https://www.vpro.nl/buitenhof.htmlquote:Buitenhof elke zondag om 12.10 uur op NPO1
herhaling: maandag 09.30 uur NPO 2
Zondag in Buitenhof...
Laurens Dassen van Volt, Sylvana Simons van BIJ1 en Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging. Bijna twee maanden geleden kwamen ze met hun partij nieuw in de Tweede Kamer. Hoe kijken de drie fractievoorzitters naar de politieke crisis waar we momenteel in zitten?
Al zes dagen lang woedt er een nieuwe oorlog tussen Israël en Hamas. Maar anders dan eerdere keren is het geweld nu ook overgeslagen naar Israëlische steden. Rellen, lynchpartijen en brandstichtingen van moskeeën en synagogen vinden door het hele land plaats. Een gesprek met correspondent Ankie Rechess, die zelf al vele decennia in Israël woont.
En CDA-prominent en oud-landbouwminister Cees Veerman vindt dat de problemen in de landbouw snel en doeltreffend moeten worden aangepakt. Om de toekomst van de landbouw veilig te stellen moeten knelpunten als stikstof, klimaat en duurzame voedselproductie door het nieuwe kabinet snel worden opgepakt.
De nieuwsfoto is gekozen door Hanneke Mantel.
Presentatie: Twan Huys
Eindredactie: Lieke Kwant
https://www.telegraaf.nl/(...)iode-en-zakenkabinetquote:Zondag in Buitenhof...
Laurens Dassen van Volt, Sylvana Simons van BIJ1 en Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging. Bijna twee maanden geleden kwamen ze met hun partij nieuw in de Tweede Kamer.
Hoe kijken de drie fractievoorzitters naar de politieke crisis waar we momenteel in zitten?
Al zes dagen lang woedt er een nieuwe oorlog tussen Israël en Hamas.
Maar anders dan eerdere keren is het geweld nu ook overgeslagen naar Israëlische steden. Rellen, lynchpartijen en brandstichtingen van moskeeën en synagogen vinden door het hele land plaats.
Een gesprek met correspondent Ankie Rechess, die zelf al vele decennia in Israël woont.
En CDA-prominent en oud-landbouwminister Cees Veerman vindt dat de problemen in de landbouw snel en doeltreffend moeten worden aangepakt.
Om de toekomst van de landbouw veilig te stellen moeten knelpunten als stikstof, klimaat en duurzame voedselproductie door het nieuwe kabinet snel worden opgepakt.
quote:CDA-prominent Veerman bepleit afkoelingsperiode en zakenkabinet
Updated 12 min geleden
13 min geleden in BINNENLAND
DEN HAAG - CDA-prominent en oud-landbouwminister Cees Veerman pleit voor een zakenkabinet dat kan zorgen voor een afkoelingsperiode op het Binnenhof.
Volgens hem kan alleen dat leiden tot een noodzakelijke cultuurverandering, die iedereen wenst.
quote:Tjibbe Joustra (VVD) zit er weer warmpjes bij
tjibbejoustra.jpgDaar issie weer! De grootste baantjeshopper, subsidieslurper en elitaire paniekhoaxer van Nederland: Tjibbe Joustra.
De voormalige Nationaal Coördinator Terrorismebestrijder heeft sinds kort een nieuw baantje. Nadat Tjibbe voorheen keurig ieder halfjaar wist te melden dat de terreurdreiging nog exact even "substantieel" is als de periode daarvoor is hij tegenwoordig baas van de Onderzoeksraad voor Veiligheid.
Als opvolger van Pieter Van Vollenhoven mag Joustra nu zich als expert met alle rampen in Nederland bemoeien.
En zoals bij al zijn voorgaande baantjes zorgt Tjibbe uitermate goed voor zichzelf.
Zo werkt hij slechts drie dagen per week, maar ontvangt 10% bovenop zijn salaris a € 9098,- per maand vanwege de bereikbaarheid.
Ook bestaat zijn hofhouding uit een splinternieuwe Audi A6 + chauffeur en ook zijn favoriete secretaresse (dubbel D) verhuist mee.
Voorts sleept Tjibbe zoveel meubilair met zich mee dat zijn kantoor compleet verherverbouwd moet worden.
We hebben het hier dus over de man die als topman van UWV tijdens keiharde ontslagrondes de luxueuze directiekamers liet bekleden met goud en marmer.
quote:Sinds de Volkskrant en Follow the money hebben onthuld dat Sywert van Lienden en zijn zakenpartners miljoenen hebben verdiend aan de import van Chinese mondkapjes is er een massale verontwaardiging ontstaan. Kloppen de bedragen?
