abonnement Unibet Coolblue
pi_199303805


Cryptocoins?
Bitcoin is het bekendste voorbeeld van cryptocurrency. Naast Bitcoins zijn er nog heel veel 'altcoins' kijk hier maar eens voor een overzicht; Coingecko. Bitcoin is bedoeld als peer-to-peer geld, je kan geld (Bitcoin) naar iemand overmaken zonder tussenkomst van een bank. De transactie is anoniem en binnen enkele minuten geregeld. Dit gebeurt allemaal door middel van een blockchain.

Blockchain?
De blockchain kun je zien als een kasboek dat wordt gecontroleerd door iedereen die gebruik maakt hiervan. Je kan in dat kasboek elke transactie zien die ooit heeft plaatsgevonden. De blockchain wordt door heel veel pc's gecontroleerd en is niet achteraf wijzigbaar. Een systeem wat moeilijk te manipuleren is dus. In elk block in de blockchain zitten transacties van coins. Kijk maar eens hier om zelf een kijkje te nemen in zo`n blockchain; Bitcoin Block Explorer - Blockchain

Wie houdt de blockchain bij?
Transacties worden door nodes verzonden naar het netwerk. Een node is een computer die de software van Bitcoin draait. Miners stoppen deze transacties in een blok en als dank krijgen zij hiervoor een beloning. Dit is natuurlijk kort door de bocht; bekijk dit filmpje maar eens voor een uitgebreidere uitleg;


Er zijn tegenwoordig twee verschillende technieken die worden gebruikt om de blockchain bij te houden, namelijk; Proof of Work (PoW) en Proof of Stake (PoS). PoW is een vorm van mining, waarbij de rekenkracht van een computer wordt gebruikt ten dienste van de blockchain. De computer lost als het ware mathematische puzzels op en moet intensief werk (de W in PoW) leveren om transacties te controleren en nieuwe blokken te creëren. Deze inspanningen worden beloond in cryptocurrency. PoS is in principe een vorm van virtuele mining. Des te groter het aantal (stake) van een bepaalde cryptocurrency iemand bezit, des te meer transacties er kunnen worden gevalideerd en des te groter de reward voor de persoon in kwestie. Met andere woorden: Des te meer je bezit, des te meer je zult worden beloond.

Minen levert dus geld op?
Ja. Maar op kleine schaal is het minen van Bitcoin eigenlijk niet meer rendabel door de kosten van aanschaf van hardware, stroomkosten etc. Dit omdat het minen van Bitcoin ook steeds moeilijker wordt en er veel concurrentie is. Wellicht als Bitcoin in de toekomst nog veel meer waard word dat het weer rendabel wordt. Het minen van sommige altcoins op kleine schaal kan wel rendabel zijn, helemaal met wellicht een prijsstijging in het verschiet.

En wat zijn de verschillen tussen Bitcoin en verschillende altcoins?
Satoshi Nakamoto zocht een vorm van bescherming tegen centrale banken. Vanaf de jaren 70 waren cyberpunks al op zoek naar zoiets. Met Bitcoin is die oplossing er gekomen. Doordat de software open-source is kan het makkelijk gekloond worden. Dit gebeurde in de eerste jaren dan ook. Later begonnen bedrijfen en individuen andere voordelen te zien in blockchain en zijn daar op door gegaan. Sommige zullen je vertellen dat geld (dus Bitcoin) de enige usecase voor blockchain is, andere zullen je vertellen dat het de oplossing voor alles is. Doe je eigen onderzoek.



Oké. Hoe kom ik aan cryptocurrency?
Cryptocurrency kun je kopen via brokers of via een exchange. De laatstgenoemde is eigenlijk een soort AEX maar dan alleen voor cryptocurrency. Kopen via een exchange is meestal goedkoper dan het kopen van een broker. Dit omdat je nu geen tussenpersoon hebt maar rechtstreeks van een andere gebruiker koopt.

En hoe sla ik mijn digitale geld nu veilig op?
In een wallet. En dat kan op verschillende manieren en plekken, elk met zijn eigen voor en nadelen.
Je kan het in je wallet op een exchange bewaren maar de geschiedenis heeft geleerd dat dit niet altijd een goed idee is. Je kan bij je wallet door middel van een private key, alleen hiermee kun je transacties doen. Omdat de exchange jouw private key beheerd kan de eigenaar van die exchange er in theorie dus met al het geld vandoor gaan. Google maar eens op 'mt. Gox' voor een voorbeeld.

Wil je dagelijks handelen met crypto dan is het handiger om je coins op een exchange te laten. Koop je ze voor de lange termijn dan kun je het beter opslaan in een ander soort wallet.

Wallet? Offline wallet? Hardware wallet? Paper wallet? Wat?
Een wallet komt in verschillende vormen. Je kan een walletprogramma voor desbetreffende coin installeren op je pc / laptop / telefoon / tablet en daar je coin in opslaan. Maakt wel een backup van je private key zodat als deze crasht je je coins nog wel van recoveren.

Daarnaast zijn er ook hardware wallets tekoop zoals de Trezor of de Nano Ledger.

Een paper wallet is heel simpel. Je maakt online een bitcoinadres aan en stuurt naar dat adres je coins. Je print je private key uit. Deze sla je op een aantal plekken veilig op en je coins staan nu op dat adres in de blockchain opgeslagen. Met die key kun je op een later tijdstip een wallet installeren en bij je coins.

Meer info: https://www.coindesk.com/information/paper-wallet-tutorial/

Probeer closed-source wallets te vermijden. Dit zijn Wallets die zijn gemaakt door een partij die niet in eerste instantie bij het team zit dat desbetreffende coin heeft ontwikkeld. Het verleden heeft uitgewezen dat hier nog wel eens misbruikt van is gemaakt.

Wat een hoop info. Waarom moet ik instappen?
Omdat je bank 0.1% rente per jaar geeft en omdat de blockchain de toekomst heeft. Het is niet voor niks dat er steeds meer geld in cryptocurrency omgaat. To the moon motherfuckers!

En wat zorgt er nou voor dat een coin waarde krijgt?
De markt bepaalt de waarde van een coin. Hoe meer mensen er heil in zien, hoe meer het waard wordt.

Maar nu even serieus, ik snap er nog steeds niks van!
Bekijk hier stap voor stap handleidingen:
BTC / [N00B] Crypto beginnerstopic #1 Voor al je kleine en grote vragen

Hoe claim ik een geforkte munt?
Door je private key in een wallet te importeren die de nieuwe munt support (wel eerst je Bitcoins verplaasen naar een ander adres!). Gedetailleerde uitleg voor Bitcoin Cash en Bitcoin Gold: BTC / [N00B] Crypto beginnerstopic #2 Voor al je kleine en grote vragen

Afkortingen en jargon
FOMO - Fear of missing out - Paniekreactie omdat een coin opeens erg veel in waarde stijgt. Paniekaankoop.
FUD - Fear, uncertainty, doubt. Op het moment dat er angst en onzekerheid in de markt zit dan gaan vaak veel mensen hun geld omzetten naar fiat. Dit zorgt voor een dalende trend of crash in de markt.
ICO - Initial Coin Offering. Een nieuwe munt wordt geïntroduceerd. Hier is geld voor nodig. Vroege investeerders kunnen in een ICO investeren in de hoop dat de munt daarna een veelvoud waard wordt.
Fee - Om een transactie te doen moet er fee worden betaald. Dit is een bedrag dat ervoor zorgt dat jouw transactie in behandeling wordt genomen. Sommige exchanges rekenen ook fee om uit te laten betalen.
Hodlen - Je cryptomunten altijd houden (holden).
Holden - Holden is ook traden, alleen zit er meer tijd tussen.

Shorten? Long gaan? Margin trading? Leverage?
Geen zin om nu deze termen nu uit te leggen. Google er maar op :').

