Een goedemiddag beste vriendjes en vriendinnetjes. Welkom bij een nieuwe aflevering van Koken met Kaneel.
We gaan vandaag mijn interpretatie van een curry maken, met de ingrediėnten die we toevallig in huis hebben. Waarom? Omdat vriendinlief gisteren zei dat ze wel weer eens curry zou willen eten en ik geen zin had om naar de winkel te gaan.
We beginnen natuurlijk zoals altijd met de ingrediėnten.
![1gwFXc4.jpg]()
We bakken de boel in ghee. Geklaarde boter, dus dit recept is niet vriendelijk voor veganistische vrienden. In zeer grote verpakkingen verkrijgbaar bij de lokale Turk. Dit is toch Indiaas eten, blyat? Gebruik anders een plantaardige olie, niks mis mee.
Verder natuurlijk ui, knoflook, peper en gember als smaakmakers. Zoete aardappel (of bataat, zoals de verpakking zegt), wortel en linzen zijn de vulling. Tomaat lost zo goed als op in de saus, net als de santen.
![hKLSZud.jpg]()
Dan natuurlijk de kruiden. De usual suspects gaan er in. Zout, komijn, koriander, kurkuma, garam masala en natuurlijk kaneel.
We gooien het straks over een beetje rijst, met wat verse koriander en lente ui er op. Maar die mogen nu nog lekker in de kast blijven. Zoveel ruimte hebben we niet.