abonnement Unibet Coolblue
pi_198944433
Even kort want inmiddels buiten @LuNaTiC - mijn doel qua krachttraining zit niet eens in verder afvallen of sterker worden an sich, maar vooral omdat het zou helpen bij hardlopen. Dat moet ik gewoon maar eens concreter zien te krijgen.
En laatste zin was eigenlijk helemaal geen grapje! :s) Extrinsieke motivatie (en ik kan niks beters bedenken dan wel/geen seks!) totdat ik het fysieke nut begin te ervaren van krachttraining en dan neemt de intrinsieke motivatie het hopelijk over :7

En woah, die foto's! _O_ Als de meneer op rechts de baby van meneer links ook nog eens zou vasthouden dan zou het van een misdadig niveau woest aantrekkelijk wezen! Dus blijf voor de zekerheid maar bij babies vandaan nu! 8-)
Let me see you stripped down to the bone
pi_198947119
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 april 2021 11:46 schreef LuNaTiC het volgende:

[..]

Ja het was ook maar een tip vanuit mijn eigen ervaring wat voor mij werkt, dat is inderdaad per persoon anders. Zul je iets anders moeten zoeken wat dan wel werkt.

Denk nog wel dat het ergens zit in die intrensieke motivatie. Ik snap dat je het als grapje bedoelt in je laatste zin maar er zijn genoeg mensen die zichzelf met iets belonen voor zoiets maar ik denk dat dat op den duur een korte termijnoplossing is die niet werkt, maar juist die intrensieke motivatie 'het is goed voor me', dat is hetgeen wat werkt.

Als het allemaal nog te abstract is waarom krachttraining goed voor je is, kun je dat met makkelijke voorbeelden concretiseren.

Wel eerst een stapje terug want het is natuurlijk wel wat je zelf wil bereiken en wat je doel is met je lichaam. Als je het hebt over afvallen en gewicht verliezen dan is er enorme spraakverwarring want wat de meeste mensen uiteindelijk daar echt mee bedoelen is 'vetmassa verliezen' en 'er beter uitzien' qua lichaam. En dat heeft veel met spierdefinitie te maken. Hoe minder vetmassa en meer spiermassa (ik bedoel natuurlijk geen Hulk-spiermassa, zeker niet voor vrouwen) hoe beter je er in de meeste gevallen uitziet.

Deze man heeft een heel interessant IG-account waar hij het er redelijk vaak over heeft: https://www.instagram.com/chadhargrove1/

ik heb zelf hier ook regelmatig mijn eigen voor/na foto's gepost waarom krachttraining zichtbaar nut heeft. Ik zal het voor de gelegenheid nog eens plaatsen (wellicht heb je ze al gezien, dus negeer het vooral. Ik doe dit ook niet voor een eigen schouderklopje maar hopelijk om mensen te helpen/inspirireren.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Links was ik al zonder krachttraining 30 kg afgevallen maar dan zie je toch nog een hoop vetmassa, als ik met krachttraining erbij had gedaan en in een gezond langzaam tempo met voldoende eiwitten, had ik ook een stuk meer spiermassa behouden en er beter uitgezien. De middelste foto was weer een jaar later toen ik er wel 3 keer per week krachttraining bij ging doen en de laatste foto is van een paar maanden geleden.

deze vergelijkingsfoto is het meest recent:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Voor vrouwen zijn er ook genoeg van dit soort voor/na-foto's te vinden.

The proof of the pudding is in the eating ;)
Wow wat een verandering _O_ Van mij krijg je ook een schouderklop! Wat knap en wat ben je goed bezig! Trots op jou
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_198948080
Ik heb de foto's van @LuNaTiC doorgeWhatsappt naar mijn echtgenoot, die aldus momenteel online gewichten zit te bestellen :Y)
Let me see you stripped down to the bone
pi_198948229
Ha @LuNaTiC , goed te zien dat je het je helemaal eigen gemaakt hebt. O+ Succesverhalen zijn de beste verhalen. Je bijdrages zijn ook altijd top man. O+

Ik ben moe. Was wel blij dat de sportz vandaag 'for quality' was, mostly iig.

Vandaag:
L: boterham bloedworst en baklever
S: stabiliteit-dingen. Daarna 35 kcal roeien + 50 db snatches for time.
T: boterham gerookte zalm
D: groentewrap met falafel, gegrilde aubergine, ui, komkommer, tomaat knoflooksaus.
T: aardbeien en pistachenootjes. Denk ik. Of kaas. Want kaas O+
Sterkheidsbaas van alles.
pi_198948323
Haha dank allen, nogmaals het was geenszins mijn bedoeling om naar complimenten te vissen (al is dat wel leuk natuurlijk, ben ik ook gevoelig voor, niets menselijks is mij vreemd ;)), maar vooral als illustratie en hopelijk ook inspiratie.

Als dit echt betekent dat iemand hierdoor aan de gewichten gaat (geen idee of het een grapje was @minilot ;) ), then mission accomplished :Y)
It says on your chart that you're fucked up. You talk like a fag, and your shit's all retarded.
pi_198948447
Opnieuw géén grapje @LuNaTiC :* Was wellicht laatste duwtje dat mijn dude (zo'n 45 kilo kwijtgeraakt het afgelopen jaar) nodig had ^O^
Let me see you stripped down to the bone
pi_198948576
45 kg, wow! (wist ik ergens nog wel van de vorige keer dat je dat had gezegd trouwens!)

Ja als het gaat om afvallen, verlies van vetmassa en uiteindelijk spierbehoud en definitie, kun je niet vroeg genoeg beginnen met krachttraining.

Iedereen die begint en hoeveel overgewicht je ook je hebt. Zoveel voordelen.

Helaas maken heel veel mensen (waaronder ik zelf ook) dezelfde fouten door te denken dat ze vooral heel veel minder moeten eten en zich kapot moeten cardioën. Terwijl je in the long run zoveel betere resultaten haalt met meer/genoeg eten (dus kleinere deficit met voldoende eiwitten) icm met krachttraining. Uiteraard aangevuld met wat (HIT indien mogelijk/gewenst) cardio maar niemand die elke dag 2 uur op de loopband of crosstrainer zou moeten staan om af te kunnen vallen.

Nouja ik probeer altijd maar mijn eigen ervaringen, fouten en valkuilen te delen zodat anderen er niet in te hoeven trappen. Probleem is dat de concepten fucking contra-intuïtief kunnen zijn, eng, en dat de mens van nature ongeduldig en een tikkeltje eigenwijs is ;)

Gelukkig is er ook achteraf nog veel te repareren zoals je kan zien ;)

(En dit hele verhaal is net zo goed van toepassing op vrouwen. Mn vriensdin is met krachttraining en voldoende eten de afgelopen 3 jaar 52 kg afgevallen.

Ze heeft al die tijd nooit minder dan 2000 kcal per dag hoeven eten, hoe fijn is dat!

Maar heel cool, hoop dat ie er veel profijt van zal hebben. Als ie nog wat advies wil over wat voor programma kan ik daar nog wel wat tips voor geven (al zeg ik er wel bij dat ik daar al helemaal niet de wijsheid in pacht heb, maar als je bv 2 of 3 keer per week wil trainen kun je wel wat goede beginnersprogramma’s voor full body vinden. Ik ben zelf pas geleden van 3x full body naar 4 x full body gegaan).
It says on your chart that you're fucked up. You talk like a fag, and your shit's all retarded.
pi_198948762
Echt heel knap LuNaTic _O_

Ik blijf het ook lastig vinden om mijn thuisworkouts leuk te blijven vinden. Maar ik merk al dat het helpt als ik buiten mijn krachttraining doe omdat ik dan veel meer het gevoel heb dat ik ook echt even lekker ga sporten, ipv binnen 'verplicht' mijn setjes afwerk. Maar ben blij als (ooit) de sportscholen weer open mogen.
pi_198948793
Wow, wat een succesverhalen hier :)

@minilot bij mij werkt in het begin extrinsieke motivatie ook prima, dan zorgt dat ervoor dat het een gewoonte wordt en tegen die tijd begin ik het ook leuk/lekker te vinden en/of begin ik effect te zien, en dan hou ik het vol op intrinsieke motivatie.

Ik vind gewoon zelf squatten en sowieso thuis sporten snel saai, dus ik doe lesjes via Les Mills on demand. Gewoon in de woonkamer voor m'n tv, maar dan dus alsof je n groepsles doet, op muziek enzo. Dat helpt enorm voor mij! Ik doe 2x per week grit strength (HIIT) of 1x grit strength en 1x bodypump. En dan ook nog 2x bodycombat, en daar zit ook best wat gebruik van buikspieren etc in.

Lijst vandaag:
L: vier Wasa volkoren crackers: 1 avocado-roomkaasdip, 0.5 basilicum hummus, 0.5 mango hummus, 2 met haring
T: stukje jong belegen kaas, stukje brie
D: kipsatestukjes met groentemix (broccoli, bloemkool, wortels)
T: eiwitreep, Wasa volkoren cracker met avocado-roomkaasdip

Ik was op de markt en haalde lekkere dingen O+ ik kan niet zo goed tegen kikkererwten, dus even kijken in welke hoeveelheid het wel goed gaat. M'n broertje komt morgen lunchen en die eet zo'n beetje alleen maar hummus dus vooral voor hem gekocht, maar zelf even geproefd en is wel lekker :9 dus kijken of t goed gaat zo met één dunbelegde cracker per dag. Ook nog paling en gerookte zalm gehaald. En de avocado-roomkaasdip, die is zoo lekker :9 :9
pi_198950684
Hier even een motivatieprobleem omdat ik het niet overzie. Ik bekijk het even per dag maar. vandaag ging (voor mijn doen) erg goed, morgen nog zo'n dag proberen.
En even de woorden van de diëtist voor ogen houden: superslank word ik niet met mijn medicijnen, maar het kan een heel stuk gezonder en zo. Plus me richten op de afspraken van nu, volgende stapjes komen wel.

Vandaag:
O. 2 boterhammen gemberroomkaas
L. 2 boterhammen gemberroomkaas en snoeptomaatjes
T. paar plakjes vegaworst en snoeptomaatjes
D. zelf gekookt! Doperwten, champignons, rijst en een woksausje
T. Ik denk nog een keer snoepgroente en/of fruit
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_198950792
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 april 2021 20:45 schreef ChildoftheStars het volgende:
Hier even een motivatieprobleem omdat ik het niet overzie. Ik bekijk het even per dag maar. vandaag ging (voor mijn doen) erg goed, morgen nog zo'n dag proberen.
En even de woorden van de diëtist voor ogen houden: superslank word ik niet met mijn medicijnen, maar het kan een heel stuk gezonder en zo. Plus me richten op de afspraken van nu, volgende stapjes komen wel.

Vandaag:
O. 2 boterhammen gemberroomkaas
L. 2 boterhammen gemberroomkaas en snoeptomaatjes
T. paar plakjes vegaworst en snoeptomaatjes
D. zelf gekookt! Doperwten, champignons, rijst en een woksausje
T. Ik denk nog een keer snoepgroente en/of fruit
Goed bezig met zelf koken!

En dag voor dag is helemaal niks mis mee.
Als ik nadenk over hoe lang ik nog moet voor ik op mijn gewenste gewicht zit, heb ik er ook direct geen zin meer in. Helemaal niet gek dus. Ik maak vandaag voor morgen een planning en daar probeer ik me morgen dan aan te houden, en verder dan dat hoef ik ook niet te kijken van mezelf.
pi_198953512
Dank voor de tips en het uitgebreide bericht Luna en all!

Ik ben redelijk ervaren qua gewichtsverlies ( :') ) en ben inmiddels sinds sinds de geboorte van mijn dochter slow but steady bezig met de (zwangerschaps)kilo’s. Ze is bijna 3 en ik ongeveer 22 kg lichter. Prima tempo en niet per se bang om stil te staan of wat aan te komen als ik op of boven onderhoud eet. Ging mij meer specifiek om tips voor een (hopelijk) kortdurend plateau.

Krachttraining was ik vrij fanatiek mee voordat de sportscholen weer dicht gingen maar ik heb op dit moment thuis de ruimte niet om de apparaten/gewichten aan te schaffen waarmee ik m’n favoriete oefeningen kan doen. Hoop gewoon dat de sportschool snel weer open gaat.

Kcal inname heb ik wat verhoogd maar verder ga ik gewoon stug door en hoop dat binnenkort terug te zien op de weegschaal.
pi_198953654
Even verder gelezen en wát een resultaten Luna & vriendin _O_ ik zie de maaltijden van je vriendin ook vaak langskomen op insta en dat motiveert ook wel om te mealpreppen.

@minilot 45 kg! :o _O_
pi_198956341
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 april 2021 20:54 schreef vlindertje89 het volgende:

[..]

Goed bezig met zelf koken!

En dag voor dag is helemaal niks mis mee.
Als ik nadenk over hoe lang ik nog moet voor ik op mijn gewenste gewicht zit, heb ik er ook direct geen zin meer in. Helemaal niet gek dus. Ik maak vandaag voor morgen een planning en daar probeer ik me morgen dan aan te houden, en verder dan dat hoef ik ook niet te kijken van mezelf.
Dank je wel... Ja, ik wil minstens zestig kilo afvallen en dat is voor mij niet te overzien. Dus idd dag voor dag. En de avond de dag erna plannen is een goede :) Die neem ik over.
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_198956351
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 april 2021 17:28 schreef minilot het volgende:
Opnieuw géén grapje @:LuNaTiC :* Was wellicht laatste duwtje dat mijn dude (zo'n 45 kilo kwijtgeraakt het afgelopen jaar) nodig had ^O^
Wow rap en goed gedaan! Respect
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  zondag 11 april 2021 @ 07:44:14 #41
12602 LuNaTiC
Wunderbar!
pi_198956539
@ChildoftheStars respect hoor hoe je omgaat met dit proces! Ik weet niet alle ins & outs maar heb natuurlijk wel links en rechts wat meegekregen over je ‘journey’ zeg maar. Gewoon heel erg volhouden en goed luisteren naar de adviezen van alle hulp die je krijgt.

en het is ook heel menselijk om grote dingen niet te overzien. In alle facetten van het leven. Ik heb het wel eens op het werk bij nieuwe grote projecten. Enige manier om dat op te pakken is het ophakken in kleinere deelprojecten en die een voor een goed op te pakken ;)

Bij m’n vriendin hielp het overigens heel goed om niet teveel op die kilo’s te focussen die je er uiteindelijk af wil hebben maar door gewoon de goede dingen te doen. Dan komen de resulaten vanzelf. Geduld & consistency is key. Ze heeft zichzelf zelfs ze eerste 20 kg die ze afviel niet gewogen. Omdat ze wist dat ze de goede dingen deed. Eventuele dagelijkse of zelfs wekelijkse schommelingen had haar in die fase misschien in haar hoofd van het pad afgebracht.

Nu kan ze daar wel beter mee omgaan overigens, met ups en downs ;)

Ik weet trouwens niet wat voor medicijnen je slikt en of daar iets aan te doen is in relatie tot je afvalrace (ga er vanuit dat dit door de deskundigen uitgebreis besproken is) maar als je het op prijs stelt zou je mn vriendin via haar IG kunnen volgen en kun je haar altijd om tips vragen (ze heeft dus ook meerdere afvalraces achter de rug, zelf (naar eigen zeggen geen eetstoornis, maar) een eetprobleem en als psychiater weet ze wellicht ook nog iets zinnigs te zeggen over je medicijnen (geen idee).

Ze beantwoordt iig altijd iedereen dus schroom niet.

(@floordeboor_fit op ig)
It says on your chart that you're fucked up. You talk like a fag, and your shit's all retarded.
pi_198957021
O: Proteïnereep
L: Kwark/fruit/lijnzaad en 2 roggebrood kaas/houmous
T: 2 mandarijnen
D: Lenteui-mosterd soep en pitabroodje tosti's


Edit; vergeten dat ik m'n zoon versgebakken cake heb beloofd. Dus daar ook nog 1 of 2 stukjes van :+

[ Bericht 42% gewijzigd door PoesInDoos op 11-04-2021 10:31:44 ]
This doctor said to me; ''Mental illness is not an airborne virus.''
And this guy would say ''I don't really even want you to say mental illness.
I want you to say mental injury. You are not this way by accident.''
Cracked up; the Daryll Hammond Story
pi_198957932
quote:
0s.gif Op zondag 11 april 2021 07:44 schreef LuNaTiC het volgende:
@:ChildoftheStars respect hoor hoe je omgaat met dit proces! Ik weet niet alle ins & outs maar heb natuurlijk wel links en rechts wat meegekregen over je ‘journey’ zeg maar. Gewoon heel erg volhouden en goed luisteren naar de adviezen van alle hulp die je krijgt.

en het is ook heel menselijk om grote dingen niet te overzien. In alle facetten van het leven. Ik heb het wel eens op het werk bij nieuwe grote projecten. Enige manier om dat op te pakken is het ophakken in kleinere deelprojecten en die een voor een goed op te pakken ;)

Bij m’n vriendin hielp het overigens heel goed om niet teveel op die kilo’s te focussen die je er uiteindelijk af wil hebben maar door gewoon de goede dingen te doen. Dan komen de resulaten vanzelf. Geduld & consistency is key. Ze heeft zichzelf zelfs ze eerste 20 kg die ze afviel niet gewogen. Omdat ze wist dat ze de goede dingen deed. Eventuele dagelijkse of zelfs wekelijkse schommelingen had haar in die fase misschien in haar hoofd van het pad afgebracht.

Nu kan ze daar wel beter mee omgaan overigens, met ups en downs ;)

Ik weet trouwens niet wat voor medicijnen je slikt en of daar iets aan te doen is in relatie tot je afvalrace (ga er vanuit dat dit door de deskundigen uitgebreis besproken is) maar als je het op prijs stelt zou je mn vriendin via haar IG kunnen volgen en kun je haar altijd om tips vragen (ze heeft dus ook meerdere afvalraces achter de rug, zelf (naar eigen zeggen geen eetstoornis, maar) een eetprobleem en als psychiater weet ze wellicht ook nog iets zinnigs te zeggen over je medicijnen (geen idee).

Ze beantwoordt iig altijd iedereen dus schroom niet.

(@:floordeboor_fit op ig)
Dank je wel, wat een lief en uitgebreid antwoord!
Knap van je vriendin en wat een discipline! Niet wegen kan idd een heel verstandige keuze zijn. Zelf probeer ik mezelf maximaal eens per dag te wegen. Vooral om het effect van gezonde keuzes te zien. En ik weet dat je niet in een dag afvalt of aankomt, maar ik zie wel een lijn van niet-aankomen.

De bijwerking van mijn pillen is eigenlijk een beetje dubbel: je metabolisme wordt trager en je honger wordt groter.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Nogmaals heel erg dank je wel
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_198957956
quote:
0s.gif Op zondag 11 april 2021 09:34 schreef Declan-Harp het volgende:
O: Proteïnereep
L: Kwark/fruit/lijnzaad en 2 roggebrood kaas/houmous
T: 2 mandarijnen
D: Lenteui-mosterd soep en pitabroodje tosti's

Edit; vergeten dat ik m'n zoon versgebakken cake heb beloofd. Dus daar ook nog 1 of 2 stukjes van :+
Dat zijn de goede beloftes in het leven! Gaan jullie gezellig samen bakken?
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_198958060
quote:
0s.gif Op zondag 11 april 2021 11:09 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Dat zijn de goede beloftes in het leven! Gaan jullie gezellig samen bakken?
Ik maak, hij likt de lepels af :+ Goede taakverdeling toch?
This doctor said to me; ''Mental illness is not an airborne virus.''
And this guy would say ''I don't really even want you to say mental illness.
I want you to say mental injury. You are not this way by accident.''
Cracked up; the Daryll Hammond Story
pi_198958563
Ik heb een feestweekend. Lang leve corona dat je niet op 1 dag voor iedereen je verjaardag kunt vieren. En kleuter had een verzoekje gedaan voor taart. Dus tja. Laagjes taart met botercrème it is :9 Dan maar van genieten en vanaf morgen een balansweek ofzo.

O: brood met jam, knäckebröd met hagelslag
B: half uur hardlopen
T: halve banaan, stuk appel, stukje taart biscuit wat niet nodig was in de taart
L: brood met ham en kaas
T: stuk laagjes taart met botercrème, handje chipjes of andere snack, rauwkost
B: hopelijk nog wandelen, als het droog blijft, misschien nog naar de sloot fietsen
D: bloemkool schotel, magere kwark
B: Wii Fit
pi_198959404
quote:
0s.gif Op zondag 11 april 2021 11:18 schreef Declan-Harp het volgende:

[..]

Ik maak, hij likt de lepels af :+ Goede taakverdeling toch?
Perfect!
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  zondag 11 april 2021 @ 13:13:02 #48
233495 LPFAN
<3 Linkin Park
pi_198959502
Eens weer een lijstje:

L: Briochebrood met boter
T: 2 babybels
D: Kaasschitzel met zelfgemaakte koolsla met zwarte sesamzaadjes en tahini.
T: Bak kwark met callowfit
Kom een kijkje nemen op onze facebookpagina van Stichting Queri.
https://www.facebook.com/thuiszorgvoordieren/
  zondag 11 april 2021 @ 16:56:27 #49
233495 LPFAN
<3 Linkin Park
pi_198963183
Pffff ik moet vandaag, morgen en overmorgen, eetdagboek bij houden voor dat programma maar bijna alles wat ik eet vandaag staat niet in de database en ik kan zelf niks toevoegen. Heel irritant... Blijkbaar eet ik apart ofzo? _O-
Kom een kijkje nemen op onze facebookpagina van Stichting Queri.
https://www.facebook.com/thuiszorgvoordieren/
pi_198963387
quote:
0s.gif Op zondag 11 april 2021 16:56 schreef LPFAN het volgende:
Pffff ik moet vandaag, morgen en overmorgen, eetdagboek bij houden voor dat programma maar bijna alles wat ik eet vandaag staat niet in de database en ik kan zelf niks toevoegen. Heel irritant... Blijkbaar eet ik apart ofzo? _O-
Wat staat er bijvoorbeeld niet in? Lekker onhandig als je al tegen dat soort dingen op loopt. Zou toch niet zo moeilijk moeten zijn om iets te gebruiken waar je ook zelf iets aan toe kan voegen.

Ik wilde even @minilot bedanken voor het berichten over omad in het verleden. Daardoor werd ik nieuwsgierig en besloot ik het een 10 dagen te proberen. Inmiddels 3 weken verder en ik ben er best enthousiast over :7 Ik ben er mee begonnen omdat ik weer eens in zo'n cirkel zat van de hele dag aan eten denken, met eten bezig zijn en de hele dag willen eten. Omad (one meal a day) heeft dat tot mijn eigen verrassing compleet veranderd. Voor mij heeft het heel veel voordelen op dit moment. Ik geloof niet dat het de gezondste manier is om te eten en ik wil het ook niet altijd of heel lang gaan doen (en ik raad het dus verder niet iedereen aan). Maar voor nu werkt het en ben ik er blij mee.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')