ikbenrond | woensdag 20 januari 2021 @ 13:17 |
Ik heb gisteren een prachtig stoofpotje gemaakt van biefstuk. Dus ik haal alles uit de pan, in een grote bak met de deksel half erop op ‘m even af te koelen. Maar ik ga naar bed zonder die bak in de koelkast te doen Hoe erg is dit? Zouden jullie het eten? Nuances: heeft wel bijna 3 uur gestaan, is biefstuk en geen kip ofzo, stoofpot is redelijk hoog in zuren door veel tomaat en een limoen Zou echt doodzonde zijn, het was mooi vlees en veel vooral ook. | |
TheFreshPrince | woensdag 20 januari 2021 @ 13:20 |
Ach, ik weet niet, tot 1992 hadden m'n ouders niet eens een koelkast, kliekjes / soep werden een dag later weer opgewarmd en ik leef nog | |
Piles | woensdag 20 januari 2021 @ 13:21 |
Dat inderdaad, ik zie bij m'n ouders zo vaak nog eten uren op het aanrecht staan. Waar ik soms over twijfel, maar ook zij leven nog | |
junkiesietze | woensdag 20 januari 2021 @ 13:23 |
[ Bericht 100% gewijzigd door Muck op 20-01-2021 14:24:53 (De adblocker-discussie mag je in FB voeren, niet h) ] | |
#ANONIEM | woensdag 20 januari 2021 @ 13:25 |
En TS: dat kan niet zoveel kwaad. | |
golfer | woensdag 20 januari 2021 @ 13:33 |
1. Zonde om van een biefstuk stoofpot te maken. Kan je beter sucadelappen of riblappen voor gebruiken. 2. Ruiken en proeven. 3. Kan geen kwaad. | |
AToontje87 | woensdag 20 januari 2021 @ 13:34 |
Persoonlijk zou ik het even proeven en als het smaakt gewoon eten. Neem aan dat je het 's ochtends gelijk in de koelkast hebt gezet... Als er een buffet wordt geserveerd op een feestje om 20:00u 's avonds, en men eet de restjes om 03:00u 's nachts op, is er ook geen hond die er naar kraait. | |
Sapstengel | woensdag 20 januari 2021 @ 13:35 |
Kan prima, is gewoon een bereid product en het is in huis vast geen 35 graden. | |
PiyeReloaded | woensdag 20 januari 2021 @ 13:38 |
Ik zou het sowieso opeten. Ik laat eten zo vaak een nacht buiten de koelkast en nog nooit last van gehad. | |
Farenji | woensdag 20 januari 2021 @ 13:49 |
Altijd deze topics... altijd is het antwoord hetzelfde. Alsof door en door verhit voedsel binnen een paar uur verandert in iets oneetbaars. | |
#ANONIEM | woensdag 20 januari 2021 @ 13:51 |
opvallend he die angst elke keer? [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 20-01-2021 13:51:36 ] | |
Megumi | woensdag 20 januari 2021 @ 13:52 |
Als er een laag harde vet over zit is er zeker geen probleem? | |
ikbenrond | woensdag 20 januari 2021 @ 13:54 |
Mijn huisgenoot zei kan wel joh, het was vervolgens het internet dat me bang maakte ineens. Vooral die Amerikanen: ‘MAX TWO HOURS OUTSIDE FRIDGE!!!’ | |
ikbenrond | woensdag 20 januari 2021 @ 13:55 |
Sorry, het waren riblappen inderdaad! Ik denk dat ik het ga verdelen in kleinere bakjes, dat ga invriezen. Vanavond dan gewoon eten als avondeten en als t niet goed proeft gewoon de rest ook wegtiefen | |
H0D3NPYL | woensdag 20 januari 2021 @ 13:55 |
Internet is handig maar soms krijg je idd echt bangmakende resultaten. Pijn in je pink? HERSENTUMOR | |
#ANONIEM | woensdag 20 januari 2021 @ 13:56 |
wat is er mis met boerenverstand? Hiervoor hiervoor internet gebruiken | |
Farenji | woensdag 20 januari 2021 @ 13:56 |
Amerikanen wassen hun kippen in chloor, daar moet je sowieso niet naar luisteren. | |
#ANONIEM | woensdag 20 januari 2021 @ 13:57 |
Wellicht omdat honden niet kunnen kraaien? | |
#ANONIEM | woensdag 20 januari 2021 @ 13:58 |
maar blaffende kraaien bijten dan weer niet. | |
AToontje87 | woensdag 20 januari 2021 @ 14:04 |
Oja, dat spreekwoord klopt niet helemaal... | |