En waarom verklaarde hij vorig jaar dat hij er niets aan verdiende? In Buitenhof: Sywert van Lienden.
De coronacrisis heeft de luchtvaartsector hard getroffen en de tijd van ongebreidelde groei is voorbij. Met alle versoepelingen in zicht kijken we met Schiphol-directeur Dick Benschop vooruit.
Hoe ziet de zomer eruit voor Schiphol?
Jongeren lezen gemiddeld nog geen veertien minuten per dag en ruim veertig procent vindt lezen tijdverspilling. Schrijver Adriaan van Dis is te gast over wat moet er gebeuren om onze jongeren weer aan het lezen te krijgen.
Presentatie: Twan Huys
Eindredactie: Lieke Kwant
Als hij de waarheid had gesproken dan had hij dat voorschot niet ontvangenquote:De voormalig ambtenaar van de gemeente Amsterdam haalde toen de overheid daar middenin de coronacrisis slecht in slaagde met zijn zakenpartners een grote hoeveelheid mondkapjes naar Nederland.
Hij zei steeds dat hij daar financieel niet beter van werd, deed het naar eigen zeggen ’om niet’.
Achteraf bleek dat hij er via een bv negen miljoen euro aan overhield.
In totaal verdienden hij en zijn zakenpartners meer dan 28 miljoen euro. Inmiddels erkent Van Lienden dat dit niet door de beugel kan. „Dat is gewoon verkeerd.”
De CDA’er, die meeschreef aan het landelijke partijprogramma, sprak in het openbaar alleen over de stichting die geen winst maakte, terwijl er ook een bv aanhing die wel winst maakte. „
Dat heb ik fout gedaan. Dat is mijn fout. Ik had van de daken moeten schreeuwen dat er ook een bv was”
https://www.vpro.nl/buitenhof.htmlquote:Buitenhof deze zondag om 12.10 uur op NPO2
herhaling: maandag 09.30 uur NPO 2
Zondag in Buitenhof...
Kamerlid Pieter Omtzigt heeft zijn CDA-lidmaatschap zaterdag opgezegd na de gelekte memo, maar wil blijven als zelfstandig lid van de Tweede Kamer. Wat betekent dit voor het CDA? En wat zijn de gevolgen voor de formatie? In Buitenhof Welmoed Vlieger, werkte met Omtzigt aan zijn boek Een nieuw sociaal contract, Jos Wienen, prominent CDA-lid en burgemeester van Haarlem, en Tom-Jan Meeus, politiek redacteur bij NRC.
Hoe kijkt oud-topman van Shell en voormalig president-commissaris bij ING en Philips Jeroen van der Veer naar de kloof tussen het bedrijfsleven en de maatschappij die alsmaar groter lijkt te worden? En wat zijn de geopolitieke consequenties van de Shell-uitspraak?
En FNV-vakbondsman Ron Meyer groeide als kind van arme arbeiders op in het oude mijnwerkersgebied in Zuid-Limburg. Hij worstelt met zijn afkomst, maar keert telkens ook weer terug naar wat hij noemt 'zijn onzichtbare sociale klasse'. Zijn nieuwe boek De Onmisbaren gaat over deze vergeten en genegeerde groep.
De nieuwsfoto is gekozen door conservator Hanneke Mantel.
Presentatie: Twan Huys
Eindredactie: Lieke Kwant
https://www.vpro.nl/progr(...)-der-onmisbaren.htmlquote:Zondag in Buitenhof...
Kamerlid Pieter Omtzigt heeft zijn CDA-lidmaatschap zaterdag opgezegd na de gelekte memo, maar wil blijven als zelfstandig lid van de Tweede Kamer.
Wat betekent dit voor het CDA? En wat zijn de gevolgen voor de formatie?
In Buitenhof Welmoed Vlieger, werkte met Omtzigt aan zijn boek
Een nieuw sociaal contract, Jos Wienen, prominent CDA-lid en burgemeester van Haarlem, en Tom-Jan Meeus, politiek redacteur bij NRC.
Hoe kijkt oud-topman van Shell en voormalig president-commissaris bij ING en Philips Jeroen van der Veer naar de kloof tussen het bedrijfsleven en de maatschappij die alsmaar groter lijkt te worden?
En wat zijn de geopolitieke consequenties van de Shell-uitspraak?
En FNV-vakbondsman Ron Meyer groeide als kind van arme arbeiders op in het oude mijnwerkersgebied in Zuid-Limburg. Hij worstelt met zijn afkomst, maar keert telkens ook weer terug naar wat hij noemt 'zijn onzichtbare sociale klasse'.
Zijn nieuwe boek De Onmisbaren gaat over deze vergeten en genegeerde groep.
We als politiek geïnteresseerden.quote:
quote:Honderd dagen na de verkiezingen is er nog geen nieuw kabinet. Hoe complex is de huidige politieke situatie? In Buitenhof minister van Staat en oud-informateur Herman Tjeenk Willink.
Frans Timmermans, vicevoorzitter van de Europese Commissie, moet de Europese Unie naar een klimaatneutrale samenleving loodsen en presenteerde vrijdag een nieuwe stap in de route er naartoe: een duurzame Europese landbouw. Gaat het akkoord ver genoeg?
En directeur van klimaatorganisatie Urgenda Marjan Minnesma dwong zes jaar geleden via de rechter af dat de uitstoot van broeikasgassen in hoog tempo verminderd moest worden. Is dat inmiddels ook gebeurd?
En zo niet, hoe denkt Minnesma de overheid alsnog op de knieën te krijgen?
quote:Op zondag 27 juni 2021 12:24 schreef michaelmoore het volgende:
https://www.vpro.nl/buitenhof.html
[..]
welke aflevering heb jij zitten kijken??quote:Op zondag 27 juni 2021 12:41 schreef Mondkapje het volgende:
3 x binnen tien minuten Pieter Omzigt genoemd door Twan Huys en wéér een grote foto van Omtzigt op de achtergrond. Ze zijn nog niet wakker geworden bij Buitenhof.
Interviewtje door Jort?quote:Op zaterdag 28 augustus 2021 21:30 schreef Slobeend het volgende:
Ja joh laten we de altijd objectieve Henk Kamp uitnodigen voor een analyse.
quote:
https://www.vpro.nl/buitenhofquote:Buitenhof zondag 12:05 uur NPO1
herhaling: maandag 09:30 uur NPO2
In Buitenhof oud-D66 partijleider Alexander Pechtold. Hoe kijkt hij aan tegen de koudwatervrees van de Haagse politici om tot de vorming van een kabinet te komen?
Een alarmerend RIVM-rapport over Tata Steel. Heeft de staalindustrie nog een toekomst in Nederland? Hierover SP-Tweede Kamerlid Renske Leijten en oud-directeur Hoogovens Piet Joustra.
En de familie van oud-minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem zit vol met leerkrachten. Hij schreef er een boek over: De onderwijsfamilie en komt praten over de stand van het onderwijs. Kan je nog van een dubbeltje een kwartje worden?
De nieuwsfoto met Hanneke Mantel.
Presentatie: Maaike Schoon
Eindredactie: Lieke Kwant
Ik denk dat het weinig zin heeft om te kijken naar iemand die de messen in Omtzigt's rug niet wil zien.quote:Op zaterdag 11 september 2021 19:07 schreef zakjapannertje het volgende:
Morgen onder andere een RTL-onderonsje.
[ twitter ]
https://www.vpro.nl/buitenhofquote:Buitenhof zondag 12:05 uur NPO1
herhaling: maandag 09:30 uur NPO2
Dinsdag is het Prinsjesdag: traditioneel gezien de start van het nieuwe parlementair jaar. Wat dat nieuwe jaar gaat brengen is nog maar de vraag. Want negen maanden nadat het voltallige kabinet-Rutte III aftrad wegens de toeslagenaffaire en zes maanden na de verkiezingen is er nog geen zicht op een nieuw kabinet. In Buitenhof de partijleiders van de PvdA en GroenLinks Lilianne Ploumen en Jesse Klaver.
Oud-minister van Landbouw en CDA-prominent Cees Veerman over een heet hangijzer in de formatie: het stikstofprobleem. Is het onteigenen van boeren de oplossing?
En door overstromingen in Nederland, Duitsland en België, bosbranden in Griekenland en recordtemperaturen in Zuid-Europa lijkt het klimaatpakket van de Europese Commissie urgenter dan ooit. Te gast is één van de architecten van dit ambitieuze plan: Diederik Samsom, kabinetschef van Eurocommissaris Frans Timmermans.