Exchanges;
Kraken | Buy, Sell and Margin Trade Bitcoin (BTC) and Ethereum (ETH) - Buy, Sell, Trade Bitcoin
Bittrex.com - Bittrex, The Next Generation Digital Currency Exchange
Binance - Chinese exchange, werkt goed voor handelen tussen crpytomunten

Bedrijven waar je crypto kan kopen buiten een exchange om?
Bitonic
BTC Direct
Satos

Bitcoin block explorers
Blockchain.info
BlockExplorer.com
CryptoGraffiti.info

Crypto koersen
Preev simple bitcoin price
CoinGecko - Cryptocurrency Prices and Market Capitalization
Cryptodashboard.io - Lichtgewicht versie van Coinmarketcap met auto refresh
cryptowat.ch - Live koersen van de belangrijkste exchanges
Agrr - Trades en koers van de grootste exchanges.

Gedetailleerde crypto statistieken
fork.lol
coin.dance
Statoshi.info
Cryptocurrency Mining Profitability
BitcoinWisdom.com

Crypto nieuws
Bitcoin Magazine (NL)
Bitcoin nieuws
Bitcoin Magazine
Coindesk
CoinTelegraph
/r/CryptoCurrency
/r/Bitcoin

Informatie
Bitcoin Information & Resources
Bitcoin-Only (NL)
Bitcoinstart (NL)

Bitcoin en belastingaangifte
Bitcoin als vermogen: box 3
Het bezit van bitcoin en andere crypcurrencies wordt gezien als vermogen. Vermogen moet worden opgegeven in box 3.

De waarde die u opgeeft is de waarde (in euro's) van uw cryptovaluta op 1 januari van het fiscale jaar. Bij uw belastingaangifte over het jaar 2016, geeft u dus aan hoeveel uw cryptocurrencies op 1 januari waard waren. Wij adviseren u om altijd al uw cryptocurrencies op te geven, ook als het om kleine bedragen gaat. Immers kan uw portfolio in een jaar sterk in waarde stijgen, als u het niet eerder heeft opgegeven dan kampt u in de toekomst wellicht met een voor de belastingdienst onverklaarbaar vermogen.

Voor meer informatie kunt u kijken op de website van de Belastingdienst.

Starten met het kopen van bitcoin
- Koop bitcoin (bijvoorbeeld bij Satos of Bitonic). Verzend het naar het adres van een wallet. Betaal met iDeal.
- HODL = win

Starten met het kopen van Altcoins
- Open een account op bijv. Binance.
- Bij de tab 'Deposits/withdrawals' kies je 'Deposit' bij Bitcoin. Kopieer het wallet-adres.
- Koop bitcoin (bijvoorbeeld bij Satos of Bitonic). Verzend het naar het adres van Binance. Betaal met iDeal.
- Na de verwerkingstijd (meestal 20-30 min) staat je saldo in bitcoin op Binance. Via de Exchanges kan je bitcoin kopen/verkopen voor andere Crypto.
(Elke transactie -dus koop/verkoop van crypto op Binance- kost je 0,1% van de transactiesom aan fee. Lagere fee (0,05%) is mogelijk als je BNB-crypto gekocht hebt. In dat geval gaan deze fees direct van je BNB-saldo af.)

DISCLAIMER:
Cryptocurrency is een erg jonge en volatiele markt. Nog meer dan voor elke andere markt geldt hier dat je je goed moet inlezen en investeer enkel geld dat je kan missen. Don't invest recklessly.
pi_199303812
quote:
0s.gif Op donderdag 6 mei 2021 17:02 schreef Erasmus het volgende:

[..]

Kans is groot dat je mij hebt horen spreken dan _O-
Nu je het zegt....zit vaker een Rotterdammer met Erasmus in de naam daar :P

Gezellige geit kent geen tijd

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 06-05-2021 17:04:29 ]
pi_199303816
quote:
0s.gif Op donderdag 6 mei 2021 17:02 schreef MaximumRush het volgende:
Huh, ik heb vannacht naar 3 usdn gekregen met nsbt staking. Dag ervoor nog 125 usdn, weet iemand hoe dat kan?
Laatste post van mij.
pi_199303819
quote:
0s.gif Op donderdag 6 mei 2021 17:03 schreef F.Sinatra het volgende:

[..]

Nu je het zegt....zit vaker een Rotterdammer met Erasmus in de naam daar :P
What are the odds :D

Ben een early Bonfire investor, denk sinds dag 3 ofzo. Vlak na de ATH in ieder geval. Dus de kans is erg groot :P
pi_199303820
quote:
0s.gif Op donderdag 6 mei 2021 17:04 schreef Erasmus het volgende:

[..]

What are the odds :D

Ben een early Bonfire investor, denk sinds dag 3 ofzo. Vlak na de ATH in ieder geval. Dus de kans is erg groot :P
Gezellige geit kent geen tijd
pi_199303827
quote:
0s.gif Op donderdag 6 mei 2021 17:04 schreef F.Sinatra het volgende:

[..]

Gezellige geit kent geen tijd
pi_199303831
quote:
10s.gif Op donderdag 6 mei 2021 17:05 schreef Erasmus het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Maar FEG is leuker.
pi_199303856
quote:
0s.gif Op donderdag 6 mei 2021 16:15 schreef Kaizen_ het volgende:

[..]

Bedankt voor de uitleg! Het heeft even geduurd voor ik me erdoorheen heb geworsteld, maar het is gelukt. Nu heb ik dus op Pancakeswap die GMR balance staan, via de Trustwallet. Of zoiets. En nu? :D

Kan ik dit op mijn trustwallet krijgen of staat het er al op? Ik zie dit namelijk nog niet terug. Of blijft het onder pancake staan? Ik heb mezelf in het diepe gegooid hier. :7
Mooi dat het gelukt is, heb exact dezelfde vragen gehad als jou gisteren, voor mij ook nog allemaal nieuw. ;)

In je trustwallet zie je rechtsboven 2 streepjes met bolletjes, daar kun je je coin toevoegen aan je wallet. Moet je even aanzetten. Je zal wel nog geen koers zien omdat deze munt nog niet op de grotere exchanges staat, daarvoor is hij nog te nieuw.
pi_199303865
quote:
0s.gif Op donderdag 6 mei 2021 17:06 schreef F.Sinatra het volgende:

[..]

Maar FEG is leuker.
Zal er naar kijken, zag 't al langskomen op Reddit. Ik zit echt kneiterdiep in Bonfire dus ik hou het even zo (net ook fiat gepompt in andere tokens dus ik wacht tot nog tot mijn eerstvolgende paycheck).
Met de Bonfire winst op een latere termijn ga ik wel mijn portfolio diversifyen dus ik sluit nog niks uit, dus shill maar gerust.

Toen ik in Bonfire investeerde was het nog de zoveelste BSC shitcoin met het idee om er op korte termijn uit te stappen, had totaal geen idee dat het uiteindelijk een legit project met een legit use case ging worden. Dus ik blijf nog even op de Bonfire rollercoaster zitten.

[ Bericht 1% gewijzigd door Erasmus op 06-05-2021 17:11:20 ]
pi_199303881
Wat is jullie kijk op Tron?
pi_199303885
quote:
1s.gif Op donderdag 6 mei 2021 17:09 schreef J.A.R.V.I.S. het volgende:

[..]

Mooi dat het gelukt is, heb exact dezelfde vragen gehad als jou gisteren, voor mij ook nog allemaal nieuw. ;)

In je trustwallet zie je rechtsboven 2 streepjes met bolletjes, daar kun je je coin toevoegen aan je wallet. Moet je even aanzetten. Je zal wel nog geen koers zien omdat deze munt nog niet op de grotere exchanges staat, daarvoor is hij nog te nieuw.
Trust Wallet is voornamelijk afhankelijk van Coingecko en Coinmarketcap.

Als het listed en geupdated wordt op 1 van die 2 platformen ga je idd een saldo zien op Trust Wallet.
pi_199303893
quote:
0s.gif Op donderdag 6 mei 2021 17:12 schreef Erasmus het volgende:

[..]

Trust Wallet is voornamelijk afhankelijk van Coingecko en Coinmarketcap.

Als het listed en geupdated wordt op 1 van die 2 platformen ga je idd een saldo zien op Trust Wallet.
Ah nice, weer wat geleerd. ^O^
pi_199303897
quote:
0s.gif Op donderdag 6 mei 2021 17:12 schreef Den_Haag het volgende:
Wat is jullie kijk op Tron?
In 2017/2018 gehad en verkocht, het is uiteindelijk toch niet zo groot geworden wat ik destijds van ze had verwacht. Qua prijsniveau scheelt het weinig met toen.

Anderszijds had ik met de cryptomarktkennis van 2017/2018 de bullrun van DOGE ook totaal niet zien aankomen, dus who knows.

[ Bericht 3% gewijzigd door Erasmus op 06-05-2021 17:14:25 ]
pi_199304222
quote:
0s.gif Op donderdag 6 mei 2021 15:37 schreef Ronald-Koeman het volgende:

[..]

Bcash en Bitcoin Gold ook in iets mindere mate. Allemaal coins die de strijd met hun moederchain allang verloren hebben. Echt complete shitcoins gewoon. Zou me niks verbazen als Barry Silbert hierachter zit.. die had flinke ETC bags enkele jaren geleden.
Maakt ook uit het niets enorme sprongen van 10-20 euro. Inmiddels 108 euro.

Zal wel ordinaire dump en pump zijn.
blablablabla
pi_199304228
Oh 113 euro al :')
blablablabla
pi_199304373
Vraagje, zit in een GMR telegram group, wordt je beetje op de hoogte gehouden en staat het volgende:

Contract is renounced. Its now a community token and we cannot change anything.

Wat houd dat in, goed nieuws of? Nja denk wel goed nieuws staat "This is what you have been waiting for" bij. :P
pi_199304810
quote:
0s.gif Op donderdag 6 mei 2021 18:04 schreef J.A.R.V.I.S. het volgende:
Vraagje, zit in een GMR telegram group, wordt je beetje op de hoogte gehouden en staat het volgende:

Contract is renounced. Its now a community token and we cannot change anything.

Wat houd dat in, goed nieuws of? Nja denk wel goed nieuws staat "This is what you have been waiting for" bij. :P
Geen eigenaar meer die alles kan dumpen. Op papier. Want ook renounced contracten hebben soms een (verstopte) functie die ze kunnen callen om old owner trades te laten locken ofzo.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 06-05-2021 18:38:56 ]
pi_199304817
quote:
0s.gif Op donderdag 6 mei 2021 18:04 schreef J.A.R.V.I.S. het volgende:
Vraagje, zit in een GMR telegram group, wordt je beetje op de hoogte gehouden en staat het volgende:

Contract is renounced. Its now a community token and we cannot change anything.

Wat houd dat in, goed nieuws of? Nja denk wel goed nieuws staat "This is what you have been waiting for" bij. :P
Goed nieuws, hetzelfde was ook met Bonfire gebeurd. Dus dan is er iets meer vertrouwen in de token gekomen omdat het niet gerugpulled kan worden.

Beter altijd zelf dubbelchecken en een blik werpen op de wallets op bscscan. Bij twijfels aan de community vragen.

[ Bericht 3% gewijzigd door Erasmus op 06-05-2021 18:39:14 ]
pi_199304842
quote:
0s.gif Op donderdag 6 mei 2021 18:36 schreef Erasmus het volgende:

[..]

Goed nieuws, hetzelfde was ook met Bonfire gebeurd. Dus dan is er iets meer vertrouwen in de token gekomen omdat het niet gerugpulled kan worden.

Beter altijd zelf checken en een blik werpen op de wallets op bscscan. Bij twijfels aan de community vragen.
Ook renounced kunnen rugpullen ;) zegt niets.
pi_199304863
quote:
1s.gif Op donderdag 6 mei 2021 18:39 schreef F.Sinatra het volgende:

[..]

Ook renounced kunnen rugpullen ;) zegt niets.
Je hebt in de basis gelijk. Ik ging er alleen even er van uit dat de grootste wallets dan weinig tot niets met de owners te maken hebben. Dan weet je het wél zeker.

Daarom altijd zelf naar de wallets en txs kijken op de blockchain van de token in kwestie.
pi_199304883
quote:
0s.gif Op donderdag 6 mei 2021 17:10 schreef Erasmus het volgende:

[..]

Zal er naar kijken, zag 't al langskomen op Reddit. Ik zit echt kneiterdiep in Bonfire dus ik hou het even zo (net ook fiat gepompt in andere tokens dus ik wacht tot nog tot mijn eerstvolgende paycheck).
Met de Bonfire winst op een latere termijn ga ik wel mijn portfolio diversifyen dus ik sluit nog niks uit, dus shill maar gerust.

Toen ik in Bonfire investeerde was het nog de zoveelste BSC shitcoin met het idee om er op korte termijn uit te stappen, had totaal geen idee dat het uiteindelijk een legit project met een legit use case ging worden. Dus ik blijf nog even op de Bonfire rollercoaster zitten.
Tijdje terug ook naar Bonfire gekeken, maar was toch niks meer dan de zoveelste contract clone, met wat leuke termen erbij, zoals "Fire" en "wood".
Wat is nu de "legit use case"?
"This is your life and it's ending one minute at a time." - Tyler Durden
"Sand is overrated. It's just tiny, little rocks." - Joel
pi_199304985
quote:
0s.gif Op donderdag 6 mei 2021 18:43 schreef Gremen het volgende:

[..]

Tijdje terug ook naar Bonfire gekeken, maar was toch niks meer dan de zoveelste contract clone, met wat leuke termen erbij, zoals "Fire" en "wood".
Wat is nu de "legit use case"?
Klopt, het is een shitcoin gone goodcoin door een nieuw team die de ownership heeft overgenomen van de oorspronkelijke founder. Dat heeft alles te maken met de ongekende groei holders (100.000 holders in 11 dagen bestaan tijd, vandaag ±121k holders, TG-groep 20k users en Discord ook bijna op 10k). Nu willen ze een gedecentraliseerde social media coin worden.

Er gaat voor dit kwartaal alleen al een launchpad genaamd FireStarter ontwikkeld worden (denk aan Kickstarter voor nieuwe cryptoprojecten) en een app gerealiseerd worden waarbij je makkelijk met fiat Bonfire kan kopen. Ook is de team langzaam maar zeker gedoxxed, maar door doodsbedreigingen ( :') ) toen ze Bonfire net overnamen doen ze dit rustig aan. Check de geüpdate whitepaper en roadmap op bonfiretoken.co

Maar goed, NFA (no financial advice) en DYOR. Ze staan ook op CEX's als Blockfolio en Whitebit.

[ Bericht 4% gewijzigd door Erasmus op 06-05-2021 19:00:12 ]
pi_199305017
quote:
0s.gif Op donderdag 6 mei 2021 17:13 schreef Erasmus het volgende:

[..]

In 2017/2018 gehad en verkocht, het is uiteindelijk toch niet zo groot geworden wat ik destijds van ze had verwacht. Qua prijsniveau scheelt het weinig met toen.

Anderszijds had ik met de cryptomarktkennis van 2017/2018 de bullrun van DOGE ook totaal niet zien aankomen, dus who knows.
Zet wel een stop limit order erin voor als het weer onderuit zakt
pi_199305075
quote:
0s.gif Op donderdag 6 mei 2021 17:13 schreef Erasmus het volgende:

[..]

In 2017/2018 gehad en verkocht, het is uiteindelijk toch niet zo groot geworden wat ik destijds van ze had verwacht. Qua prijsniveau scheelt het weinig met toen.

Anderszijds had ik met de cryptomarktkennis van 2017/2018 de bullrun van DOGE ook totaal niet zien aankomen, dus who knows.
Zou je dat nu wel herkennen ouwe dibbes?
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
pi_199305155
quote:
0s.gif Op donderdag 6 mei 2021 18:55 schreef Den_Haag het volgende:

[..]

Zet wel een stop limit order erin voor als het weer onderuit zakt
Beter joh, als een coin hetzelfde prijsniveau heeft als 2017 terwijl de ruime meerderheid wel inmiddels x100 is geworden of geweest, dan is het lastig. Hun blockchainnetwerk bestaat al een tijdje, destijds was dat hét product in ontwikkeling.

[ Bericht 0% gewijzigd door Erasmus op 06-05-2021 19:06:01 ]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')