golfer | woensdag 20 januari 2021 @ 14:04 |
Oh, oké. | |
Geerd | woensdag 20 januari 2021 @ 14:38 |
[ Bericht 100% gewijzigd door Muck op 20-01-2021 16:23:45 (Doe nou eens normaal man) ] | |
Lienekien | woensdag 20 januari 2021 @ 16:48 |
Gezond verstand is snel terug koelen en dan in de koelkast of de vriezer. | |
Symphonic | woensdag 20 januari 2021 @ 19:47 |
Dat wel, maar er is geen man overboord met een nachtje buiten de koelkast. Wel goed verhitten uiteraard voor consumptie. | |
Cause_Mayhem | woensdag 20 januari 2021 @ 20:22 |
Geen enkel probleem. Voor de zekerheid altijd kijken, ruiken en dan proeven. Maar dit kan makkelijk een nachtje buiten de koelkast. | |
Hallojo | woensdag 20 januari 2021 @ 20:26 |
@ikbenrond leef je nog? | |
Fer | woensdag 20 januari 2021 @ 20:29 |
Doen we vaak met de restjes. In een dichte pan op het aanrecht, volgende dag opwarmen en eten. | |
Lienekien | woensdag 20 januari 2021 @ 20:33 |
Tja, mensen denken altijd ‘daar gaan de bacteriën wel van dood’, maar vergeten dan dat die bacteriën wel kans hebben gehad om zich lekker te vermeerderen en toxines uit te scheiden waar je wel eens last van kunt krijgen. | |
Lienekien | woensdag 20 januari 2021 @ 20:33 |
Dat is echt smerig. | |
Geerd | woensdag 20 januari 2021 @ 20:53 |
neuh niks mis mee | |
Lienekien | woensdag 20 januari 2021 @ 21:32 |
Niks mis met de koelkast. | |
Fer | woensdag 20 januari 2021 @ 22:23 |
Je moet ook alleen lekkere restjes bewaren | |
ikbenrond | donderdag 21 januari 2021 @ 19:48 |
Zeker! Was gewoon prima. Net ook weer gegeten, laatste beetje nu invriezen Volgende keer niet zo gek laten maken door het internet | |
Nine. | vrijdag 22 januari 2021 @ 16:22 |
Als het écht lekker is heb je geen restjes | |
robber57 | zaterdag 23 januari 2021 @ 14:28 |
Amerika herbergt meerdere vd heetste plekken op aarde, niet vergelijkbaar met nl. Goede gewoonten: 15 minuten voor einde bereiding niet meer aan je eten zitten met lepels etc, als het 100 graden is geweest en jij maar met je vingers er af blijft is het steriel en is zelfs een aantal dagen buiten de koelkast met het bijbehorend deksel er op geen probleem. Als je echt wilt gaan voor maximale houdbaarheid; niet zo op het aanrecht laten afkoelen, dat duurt veel te lang waardoor je voedsel lang in alle temperatuur bereiken van de diverse bacterien blijft hangen, een bodem koud water in de gootsteen en daar de pan in zetten, 10 minuten later kan je eten in de koelkast. | |
Welten | maandag 25 januari 2021 @ 15:41 |
Ik laat m'n rendang / stoofpotten altijd een nacht buiten de koelkast na bereiden, om af te laten koelen. Kan geen kwaad. Doe ik met andere gerechten ook wel eens (per ongeluk) en dat gaat altijd goed. Behalve die ene keer, toen ik noodles met garnalen maakte en het vergat in de koelkast te zetten. Volgende dag toch gedaan, dag dáárna opgegeten > voedselvergiftiging . Maar ach, daar leer je van. | |
Cause_Mayhem | maandag 25 januari 2021 @ 16:54 |
Vis en schaaldieren gaan snel overstuur. Die koel ik snel af na bereiding en zet in koelkast en/of vriezer. Ook met kip ed ben ik voorzichtig. Stoofpotjes van bv rundvlees mag bij mij de nacht langzaam afkoelen, vries ik pas in de morgen in. Wat ik de dag erna ook echt eet koel ik niet. Mag in de pan blijven. Zelfde met stamppot, is prima om de volgende ochtend in te vriezen en de tweede keer op te bakken zonder koelkast ertussen. Maar ik eet vaak pas laat. Ben vrijwel nooit on 17.00 al klaar, eerder dat ik het vuur uitdraai rond 21.00/22.00 Stoofvlees (welke variant dan ook) maak ik eigenlijk altijd voor de volgende dag. |