abonnement Unibet Coolblue
pi_198458897
Originele openingspost

quote:
De jongerenorganisatie van Forum voor Democratie heeft een aantal leden geroyeerd. Zij waarschuwden eerder dit jaar voor rechts-extremistische ideeën bij partijleden. Volgens de Volkskrant gaat het om ten minste drie klokkenluiders.

Het bestuur van de jongerenorganisatie meldt dat "ze zijn niet geroyeerd omdat zij misstanden aankaartten, maar omdat zij doelbewust schade hebben toegebracht aan de JFVD". Een deel van het groepje, "dat niet op de hoogte was van de intenties van de inmiddels geroyeerde leden" is nog altijd tevreden lid, stelt de jongerentak.

Nationaal socialisme
De groep klokkenluiders vroeg aandacht voor kwalijke uitingen in whatsappgroepen. HP/De Tijd schreef daar in april een artikel over. Er waren screenshots te zien van berichten in een onofficiële appgroep, waarin bijvoorbeeld over nationaal socialisme werd gesproken als de "beste economische formule ooit". Naar aanleiding van die publicatie heeft Forum voor Democratie drie leden geroyeerd, die "onacceptabele uitingen" hadden gedaan.

De Volkskrant meldt vandaag dat ten minste drie klokkenluiders die de zaak aan het rollen brachten, alsnog uit de organisatie zijn gezet. Op 17 september werden de royementsbrieven verstuurd, die in handen van de krant zijn. Daarin staat dat de leden hebben geprobeerd de moederpartij Forum voor Democratie "binnen te dringen en druk uit te oefenen op het bestuur".

De kritische JFVD'ers vroegen aandacht voor interne misstanden, onder meer met twee brandbrieven die zij ter ondertekening in de partij lieten rondgaan, schrijft de Volkskrant. De JFVD stelt dat zij zich schuldig hebben gemaakt aan "het scheppen van wanorde binnen de organisatie".
https://nos.nl/artikel/23(...)sme-aankaartten.html

Het gaat om deze racistische/fascistische/anti-semitische uitingen:
https://nos.nl/artikel/23(...)ngen-jeugdleden.html
https://www.hpdetijd.nl/2(...)_thumbnail_id=799039

En hier het Volkskrant artikel: https://www.volkskrant.nl(...)-onthulden~b3240c1e/

Laatste stand van zaken, het betreft nu niet enkel de jongerenafdeling meer. Maar gaat om de uitspraken van Baudet zelf.






Uitgebreid artikel over het onverholen antisemitisme van Baudet:
https://www.geenstijl.nl/(...)n-van-getuigenissen/
pi_198458944
Laatste posts vorige deel:
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 10:39 schreef Bluesdude het volgende:
e veel platform in die rechtse media om te lullen .
Ik heb ook niet gekeken naar Jinek.
Maar hij is niet aangepakt op zijn coronaplannen die leiden tot tienduizenden doden, begrijp ik al
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 10:43 schreef -0- het volgende:

[..]

Baudet krijgt bizar veel aandacht voor een partij die 2/4 zetels peilt. Er zijn partijen die hoger scoren en ik nog niet of nauwelijks tegen gekomen ben in de media.
quote:
7s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 10:43 schreef Ringo het volgende:

[..]

Ik mag hem wel. Hij doet me denken aan een vooroorlogse socialist, zo’n uit de klei getrokken kerel, slim, goed geïnformeerd en voor de duvel niet bang. Een van de weinige Kamerleden die niet alleen goed kan lullen maar ook de dossiers goed leest, weet waarover ie praat en dat ook nog eens doet vanuit een heldere visie op de samenleving.
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 10:46 schreef kalinhos het volgende:

[..]

Stel je voor dat je dit onironisch meent.
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 10:51 schreef spinazieruiker het volgende:

[..]

Om het even op een rijtje te zetten:

Jaïr: U nam toen afscheid van Forum, later wilde u wel weer als lijstduwer en toen trok u zich daar weer van terug. Waarom trok u zich toen weer als lijstduwer terug?

Hiddema: Nou ik was nog een beetje psychologisch in de ban van de eerdere schok. Er kwam zoveel lelijkheid op mij af. Ik ben nogal ingericht op de schoonheid der dingen. Die appjes, dat was niet fraai.

*knip*

Jaïr: Later kwam Elsevier met een artikel waaruit bleek dat Thierry vrolijk aan die appjes meedeed. Hoe kijkt u daar dan naar?

Hiddema: Nou ja daarom ben ik toch ook weggelopen? Nou ja later, ik wist toen al wel wat er in die appjes stond, toen ik wegging.

(mogelijk een knip)

Jaïr: Dus eigenlijk zegt u dat u wist dat Thierry daar ook vrolijk aan meedeed.

Hiddema: Ja, dat zie je toch ook in de Elsevier? Ik greep op een moment in in dat appverkeer. Ik doe daar nooit aan mee. Er zijn belangrijker dingen dan deze spielerei want dat was het.

*knip*

Hiddema: En tussendoor had ik leuke strafzaken om handen want daar werd ik veel lichter van in mijn hoofd. En toen denk ik wat moet ik met die racistische drek om me heen, daar heb ik helemaal geen zin in


Het zal best zo zijn dat Hiddema tussendoor de uitspraken en ideeën van Baudet heeft genuanceerd. Gezegd dat het een vrolijk huppelend konijntje is dat geen vlieg kwaad wil doen. Nuance doet niks af aan de feiten die hij hier erkent, namelijk dat Baudet zich in racistisch getinte gesprekken ook zelf schuldig maakte aan racistische uitspraken.

Nuance en verzachtende oordelen toevoegen is heel iets anders dan woorden terugnemen. Je ziet Hiddema in zijn reacties op het item ook nergens zeggen dat hij de uitspraken terugneemt die de uitzending hebben gehaald. En zelfs als hij ze terug zou nemen zou dat erg merkwaardig zijn. Hiddema is iemand met het hart op de tong. Waarom zou hij iets belastends zeggen over een goede vriend, om dat even later terug te nemen omdat het zogenaamd niet waar is?

Wat Hiddema zelf vond van de racistische gesprekken blijft vaag. Enerzijds vond hij de 'drek' niet fraai, waar hij op ingreep en er vervolgens niets meer mee te maken wilde hebben. Anderzijds was het 'spielerei' en praat hij het feit dat Baudet hier aan meedeed (kennelijk ook in delen die de uitzending niet haalden) goed. Het beeld ontstaat dat Hiddema de uitspraken niet zo heel erg vond als hij af en toe doet voorkomen (wat zijn goed recht is) en vooral afstand heeft genomen van een actieve rol in de partij vanwege de ophef die de gelekte appjes teweeg brachten.
  Moderator vrijdag 12 maart 2021 @ 11:09:13 #3
236264 crew  capricia
pi_198459135
Jinek en RTL bieden excuses aan:
quote:
RTL heeft spijt van optreden Koning, Jinek biedt Baudet excuses aan


RTL en de redactie van de talkshow Jinek hebben er spijt van dat ze het optreden van Martijn Koning niet hebben geschrapt. FvD-leider Thierry Baudet liep weg vanwege uitspraken van de cabaretier.

In een verklaring schrijft RTL dat Koning "ondanks herhaalde verzoeken van de redactie" weigerde inzage te geven in de tekst die hij 's avonds zou uitspreken. De redactie had hierop moeten besluiten Konings optreden te schrappen, aldus RTL.

"Het spijt ons dat dit zo is gelopen en dat de kijker en de tafelgasten hiermee werden geconfronteerd."