Presentatie: Twan Huys
Eindredactie: Lieke Kwant
Cees Veerman is een de grootse ontvangers ven de lmiljarden aan andbouwsubsidiesquote:
quote:Druk op Veerman neemt toe
(Novum) - De druk op minister van Landbouw Cees Veerman (CDA) neemt toe. Hij moet uitleg geven over EU-landbouwsubsidies die hij ontvangt voor zijn boerenbedrijven.
Na Kamervragen en de roep om een spoeddebat van de linkse oppositiepartijen stelde ook regeringspartij VVD vrijdag vragen over de kwestie.
VVD-Kamerlid Gert Jan Oplaat wil van de minister weten of het klopt dat hij persoonlijk de enige aandeelhouder is van een Frans boerenbedrijf dat landbouwsubsidies van de Europese Unie krijgt.
Wat de situatie ook is: Rutte heeft het uitstekend gedaan, volgens Henk Kamp.quote:Op zaterdag 28 augustus 2021 21:30 schreef Slobeend het volgende:
Ja joh laten we de altijd objectieve Henk Kamp uitnodigen voor een analyse.
En de persoon die de PVDA naar zijn grootje heeft geholpen Diederik Samson is er ookquote:Veerman heeft enkele boerderijen in Nederland en in Frankrijk.
Vorige week kwam hij in opspraak, omdat hij als ondernemer jaarlijks 190 duizend euro aan Europese landbouwsubsidie zou ontvangen.
Als minister heeft hij zich hard gemaakt voor het in stand houden van de subsidies.
Volgens het ministerie is van belangenverstrengeling geen sprake, omdat Veerman zijn bedrijven niet zelf bestuurt.
De belangen van de Franse onderneming zouden zijn ondergebracht in een beheersstichting.
Uit onderzoek zou zijn gebleken dat daar eind 2003 verandering in kwam. Sinds december dat jaar zou Veerman enig aandeelhouder zijn van de vennootschap.
Samsom heeft juist heel veel bereikt voor de minima, en de toeslaggerechtigden. Belastingkortingen, die voorheen niet allemaal verzilverd werden door te lage inkomens worden nu gecompenseerd in de uitdijende brij van toeslagen.quote:Op zondag 19 september 2021 12:15 schreef michaelmoore het volgende:
AHA !!
De grootste melkvee subsidie ontvanger van Nederland is op TV Buitenhof
12: 05 uur Ned 1
Cees Veerman
De voormalige minister van landbouw , een echte Melkvee boer
https://www.trouw.nl/nieu(...)en-bedrijf~b695d8b5/
[..]
En de persoon die de PVDA naar zijn grootje heeft geholpen Diederik Samson is er ook
en binnekort is het ook CDNAquote:Op zondag 19 september 2021 13:47 schreef Idisrom het volgende:
[..]
Samsom heeft juist heel veel bereikt voor de minima, en de toeslaggerechtigden. Belastingkortingen, die voorheen niet allemaal verzilverd werden door te lage inkomens worden nu gecompenseerd in de uitdijende brij van toeslagen.
Het nadeel was wel, dat als je begint te Arbeiden, dat dan je eerder gegeven kortingen en toeslagen als sneeuw voor de zon verdwijnen. De partijnaam is eigenlijk verkeerd gekozen, het moet zijn PvdNA
Lol,quote:Op zondag 19 september 2021 12:15 schreef michaelmoore het volgende:
AHA !!
De grootste melkvee subsidie ontvanger van Nederland is op TV Buitenhof
12: 05 uur Ned 1
Cees Veerman
De voormalige minister van landbouw , een echte Melkvee boer
https://www.trouw.nl/nieu(...)en-bedrijf~b695d8b5/
[..]
En de persoon die de PVDA naar zijn grootje heeft geholpen Diederik Samson is er ook
we kunnen het toch niet op tegen Denemarken , ook al geven we toch nog zoveel subsidiequote:Op maandag 27 september 2021 07:47 schreef ludovico het volgende:
[..]
Lol,
1: subsidies zijn er niet om boeren te spekken maar om voedsel betaalbaarder te maken voor de consument
EU subsidies krijgen ze daar ook. En ik ik geloof er niks van dat wij minder efficiënt produceren dan daar.quote:Op maandag 27 september 2021 20:12 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
we kunnen het toch niet op tegen Denemarken , ook al geven we toch nog zoveel subsidie
https://www.melkvee.nl/ar(...)melkprijs-in-europa/
wij produrceren met net zoveel stront als daar , aleen de megastallen zijn daar groterquote:Op maandag 27 september 2021 22:05 schreef ludovico het volgende:
[..]
