Voor vlees en groentes heb je een ander soort mes nodig.quote:Op zaterdag 6 maart 2021 22:00 schreef Stoorzendert het volgende:
[..]
Ik doe dat ook niet, maar maakt dat eigenlijk wat uit als je de groente daarna toch bakt?
Dankjewel kokkie Miyagiquote:Op zaterdag 6 maart 2021 21:58 schreef m1st1g het volgende:
[..]
Zodra je neus gaat tintelen als je het ruikt is het zeker niet goed meer. Anders even een lepel erin en tegen je tong houden. Dan weet je ook genoeg.
Dat zijn ook rare Japannersquote:Op zaterdag 6 maart 2021 22:01 schreef Stoorzendert het volgende:
[..]
Bij de tepenyaki jap doen ze ook alles met een chef-mes. Maar een Santoku is wel nice voor de groente.
Ja een chef-mes / vleesmes voor het vlees.quote:Op zaterdag 6 maart 2021 22:01 schreef m1st1g het volgende:
[..]
Voor vlees en groentes heb je een ander soort mes nodig.
Dat de meeste mensen dat niet doen is jammer
Eigenlijk welquote:Op zaterdag 6 maart 2021 22:01 schreef jerney het volgende:
[..]
Dankjewel kokkie Miyagi
Beetje zoals met paddenstoelen plukken dus
Nee, maar bepaalde groentes die je ook rauw kan eten kook of bak ik heel kort en dat doe ik dan niet uit voorzorgquote:Op zaterdag 6 maart 2021 22:00 schreef Stoorzendert het volgende:
[..]
Ik doe dat ook niet, maar maakt dat eigenlijk wat uit als je de groente daarna toch bakt?
Ja zijn van die eigenaardige kleine kokjes. Die zo'n ei op het mes balanceren enz.quote:
quote:Op zaterdag 6 maart 2021 22:02 schreef Stoorzendert het volgende:
[..]
Ja een chef-mes / vleesmes voor het vlees.En een santoku voor de groente. Maar een 'chef-mes' is eigenlijk wel all-round.
Koksmes. Die term zocht ik. Ik heb 2 koksmessen. 1 uit de serie die jij post (Grand-prix 2) en een IKON African Blackwood.quote:Op zaterdag 6 maart 2021 22:04 schreef m1st1g het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Dit is een vleesmes en geen koksmes
quote:Op zaterdag 6 maart 2021 22:04 schreef m1st1g het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Dit is een vleesmes en geen koksmes
Dat is waar. Die Grand-prix slijp ik zelf. Die andere durf ik amper tegen het aanzetstaal te zetten.quote:Op zaterdag 6 maart 2021 22:10 schreef m1st1g het volgende:
[ afbeelding ]
Dit gebruik ik eigenlijk het meest.
Al die dure merken hebben 1 nadeel. Je bent altijd bang het te beschadigen.
Ik heb alle messen zelf tegen een magneetstrip hangen. Vind ik hygiėnischer. Maar je kunt ze natuurlijk ook even wassen voor gebruik.quote:
Je mag je koksmes wel eens polijsten! Dit kan echt niet voor een eckte kok!quote:Op zaterdag 6 maart 2021 22:10 schreef m1st1g het volgende:
[ afbeelding ]
Dit gebruik ik eigenlijk het meest.
Al die dure merken hebben 1 nadeel. Je bent altijd bang het te beschadigen.
Dit weekend UK open maar ik heb het niet gevolgd. Ga morgenavond wel kijken maar overdag eerst WK shorttrack.quote:
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |