![ktBsAYX.jpg]()
Welkom in het topic waarin we alles bespreken rond de volgende opdracht
Kook mee met CUL!De regel:• Kook in de aangegeven week een gerecht dat binnen het thema past
In de week van 22 tot 28 maart koken we 1 of meerdere gerechten uit
Rusland. ![1511343008_1897788_1511342805_9116738Russian-Cuisine.jpg]()
Deeg, kool en bieten! En daar maken we dan soep van. Goed, dat is misschien een beetje gechargeerd, maar het is ook niet helemaal onwaar.
Rusland is gigantisch, een groot deel is vrij arm en het klimaat is best wel koud en dat zie je terug in zijn keuken.
Dus, soep. In Rusland zijn er best wel wat soepen die koud gegeten worden. Deze worden vaak gemaakt met Kvass, een gefermenteerde drank van roggebrood. Er wordt ook wel karnemelk gebruikt, trouwens.
In de categorie 'warme soep' hebben we natuurlijk Borscht, de bietensoep met dille en zure room. Maar er is, logischerwijs, ook koolsoep 'Shchi'.
Verder nog wel het vermelden waard: De salade die wel erg lijkt op 'onze' huzarensalade, (Er is een verschil, maar ik kom er even niet op) en beef stroganoff, een stoofgerecht met rundvlees en zure room.

De Russen doen ook nog gehakt in deeg (Piroshki), gehakt met dun deeg (Pelmini) en gehakt in kool (golubtsi).
Dit is natuurlijk niet alles, er staat een lijst met bekende Russische gerechten hier:
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Russian_dishesOok
https://www.culy.nl/inspi(...)russische-gerechten/en
https://petersfoodadventures.com/staan best wat recepten en ideeen.
Cook on.
dit was mijn spreekbeurt[ Bericht 1% gewijzigd door Lonaa op 21-03-2021 19:42:01 ]