abonnement Unibet Coolblue
pi_196019161
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 november 2020 12:29 schreef VoMy het volgende:

[..]

Momenteel wordt de R geschat op onder de 1, dus dan zeg je dat er geen nieuwe maatregelen nodig zijn. Echter, vanuit de zorg/ziekenhuizen, is er de vraag/drang om toch meer maatregelen door te voeren zodat de bezetting snéller afgebouwt wordt. Daarvoor moet je dus vooral de toekomstige instroom snel omlaag krijgen. De R zegt niet direct iets over de besmettingen per leeftijdsgroep - voor het doel, om nu snel het aantal ziekenhuisopnames terug te dringen, is het nuttiger om dan beleid te voeren dat niet direct op de R gericht is (die is onder de 1) maar op de risicogroep. Dat je met dat beleid uiteraard ook besmettingen terugdringt en de R omlaag zal gaan, is een neveneffect, maar dat is niet het doel.
[..]

Ja, maar het gaat me niet zo zeer om de communicatie maar om het idee. Welk doel hebben de maatregelen, en waarom neem je ze?
R die sneller daalt zorgt er uiteindelijk voor dat de druk op de zorg meer zal afnemen, niet sneller maar wel meer ademruimte over pak hem beet een maand.

Je kunt nu niet zoveel, behalve ouderen en kwetsbaren tegen zichzelf in bescherming nemen maar dat is lastig zolang mensen elkaar in de privésfeer gewoon gezellig blijven opzoeken.
blablablabla
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')