Koning sprak Baudet aan op diens "Joodse vriendin" en vermeende racisme. RTL neemt "volledig afstand" van de inhoud van Konings tekst. Ook laat de omroep weten dat talkshow host Eva Jinek na de uitzending met Baudet heeft gebeld om excuses te maken.
RTL heeft spijt van optreden Koning, Jinek biedt Baudet excuses aan - https://nos.nl/l/2372316
Definitely not CIA
pi_198459188
Ach wat een aanstelleritis allemaal, die Koning is niet grappig of scherp maar hij zegt niks onredelijks. Kan iemand met uitleggen wat dan niet zou kunnen? Laat wel weer mooi zien met wat voor snowflakes je te maken hebt bij fascistisch en racistisch Nederland, altijd keihard willen uitdelen maar zelf niet eens een 'grapje' kunnen incasseren. Terwijl de persoon in kwestie aan de lopende band dit soort 'grapjes' maakt.

Jinek zou zich beter kunnen excuseren dat ze Baudet een podium heeft gegeven.
pi_198459231
Martijn Koning zei nooit inzage te geven in zijn teksten.
Waarom zou hij dat ineens wel moeten doen wanneer Baudet aan tafel zit?

Als je bang bent voor wat hij gaat zeggen, waarom nodig je zo'n man dan überhaupt uit?

Het is netjes van Jinek en RTL dat ze afstand nemen van de woorden van Koning. Dit is in feite overbodig: het waren het nooit hun woorden. Daar aan toevoegen dat ze achteraf hadden gewild dat ze deze cabaretier de mond hadden gesnoerd vind ik wel ver gaan.

Baudet zal zich wel een keer bedenken om nog bij Jinek te verschijnen (ook door zijn eigen zwakke optreden) maar ik vraag me nu ook af of Martijn Koning zich nog wil inlaten met deze politieke schijncorrectheid.
pi_198459337
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 11:09 schreef capricia het volgende:
Jinek en RTL bieden excuses aan:
[..]

RTL heeft spijt van optreden Koning, Jinek biedt Baudet excuses aan - https://nos.nl/l/2372316
Tjaaa rechtse media...
pi_198459389
Powned had gisteravond een uitgebreide documentaire over de media in coronatijd en verkiezingstijd.

Er was gisteren wat anders op tv, dus ik keek de uitzending vanochtend even terug:
https://www.npostart.nl/d(...)03-2021/POW_04961796

Onder de mensen die aan het woord komen zijn ook Martijn Koning en Theo Hiddema. En ja, het gaat ook over Forum. Beide heren roepen vergelijkbare dingen over Forum en Baudet als we gisteravond hebben gehoord.
Hiddema noemt in de documentaire trouwens het coronastandpunt van FVD en inmenging met complotdenkers als de druppel om niet meer voor de partij actief te willen zijn, niet de appjes.
pi_198459948
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 10:51 schreef spinazieruiker het volgende:

[..]

Om het even op een rijtje te zetten:
[..]

Het zal best zo zijn dat Hiddema tussendoor de uitspraken en ideeën van Baudet heeft genuanceerd. Gezegd dat het een vrolijk huppelend konijntje is dat geen vlieg kwaad wil doen. Nuance doet niks af aan de feiten die hij hier erkent, namelijk dat Baudet zich in racistisch getinte gesprekken ook zelf schuldig maakte aan racistische uitspraken.

Nuance en verzachtende oordelen toevoegen is heel iets anders dan woorden terugnemen. Je ziet Hiddema in zijn reacties op het item ook nergens zeggen dat hij de uitspraken terugneemt die de uitzending hebben gehaald. En zelfs als hij ze terug zou nemen zou dat erg merkwaardig zijn. Hiddema is iemand met het hart op de tong. Waarom zou hij iets belastends zeggen over een goede vriend, om dat even later terug te nemen omdat het zogenaamd niet waar is?

Wat Hiddema zelf vond van de racistische gesprekken blijft vaag. Enerzijds vond hij de 'drek' niet fraai, waar hij op ingreep en er vervolgens niets meer mee te maken wilde hebben. Anderzijds was het 'spielerei' en praat hij het feit dat Baudet hier aan meedeed (kennelijk ook in delen die de uitzending niet haalden) goed. Het beeld ontstaat dat Hiddema de uitspraken niet zo heel erg vond als hij af en toe doet voorkomen (wat zijn goed recht is) en vooral afstand heeft genomen van een actieve rol in de partij vanwege de ophef die de gelekte appjes teweeg brachten.
Hiddema is een hele leuke man maar eigenlijk ook niet geschikt voor de politiek. Hij is denk ik inderdaad iemand die houdt van mooie dingen en die op zijn leeftijd niet meer bezig wil zijn met dingen die 'niet fraai' zijn, lelijke dingen, dingen die vies en vunzig zijn. Tja dan is de Tweede Kamer misschien niet de aangewezen plek als je de 70 gepasseerd bent en alleen nog maar leuke dingen wilt doen.

Dat gaat dan even goed zolang je nog de gunfactor en het nieuwigheidje hebt, maar niet als er serieus wat moet gebeuren. Zoals met die soap rond Otten, wat volgende maand blijkbaar voor de rechter komt. Hiddema vond het geen moeite om Otten te wippen, maar haastte zich er wel bij te zeggen dat er geen kwaad aan zat. Terwijl Otten juist wel op een keiharde manier werd neergezet als een sjoemelaar. Dat is niet duidelijk. Dan moet je een kant kiezen. Je kunt niet een beetje wauwelen dat er geen kwaad aan Otten zit, terwijl hij mede namens jou wordt afgeserveerd op een manier waar de honden geen brood van lusten.

Of zijn wazige reacties op allerlei controversiële dingen zoals de trein-tweet ("Baudet moet minder twitteren") of de appjes nu waar hij geen duidelijke aanwezigheid had. Waarschijnlijk om dezelfde reden: oud, moe, wil alleen nog maar leuke dingen doen. Maar dan vergeet hij dat er in die partij veel mensen tegen hem opkijken en dat juist een daadkrachtig en desnoods publiekelijk ingrijpen van zijn kant de zaak zou hebben veranderd, en zo niet dan heb je het toch maar geprobeerd en hoef je Baudet ook niet meer publiekelijk te verdedigen. In plaats daarvan maakt hij intern wat cynische opmerkingen en vertrekt hij met stille trom vroegtijdig uit de Kamer, terwijl er juist veel mensen in 2017 bewust op hem hebben gestemd (en niemand op Wybren van Haga, toen nog op de VVD-lijst).

Dit interviewtje met Jaïr is daar ook weer een voorbeeld van. Als er tegen afspraken in geknipt is, dan is dat oneerlijk. Maar je kunt niet zeggen dat Baudet geen racist is, maar wel aan racistische appjes meedeed. Voor de meeste mensen is dat dan al informatie genoeg om iemand wel degelijk een racist te noemen. Of hij op persoonlijk niveau een racist is is ook niet de essentie van het verhaal, het gaat erom hoe hij omging met anderen die zich wel duidelijk racistisch uitlieten. Zijn hele verhaal is gewoon onduidelijk: "Ik ben gestopt vanwege de racistische appjes waar Baudet ook aan meedeed, maar hij deugt zelf wel hoor!" Dan kun je beter niks zeggen.
pi_198460081
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 11:09 schreef capricia het volgende:
Jinek en RTL bieden excuses aan:
[..]

RTL heeft spijt van optreden Koning, Jinek biedt Baudet excuses aan - https://nos.nl/l/2372316
Zwak gedoetje. Waarom mogen racisme en antisemitisme niet meer gewoon benoemd worden?
pi_198460098
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 11:26 schreef spinazieruiker het volgende:
Powned had gisteravond een uitgebreide documentaire over de media in coronatijd en verkiezingstijd.

Er was gisteren wat anders op tv, dus ik keek de uitzending vanochtend even terug:
https://www.npostart.nl/d(...)03-2021/POW_04961796

Onder de mensen die aan het woord komen zijn ook Martijn Koning en Theo Hiddema. En ja, het gaat ook over Forum. Beide heren roepen vergelijkbare dingen over Forum en Baudet als we gisteravond hebben gehoord.
Hiddema noemt in de documentaire trouwens het coronastandpunt van FVD en inmenging met complotdenkers als de druppel om niet meer voor de partij actief te willen zijn, niet de appjes.
Hiddema heeft elke maand een nieuw excuus. Zwak figuur.
  Redactie Games vrijdag 12 maart 2021 @ 12:16:48 #11
436761 crew  Puddington
Ja, die nerd!
pi_198460159
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 11:09 schreef capricia het volgende:
Jinek en RTL bieden excuses aan:
[..]

RTL heeft spijt van optreden Koning, Jinek biedt Baudet excuses aan - https://nos.nl/l/2372316
Waardeloos. Wat Koning zei was gewoon waar.
Don't weep for the stupid, you'll be crying all day
  vrijdag 12 maart 2021 @ 12:23:18 #12
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_198460220
quote:
10s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 12:11 schreef KareldeStoute het volgende:

[..]

Hiddema heeft elke maand een nieuw excuus. Zwak figuur.
Omdat er zo veel redenen zijn waarom fvd en waardeloze partij is
Laffe huichelaar
  vrijdag 12 maart 2021 @ 12:27:35 #13
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_198460262
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 12:23 schreef timmmmm het volgende:

[..]

Omdat er zo veel redenen zijn waarom fvd en waardeloze partij is
Daarentegen wel de enige partij waar de lijsttrekker een beetje goed overkomt op poedeltjenaakte zwembadfoto's.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_198460327
quote:
10s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 12:10 schreef KareldeStoute het volgende:

[..]

Zwak gedoetje. Waarom mogen racisme en antisemitisme niet meer gewoon benoemd worden?
Martijn Koning heeft niet gezegd dat Baudet anti-semiet en racist is
https://twitter.com/Carla_vd_Broek/status/1370139195596021770
Hij gekscheerde dat een echte anti-semiet en racist om die redenen beter niet op Baudet konden stemmen.

Waarom maakte RTL excuses?
  vrijdag 12 maart 2021 @ 12:37:13 #15
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_198460358
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 12:27 schreef Perrin het volgende:

[..]

Daarentegen wel de enige partij waar de lijsttrekker een beetje goed overkomt op poedeltjenaakte zwembadfoto's.
Dan zie ik persoonlijk liever Sylvana
Laffe huichelaar
pi_198460392
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 12:37 schreef timmmmm het volgende:

[..]

Dan zie ik persoonlijk liever Sylvana
Ik liever Femke Merel.
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
pi_198460424
quote:
16s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 12:41 schreef xpompompomx het volgende:

[..]

Ik liever Femke Merel.
Je bent me voor. Ik wilde al zeggen dat we die foto's nooit gezien hebben ;)
pi_198460428
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 12:34 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Martijn Koning heeft niet gezegd dat Baudet anti-semiet en racist is
https://twitter.com/Carla_vd_Broek/status/1370139195596021770
Hij gekscheerde dat een echte anti-semiet en racist om die redenen beter niet op Baudet konden stemmen.

Waarom maakte RTL excuses?
Scherp
pi_198460477
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 11:26 schreef spinazieruiker het volgende:
Powned had gisteravond een uitgebreide documentaire over de media in coronatijd en verkiezingstijd.

Er was gisteren wat anders op tv, dus ik keek de uitzending vanochtend even terug:
https://www.npostart.nl/d(...)03-2021/POW_04961796

Onder de mensen die aan het woord komen zijn ook Martijn Koning en Theo Hiddema. En ja, het gaat ook over Forum. Beide heren roepen vergelijkbare dingen over Forum en Baudet als we gisteravond hebben gehoord.
Hiddema noemt in de documentaire trouwens het coronastandpunt van FVD en inmenging met complotdenkers als de druppel om niet meer voor de partij actief te willen zijn, niet de appjes.
Zit nu even te kijken, mooie uitzending, mooie gesprekken. Mis ik wel vaak op de tv, als je dat nou vergelijkt met een programma als Jinek wat gewoon het vleesgeworden effectbejag is.