EU subsidies krijgen ze daar ook. En ik ik geloof er niks van dat wij minder efficiënt produceren dan daar.
Je weet niks van de NL boer.quote:Op maandag 27 september 2021 23:14 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
wij produrceren met net zoveel stront als daar , aleen de megastallen zijn daar groter
500 koeien die nooit buiten lopen en hier gemiddeld 250 koenien die nooit buiten lopen, allen hier voeren we meer soja
o dat is ook een argumentquote:Op dinsdag 28 september 2021 08:58 schreef ludovico het volgende:
[..]
Je weet niks van de Europese melkvee boer.
quote:Het jaarlijkse European Dairy Farmers (EDF) congres in Denemarken maakte duidelijk dat de Denen de melkprijs in Europa bepalen. Dat stelt Interfarms emigratiebemiddelaar Dick Millenaar, die ook een veehouderijbedrijf heeft in Denemarken.
Het EDF congres besteedde veel aandacht aan de 'break-even melkprijs', die volgens dit verband van Europese melkveehouders in de Europese Unie gemiddeld 0,32 eurocent per liter bedraagt.
Historisch gezien volgt de melkprijs deze break-even melkprijs, waarbij niet alleen de variabele maar ook de vaste kosten volledig zijn gedekt.
Omdat Deense melkveehouders voor een melkprijs van 32 cent kunnen produceren, zal de Europese melkprijs niet gaan stijgen de komende jaren.
Deze verwachting werd op het EDF congres uitgesproken, zegt Dick Millenaar. '
De Deense melkveehouderij heeft weliswaar zware jaren gekend met een lage melkprijs, hoge financiering en een sterke grondprijsdaling, maar de melkveetak heeft een sterke consolidatie doorgemaakt. Met als resultaat toekomstbestendige bedrijven die jaarlijks de productie opvoeren.'
Bedrijven met meer dan 500 koeien normaal
Dat blijkt ook uit de cijfers van Danmark Statistik, het Deense CBS.
Sinds 2012 daalde het aantal Deense melkveebedrijven in slechts 6 jaar tijd met een kwart van 3886 naar 2884. Maar de melkproductie steeg met bijna 700 miljoen liter in dezelfde periode, sinds 2012
Tis geen inkomensondersteuning het is de prijs van voedsel verlagen.quote:Op dinsdag 28 september 2021 09:26 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
o dat is ook een argument
De gemiddelde stal met melvee is in Denemarken twee keer zo groot
De Europese ,melkvee subsidie moet niet meer per liter maar per boer als inkomensondeersteuning , dan stoppen we de ratrace
https://www.melkvee.nl/ar(...)melkprijs-in-europa/
[ afbeelding ]
[..]
De prijs van landbouwprodukten ie vraag en aanbodquote:Op dinsdag 28 september 2021 10:04 schreef ludovico het volgende:
[..]
Tis geen inkomensondersteuning het is de prijs van voedsel verlagen.
Vraag en aanbod en als je 2ct krijgt voor je melk extra wordt er weer meer geproduceerd totdat die 2ct weg is.quote:Op dinsdag 28 september 2021 10:07 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
De prijs van landbouwprodukten ie vraag en aanbod
https://www.rekenkamer.nl(...)-keer-modaal-of-meer
heeft niets met de subsidies op zich te maken, dat is inkomensondersteuning
klopt dat is ook het algemene euvel met subsidiesquote:Op dinsdag 28 september 2021 10:12 schreef ludovico het volgende:
[..]
Vraag en aanbod en als je 2ct krijgt voor je melk extra wordt er weer meer geproduceerd totdat die 2ct weg is.
Inkomensondersteuning wordt lagere voedselprijzen.
De boer wordt er niet rijker van.
quote:Na zijn pensionering kreeg Mansholt spijt van de invoering van de landbouwsubsidies en schaalvergroting
Maar zijn pogingen om deze ongedaan te maken mislukten, onder andere door verzet van de boeren, die afhankelijk waren geworden van subsidies uit Brussel.
Op dit moment zitten we opgescheept met alle nadelen van de intensieve landbouw en veeteelt.
Er moet enorm ingekrompen worden en het landschap wordt met subsidies weer aantrekkelijk gemaakt voor flora en fauna.
Zo zijn er ook geluiden om de nertsenboerderijen weer aan de natuur terug te geven en ook daarvoor zijn miljoenen beschikbaar.
Bioboeren krijgen zelfs miljarden van Europa...
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |