Vandaag wezen experimenteren en is goed gelukt
Hele lekkere garlic noodles
Wat heb je nodig voor 1 portie?
- 2 eetlepels boter naar keuze.
- 1 portie udon noodles (ready-made, voorgekookt)
- Halve rode paprika in dunne reepjes gesneden (7-10 mm)
- Halve witte/roze ui in kleine stukjes gesneden (hier ongeveer 5 bij 5mm)
- 6 teentjes knoflook zo fijngesneden mogelijk
- 3 theelepels knoflookpoeder
- 1 theelepel gedroogde knoflook (of vervangen door een extra teentje knoflook, maar de gedroogde knoflook geeft een eigen smaak)
- 1 theelepel gemberpoeder..
- Een proteïne naar keuze (hiero voor 200gram tofu gekozen) in bite-size stukjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel salt-reduced sojasaus
Hoe te bereiden?
- Bak de paprika 2 minuut in 1 eetlepel boter.
- Gooi de ui en al je knoflook erbij met 1 extra eetlepel boter en bak nog 2 minuten.
- Doe dan de rest van je ingrediënten behalve olijfolie ook in dezelfde pan en roer alles goed door mekaar.
- Bak 1 minuut verder zodat alles warm is.
- Fornuis uit en roer als laatste 2 eetlepels olijfolie door de mix heen.
Goddelijke snelle hap
En als je er ietsjes meer groente in doet, ook nog eens erg gezond.
[ Bericht 1% gewijzigd door Mikeytt op 21-02-2021 12:43:17 ]