abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
pi_199080521
Afgelopen weekend ben ik door BinckBank overgezet naar hun nieuw platform: Saxo Investor. Ik houd niet van veranderingen van websites/platforms. Meestal ervaar ik het niet als een verbetering. En dat geldt helaas ook voor deze verandering. Het platform lijkt vooral gericht op speculanten. In mijn portefeuille staat naast iedere positie een grote knop 'Sluiten', met daarachter een knop 'Winst / Verlies beperken' en 'Tarieven & Condities'.

Verder vallen mij de volgende dingen op:

1. Bij BinckBank was er een tabblad waarop je kon zien wat nu de waarde van je portefeuille is (oftewel: LT) en een tabblad waarop je kon zien hoe de fondsen die jij in portefeuille hebt het die dag doen (openingskoers, huidige koers, bied, laat, volume enz. Bij Saxo Investor staat alles door elkaar. Je kunt het iets overzichtelijker maken door wat met kolommen te schuiven, maar een verbetering? Nee. Er is gewoon nog minder informatie.

2. Er zijn minder mogelijkheden om je portefeuille in te delen. Dat kan alleen nog naar 'product', niet meer naar 'valuta'. n keer raden hoe ik mij portefeuille bij BinckBank voornamelijk bekeek.

3. De analyse van je eigen portefeuille is ook beperkt. Ik mis bijvoorbeeld het tabblad waarop mijn posities naar grootte (geldbedrag + percentage) te zien was. Dat vond ik een helder overzicht.

4. De positie-opbouw is niet meer te vinden. Of flink dieper weggestopt.

5. De allocatieverdeling tussen aandelen en ETF's werd vroeger k in procenten weergegeven: nu niet meer. Dat vind ik vervelend, want n van mijn beleggingsregels was nu juist dat 25% of meer van het belegd vermogen (dus zonder cash) in ETFs moet zitten.

6. Ik beleg nu bijna 10 jaar bij BinckBank. De resultaten uit het verleden zijn niet meer te vinden. Ja, op het oude platform.

7. Twee-factor-verificatie was bij BinckBank alleen nodig als je wilde handelen; niet als je alleen je posities wilde bekijken. Nu is het alles of niets. Ook dat vind ik een achteruitgang.

Twee belangrijke redenen om ondanks het invoeren van 'bewaarloon' bij BinckBank te blijven waren dat ik het platform fijn vond en dat ik bij een overstap mijn beleggingsverleden zou verliezen. Misschien is het wennen. Maar Saxo Investor zou voor mij wel 'ns de reden kunnen zijn om te overwegen om toch weg te gaan. Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen.
pi_199092050
Hoe zit het met de tarieven, ik zag dat Saxo bank zelf ongeveer 2x zo duur is als Binck, geldt dat ook als je overgeet bent?
pi_199094615
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 april 2021 22:38 schreef invesduurder het volgende:
Hoe zit het met de tarieven, ik zag dat Saxo bank zelf ongeveer 2x zo duur is als Binck, geldt dat ook als je overgeet bent?
De tarieven zijn (nog) gelijk gebleven.
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')