Is er hier een centraal topic voor high-proteïn recepten?
Mijn moeder maakt altijd echt heerlijke linzensoep, maar het recept heb ik een beetje getweaked zodat je deze kan eten na zware krachttraining
Wat hebbie nodig?530 gram linzen.. ik gebruik voor het gemak gewoon 2 blikken
265 gram zwarte bonen, alweer, gewoon een blik
1 blik tomatenblokjes met de sap, 400 gram meestal
2 grote wortels, in kleine blokjes gesneden
1 grote ui, in blokjes gesneden
halve courgette, in blokjes gesneden
halve aubergine, in blokjes gesneden
200 gram spinazie
halve grote aardappel, in blokjes gesneden
3 stokken van een bleekselderij, in blokjes gesneden
6 teentjes knoflook, zo klein mogelijk gesneden
1 theelepel tijm
1 theelepel komijn
1/2 eetlepels citroen of limoensap
1 theelepel currypoeder
3 blokjes Knorr zero salt bouillionblokjes
2 eetlepels olie naar keuze
zout naar smaak
Ingrediënten voor de 'room'8 paranoten (of 2 eieren zonder de dooier)
4 cashews
1 scoop proteïnepoeder
snufje zout
water naar consistentie
Voor de soep:Doe je olie in een grote pan met de ui en bak deze heel even op middel vuur tot de uien bijna doorzichtig beginnen te worden. Doe er dan een paar seconden de knoflook bij en daarna alle andere groenten, behalve je linzen, tomaten, spinazie en zwarte bonen.
Na een minuut kan je al alle kruiden en specerijen bijvoegen en blijf doorroeren voor 5 minuten. Na 5 minuten doe je de tomaten en zwarte bonen in de pan en deze laat 1 minuut door garen op middel vuur.
Na een minuut kan je anderhalve liter bouillion met je bouillionblokjes in de pan doen en deze 15 minuten op laag vuur laten sudderen.
Na 15 minuten doe je de linzen en citroensap erbij en laat dit nog 15 minuten sudderen op laag-middel vuur. Op de laatste halve minuut de spinazie erbij roeren
Voor de 'room':Gewoon je paranoten of eiwitten met je cashews, proteïnepoeder en zout in een blender mixen tot het glad is. Water toevoegen op basis van hoe dun/dik je het wil hebben.
Maakt 4 porties van 500kcal per portie en 32 gram proteïne per portie. Ver over de helft van de aanbevolen hoeveelheid voor een gemiddeld persoon.