abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
  zaterdag 9 januari 2021 @ 15:40:33 #1
411541 Boy_Zonderman
Uit het woelige leven van...
pi_197307423
Bij de plaatselijke super hebben ze van die blikken Confit de Canard in de aanbieding.

Nu heb ik dit al een keer eerder op, simpel met krieltjes uit de oven en iets van groente (in het vet, uiteraard :9~ ).

Vroeg me af of jullie iets anders hebben uitgeprobeerd met dit lekkers? Ik zit zelf te denken aan een soort van saus of lak, beetje in de Japanse stijl. Of misschien een soort van Italiaanse ragu.

Wie maakt me los?
"I came here to smoke bubblegum and kick ass. Unfortunately I'm out of bubblegum."
  Spellchecker zaterdag 9 januari 2021 @ 15:51:06 #2
197773 crew  maily
mevrouwtje oeps
pi_197307618
Ik heb die weleens zien staan. Nog nooit gekocht, ben ook benieuwd. :Y)
** na na na **
  zaterdag 9 januari 2021 @ 19:05:14 #3
411541 Boy_Zonderman
Uit het woelige leven van...
pi_197310900
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 januari 2021 15:51 schreef maily het volgende:
Ik heb die weleens zien staan. Nog nooit gekocht, ben ook benieuwd. :Y)
Zelfs op de simpele manier heeft het wel wat voorbereiding nodig, want het vet in zo een blik is meestal gestold.

Laatste keer heb ik eerst mijn krieltjes (in schil) voorgekookt, en met het kookwater heb ik zo een blik eendenbouten laten verwarmen (dus dat blik in een grotere pan, het water van de voorgekookte aardappels in die pan, laten opwarmen)

Krieltjes in een ovenschaal met wat kruiden en knoflook, en alvast in de oven. Ondertussen is het vet in het blik al gesmolten. Die openmaken, de eendenbouten eruit en op een ovenrooster, zodat het vet de krieltjes bedruipt.

Groenten bakken/smoren/wokken in het eendenvet.

Op laatste moment de grill aan om het vel lekker krokant te maken...

:Y) :9~ :Y)
"I came here to smoke bubblegum and kick ass. Unfortunately I'm out of bubblegum."
pi_197311016
Ik heb weleens begrepen dat die blikken eend bremzout zouden zijn, dat weerhoudt mij een beetje. Klopt dit? Ben eigenlijk nogal nieuwsgierig naar gekonfijte eend, lijkt me namelijk erg lekker.
Is dat zo?
  Spellchecker zaterdag 9 januari 2021 @ 19:14:45 #5
197773 crew  maily
mevrouwtje oeps
pi_197311063
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 januari 2021 19:12 schreef Smallish het volgende:
Ik heb weleens begrepen dat die blikken eend bremzout zouden zijn, dat weerhoudt mij een beetje. Klopt dit? Ben eigenlijk nogal nieuwsgierig naar gekonfijte eend, lijkt me namelijk erg lekker.
Dat zou je op het blik moeten kunnen zien bij de ingrediėnten.
** na na na **
  zaterdag 9 januari 2021 @ 20:12:00 #6
411541 Boy_Zonderman
Uit het woelige leven van...
pi_197312253
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 januari 2021 19:12 schreef Smallish het volgende:
Ik heb weleens begrepen dat die blikken eend bremzout zouden zijn, dat weerhoudt mij een beetje. Klopt dit? Ben eigenlijk nogal nieuwsgierig naar gekonfijte eend, lijkt me namelijk erg lekker.
Alles behalve! Het grootste gedeelte bestaat uit olie en de eigenlijke vetten uit de eend. Helemaal niks zoutigs aan... ^O^
"I came here to smoke bubblegum and kick ass. Unfortunately I'm out of bubblegum."
  Moderator zaterdag 9 januari 2021 @ 20:48:59 #7
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_197312963
Ik heb al jaren een blik in de kast staan en kom er maar niet toe om het te eten. Mijn idee is om een deel gewoon zoals jij deed op te eten en een ander deel als summer rolls te bereiden.
Spoilers!
  zaterdag 9 januari 2021 @ 20:51:33 #8
386879 Sheffield
Weet het ook niet
pi_197313010
Heerlijk, gewoon zo.

Misschien te proberen met zo'n hele dikke hoisinsaus?
  zaterdag 9 januari 2021 @ 23:22:28 #9
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_197315599
quote:
10s.gif Op zaterdag 9 januari 2021 19:05 schreef Boy_Zonderman het volgende:

[..]

Zelfs op de simpele manier heeft het wel wat voorbereiding nodig, want het vet in zo een blik is meestal gestold.

Laatste keer heb ik eerst mijn krieltjes (in schil) voorgekookt, en met het kookwater heb ik zo een blik eendenbouten laten verwarmen (dus dat blik in een grotere pan, het water van de voorgekookte aardappels in die pan, laten opwarmen)

Krieltjes in een ovenschaal met wat kruiden en knoflook, en alvast in de oven. Ondertussen is het vet in het blik al gesmolten. Die openmaken, de eendenbouten eruit en op een ovenrooster, zodat het vet de krieltjes bedruipt.

Groenten bakken/smoren/wokken in het eendenvet.

Op laatste moment de grill aan om het vel lekker krokant te maken...

:Y) :9~ :Y)
Die methode gebruikte ik ook altijd als ik zo'n blik kocht.
Lekker knapperig velletje en botermalse eendenbouten. :9
Poef.....gone! ©golfer
pi_197319920
Ik ga binnenkort zo’n blik kopen! Ben nu toch wel erg nieuwsgierig. :)
Is dat zo?
  zondag 10 januari 2021 @ 20:29:51 #11
107525 Caithlinn
Still me....
pi_197332346
Bij Bertmans in Rotterdam hebben ze een heerlijke salade die ze maken met geconfijte eend.

Ingrediėnten;
Gemengde sla
Wortellinten
Komkommerlinten
Pompoenpuree
Miso mayonaise (lichte miso pasta mixen met Mayo naar smaak)
Lente ui in smalle ringen
Geconfijte eend (geplukt en gekruid met 5 spice kruiden en krokant geroosterd in de oven)

Evt ook lekker met geroosterde oesterzwam maar dat is eigen toevoeging.
Be the kind of woman that when your feet hit the floor each morning the devil says; "oh crap, she's up"
  Moderator zondag 10 januari 2021 @ 20:39:33 #12
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_197332551
quote:
0s.gif Op zondag 10 januari 2021 20:29 schreef Caithlinn het volgende:
Bij Bertmans in Rotterdam hebben ze een heerlijke salade die ze maken met geconfijte eend.

Ingrediėnten;
Gemengde sla
Wortellinten
Komkommerlinten
Pompoenpuree
Miso mayonaise (lichte miso pasta mixen met Mayo naar smaak)
Lente ui in smalle ringen
Geconfijte eend (geplukt en gekruid met 5 spice kruiden en krokant geroosterd in de oven)

Evt ook lekker met geroosterde oesterzwam maar dat is eigen toevoeging.
Dat klinkt heerlijk.
Spoilers!
  zondag 10 januari 2021 @ 20:46:26 #13
107525 Caithlinn
Still me....
pi_197332693
quote:
1s.gif Op zondag 10 januari 2021 20:39 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Dat klinkt heerlijk.
Is ook echt de moeite waard om een keer te proberen als je nog zo’n blik hebt staan.
Met geroosterde oesterzwam erbij ook echt wel wel een goede maaltijdsalade trouwens.
Be the kind of woman that when your feet hit the floor each morning the devil says; "oh crap, she's up"
  maandag 11 januari 2021 @ 12:46:23 #14
411541 Boy_Zonderman
Uit het woelige leven van...
pi_197341022
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 januari 2021 20:48 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb al jaren een blik in de kast staan en kom er maar niet toe om het te eten. Mijn idee is om een deel gewoon zoals jij deed op te eten en een ander deel als summer rolls te bereiden.
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 januari 2021 20:51 schreef Sheffield het volgende:
Heerlijk, gewoon zo.

Misschien te proberen met zo'n hele dikke hoisinsaus?
Oooeeeeh yes, dit brengt me op een idee, iets in de richting van Pekingeend en van die pannenkoekjes/rijstvellen... :9
"I came here to smoke bubblegum and kick ass. Unfortunately I'm out of bubblegum."
  maandag 11 januari 2021 @ 12:47:52 #15
411541 Boy_Zonderman
Uit het woelige leven van...
pi_197341050
quote:
0s.gif Op zondag 10 januari 2021 20:29 schreef Caithlinn het volgende:
Bij Bertmans in Rotterdam hebben ze een heerlijke salade die ze maken met geconfijte eend.

Ingrediėnten;
Gemengde sla
Wortellinten
Komkommerlinten
Pompoenpuree
Miso mayonaise (lichte miso pasta mixen met Mayo naar smaak)
Lente ui in smalle ringen
Geconfijte eend (geplukt en gekruid met 5 spice kruiden en krokant geroosterd in de oven)

Evt ook lekker met geroosterde oesterzwam maar dat is eigen toevoeging.
Ook dit klinkt lekker, als een soort van luxe maaltijdsalade!
"I came here to smoke bubblegum and kick ass. Unfortunately I'm out of bubblegum."
  donderdag 14 januari 2021 @ 17:01:01 #16
459050 SailorP
Oud in een nieuw jasje
pi_197407669
Met kerst heb ik ze gebruikt als loempiavulling: bouten plukken, mengen met een zacht gebakken paddenstoelenmix met wat knoflook, ui en pompoenblokjes. Daarna dit rollen in loempiavellen en in de frituur. Geserveerd als bijgerecht bij een eendenborst. Was lekkerder dan de eendenborst :)
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')