abonnement Unibet Coolblue
pi_197266056
Fijn van de goede echo's, @Tink89 en @Flav!

Behalve dat ik vanochtend even uit bed ben geweest voor ontbijt met man en kind en wat regelingen, kom ik net pas uit bed. Het was weer een beroerd nachtje. Maar ik geniet wel van die ochtendjes ultieme rust op dagen dat T er niet is. Hopelijk komen er daar niet al te veel meer van!
  donderdag 7 januari 2021 @ 14:49:29 #177
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_197267041
Heeft iemand nog tips qua snacks om mee te nemen naar het ziekenhuis? Wij zullen de kamer niet afmogen en het ziekenhuis winkeltje is gesloten vanwege corona.

Op dit moment heb ik:
Lucozade (zonder bubbels)
M&Ms
Muesli repen
En manlief zal wat boterhammetjes smeren zodra het hier begint :D
Afhankelijk wanneer het begint misschien wat vers fruit de tas in gooien?
pi_197269090
Ik heb zelf een bakje met gedroogd fruit en noten, voor man een flesje cola en wat snickers. Verder nemen we niks mee, omdat wij indien nodig eten krijgen in het ziekenhuis. Ik zou voor jezelf voor licht verteerbare dingen zorgen.
  donderdag 7 januari 2021 @ 16:32:56 #179
222903 monsterd.
fine, beautiful, lovely
pi_197269358
Slim dat je eraan denkt. Ik zou van alles meenemen, zoet en zout :')
baby you're not here
but I can feel you there
think I better body up
ooo, it's that magic touch.
pi_197270460
Fijn van de goede echo's, dames!
Succes met afwachten, Gogo! Ben benieuwd wanneer jullie kleintje zich aandient.

Pff, anderhalve week verder sinds de vitaliteitsecho en wat voel ik me de laatste dagen toch slecht. Vlak voor Kerst begon het heel af en toe misselijk zijn al, maar vanaf afgelopen weekend is dit echt volle bak gekomen. Tot vanmorgen iedere ochtend 1x overgegeven en nadien ging het wel, maar vandaag al 3x overgegeven en heel de dag zo'n raar gevoel, blehhh. Heb geen eetlust en alles wat ik vanmorgen at (licht verteerbaar), kwam er weer uit. Nu maar focussen op genoeg drinken en zout binnen krijgen, zodat ik niet slap word. Ik heb gelukkig genoeg reserves, maar ik heb me wel eens beter gevoeld...

Vanmiddag ook bij de HA geweest (voor iets anders dan de misselijkheid) en toch het vele misselijk zijn van de afgelopen dagen even snel aangestipt. Ze gaf de gembertip, dus ik heb nu van die capsules in huis. Gelukkig zei ze wel dat ik gelijk aan de bel moet trekken als het niet beter wordt daarmee.

Morgen zou ik 8 weken zijn volgens de echoscopiste, moet er niet aan denken dat dit nog een paar weken zo doorgaat... Wel een geluk bij een ongeluk: mijn leerlingen en collega's hoeven nu niet zo te zien dat ik snel naar de wc moet. Laat die lockdown nog maar tot februari duren in dat geval...
  zaterdag 9 januari 2021 @ 21:53:07 #181
319308 Tink89
To live is to dance
pi_197314103
Balen van de misselijkheid. Durf aan de bel te trekken als je echt te weinig binnen krijgt of te veel weer eruitgooit. Er is medicatie die je kan helpen en uitdroging kun je beter voorkomen dan genezen. Succes!

Ik wandelde vandaag met prul naar de speeltuin bij m'n moeder. Da's letterlijk 5 minuten. Ik moest op de heenweg drie keer stoppen voor een harde buik. Da's toch niet normaal meer? M'n gyn zegt 'kunnen we niks aan doen, rustig aan doen', maar dit is wel echt anders dan bij prul. Ik moet nog 11,5 week, ik moet toch wel vijf minuten kunnen lopen?

Donderdag btw ook nog uitgebreid met de psych en de gyn gesproken over de vorige bevalling en vol vertrouwen naar buiten gegaan. De gyn maakt een aantekening op de 'homepage' van m'n dossier dat (de samenvatting van) m'n geboorteplan gelezen moet worden en ze kwam zelf met een heel fijn digitaal format voor dat plan. Kan ik online invullen, bespreken we de volgende keer en dan is het meteen te vinden in m'n dossier. Dus geen uitgeprinte blaadjes die ik tzt iemand onder z'n neus moet duwen, maar gewoon een 'lees de opmerking van dr. Bladiebla'. Zo fijn!
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_197318092
@Komkommerschijfje: hoe gaat het nu? Helpen de gembercapsules? Schroom niet om om medicatie te vragen als dat niet helpt!

@Tink89: tja, ik weer niet of het normaal is dat je niet vijf minuten kan lopen zonder harde buiken. Is ook niet belangrijk, het is gewoon klote, dat is het enige wat telt. Had je wel genoeg (ook mentale) rust de rest van de dag? Fijn dat je met zo'n goed gevoel bij de psych en gyn vandaan kwam!

Hier alles nog steeds rustig, op af en toe wat gerommel na. Ik ben vandaag 41 weken en mentaal ga ik heen en weer tussen er helemaal klaar mee zijn en deze stilte voor de storm wel prima vinden. Morgenochtend weer naar de VK, dan gaat ze voor het eerst strippen en krijg ik een controleafspraak in het ziekenhuis. Ik wil niet over de 42 weken heen, maar eigenlijk ook niet ingeleid worden. Dus hopelijk gaat het strippen maandag (of woensdag of vrijdag) een zetje geven.
  zondag 10 januari 2021 @ 08:40:36 #183
319308 Tink89
To live is to dance
pi_197318317
Spannend Go, hopelijk helpt het strippen! Je komt nog redelijk relaxed over _O_

En ik dacht dat ik rustig aan gedaan had, maar je hebt wel een heel goed punt met je mentale rust. M'n hoofd is nogal druk, kan ik best eens wat meer aandacht aan geven. Txs!

Edit; ik kreeg trouwens gisteren ook de eerste opmerking over de laatste loodjes van een mevrouw die we tegenkwamen. Ik moest echt even op m'n tong buiten. Het was lief bedoeld, dus heb maar niet gezegd dat ik nog bijna 3 maanden moet _O-
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
  zondag 10 januari 2021 @ 08:40:57 #184
379794 thats_meh
Wil je een koekje?
pi_197318323
Goedemorgen allemaal. Ik ben er gisterochtend achter gekomen dat ik zwanger ben van ons eerste kindje ( mijn vriend heeft al een zoontje). Twee tests gedaan (want overtijd), een in de ochtend, niet te missen zo duidelijk en later op de dag (omdat ik het niet kon geloven) nog een van clear blue. Ook een dikke plus. Hoefde er niet eens op te wachten.
Natuurlijk ben ik erg blij en vriendlief zit al zo’n beetje op een roze wolk (zo lief) maar ik vind het voor nu nog erg spannend. Ik hoop dat bij mij het blije gevoel ook gaat overheersen.

We wonen nog niet samen, deze zwangerschap is dan ook niet echt gepland, maar daarover hebben we allemaal al plannen gemaakt en dat gaat helemaal goedkomen.
Het lijkt me leuk hier mee te lezen en te schrijven :)
Dit was mijn spreekbeurt, zijn er nog vragen?
  zondag 10 januari 2021 @ 08:46:26 #185
222903 monsterd.
fine, beautiful, lovely
pi_197318351
Gefeliciteerd, de eerste periode voelt sowieso spannend! Er vinden allemaal veranderingen in je lichaam plaatst, dat mag je mentaal ook een plekje geven. Maak je niet druk dat het dus spannend aanvoelt.
En zo te merken komt je relatie in een stroomversnelling; veel geluk samen :)


Ik tik vandaag de 32 weken aan, @Tink volgens mij las ik in zo’n wekelijkse mail dat de baby steeds meer ruimte inneemt en je daardoor kortademiger wordt. Ik heb het gisteren ook gemerkt bij het boodschappen doen. Ik doe nu boodschappen voor onszelf en mijn ouders, ga meestal na 2 winkels. Ik was kapot joh :+. Mijn tempo zakte gewoon naar standje senior hoor .
baby you're not here
but I can feel you there
think I better body up
ooo, it's that magic touch.
pi_197318532
Gefeliciteerd en welkom thatsmeh :) en helemaal normaal dat het spannend voelt. Bij mijn eerste hadden we ook nog niet alles helemaal op orde vanaf het begin, maar dat is helemaal goed gekomen, zo te lezen gaat dat bij jullie ook lukken :*

Ohh dat heb ik ook heel erg monsterd, (morgen 31weken). Ik kan ook niet lang meer op m'n rug liggen, dan kan ik ook niet lekker adem halen :')

Gogo, spannend, ik hoop dat het strippen gaat helpen :*

Hier gaat alles z'n gangetje. Ik vind het fysiek wel zwaarder dan de eerste keer, vooral de onderkant van mijn buik gaat snel zeer doen en dan voel je dat steeds met traplopen bijvoorbeeld (onhandig wel als je vierhoog woont :+).
pi_197319084
quote:
0s.gif Op zondag 10 januari 2021 07:57 schreef Gogo83 het volgende:
@:komkommerschijfje: hoe gaat het nu? Helpen de gembercapsules? Schroom niet om om medicatie te vragen als dat niet helpt!

@:Tink89: tja, ik weer niet of het normaal is dat je niet vijf minuten kan lopen zonder harde buiken. Is ook niet belangrijk, het is gewoon klote, dat is het enige wat telt. Had je wel genoeg (ook mentale) rust de rest van de dag? Fijn dat je met zo'n goed gevoel bij de psych en gyn vandaan kwam!

Hier alles nog steeds rustig, op af en toe wat gerommel na. Ik ben vandaag 41 weken en mentaal ga ik heen en weer tussen er helemaal klaar mee zijn en deze stilte voor de storm wel prima vinden. Morgenochtend weer naar de VK, dan gaat ze voor het eerst strippen en krijg ik een controleafspraak in het ziekenhuis. Ik wil niet over de 42 weken heen, maar eigenlijk ook niet ingeleid worden. Dus hopelijk gaat het strippen maandag (of woensdag of vrijdag) een zetje geven.
Lief dat je het vraagt. Vrijdag had ik ook een hele slechte dag, was nog erger dan de dag daarvoor. Gembercapsule na m'n 'ontbijt' ingenomen, maar dat was heel vies en een uur later kwam 'ie er ook weer uit met de rest. Dat was zooo smerig, had zo'n vieze smaak in m'n mond nadien en m'n slokdarm brandde heel erg van die capsule. Ik heb ze dus weer een beetje afgezworen...

Vrijdagnacht begonnen met experimenteren om in de nacht wat te eten, want ik ben al heel misselijk als ik wakker word en als ik opstond om te plassen, kwam het al omhoog. De afgelopen twee nachten 's nachts wat vanilleyoghurt gegeten in bed en dat lijkt goed te helpen. Gisterochtend heb ik 1x overgegeven en voelde ik me nadien heel de dag best goed (beste intake gehad sinds een aantal dagen, zelfs een worstenbroodje gegeten en 's avonds ook 3/4 maaltijdsalade) en vanochtend ben ik nog niet extreem misselijk geweest. Het is nu meer een weeig gevoel, maar al zo veel beter dan echt kotsmisselijk zijn. Gisteren heb ik ook echt om het uur wat gegeten. Moet denk ik wel, want ik merk dat een legere maag de misselijkheid triggert.

Morgen de eerste afspraak bij de verloskundige.

Succes met de laatste loodjes, Gogo! Hoop inderdaad dat het strippen iets voor je doet, of dat je kleintje vandaag zelf al komt. :)

[ Bericht 0% gewijzigd door Komkommerschijfje op 10-01-2021 10:09:30 (Typfout) ]
  zondag 10 januari 2021 @ 10:13:15 #188
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_197319257
@Komkommerschijfje Die misselijkheids fase mis ik ECHT niet. ;( Kan me nog herinneren dat ik niet eens een nr. 2 kon produceren op de wc zonder mijn eigen mond en neus af te schermen. _O- Of zelfs maar mijn neus snuiten. Bracht me wekenlang aan het kokhalzen. _O- Ik kon bv. ook geen brood eten met de korst eraan. Korstje moest eraf! :D :')

Je kan ook gember koekjes enzo proberen? Misschien wat minder heftig qua hoeveelheid gember? Ik vind gember zelf echt smerig dus had er weinig aan. Ik had trouwens ook een pak van die droge crackers naast mijn bed staan! :D Die gingen er ochtends vroeg wel goed in!
  zondag 10 januari 2021 @ 10:15:45 #189
222903 monsterd.
fine, beautiful, lovely
pi_197319289
Ik leef met je mee komkommerschijfje. Hoop dat de misselijkheid afneemt en dat je genoeg voeding kunt binnen houden. Ik zou gerust in deze fase al om medicatie vragen; uitgeput raken door deze nare ervaring is ook niet de bedoeling en je kleine wurm heeft ook een voedingsbodem om te kunnen groeien. Je doet in ieder geval je best! En handig bedacht om snachts wat te eten, die tip onthoud ik voor een volgende keer. Mijn eerste weken waren ook niet relaxed.
baby you're not here
but I can feel you there
think I better body up
ooo, it's that magic touch.
pi_197319422
Lief van jullie! Crackers heb ik geprobeerd, maar daar reageer ik minder goed op. Die komen er sneller uit dan wat yoghurt, heb ik het idee.

En m'n intake gisteren en vandaag tot dusverre zijn oké hoor. :) Alleen donderdag en vrijdag waren belabberd, toen kon ik alleen brood met zoet beleg, yoghurt en drinkbouillon binnenhouden (en water).
Gisteren vanilleyoghurt, 2 crackers met Duo Penotti Cookies, boterham met Duo Penotti, worstenbroodje, tosti kaas, bakje fruit met druiven, 1 kiwi en 1 peer, 3 maïswafels, 3/4 maaltijdsalade en 4 stukjes stokbrood gegeten. Dat ging allemaal goed. Drinken lukt ook prima. Ook deze nacht/morgen al meer gegeten, so far so good.
pi_197319482
Misschien was de hormoonproductie de afgelopen dagen wel extreem en ging het daarom zo beroerd. Een dag als gisteren zou ik dik tevreden mee zijn!
Verder heb ik gelukkig weinig vervelende kwaaltjes. Moe 's avonds, maar dat is niet zo erg. Ook wat meer acne, maar kan ik me niet druk om maken. Borsten iets gevoeliger en groter (1 bh past al niet meer), dus heb al een paar meegroeibh's besteld. 🤔
pi_197319741
Fijn dat er ook relatief goede dagen bij zitten! Ik had voor snachts/s'ochtends altijd rijstwafels met extra zeezout, dat bleef er ook wel goed in!
  zondag 10 januari 2021 @ 10:50:36 #193
379794 thats_meh
Wil je een koekje?
pi_197319795
Bedankt voor de leuke berichtjes. Dat doet me goed.
We zijn net een jaar samen dus inderdaad wel een beetje in een stroomversnelling.

Ik heb behalve wat pijnlijke borsten en wat krampjes in mijn buik nog geen kwaaltjes. Ookal vind ik het heel spannend, toch ben ik ook wel heel nieuwsgierig hoe ik me ga voelen enzo. Ik kan het niet goed uitleggen.

Succes met de laatste loodjes Gogo.

Wat vervelend komkommerschijfje, ik hoop dat je je snel beter gaat voelen.
Dit was mijn spreekbeurt, zijn er nog vragen?
pi_197322271
Tot nu toe vandaag ook prima, heb wat meer zin in eten en ieder uur iets eten, werkt goed. Niet meer echt misselijk, dat is al fijn.

@thats_meh: Welkom! Spannend, hè. Ik voelde me net als jou een paar weken geleden: nieuwsgierig naar wat komen gaat en hoe je je gaat voelen. Sinds twee weken is dat wel een beetje voorbij, omdat toen het misselijk worden af en toe een beetje begon te komen. Dat wordt volgens mij wel een beetje beschouwd als 'het' symptoom. Nu ben ik dat ook wel een beetje beu, hoor.
Hoe ver ben je nu volgens eigen berekening? Ik zit nu op 8+2 volgens echoscopiste (zelf dacht ik morgen 9 weken te zijn).
  zondag 10 januari 2021 @ 15:06:47 #195
456899 VenusFlyTrap
vind alles leuk
pi_197325125
Komkommerschijfje wat vervelend! Ik had er ook zo vreselijk veel last van. De hele tijd spugen, misselijk en niet eten. Heel anders dan mijn vorige zwangerschap want toen kon ik eten als boot werker. Ik heb bij de HA aan de bel getrokken en Emesafene gekregen. Dit werkte een paar dagen en toen weer gespuugd en is iom de huisarts de dosering verdubbeld en sindsdien voel ik mij geweldig! Zelfs meer energie. Nadeel is wel dat ik heel erg moe ben als ik het tablet je net heb genomen en mag nu niet autorijden. Betekend dat ik thuis moet blijven van mijn werk (beveiliging). Gelukkig hebben ze er begrip voor en heb ik een vast contract dus hoef mij daar geen zorgen over te maken. De 16e heb ik de kuur afgemaakt en daarna een week vrij en dan begin ik weer op het werk.
Van de verloskundige had ik ook de tip om gember tabletten te nemen en denk dat die zo goed hun werk doen nu! 🥳 ook heb ik een afspraak gemaakt voor acupunctuur. Deze dame is het van de essentiële oliën en daar zit ik niet op te wachten
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
maar ben benieuwd naar de acupunctuur behandeling.

6 januari had ik de vitaliteitsecho en er was een heel mooi Gummy beertje te zien 😍. 20-1 heb ik de termijn echo dan geef ik mijn uitgerekende datum door. Zoonlief was 9 dagen te laat dus ga er eigenlijk wel vanuit dat deze baby ook zo graag bij mama blijft zitten.
pi_197325363
Fijn, @VenusFlyTrap! Volgens mij gaan wij vrij gelijk, ik heb m'n termijnecho alleen pas op 29 januari. Zou dan exact 11 weken zijn, maar volgens mijn eigen berekening ben ik morgen al 9 weken. Ben benieuwd of ik dan weer wat vooruitgezet ga worden.

En fijn dat de medicatie goed werkt! De gembertabletten heb ik een beetje afgezworen, vond het heel erg goor. Tot nu toe gaat het erg goed en gisteren ook, dus ik hoop dat m'n lichaam nu wat meer gewend is/dat het regelmatig eten het draaglijk houdt.
pi_197328767
@Tink89: mensen hebben soms echt geen benul, die opmerkingen kreeg ik bij T ook al vanaf dat ik een week of 30 was. Dit keer viel het mee, maar ik zie nu ook wel echt veel minder mensen.

@thats_meh: gefeliciteerd! Jullie hebben nog tijd genoeg om dingen op orde te brengen! Tijdens mijn eerste zwangerschap was de situatie ook niet ideaal (huis zonder ruimte voor eigen kinderkamer en nog bezig met een studie). Is allemaal goed gekomen!

@monsterd.: Dat kortademig zijn is idd best vervelend! Ik heb er nu wel weer ietsje minder last van, mijn tempo is door het topzwaar zijn en mijn bekken zo traag dat ik bijna niet meer buiten adem kan raken. En daarnaast is de kleine goed ingedaald, dat geeft ook weer wat meer ruimte.

@Aure: op vier hoog wonen klinkt sowieso als een uitdaging met een peuter in huis!

@Komkommerschijfje: fijn dat je dit weekend weer wat meer hebt kunnen eten! Hopelijk blijft er een stijgende lijn in zitten!

@VenusFlyTrap: is jouw eerste bevalling uiteindelijk spontaan op gang gekomen? Hoewel ik over het algemeen wel redelijk relaxt ben, ben ik het bij vlagen ook goed zat en wil ik gewoon bevallen! Maar er gebeurt echt nog vrijwel niks. Nou ja, morgen strippen dus. Hopelijk doet dat wat.
  zondag 10 januari 2021 @ 19:35:45 #198
268038 kwakz0r
kwakveense
pi_197331332
T valt mij heel erg mee dat ik nog helemaal geen ribbengetrap of kortademigheidetc heb. Ben nu 29+2.

Maar heb t idee dat ik deze keer veel breder draag dan bij de vorige, of in elk geval lager....
Kwak
  maandag 11 januari 2021 @ 07:49:40 #199
379794 thats_meh
Wil je een koekje?
pi_197337451
@Komkommerschijfje ik ben nu volgens mij 4 weken en 4 dagen zwanger. Ik ben nooit helemaal regelmatig ongesteld. Mijn cyclus schommelt een beetje tussen de 30 en 33 dagen.
Mijn vriend en ik zien elkaar alleen in het weekend en met kerst zijn we samen geweest dus kan bijna niet missen haha.
Dit was mijn spreekbeurt, zijn er nog vragen?
  maandag 11 januari 2021 @ 08:45:01 #200
456899 VenusFlyTrap
vind alles leuk
pi_197337891
quote:
0s.gif Op zondag 10 januari 2021 17:53 schreef Gogo83 het volgende:

@:VenusFlyTrap: is jouw eerste bevalling uiteindelijk spontaan op gang gekomen? Hoewel ik over het algemeen wel redelijk relaxt ben, ben ik het bij vlagen ook goed zat en wil ik gewoon bevallen! Maar er gebeurt echt nog vrijwel niks. Nou ja, morgen strippen dus. Hopelijk doet dat wat.
Zet het ff in een spoiler vind het nogal wat om het openbaar neer te zetten
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wou meh, een kerst baby! ❤
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')