abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
pi_195923151
Iedereen heeft er wel eens van gehoord.

De officiŽle benaming is 'antisociale persoonlijkheidsstoornis'. Het gaat om een geheel aan gedragingen die als afwijkend worden beschouwd.

OfficiŽle criteria antisociale-persoonlijkheidsstoornis (DSM-IV-TR)
A. Een diepgaand patroon van gebrek aan achting voor en schending van de rechten van anderen, vanaf het vijftiende jaar aanwezig en tot uiting komend in diverse situaties, zoals blijkt uit drie (of meer) van de volgende kenmerken:

niet in staat zich te conformeren aan de maatschappelijke norm dat men zich aan de wet moet houden, zoals blijkt uit het bij herhaling tot handelingen komen die een reden voor arrestatie kunnen zijn
oneerlijkheid, zoals blijkt uit herhaaldelijk liegen, het gebruik van valse namen of anderen bezwendelen ten behoeve van eigen voordeel of plezier
impulsiviteit of onvermogen ‘vooruit te plannen’
prikkelbaarheid en agressiviteit, zoals blijkt uit bij herhaling komen tot vechtpartijen of geweldpleging
roekeloze onverschilligheid voor de veiligheid van zichzelf of anderen
constante onverantwoordelijkheid, zoals blijkt uit het herhaaldelijk niet in staat zijn geregeld werk te behouden of financiŽle verplichtingen na te komen
ontbreken van spijtgevoelens, zoals blijkt uit de ongevoeligheid voor of het rationaliseren van het feit anderen gekwetst, mishandeld of bestolen te hebben
B. De leeftijd is ten minste achttien jaar.
C. Er zijn aanwijzingen voor een gedragsstoornis beginnend vůůr het vijftiende jaar.
D. Het antisociale gedrag komt niet uitsluitend voor in het beloop van schizofrenie of manische episodes.

Wikipedia:
Hervey Cleckley
Hervey Cleckley, een psychiater, beschreef in 1941 de stoornis in zijn boek The Mask of Sanity, vernoemd naar het feit dat psychopaten zich normaal kunnen voordoen en met een masker hun psychische stoornis verbergen. De zestien kenmerken volgens Cleckley:

Oppervlakkige charme en normale tot bovengemiddelde intelligentie
Afwezigheid van wanen en irrationeel denken
Gebrek aan angst of andere neurotische symptomen, is kalm en verbaal soepel
Onbetrouwbaarheid, veronachtzaming van verplichtingen en geen gevoel van verantwoordelijkheid
Leugenachtig gedrag en onbetrouwbaarheid
Ongepland antisociaal gedrag
Antisociaal gedrag met inadequate motieven
Slecht beoordelingsvermogen of falen om te leren uit ervaringen
Pathologisch egocentrisme en afwezigheid van liefde en gehechtheid
Afwezigheid van diepe en blijvende emoties
Het ontbreken van zelfinzicht en onvermogen zichzelf te zien zoals anderen dat doen
Ondankbaarheid voor vriendelijkheid en vertrouwen
Hinderlijk gedrag, vulgariteit, grofheid, snelle stemmingswisselingen, streken voor entertainment
Geen geschiedenis van echte zelfmoordpogingen
Onpersoonlijk en triviaal seksleven
Het ontbreken van een levensplan en een geordend leven, behalve voor destructieve doeleinden


Robert Hare
Robert Hare, een Canadese psycholoog, ontwikkelde een betrouwbare test voor het vaststellen van psychopathie. Hij ziet psychopathie en de antisociale persoonlijkheidsstoornis als twee verschillende aandoeningen en pleit ervoor dat psychopathie als aparte diagnose wordt opgenomen in de DSM-V. Hare is ook van mening dat iedere psychopaat lijdt aan de antisociale persoonlijkheidsstoornis, zoals beschreven in de DSM, maar dat niet iedere AsPS-lijder een psychopaat is. Bij een combinatie van de DSM-IV criteria van de antisociale persoonlijkheidsstoornis en de kenmerken volgens Hare, kan er van psychopathie gesproken worden. Op elk item kan een persoon 0, 1 of 2 (nooit-soms-altijd) punten scoren. Een score van 30 punten of hoger indiceert psychopathie. De test is betrouwbaar in het geval van gewelddadige en criminele psychopaten, maar kan niet worden toegepast op psychopaten die niet in een gevangenissysteem verblijven. Hersenscans door middel van MRI zijn het meest doorslaggevend omdat psychopathie hiermee vastgesteld kan worden.

Psychopathie Checklist Hare - Revised (PCL-R), verkorte versie:

Factor 1 (primaire psychopathie)
Oppervlakkige charme en welbespraaktheid
Gevoelens van grandiositeit
Pathologisch liegen
Manipulatief en sluw gedrag
Gebrek aan berouw of schuldgevoel
Ontbreken van emotionele diepgang (vluchtige emoties)
Kil en/of gebrek aan empathie
Geen verantwoordelijkheid nemen voor het eigen gedrag
Factor 2 (secundaire psychopathie)
Prikkelhongerig en afkeer van verveling
Parasitaire levensstijl
Ontbreken van doelen op lange termijn
Gebrekkige beheersing van het gedrag
Impulsiviteit
Onverantwoordelijk gedrag
Jeugdcriminaliteit
Gedragsproblemen in de (vroege) jeugd
Schending van voorwaardelijke invrijheidsstelling of proeftijd
Criminele veelzijdigheid
Deze kenmerken zijn meer dan die van factor 1 terug te vinden in de DSM-criteria voor antisociale persoonlijkheidsstoornis.

Resterende kenmerken
Seksuele losbandigheid
Korte relaties
Er is ook kritiek op de checklist. Zo zou de score onder andere afhankelijk zijn van hoe empathisch de psycholoog is die hem afneemt en ligt de nadruk te veel op crimineel en antisociaal gedrag. Bovendien kunnen de kenmerken ook veroorzaakt worden door omgevingsfactoren of andere psychische aandoeningen en maakt de test te weinig onderscheid tussen psychopathisch en menselijk gedrag.[10][11][12]

De gemiddelde seriemoordenaar, serieverkrachter, pedofiel etc. leidt hoogstwaarschijnlijk aan een of meer van deze trekken.

Maar wat als politici, bankiers en anderen met invloed en autoriteit hetzelfde gedragsprofiel hebben?

Veel psychopaten voelen zich aangetrokken tot posities van macht, zowel in de politiek als in bedrijven. Uit onderzoek is gebleken dat veel mensen op dergelijke posities dan ook sterke trekken ervan vertonen. Let op: ik zeg niet dat 'alle politici, bankiers en anderen met invloed en autoriteit' psychopaten zijn!

De gemiddelde mens is niet antisociaal, maar probeert meestal gewoon normaal of goed te doen. Het is moeilijk voor een normaal iemand om zich voor te stellen dat dergelijk gedrag bestaat en dat mensen met autoriteit niet per se het beste met je voorhebben, pathologisch kunnen liegen. Zelf kunnen ze er zelfs heilig van overtuigd zijn dat ze het 'goede' doen.

In mijn persoonlijke leven heb ik met dit soort mensen te maken gehad, en als je dit zelf nooit hebt meegemaakt, is het moeilijk voor te stellen dat dergelijke mensen bestaan en waar ze toe in staat zijn, zonder scrupule.

Ik zeg dit niet om die mensen te veroordelen of zwart te maken, maar omdat het begrijpelijk maakt hoe bepaalde mensen kunnen denken en handelen, hoewel het moeilijk voor te stellen blijft. Klinisch zijn deze mensen ziek.. Zelf kunnen ze er heilig van overtuigd zijn dat ze het 'goede' doen.

Dus hoe ga je met dergelijke mensen om?

Je vooral niet om de tuin laten leiden en je laten manipuleren, de leugens te geloven totdat je gelooft dat alles bijv. jouw schuld is (we volgen de regeltjes niet genoeg), dat je niet solidair bent (schuldgevoel aanpraten), dat je een egoÔst bent als je voor jezelf opkomt, en je niet laten intimideren door demonstraties van grootsheid (grote woorden, autoriteit, forcering).

Ik zou dus iedereen willen aanmoedigen om dergelijk retoriek met een korrel zou te nemen. Want ik vind het vrij zorgwekkend hoe veel mensen blind geloven wat de overheid beweert, vooral met betrekking tot hoe het onze eigen schuld is dat alles nu dicht moet bijvoorbeeld. Dit is pure manipulatie van onze menselijke gevoelens van schuld, empathie en verantwoordelijkheid. Hoewel psychopaten deze eigenschappen zelf nauwelijks vertonen, zijn ze vaak bijzonder goed in het manipuleren van die emoties bij anderen om ze voor hun karretje et spannen.

En dit is eigenlijk het punt wat ik met dit topic wil maken: dergelijke manipulerende politiek lijkt mij niet afkomstig te zijn van een gezonde mentale gesteldheid, maar van mensen met dergelijke trekken waardoor ze zich weinig aantrekken van het wel en wee van de gemiddelde burger.

Dat wil niet zeggen dat iedereen met een positie psychopaat is, maar dat de agenda die wordt gevolgd wel het product is van mensen met dergelijke trekken. De rest executeert slechts of is er daadwerkelijk van overtuigd dat het de juiste koers is die moet worden gevaren.

Voor iedereen die er moeite mee heeft te geloven dat de autoriteiten beslissingen kunnen nemen en een agenda kunnen volgen die doelbewust niet in het belang zijn van individuele burgers, kan psychopathie een verklaring bieden. Een gebrek aan empathie, schuldgevoel en dergelijke, een houding van 'het doel heiligt de middelen', zonder oog voor het leed wat wordt veroorzaakt, maakt het nemen en uitvoeren van dergelijke beslissingen een stuk gemakkelijker dan wanneer mensen empathie voor hun medemens hebben.

[ Bericht 1% gewijzigd door Ali_Kannibali op 29-10-2020 13:43:16 ]
pi_195923410
Waarom zouden gelijk alle politici psychopaten zijn dan?

Je onderbouwt vaak dingen, waarvoor hulde, maar ik vind dit echt een ontzettend raar topic.
pi_195923432
quote:
0s.gif Op donderdag 29 oktober 2020 13:25 schreef illusions het volgende:
Waarom zouden gelijk alle politici psychopaten zijn dan?

Je onderbouwt vaak dingen, waarvoor hulde, maar ik vind dit echt een ontzettend raar topic.
Ik heb niet gezegd dat 'alle politici psychopaten zijn'. Zal dat verduidelijken dan.
pi_195923467
quote:
0s.gif Op donderdag 29 oktober 2020 13:26 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

Ik heb niet gezegd dat 'alle politici psychopaten zijn'. Zal dat verduidelijken dan.
Niet met die woorden, met het komt er wel een beetje op neer:

quote:
De gemiddelde seriemoordenaar, serieverkrachter, pedofiel etc. leidt hoogstwaarschijnlijk aan een of meer van deze trekken.

Maar wat als politici, bankiers en anderen met invloed en autoriteit hetzelfde gedragsprofiel hebben?
pi_195923484
quote:
0s.gif Op donderdag 29 oktober 2020 13:28 schreef illusions het volgende:

[..]

Niet met die woorden, met het komt er wel een beetje op neer:
[..]

Nee dat heb ik niet willen zeggen. Zal het aanpassen zodat mijn punt duidelijker is.
  Moderator donderdag 29 oktober 2020 @ 14:29:22 #6
490723 crew  F.Sinatra
The best is yet to come
pi_195924699
quote:
0s.gif Op donderdag 29 oktober 2020 13:28 schreef illusions het volgende:

[..]

Niet met die woorden, met het komt er wel een beetje op neer:
[..]

Ik lees daar niet dat alle politici psychopaten zijn hoor ;)
"You only live once, and the way I live, once is enough."
pi_195924953
Hier een gesprek waarin dit onderwerp ook wordt besproken (in combinatie met duurzaamheidsmaatregelen, lockdowns etc.):


En een eerdere video van dezelfde youtuber (zijn kanaal bevat veel interessant materiaal) (narcisme en psychopathie komen vaak in combinatie voor):

pi_195927104
quote:
0s.gif Op donderdag 29 oktober 2020 13:25 schreef illusions het volgende:
Waarom zouden gelijk alle politici psychopaten zijn dan?

Je onderbouwt vaak dingen, waarvoor hulde, maar ik vind dit echt een ontzettend raar topic.
Het is natuurlijk wel feitelijk zo dat iemand met een verminderd empathisch vermogen erg makkelijk besluiten neemt waar duizenden ten koste van gaan, dus zo vergezocht is dit niet. Sterker nog, het gebrek aan empathische vermogen verklaart juist de vele gruwelijkheden die sommige mensen kunnen begaan, zoals bij voorbeeld een Epstein of een Demmink.
pi_195927182
quote:
0s.gif Op donderdag 29 oktober 2020 16:44 schreef n__n het volgende:

[..]

Het is natuurlijk wel feitelijk zo dat iemand met een verminderd empathisch vermogen erg makkelijk besluiten neemt waar duizenden ten koste van gaan, dus zo vergezocht is dit niet. Sterker nog, het gebrek aan empathische vermogen verklaart juist de vele gruwelijkheden die sommige mensen kunnen begaan, zoals bij voorbeeld een Epstein of een Demmink.
Ja, het kunnen psychopaten zijn. Maar het feit dat er beslissingen worden genomen die invloed hebben op veel mensen, betekent natuurlijk niet gelijk dat dit ook zo is.
pi_195927256
quote:
0s.gif Op donderdag 29 oktober 2020 16:48 schreef illusions het volgende:

[..]

Ja, het kunnen psychopaten zijn. Maar het feit dat er beslissingen worden genomen die invloed hebben op veel mensen, betekent natuurlijk niet gelijk dat dit ook zo is.
Ik denk dat er behoorlijke correlatie is. Iemand zonder of met verminderde empathie maakt makkelijker keuzes ten koste van anderen, dat is gewoon zo. Het zijn vaak ook geen mensen met een 'warme' uitstraling.
pi_195927299
quote:
0s.gif Op donderdag 29 oktober 2020 16:52 schreef n__n het volgende:

[..]

Ik denk dat er behoorlijke correlatie is. Iemand zonder of met verminderde empathie maakt makkelijker keuzes ten koste van anderen, dat is gewoon zo. Het zijn vaak ook geen mensen met een 'warme' uitstraling.
Correlatie is prima. Zie het andere topic voor de correlatie tussen korte broeken en ijs kopen. Dat betekent nog helemaal niets dus.

En warme uitstraling, Obama om maar een voorbeeld te noemen.
pi_195928021
Echt alles is upside down, inderdaad...

Ik zie narcisme en psychopathologie namelijk vooral bij complotdenkers terug.

Narcisme: De idee dat men bijzonder is, meer weet dat anderen, een haast pseudo-gnostische kennis heeft verworven, een strijder voor het goede in een wereld vol duisternis en ellende, een persoon die zijn leven offert, zo je wil, voor de mensheid, door hem te waarschuwen, door te profeteren, door zijn goddelijke kennis te verspreiden. Men wil bewonderd worden voor zoveel lef en durf, te midden tussen alle schapen.

Pyschopathologie: Compleet gebrek aan empathie kan ertoe leiden dat je mensen die je in politiek, religieus of maatschappelijk opzicht niet kunt velen qua de mening die ze hebben, maar gaat verwijten dat het satanisten, pedo's, criminelen, moordenaars en duivels zijn. Zoals het een emapthieloos wezen betaamd, denkt men niet na over dergelijke beschuldigingen en doen feiten en valide bronnen er niet toe om het willen besmeuren van karakters te temperen. Hetgeen ook niet kan, vanwege narcisme. De ander is evil, echt jakkie bah... de complotdenker daarentegen is een baken van fatsoen, goedheid en nobelheid, en daarom alleen al enorm speciaal in een zee van grijze muizen en verderfelijke elitaire wolven.

Ofwel: koop een spiegel.
Omnibus in omnibus.
pi_195928093
quote:
0s.gif Op donderdag 29 oktober 2020 17:34 schreef EttovanBelgie het volgende:
Echt alles is upside down, inderdaad...

Ik zie narcisme en psychopathologie namelijk vooral bij complotdenkers terug.

Narcisme: De idee dat men bijzonder is, meer weet dat anderen, een haast pseudo-gnostische kennis heeft verworven, een strijder voor het goede in een wereld vol duisternis en ellende, een persoon die zijn leven offert, zo je wil, voor de mensheid, door hem te waarschuwen, door te profeteren, door zijn goddelijke kennis te verspreiden. Men wil bewonderd worden voor zoveel lef en durf, te midden tussen alle schapen.

