Dat inderdaad, ik zie bij m'n ouders zo vaak nog eten uren op het aanrecht staan. Waar ik soms over twijfel, maar ook zij leven nogquote:Op woensdag 20 januari 2021 13:20 schreef TheFreshPrince het volgende:
Ach, ik weet niet, tot 1992 hadden m'n ouders niet eens een koelkast, kliekjes / soep werden een dag later weer opgewarmd en ik leef nog
Persoonlijk zou ik het even proeven en als het smaakt gewoon eten. Neem aan dat je het 's ochtends gelijk in de koelkast hebt gezet...quote:Op woensdag 20 januari 2021 13:17 schreef ikbenrond het volgende:
Ik heb gisteren een prachtig stoofpotje gemaakt van biefstuk. Dus ik haal alles uit de pan, in een grote bak met de deksel half erop op ‘m even af te koelen. Maar ik ga naar bed zonder die bak in de koelkast te doenHoe erg is dit? Zouden jullie het eten? Nuances: heeft wel bijna 3 uur gestaan, is biefstuk en geen kip ofzo, stoofpot is redelijk hoog in zuren door veel tomaat en een limoen
Zou echt doodzonde zijn, het was mooi vlees en veel vooral ook.
opvallend he die angst elke keer?quote:Op woensdag 20 januari 2021 13:49 schreef Farenji het volgende:
Altijd deze topics... altijd is het antwoord hetzelfde. Alsof door en door verhit voedsel binnen een paar uur verandert in iets oneetbaars.
Mijn huisgenoot zei kan wel joh, het was vervolgens het internet dat me bang maakte ineens. Vooral die Amerikanen: ‘MAX TWO HOURS OUTSIDE FRIDGE!!!’quote:Op woensdag 20 januari 2021 13:51 schreef Aanmodderfakker het volgende:
[..]
opvallend he die angst elke keer?
Sorry, het waren riblappen inderdaad!quote:Op woensdag 20 januari 2021 13:33 schreef golfer het volgende:
1. Zonde om van een biefstuk stoofpot te maken. Kan je beter sucadelappen of riblappen voor gebruiken.
2. Ruiken en proeven.
3. Kan geen kwaad.
Internet is handig maar soms krijg je idd echt bangmakende resultaten.quote:Op woensdag 20 januari 2021 13:54 schreef ikbenrond het volgende:
[..]
Mijn huisgenoot zei kan wel joh, het was vervolgens het internet dat me bang maakte ineens. Vooral die Amerikanen: ‘MAX TWO HOURS OUTSIDE FRIDGE!!!’
wat is er mis met boerenverstand? Hiervoor hiervoor internet gebruikenquote:Op woensdag 20 januari 2021 13:54 schreef ikbenrond het volgende:
[..]
Mijn huisgenoot zei kan wel joh, het was vervolgens het internet dat me bang maakte ineens. Vooral die Amerikanen: ‘MAX TWO HOURS OUTSIDE FRIDGE!!!’
Amerikanen wassen hun kippen in chloor, daar moet je sowieso niet naar luisteren.quote:Op woensdag 20 januari 2021 13:54 schreef ikbenrond het volgende:
[..]
Mijn huisgenoot zei kan wel joh, het was vervolgens het internet dat me bang maakte ineens. Vooral die Amerikanen: ‘MAX TWO HOURS OUTSIDE FRIDGE!!!’
Wellicht omdat honden niet kunnen kraaien?quote:Op woensdag 20 januari 2021 13:34 schreef AToontje87 het volgende:
[..]
Persoonlijk zou ik het even proeven en als het smaakt gewoon eten. Neem aan dat je het 's ochtends gelijk in de koelkast hebt gezet...
Als er een buffet wordt geserveerd op een feestje om 20:00u 's avonds, en men eet de restjes om 03:00u 's nachts op, is er ook geen hond die er naar kraait.
maar blaffende kraaien bijten dan weer niet.quote:Op woensdag 20 januari 2021 13:57 schreef KersenKiller het volgende:
[..]
Wellicht omdat honden niet kunnen kraaien?
Oja, dat spreekwoord klopt niet helemaal...quote:Op woensdag 20 januari 2021 13:57 schreef KersenKiller het volgende:
[..]
Wellicht omdat honden niet kunnen kraaien?
Oh, oké.quote:Op woensdag 20 januari 2021 13:55 schreef ikbenrond het volgende:
Sorry, het waren riblappen inderdaad!
Dat wel, maar er is geen man overboord met een nachtje buiten de koelkast.quote:Op woensdag 20 januari 2021 16:48 schreef Lienekien het volgende:
Gezond verstand is snel terug koelen en dan in de koelkast of de vriezer.
Tja, mensen denken altijd ‘daar gaan de bacteriën wel van dood’, maar vergeten dan dat die bacteriën wel kans hebben gehad om zich lekker te vermeerderen en toxines uit te scheiden waar je wel eens last van kunt krijgen.quote:Op woensdag 20 januari 2021 19:47 schreef Symphonic het volgende:
[..]
Dat wel, maar er is geen man overboord met een nachtje buiten de koelkast.
Wel goed verhitten uiteraard voor consumptie.
Dat is echt smerig.quote:Op woensdag 20 januari 2021 20:29 schreef Fer het volgende:
Doen we vaak met de restjes. In een dichte pan op het aanrecht, volgende dag opwarmen en eten.
Zeker! Was gewoon prima. Net ook weer gegeten, laatste beetje nu invriezenquote:
Als het écht lekker is heb je geen restjesquote:Op woensdag 20 januari 2021 22:23 schreef Fer het volgende:
Je moet ook alleen lekkere restjes bewaren
Vis en schaaldieren gaan snel overstuur. Die koel ik snel af na bereiding en zet in koelkast en/of vriezer.quote:Op maandag 25 januari 2021 15:41 schreef Welten het volgende:
Ik laat m'n rendang / stoofpotten altijd een nacht buiten de koelkast na bereiden, om af te laten koelen. Kan geen kwaad. Doe ik met andere gerechten ook wel eens (per ongeluk) en dat gaat altijd goed.
Behalve die ene keer, toen ik noodles met garnalen maakte en het vergat in de koelkast te zetten. Volgende dag toch gedaan, dag dáárna opgegeten > voedselvergiftiging. Maar ach, daar leer je van.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |