Lucky_Strike | zaterdag 7 november 2020 @ 16:58 |
Welkom in het topic waarin we alles bespreken rond de volgende opdracht Kook mee met CUL! De regels: - Kook in de aangegeven week een gerecht dat binnen het thema past - Het maakt niet uit welk recept je gebruikt. In de week van 9 november - 15 november koken we 1 of meerdere gerechten die groen.van kleur zijn. | |
Lucky_Strike | zaterdag 7 november 2020 @ 17:00 |
Sorry, matige OP. Ik ben nog steeds niet fit. Ik hoop dat ik alles goed heb gezet. Ik ga in elk geval een spaghetti met avocadosaus, courgette en rucola maken. En wellicht een naanpizza met groen beleg. | |
Hupje | zaterdag 7 november 2020 @ 17:05 |
Ik ga denk ik voor pasta met groene groenten. En misschien nog een bak experimentje, als ik tijd heb. | |
golfer | zaterdag 7 november 2020 @ 17:29 |
"vandaag is groehoen"... | |
Barreltje | zaterdag 7 november 2020 @ 17:52 |
hier staat er een courgette flammkuchen op de planning ![]() | |
Myraela | zaterdag 7 november 2020 @ 17:59 |
Oh leuk! Koken met groen moet ergens wel lukken komende week. | |
minilot | zaterdag 7 november 2020 @ 18:11 |
Moest even flink terugbladeren in mijn fotoarchief, maar gevonden! Groene, zachte platbroden met avocado door het deeg in plaats van yoghurt en ei (en daarmee vegan) ![]() ![]() | |
Yinny | maandag 9 november 2020 @ 09:17 |
Ben al begonnen!![]()
| |
Yinny | maandag 9 november 2020 @ 11:56 |
https://www.dekooktips.com/2-recepten/turkse-groene-taart.htm Bijgesneden en bedekken met slagroom ![]() Eindresultaat ![]() De afsnijdsels smaken al prima, straks met een beker thee een stukje | |
sigme | maandag 9 november 2020 @ 17:53 |
Nou, heel overtuigend zal mijn bijdrage niet zijn, maar dit is wel ongeveer het groenste dat ik te bieden heb denk ik.![]() Broccoli, groene paprika, knolselderij + gehakt, en daarbij tricolore parelcouscous. | |
Molo | maandag 9 november 2020 @ 18:15 |
Ik heb vanavond doperwtjes ![]() | |
Hupje | maandag 9 november 2020 @ 19:42 |
@Yinny Ik heb gisteren eenzelfde gemaakt! ![]() Bij het thema 'groen' dacht ik meteen aan groente. Maar ik ben eigenlijk meer van het bakken dan het koken. Dus ging ik eens kijken of er ook groene dingen te bakken zijn. Ik heb al eens een vanille cake gebakken met een kerstboomvorm in het midden (met kleurstof). Nu wilde ik iets anders. Ik zag pandan spekkoek (maar kon niet aan pandan komen). En daarna las ik over ıspanaklı kek (Turkse cake met spinazie). Die heb ik stiekem gisteren al gebakken.
![]() En daar is het dan: ıspanaklı kek Volgens mij wordt het origineel eigenlijk gegeten met een roomvulling, maar ik zag ook versies waarbij de cake gewoon zo werd gegeten. En dat is ook prima te doen, al zou ik er een volgende keer iets meer suiker in doen. | |
Lucky_Strike | maandag 9 november 2020 @ 19:54 |
Wat grappig, die spinaziecakes. Ik at een groene couscoussalade als lunch. Met mizuna, peterselie en oregano uit de tuin. Verder was er avocado, limoen, pecannoten, gedroogde pruim en geitenkaas. ![]() ![]() | |
Yinny | maandag 9 november 2020 @ 19:56 |
Ook zelfde recept? Ik vond deze wel grappig, omdat ze ook de afsnijdsels weer gebruiken. Ik zag ook met vlaaivulling erop, maar dat leek me toch een stuk minder. Het proeft idd niet naar spinazie, terwijl het echt knalgroen is. Het scheelt ook wel dat mijn blender echt heel goed pureert, dus geen stukjes meer te zien. | |
Hupje | maandag 9 november 2020 @ 19:58 |
Ongeveer. In de mijne moest er een roomlaag in het midden en bovenop, en dan daarop de afsnijdsels verkruimelen. Maar ik kon geen sojaroom vinden in de winkel dus heb het weggelaten. De jouwe is egaler groen, keukenmachine gaat dus beter dan met de staafmixer ![]() | |
Isabeau | maandag 9 november 2020 @ 21:10 |
![]() Ik had snert ![]() ![]() | |
praadje | maandag 9 november 2020 @ 21:26 |
Ik doe niet mee maar wel een leuke suggestie die ik vandaag tegenkwam bij koken met Max. Spanakopita met tzatiki.. https://www.maxvandaag.nl(...)kopita-met-tzatziki/ | |
Sorella | maandag 9 november 2020 @ 22:00 |
Ik heb morgen broccoli in mijn ovenschotel, is ook groen ![]() | |
FutureFairytale | dinsdag 10 november 2020 @ 08:48 |
Ik had gisteren spaghetti met verse spinazie ![]() | |
golfer | dinsdag 10 november 2020 @ 17:46 |
Vandaag in dit kader: mousse van tuinerwten en avocado, uitgebakken pancetta, gegrilde (groen) gemarineerde lamskoteletten en rijst met groene erwtjes. The making of: En het uiteindelijke resultaat op een bord: ![]() ![]() | |
Sorella | dinsdag 10 november 2020 @ 17:59 |
Rijst check, lamskotelet check, pancetta check, groene mousse meh ![]() Bord ziet er mooi uit. | |
Isabeau | dinsdag 10 november 2020 @ 22:10 |
Ik vind dat groene wel lekker knallen ![]() alleen heb ik in de UK zulke groene erwtjesprut bij mijn fish n chips gekregen en dat was echt niet lekker, dus ik hoop dat deze erwtjesprut wel lekker was! | |
Molo | dinsdag 10 november 2020 @ 22:14 |
Ik maak regelmatig mushy peas, lekker, al heb ik het ook ooit heel smerig gehad ergens. Getoaste wrap mee besmeren, sriracha erop, rauwe spinazie, geroosterde paprika en falafel, hmmmm | |
Yinny | woensdag 11 november 2020 @ 09:33 |
@golfer Mooi groen! | |
Kaatje1 | woensdag 11 november 2020 @ 11:21 |
mmm, vandaag stond erwtensoep op de planning maar die kan ik niet meer terugvinden in de vriezer. Dacht dat ik 3 porties had, 2 weggegeven aan vrienden en 1 voor "groen". Dus niet. | |
Sarabi | woensdag 11 november 2020 @ 11:29 |
Gisteren matcha ijs gemaakt, helemaal vergeten een foto te maken. Later deze week dan nog maar een schaaltje nemen ![]() | |
golfer | woensdag 11 november 2020 @ 11:45 |
Dit was tuinerwten met avocado-mousse volgens dit recept, dus wel heel smaakvol: 150 gr tuinerwten 2 avocado's 1 kleine sjalot 2 teentjes knoflook ½ blokje groentebouillon klontje boter Hak de knoflook en de sjalot fijn en bak in een klein beetje van de boter aan. Voeg de erwtjes toe en giet er water bij zodat ze net onder water staan. Verkruimel de halve bouillonblok bij de erwtjes en kook ze in 4 a 5 min gaar. Pureer met de erwtjes met een staafmixer helemaal fijn. Voeg de avocado in stukken toe en pureer mee zodat er een groene egale massa ontstaat. Desnoods naar smaak zout en peper toevoegen. | |
Hupje | donderdag 12 november 2020 @ 19:39 |
![]() Penne (vegan) pesto met groene groenten. | |
sigme | donderdag 12 november 2020 @ 19:56 |
Hmm. De soep was groener dan de foto.![]() Broccolisoep. | |
Kaatje1 | vrijdag 13 november 2020 @ 12:58 |
Lunch ![]() Avocado, beetje peper en wat zongedroogde tomaatjes ![]() | |
FutureFairytale | vrijdag 13 november 2020 @ 13:31 |
Nog nooit avocado zo gegeten. Alleen als guacamole ![]() Hoor veel goeie verhalen over avocado met zout en peper dus ga het toch eens proberen als ik een rijpe te pakken krijg. | |
Kaatje1 | vrijdag 13 november 2020 @ 13:33 |
Zo in sla vind ik er ook niets aan. Maar op deze manier (zongedroogd tomaatje heb ik ooit eens gedaan voor de kleur, maar dat maakte het zoveel lekkerder) is echt erg lekker. | |
Kaatje1 | vrijdag 13 november 2020 @ 19:32 |
Vervolg van groen eten. Jaren geleden maakte mijn huisgenootje dit voor vegetariërs (35 jaar geleden was vegetarisch niet zo heel gangbaar). Stamppot boerenkool met blokjes kaas en zure appel en dat even in de oven. Best lekker, maar ik mis nog iets, ik denk, mocht ik het nog een keer maken er gebakken uitjes door gaan en misschien ook gedroogde tomaatjes. De augurk en uitjes zijn trouwens nergens voor nodig, niet erg lekker erbij![]() ![]() ![]() ![]() | |
Blues | zaterdag 14 november 2020 @ 15:59 |
Wel stoer dat je het probeert. Lijkt me toch niet heel smakelijk. ![]() | |
Blues | zaterdag 14 november 2020 @ 16:01 |
Dit is echt heerlijk op een volkoren boterham. En vol supergoede stofjes en combi's die elkaar versterken. ![]() | |
Kaatje1 | zaterdag 14 november 2020 @ 16:14 |
Ik gooi niet snel restjes weg, nu wel. Volgende keer weer normale stamppot boerenkool | |
Scheepskok | zaterdag 14 november 2020 @ 16:16 |
Maak je niet druk en rust goed uit. Gezondheid is veel belangrijker. | |
Scheepskok | zaterdag 14 november 2020 @ 16:17 |
Ziet er lekker uit. Kaas in de boerenkool is nieuw voor mij. Je mist iets zeg je, misschien een groentebouillonblokje bij de kokende aardappels gooien? | |
Kaatje1 | zaterdag 14 november 2020 @ 16:50 |
Dat zou kunnen, ik zat zelf meer aan gedroogde tomaatjes te denken, misschien zelfs knoflook, naast de kaas vond ik het wat laf smaken.. qua kruiden en specerijen kan ik al helemaal niets verzinnen | |
Scheepskok | zaterdag 14 november 2020 @ 16:54 |
Stamppot boerenkool is van nature erg flauw. Ik los dat altijd op met een bouillonblokje en wat van de knoflook-peper-molen. | |
Kaatje1 | zaterdag 14 november 2020 @ 16:59 |
Zal eens zien de volgende keer | |
drakin | maandag 16 november 2020 @ 01:07 |
Ik heb een groene salade gemaakt, met groene kruiden en groene pompoenpitten![]() En deze ging er ook in, een groene ![]() Morgen post ik nog wat groene recepten die ik vanavond had klaargemaakt | |
Yinny | maandag 16 november 2020 @ 09:25 |
Ik had ook nog wat groen spul gemaakt Matcha latte, minder groen op de foto ![]() Boerenkoolchips uit de oven ![]() Spinaziestamppot met jus en schnitzel ![]() | |
drakin | maandag 16 november 2020 @ 13:04 |
Mijn/ons maaltje van gisteravond werd slasoep Met bieslook en knoflookbieslook uit eigen tuin, gratis knispers tussen de kiezen dus erbij ![]() De soep op het vuur: Ik had uit een too good to go pakje nog uien, sla en knoflook, de uien en knoflook even in de pan gebakken in roomboter en daarna de krop sla erin, daarnaast had ik nog een half zakje veldsla liggen. lekker groen dus(ook al was het dan rode ui) [img]undefined[/img] De bieslook en de knoflookbieslook werden na deze foto wel heel goed gewassen, ik zag iets lopen en wilde toch liever geen geknisper tussen de kiezen ![]() ![]() Na het toevoegen van de kippenbouillon, kipgehakt en het even uitleven met de staafmixer was dit het resultaat. Ik deed er wat peterselie op en een beetje kokosmelk erdoor. Slasoep is erg lekkere soep en vrij eenvoudig zelf te maken. ![]() En ook een bijgerechtje bij de soep, kon los gesnoept, maar kon ook door de soep, ik deed beide natuurlijk, Het bijgerechtje bestond uit garnalen, bieslook en knoflookbieslook, olijfolie en peper en zout. Ik had ook nog zelf croutons gemaakt, maar die hebben de foto niet gehaald. ![]() En ik had nog een dessert ook!! woehoe, want dat neem ik bijna nooit meer ![]() Niet zelfgemaakte vanilleyoghurt met gedroogde appelmuntblaadjes uit eigen tuin en munt jelly Heerlijke frisse smaak samen! ![]() [ Bericht 10% gewijzigd door drakin op 16-11-2020 13:09:39 ] | |
Lucky_Strike | zondag 22 november 2020 @ 16:07 |
Ik loop nog een beetje achter met uploaden. Ik maakte een lekkere pasta van grotendeels groene ingrediënten, waaronder de allerlaatste courgette uit de tuin. Het was een worsteling om al die courgettes op te krijgen maar ik mis ze nu eigenlijk wel. ![]() ![]() Verder maakte ik nog een salade van deze dingen. Dat ronde blad is het blad van de Oost-Indische Kers. Dat is eetbaar en blijkt best lekker. Het plukje kruid in het midden is olijfkruid. ![]() Later die week maakte ik een pesto van blad van OI Kers voor over de tray bake. Dat is best voor herhaling vatbaar. | |
Tuindier | zondag 22 november 2020 @ 18:29 |
Lekker! Die oost Indische kers ben ik ook heel benieuwd naar. Hij is bij mij alleen nog nooit opgekomen nadat ik had gezaaid, wat volgens mij best uniek is. | |
Goitske | zondag 22 november 2020 @ 20:28 |
Oke ik heb het niet gemaakt maar mijn man en ik ben de keuken uitgezet Aardappgroente curry ![]() https://www.ah.nl/allerha(...)rdappel-groentecurry | |
Lucky_Strike | zondag 22 november 2020 @ 22:07 |
Hè die ken ik! Dat was jaren geleden de eerste curry waarmee ik in aanraking kwam ![]() | |
Lucky_Strike | zondag 22 november 2020 @ 22:09 |
Dat is wel heel knap ja ![]() |