Ik snap de excuses ook niet zo, het hele opzetje was primitief. Een soort katknuppelen of meerdere honden tegen één das. Het stukje cabaret paste daar prima in. Lijkt me dat ze vooral spijt hebben van de ontstane ophef en dat het zo lullig was dat mensen zelfs sympathie voor Baudet krijgen.
pi_198460589
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 12:49 schreef Vasilevski het volgende:

[..]

Zit nu even te kijken, mooie uitzending, mooie gesprekken. Mis ik wel vaak op de tv,
Mooi dat je het vond. Een toepasselijk programma gezien de actualiteit.

Vooral in het begin stond het me af en toe wat tegen. Je merkt dat maker Dominique Weesie alle ruimte biedt om kritiek te hebben op de regering. Het is ook wel makkelijk om mensen als Jort Kelder en Johan Derksen uit te nodigen. Maar het totaalbeeld in de gesprekken is zeer genuanceerd, met ook bijval voor het kabinet en kritiek op wappies en populisten (ja ook van Hiddema dus).

quote:
als je dat nou vergelijkt met een programma als Jinek wat gewoon het vleesgeworden effectbejag is.
Dit is het neveneffect van het maken van een dagelijkse talkshow. Je moet elke dag nieuwe aansprekende verhalen vertellen. En dus is het aantrekkelijk om de ene dag persoon A een podium te bieden (en te bevragen) en de andere dag persoon B. Dan krijg je inderdaad vrij eenzijdige gesprekken met af en toe vuurwerk om het vuurwerk.

Tegelijk heb ik veel respect voor Jinek en haar team. Ik vind haar uitzendingen vaak veel minder zwaar dan Op1, waar ze keer op keer mensen als Ab Osterhaus laten opdraven. Ook de samenwerking met RTL Nieuws en het regelmatig aanschuiven van andere journalisten (o.a. kranten en soms ook van de NPO) houdt de gesprekken wel fris.

Haar gesprekken met Baudet en Azarkan gingen er hard aan toe, maar Jinek en haar team hadden duidelijk hun huiswerk gemaakt door wisten waar ze heen wilden. Daar kun je wat van vinden, maar ik vind het in elk geval interessanter dan een lijsttrekker die alle ruimte krijgt om zijn eigen plaat af te draaien.
pi_198460629
wat ik ook in t Jinekntopic plaatste: ze had hem juist moeten bevragen over zn suggesties van verkiezingsfraude en het meerdere malen aanzetten tot verkiezingsfraude.
Het is...kiezen of delen, spelen winnen verliezen of vervelen en helemaal niets ondernemen
pi_198460688
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 13:07 schreef kalinhos het volgende:
wat ik ook in t Jinekntopic plaatste: ze had hem juist moeten bevragen over zn suggesties van verkiezingsfraude en het meerdere malen aanzetten tot verkiezingsfraude.
Fraude nog wel :')
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
  vrijdag 12 maart 2021 @ 13:11:35 #23
343486 KingRoland
#TEAMJOHANNES
pi_198460692
Als iemand dat tegen mij zou zeggen had ik hem meteen op zijn bek geslagen. Vooral als hij over mijn vriendin praat.
pi_198460793
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 13:11 schreef KingRoland het volgende:
Als iemand dat tegen mij zou zeggen had ik hem meteen op zijn bek geslagen. Vooral als hij over mijn vriendin praat.
Jij bent een vrij primitief type?
pi_198460832
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 maart 2021 13:11 schreef KingRoland het volgende:
Als iemand dat tegen mij zou zeggen had ik hem meteen op zijn bek geslagen. Vooral als hij over mijn vriendin praat.
Als ik Baudet een tip mocht geven, als hij toch terug wil naar de 18e eeuw: breng het duelleren terug.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')