Zelfs op de simpele manier heeft het wel wat voorbereiding nodig, want het vet in zo een blik is meestal gestold.quote:Op zaterdag 9 januari 2021 15:51 schreef maily het volgende:
Ik heb die weleens zien staan. Nog nooit gekocht, ben ook benieuwd.
Dat zou je op het blik moeten kunnen zien bij de ingrediėnten.quote:Op zaterdag 9 januari 2021 19:12 schreef Smallish het volgende:
Ik heb weleens begrepen dat die blikken eend bremzout zouden zijn, dat weerhoudt mij een beetje. Klopt dit? Ben eigenlijk nogal nieuwsgierig naar gekonfijte eend, lijkt me namelijk erg lekker.
Alles behalve! Het grootste gedeelte bestaat uit olie en de eigenlijke vetten uit de eend. Helemaal niks zoutigs aan...quote:Op zaterdag 9 januari 2021 19:12 schreef Smallish het volgende:
Ik heb weleens begrepen dat die blikken eend bremzout zouden zijn, dat weerhoudt mij een beetje. Klopt dit? Ben eigenlijk nogal nieuwsgierig naar gekonfijte eend, lijkt me namelijk erg lekker.
Die methode gebruikte ik ook altijd als ik zo'n blik kocht.quote:Op zaterdag 9 januari 2021 19:05 schreef Boy_Zonderman het volgende:
[..]
Zelfs op de simpele manier heeft het wel wat voorbereiding nodig, want het vet in zo een blik is meestal gestold.
Laatste keer heb ik eerst mijn krieltjes (in schil) voorgekookt, en met het kookwater heb ik zo een blik eendenbouten laten verwarmen (dus dat blik in een grotere pan, het water van de voorgekookte aardappels in die pan, laten opwarmen)
Krieltjes in een ovenschaal met wat kruiden en knoflook, en alvast in de oven. Ondertussen is het vet in het blik al gesmolten. Die openmaken, de eendenbouten eruit en op een ovenrooster, zodat het vet de krieltjes bedruipt.
Groenten bakken/smoren/wokken in het eendenvet.
Op laatste moment de grill aan om het vel lekker krokant te maken...
Dat klinkt heerlijk.quote:Op zondag 10 januari 2021 20:29 schreef Caithlinn het volgende:
Bij Bertmans in Rotterdam hebben ze een heerlijke salade die ze maken met geconfijte eend.
Ingrediėnten;
Gemengde sla
Wortellinten
Komkommerlinten
Pompoenpuree
Miso mayonaise (lichte miso pasta mixen met Mayo naar smaak)
Lente ui in smalle ringen
Geconfijte eend (geplukt en gekruid met 5 spice kruiden en krokant geroosterd in de oven)
Evt ook lekker met geroosterde oesterzwam maar dat is eigen toevoeging.
Is ook echt de moeite waard om een keer te proberen als je nog zo’n blik hebt staan.quote:
quote:Op zaterdag 9 januari 2021 20:48 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb al jaren een blik in de kast staan en kom er maar niet toe om het te eten. Mijn idee is om een deel gewoon zoals jij deed op te eten en een ander deel als summer rolls te bereiden.
Oooeeeeh yes, dit brengt me op een idee, iets in de richting van Pekingeend en van die pannenkoekjes/rijstvellen...quote:Op zaterdag 9 januari 2021 20:51 schreef Sheffield het volgende:
Heerlijk, gewoon zo.
Misschien te proberen met zo'n hele dikke hoisinsaus?
Ook dit klinkt lekker, als een soort van luxe maaltijdsalade!quote:Op zondag 10 januari 2021 20:29 schreef Caithlinn het volgende:
Bij Bertmans in Rotterdam hebben ze een heerlijke salade die ze maken met geconfijte eend.
Ingrediėnten;
Gemengde sla
Wortellinten
Komkommerlinten
Pompoenpuree
Miso mayonaise (lichte miso pasta mixen met Mayo naar smaak)
Lente ui in smalle ringen
Geconfijte eend (geplukt en gekruid met 5 spice kruiden en krokant geroosterd in de oven)
Evt ook lekker met geroosterde oesterzwam maar dat is eigen toevoeging.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |