abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 13 mei 2021 @ 09:53:17 #1
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_199400183
Een speciale commissie gaat onderzoek doen naar het faillissement van verzekeraar Conservatrix. De vraag is daarbij of toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) en het ministerie van Financiën de zaak goed hebben aangepakt.

Dat meldt demissionair minister Hoekstra (Financiën) aan de Tweede Kamer. Hij stelt een commissie van twee personen aan om het onderzoek te doen. Het gaat om Pauline van der Meer, die werkt voor onder meer EY en de AFM, en Roelof Konterman, commissaris bij het Erasmus MC en de Griekse verzekeraar Interamerican.

De commissie gaat onderzoek doen naar de handelswijze van DNB en Financiën rond Conservatrix
De levensverzekeraar uit Baarn ging eind vorig jaar failliet. De kritiek op DNB brak los, na een door de toezichthouder afgedwongen overdracht van de portefeuille van Conservatrix aan de Amerikaanse durfinvesteerder Eli Global van Greg Lindberg in 2017.

quote:
Van der Meer en Konterman moeten in elk geval bekijken of DNB en Financiën de afgelopen jaren ’adequaat’ hebben gehandeld, ze het ’wettelijk kader correct hebben toegepast’ en of dat wettelijk kader nog wel toereikend is.
https://www.telegraaf.nl/(...)ssement-conservatrix

Hoekstra laat slager zijn eigen vlees keuren om van het gezeik en aansprakelijkheid af te zijn :')

Hoekstra weigerde steunverzoek Conservatrix :')

De dinsdag failliet verklaarde verzekeraar Conservatrix heeft zich afgelopen zomer bij minister Wopke Hoekstra (Financiën) gemeld voor steun van de Staat. De minister wees het steunverzoek af.

Minister Hoekstra (Financiën) heeft het steunverzoek van Conservatrix zorgvuldig afgewogen.
Hoekstra schrijft aan de Tweede Kamer dat Conservatrix-topman René Collé op 25 augustus per brief ’met, kort gezegd, het verzoek om financiële steun’ stuurde. Hoekstra schrijft: „Ik heb dat verzoek zeer zorgvuldig gewogen maar uiteindelijk afgewezen.”

Geen rol
Volgens Hoekstra is het aan toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) om te bepalen wat er moet gebeuren als een verzekeraar in financiële problemen komt. Hoekstra heeft daar als minister geen rol in, schrijft hij aan de Kamer, en het is ook niet gebruikelijk om daar publiek geld voor te gebruiken.

Toch heeft Hoekstra het verzoek van Conservatrix nog wel beoordeeld met in gedachten het ’afwegingskader’ dat hij en collega Wiebes (Economische Zaken) hebben opgesteld voor steun aan individuele bedrijven. Maar ook in die variant zat staatssteun er niet in, omdat de problemen bij Conservatrix niet door de coronacrisis komen. Hoekstra: „Conservatrix was in de kern niet gezond.”

Polishouders failliete verzekeraar Conservatrix zijn de dupe
De minister zegt wel toe dat hij samen met DNB een ’onafhankelijke evaluatie’ uit laat voeren naar wat er gebeurd is sinds Conservatrix werd overgenomen door Trier Holding in 2017 tot aan het faillissement

https://www.telegraaf.nl/(...)verzoek-conservatrix

Uitkomst heel verassend, :O

• Met de kennis van nu
• We zijn verkeerd geinformeerd door bedrijf
• We hadden geen wettelijke basis
• Maar we zijn niet aansprakelijk en gaan lessen trekken voor de toekomst :r
  donderdag 13 mei 2021 @ 09:58:08 #2
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_199400232
NWS / Staat moet SNS-beleggers 804 miljoen betalen om nationalisatie in 2013

De lessen van SNS zijn iig niet geleerd en we prutsen gewoon door :(
En verantwoordelijken bij DNB zijn echt gestraft en uit hun functie gezet hoor |:) :O

Hoekstra je bent een gierend incompetente lul die ons klauwen met geld kost

KLM
SNS
Nu weer conservatrix

Het houd niet op met deze machtspoliticus en zijn geblunder om te :r
  donderdag 13 mei 2021 @ 10:02:56 #3
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_199400283
Op donderdag 29 april 2021 worden ter terechtzitting van de Ondernemingskamer de volgende zaken behandeld:

10.00 uur: het verzoek namens Conservatrix Groep s.a.r.l. (advocaat: mr. J.C.J. Wouters) tot het vaststellen van een aanvullende schadeloosstelling op de voet van artikel 3:159ab (oud) Wet op het financieel toezicht (Wft), waarbij als verweerster de Staat der Nederlanden (Ministerie van Financiën) optreedt (advocaten: mr. R.G.J. de Haan en mr. D.H. Tilanus);

https://www.rechtspraak.n(...)r-29-april-2021.aspx

Toevallig hoor die actie van Wopke :')
Nu al benieuwd naar de uitkomst _O- _O-
  donderdag 13 mei 2021 @ 10:04:35 #4
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_199400300
En zijn goede relatie met Pieter Omtzigt wordt weer bevestigd :') _O-

Waarom wil Pieter Omtzigt onderste steen boven in Conservatrix-drama?

https://www.amweb.nl/hypo(...)trix-drama-101129268
pi_199400899
Handelwijze*

@maily :B
  donderdag 13 mei 2021 @ 11:08:02 #6
61660 Lariekoek
Zo, jij bent echt grappig.
pi_199401301
quote:
4s.gif Op donderdag 13 mei 2021 10:40 schreef Socios het volgende:
Handelwijze*

@:maily :B
Combobreker :(

Laat ts lekker een monoloog houden ja.
la·rie·koek (de ~ (m.)) 1 onzin
  donderdag 13 mei 2021 @ 14:31:37 #7
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_199404108
Kwestieuze Conservatrix-eigenaar voelt zich opgelicht door DNB

Global Growth, het voormalige Eli Global, heeft zich in harde bewoordingen uitgelaten over het beleid van DNB omtrent Conservatrix. De levensverzekeraar verkeert in acute nood omdat het insolvabel is en het een adequaat herstelplan niet op eigen kracht kan uitvoeren.
quote:
De aanstelling van een curator past volgens Global Growth in een patroon van wanbeleid door DNB.
:D

De investeerder nam Conservatrix voor 1 euro over en zou in ruil daarvoor zorgen voor herkapitalisatie van de levensverzekeraar. Met instemming van DNB maakte het naar eigen zeggen een strategie om te investeren in beter renderende onderhandse leningen die Conservatrix op termijn weer solvabel moesten maken. Zonder deze investeringen zag het voormalige Eli geen levensvatbare business case.

Belofte gebroken
Volgens Global Growth heeft DNB echter de belofte gebroken om deze strategie ook uit te voeren. “DNB heeft, gesterkt door het gebrek aan actie van het management, ervoor gekozen om een status-quo-positie te handhaven. Dit leidt ertoe dat Conservatrix nog steeds onvoldoende rendement op haar belegd vermogen genereert om aan 100 procent van de verplichtingen jegens de polishouders te voldoen”, schrijft de investeerder in een verklaring dat door een PR-bureau verstuurd is aan verschillende media.

quote:
Het effect is dat 100 procent van de investering in Conservatrix is weggevaagd door voortdurend wanbeleid en frauduleuze voorstellingen van het management onder auspiciën van DNB
Investering verdampt
Global Growth beweert bovendien dat er meer lijken in de kast zaten bij Conservatrix. De kosten van Conservatrix zouden op de door DNB ondertekende jaarrekeningen met 17 miljoen euro zijn onderschat. “Het netto effect van deze feiten is dat 100 procent van de investering van Global Growth in Conservatrix is weggevaagd als gevolg van voortdurend wanbeleid en frauduleuze voorstellingen van het management onder auspiciën van DNB.”

De investeerder voelt zich daardoor van meet af aan misleid. DNB heeft volgens hen nog geen alernatief businessplan aangeboden, anders dan de vraag om meer geld van Global Growth.

Foute herverzekeringsconstructie
De financiële problemen van Conservatrix werden verergerd door een herverzekeringscontract in de VS bij een partij (CBL) die zelf in de problemen kwam. De waarde van de herverzekeringsovereenkomst telde daardoor niet meer mee bij de berekening van de solvabiliteit. Zonder instemming van Global Growth maar met steun van DNB trof Conservatrix een schikking met CBL die gelijk het contract beëindigde.

‘Zeer liquide en solvabele herverzekeraar’
Volgens Global Growth ging het echter om een zeer liquide en solvabele herverzekeraar en had de schikking nooit getroffen mogen worden. Er is volgens hen door DNB ook nooit verantwoording afgelegd over de afwikkeling van de herverzekeringsovereenkomst, en dus vindt de investeerder dat de verschuldigde bedragen zijn verduisterd. Global Growth schrijft bovendien dat zij de sterke overtuiging heeft ‘op meerdere vlakken te zijn opgelicht’ bij de initiële investering in Conservatrix.

Schuttersputjes worden betrokken
Het bedrijf kondigt een juridische strijd aan om de rechten van aandeelhouders en verzekerden te beschermen. Volgens de investeerder liggen er plannen bij DNB om verzekerden te confronteren met kortingen op hun uitkeringen.

‘Investeerder komt niet over de brug’
De verzekeraar zelf wijt de financiële problemen volledig aan Global Growth. Die heeft een volgens Conservatrix een verplichting om het kapitaal van de verzekeraar te versterken en in stand te houden tot een solvabiliteit van 135 procent. “Tot op heden heeft de aandeelhouder nog niet aan deze verplichting voldaan. Diverse maatregelen zijn in gang gezet om de kapitaalstorting van de aandeelhouder alsnog te realiseren, ook na afloop van de wettelijke hersteltermijn”, schreef de verzekeraar onlangs in een verklaring.

https://www.amweb.nl/fina(...)t-door-dnb-101125871

Ik pak de popcorn, als er maar 1% van waar is heeft Wopke een probleem :7
  donderdag 13 mei 2021 @ 14:36:55 #8
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_199404199
Conservatrix: minister Hoekstra antwoordt op schriftelijk overleg

Vijfenveertig, zoveel pagina's heeft minister Hoekstra nodig om antwoord te geven op alle vragen van Kamerleden rond het faillissement van levensverzekeraar Conservatrix. Desondanks blijven er nog veel vragen onbeantwoord, vinden gedupeerde polishouders.

Radar besteedde op 1 februari 2021 uitgebreid aandacht aan het faillissement van levensverzekeraar Conservatrix. Zo'n 45.000 polishouders, die samen zo'n 71.000 polissen hebben afgesloten, voelen zich enorm in de steek gelaten. Vooralsnog krijgen ze 30 procent minder uitgekeerd. De vaste commissie voor Financiën in de Tweede Kamer mocht op 8 februari 2021 in een schriftelijk overleg vragen insturen over het faillissement van Conservatrix.

Lijvige Kamerbrief
Minister Hoekstra van Financiën komt vandaag met zijn reactie van maar liefst 45 pagina's. Wij stippen voor jou de belangrijkste punten aan:

De minister hoopt binnen enkele weken de Kamer te informeren over de samenstelling van de onderzoekscommissie en de opzet van de evaluatie.
In de loop van het tweede kwartaal van 2021 zal duidelijk worden of een portefeuille-overdracht mogelijk is, dus of de twee curatoren een geschikte overnamekandidaat hebben gevonden.

Over het schrappen van het financiële vangnet in 2019 schrijft de minister: 'De opvangregeling levensverzekeraars kende een beperking in de omvang van de financiële middelen die per 'opvangsituatie' ter beschikking konden worden gesteld. Dit bedrag bedroeg voor 2018 ten hoogste 153.549.060 euro. Er is niet met zekerheid te zeggen welke omvang een bijdrage gehad zou moeten hebben in het geval de opvangregeling levensverzekeraars nog had bestaan.' Er zou een bedrag van circa 200 miljoen euro benodigd zijn. 'Dus het voor de opvang beschikbare bedrag zou niet hebben volstaan'.
Daarnaast bestond de voorwaarde dat de portefeuille verzekeringen die overgenomen moest worden 'nog overlevingskans zou hebben'. En door het tekort van Conservatrix is 'ook twijfelachtig of aan deze voorwaarde zou zijn voldaan'.

En als Conservatrix in mei 2017 – voor de overdracht met Eli Global – failliet zou zijn verklaard, zouden de polishouders ook voor 81 miljoen euro zijn benadeeld.
De Kamerleden stellen veel vragen over het ontbreken van een verzekeringsgarantiestelsel in Nederland, iets wat andere Europese lidstaten wel hebben. Daarop antwoordt de minister: 'Bij de parlementaire behandeling van de Wet herstel en afwikkeling van verzekeraars is de vraag aan de orde geweest of een verzekeringsgarantiestelsel in Nederland wenselijk zou zijn. Ik heb aan de Eerste Kamer toegezegd dat ik in ieder geval de kosten van een Nederlands verzekeringsgarantiestelsel zou laten onderzoeken.' Hoekstra zal op korte termijn de Kamer nader informeren over dit onderzoek. 'Ik zal de uitkomsten van dat onderzoek vervolgens betrekken bij mijn standpuntbepaling over de adviezen van EIOPA (Europese Toezichthouders voor Bedrijfspensioenen en Verzekeringen) ten aanzien van een Nederlands IGS (Insurance Guarantee Scheme oftewel een verzekeringsgarantiestelsel) en een Europees netwerk van IGS-en. Ook hier geldt dat de opvangregeling levensverzekeraars niet vergelijkbaar is met een verzekeringsgarantiestelsel (IGS).

Volgens Hoekstra is het momenteel mogelijk om zonder fiscale gevolgen over te stappen met je nog niet-uitkerende verzekering, mits voldaan wordt aan de fiscale voorwaarden. 'Een verzekeraar zal kosten in rekening brengen bij het voortijdig beëindigen van een levensverzekering. Ook bij het afsluiten van een nieuw verzekeringscontract worden kosten gemaakt en in rekening gebracht.' De minister schrijft: 'Een verbod om redelijke kosten in rekening te brengen ligt mijns inziens dan ook niet in de rede.'

Ook kunnen polishouders in verweer komen als een verzekeraar een deel van zijn verzekeringsportefeuille wil overdragen aan een andere levensverzekeraar. 'Polishouders kunnen zich binnen een bepaalde termijn bij DNB (De Nederlandsche Bank) schriftelijk verzetten tegen de voorgenomen overdracht. Als een kwart of meer van de polishouders verzet heeft aangetekend, kan DNB niet instemmen met de overdracht en kan deze dus niet doorgaan. Indien een polishouder niet wil instemmen met de overdracht terwijl deze wel de eerder genoemde drempel heeft gehaald (minder dan een kwart van de polishouders heeft verzet aangetekend) dan zal de polishouder zelf zijn verzekering moeten beëindigen en oversluiten. Dat kan met kosten gepaard gaan.'

quote:
Om de hete brij heen draaien
Na het doorlezen van de 45 pagina's blijft Dirk Jongmans, voorzitter van de Stichting Polishouders Conservatrix, echter nog met veel vragen zitten. 'Over de rol van DNB en de benoeming van Lindberg, daar wordt om de hete brij heen gedraaid', is zijn oordeel. De minister wil zogenaamd niet vooruitlopen op de onafhankelijke evaluatie. :')
Schuldeiserscommissie goedgekeurd door rechtbank
Jongmans zegt: 'Ook vinden we het erg lang duren, voordat die onderzoekscommissie wordt samengesteld. Ik denk dat ze dat over de Tweede Kamerverkiezingen heen tillen.' Verder krijgen polishouders die in november en december hun betalingen hebben opgeschort nu aanmaningen om alsnog hun premie te betalen. Ook is nog niet bekend of je de premiebetaling vanaf 1 maart moet hervatten.

Er is ook een lichtpuntje: 3 maart heeft de rechtbank Amsterdam de schuldeiserscommissie goedgekeurd. 'Dat houdt in dat we zelf een actuaris kunnen inschakelen om de berekeningen van Conservatrix na te rekenen', zegt Jongmans.

https://radar.avrotros.nl(...)ra-biedt-antwoorden/

Wopke draait weer lekker om de brei heen en weigert zich te verantwoorden :r
  donderdag 13 mei 2021 @ 14:38:05 #9
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_199404222
Kamerbrief beantwoording schriftelijk overleg Conservatrix
Minister Hoekstra van Financiën stuurt de Tweede Kamer antwoorden op vragen van de vaste commissie voor Financiën over het faillissement van levensverzekeraar Conservatrix.

quote:
Download 'Kamerbrief beantwoording schriftelijk overleg Conservatrix'
PDF document | 45 pagina's | 2,4 MB
Kamerstuk: Kamervragen | 04-03-2021

https://www.rijksoverheid(...)overleg-conservatrix

45 pagina's met prietpraat :r
  woensdag 13 oktober 2021 @ 22:34:25 #10
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_201746838
DNB negeerde rode vlaggen over koper Conservatrix :') _O-

In het kort

• De Amerikaanse bedrijvenkoper Greg Lindberg kreeg in 2017 toestemming van toezichthouder DNB om de noodlijdende levensverzekeraar Conservatrix over te nemen.
• DNB wist twee jaar eerder al dat Lindberg betrokken was bij een twintigtal rechtszaken in de Verenigde Staten.
• Conservatrix werd eind 2020 failliet verklaard.
• De Nederlandsche Bank (DNB) negeerde waarschuwingen over de koper van het inmiddels failliete levensverzekeraar Conservatrix. Bevindingen van een forensisch accountant maken duidelijk dat de Amerikaanse zakenman en bedrijvenkoper Greg Lindberg geen man van onbesproken gedrag was. Hij en zijn bedrijven waren rond de overname van Conservatrix betrokken bij een twintigtal rechtszaken in de Verenigde Staten.

Dat blijkt uit een reconstructie van het FD over de ondergang van de levensverzekeraar. Lindberg, die Conservatrix in 2017 kocht, werd vorig jaar tot zeven jaar cel veroordeeld wegens corruptie en medeplichtigheid aan omkoping. Een aantal van zijn Amerikaanse verzekeringsactiviteiten zit in surseance.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
DNB: onbevredigend voor alle stakeholders :') :r
DNB noemt in een reactie aan het FD het faillissement 'onbevredigend voor alle stakeholders, in het bijzonder voor de polishouders'. De toezichthouder wil niet inhoudelijk reageren 'vanwege de toezichtsvertrouwelijkheid' en omdat het 'niet wil vooruitlopen op het lopende onderzoek naar Conservatrix'.

https://fd.nl/financiele-(...)r-koper-conservatrix

DNB is minstens net zo incompetent als het ministerie van Financien :( en zijn ook net zo snel bereid om hun fouten toe te geven :( :r
  dinsdag 14 december 2021 @ 22:41:24 #11
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_202623465
Onderzoekscommissie: DNB schoot tekort in toezicht op verzekeraar Conservatrix

De Nederlandsche Bank had 'eerder en krachtiger' moeten ingrijpen bij de gevallen levensverzekeraar Conservatrix. Bovendien hield de toezichthouder te halsstarrig vast aan de beloofde uitkeringen op de polissen. Dat concludeert de Evaluatiecommissie Conservatrix in zijn dinsdag naar de Tweede Kamer gestuurde eindverslag.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:
Nadat de toezichthouder volgens de onderzoekscommissie eerst jarenlang 'niet concreet en krachtig' had ingegrepen, werd er nu haast gemaakt. 'In hoog tempo' diende DNB een overdrachtsplan in bij de rechtbank. Die plannen, zo stelt de evaluatiecommissie, bevatten 'gevoelige onvolkomenheden'.
Zo mocht Lindberg de activa van Conservatrix buiten Nederland plaatsen. Dat was een fout, want 'hiermee werd de afdwinging van contractuele afspraken op zijn minst lastig'. Lindberg had bijvoorbeeld aan DNB beloofd flink bij te storten als de buffers onder het wettelijk minimum zouden komen. Uiteindelijk stak de Amerikaan alleen bij de overname geld in de verzekeraar. Ook de voorwaarden bij het onderpand werden met voeten getreden.

DNB miste signalen
Ook miste DNB signalen die volgens de onderzoekscommissie 'onontbeerlijk zijn voor een effectief toezicht'. Zo kwamen er kritische geluiden over de betrouwbaarheid van Lindberg uit de raad van commissarissen van Conservatrix, uit de verzekeraar zelf en uit een extern onderzoek dat de directie had laten doen naar Lindberg.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:
Tenslotte stelt de commissie zich de vraag of DNB niet veel te lang heeft vastgehouden aan een veto op een korting. Was een korting op de polissen bij de overdracht 'eigenlijk niet onafwendbaar geworden'?
In een reactie stelt DNB dat in het toezicht veel belang wordt gehecht aan het juridisch kader. Maatregelen moeten de rechterlijke toets kunnen doorstaan.
quote:
De bank zal in februari de minister van Financiën informeren over hoe zij de aanbevelingen van de commissie kan inpassen in het toezicht op verzekeraars en kleine banken.
https://fd.nl/financiele-(...)ekeraar-conservatrix

Wopke informeren hoe het beter kan _O- _O-
Wopke kan zijn eigen bonnetjes niet eens vinden en heeft al meerdere afkeuringen van de algemene rekenkamer aan zijn broek :')
En betrokken als verdachte in een strafproces inzake de kot waar 6 jaar gevangenisstraf op staat :') _O-
pi_202655801
De lessen van Conservatrix :')

De Evaluatiecommissie Ondergang Conservatrix kraakt in zijn onderzoeksrapport harde noten over het toezicht van De Nederlandsche Bank. De kritische houding van de commissie is terecht omdat verzekeraars niet failliet horen te gaan en om die reden zwaar worden gereguleerd. Toezichthouders als DNB vormen een cruciale schakel in die controleketen.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
DNB gaat nu onderzoeken hoe het de lessen van Conservatrix kan implementeren in zijn toezichtsbeleid en komt begin 2022 met de bevindingen. Kern van de zaak is niet of DNB voldoende instrumenten heeft om toezicht te houden. De gereedschapskist is sinds de financiële crisis goed gevuld. Het antwoord ligt in de cultuur.

Conservatrix en eerder ook DSB leert dat DNB hardwerkende maar soms naïeve medewerkers heeft die bestuurders niet altijd goed inschatten en zachte signalen onvoldoende oppakken uit angst door een rechter te worden teruggefloten. Niet voor niets bestaat er een tegeltje over zachte heelmeesters.

https://fd.nl/opinie/1424013/de-lessen-van-conservatrix

En weer geen gevolgen voor falende mensen bij DNB :r Het is om gek van te worden :(
pi_202657889
Klinkt als een schimmig handeltje a la de subprime mortgages crisis dat herverzekeren.

Maar goed, daarom zelf geld in etf's stoppen ipv andere mensen zich te laten verrijken. Je zou maar jarenlang een pensioen hebben opgebouwd bij die rovers. :{
pi_202658758
quote:
1s.gif Op donderdag 16 december 2021 23:09 schreef SOG het volgende:
….Je zou maar jarenlang een pensioen hebben opgebouwd bij die rovers. :{
En maar denken dat je niks kan gebeuren want de onkreukbare DNB houdt wel toezicht :') :|W
Maar gelukkig als ze fouten maken compenseren ze ruimhartig ontkennen ze tot ze dood neervallen en trekken lessen voor de toekomst en laten jou creperen :r :r
Tuig is het daar bij DNB
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')