt hebben. En als u dit niet gelooft vertel ik wel weer wat anders. :)
Vakman pur sang
pi_199746730
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 juni 2021 19:36 schreef PSVCL het volgende:

[..]

Ik heb de laatste 1.5 jaar geleerd dat je lockdownies van alle kanten kan naaien, zonder tegengas te verwachten.. ze accepteren alles als je er maar bij vermeld dat het van een EXPERT!! komt.

En als dan achteraf blijkt dat de maatregelen etc geen effect hadden halen ze hun schouders op en doen de volgende keer precies hetzelfde, braaf volgen als een goede modelburger :)
Niemand zegt dat alle maatregelen hebben gewerkt, of zullen gaan werken. Echter neem ik het liever aan van iemand die voor dergelijke dingen is opgeleid, dan van één of andere debiel met een voorliefde voor PSV, die één of andere theorie klakkeloos van Feesboek hep gekopieerd zonder na te gaan of het klopt.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')