Pyschopathologie: Compleet gebrek aan empathie kan ertoe leiden dat je mensen die je in politiek, religieus of maatschappelijk opzicht niet kunt velen qua de mening die ze hebben, maar gaat verwijten dat het satanisten, pedo's, criminelen, moordenaars en duivels zijn. Zoals het een emapthieloos wezen betaamd, denkt men niet na over dergelijke beschuldigingen en doen feiten en valide bronnen er niet toe om het willen besmeuren van karakters te temperen. Hetgeen ook niet kan, vanwege narcisme. De ander is evil, echt jakkie bah... de complotdenker daarentegen is een baken van fatsoen, goedheid en nobelheid, en daarom alleen al enorm speciaal in een zee van grijze muizen en verderfelijke elitaire wolven.

Ofwel: koop een spiegel.
Je hebt echt een hekel aan mij of niet? Je grijpt alles maar dan ook echt alles aan om mij zwart te maken. Heel apart.
pi_195928155
quote:
0s.gif Op donderdag 29 oktober 2020 13:25 schreef illusions het volgende:
Waarom zouden gelijk alle politici psychopaten zijn dan?

Je onderbouwt vaak dingen, waarvoor hulde, maar ik vind dit echt een ontzettend raar topic.
Omnibus in omnibus.
pi_195928199
quote:
Een incorrecte onderbouwing of eentje waar je het niet mee eens bent, is nog steeds een onderbouwing. Ik ben het met het meeste wat Ali post absoluut niet eens, maar je kan moeilijk ontkennen dat hij veel tijd in zijn topics stopt.
pi_195928202
quote:
0s.gif Op donderdag 29 oktober 2020 17:42 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

Weet je waarom heel veel mensen zich met deze onderwerpen bezig houden?

Omdat ze zich zorgen maken over de toekomst: hun eigen toekomst, die van de mensen waar ze van houden, die van hun kinderen.

Waarom denk je dat ik deze dingen plaats? Ik zeg het letterlijk: omdat mensen er moeite mee hebben te begrijpen dat er kwaadwillende mensen kunnen bestaan. En die bestaan wel degelijk.

Maar wat maak jij ervan? We zijn allemaal psychopaten en narcisten.

Dat je bepaalde ideeŽn niet deelt, prima, dat is je goed recht.

Maar dat je zo neerkijkt op normale mensen die gewoon een normaal leven willen leiden en een betere wereld willen, is walgelijk.
:o

Echt, Ali?

Goeiedag zeg...
Omnibus in omnibus.
pi_195928235
quote:
0s.gif Op donderdag 29 oktober 2020 17:44 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

:o

Echt, Ali?

Goeiedag zeg...
Dit bedoel ik dus.

Je kunt je niet voorstellen dat andere mensen dergelijke dingen voelen. Je doet alsof alles geveinsd is, en dat er duistere motieven aan ten grondslag liggen. Dat alles wat ik zeg maar een faÁade is, en dat ik eigenlijk kwade bedoelingen heb. Niet alleen ik, maar alle andere mensen die het bezighoudt.

En daarmee ben je of zelf een complotdenker, of je projecteert je eigen gebrek aan menselijkheid op anderen.
pi_195928323
quote:
0s.gif Op donderdag 29 oktober 2020 17:46 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

Dit bedoel ik dus.

Je kunt je niet voorstellen dat andere mensen dergelijke dingen voelen. Je doet alsof alles geveinsd is, en dat er duistere motieven aan ten grondslag liggen. Dat alles wat ik zeg maar een faÁade is, en dat ik eigenlijk kwade bedoelingen heb. Niet alleen ik, maar alle andere mensen die het bezighoudt.

En daarmee ben je of zelf een complotdenker, of je projecteer je eigen gebrek aan menselijkheid op anderen.
Integendeel, ontiegelijke projectie weer.

Het ergste is namelijk dat je echt overtuigd bent van de onzin die je post, en dat de RKK inderdaad een satanisch instituut is, niet een kerk met leden die "zich zorgen maken over de toekomst: hun eigen toekomst, die van de mensen waar ze van houden, die van hun kinderen."

Met leden die "gewoon een normaal leven willen leiden en een betere wereld willen."

JIJ bent degene die overal malafide en sinistere zaken achter zoekt, en waarom? Omdat je kerk zegt dat een andere kerk de antichrist is.

Echt het zelfreflecterend vermogen van een druif jij.

De Paus roept op tot een betere wereld voor iedereen, maar daar kijkt Ali op neer, sterker nog, de Paus meent dat allemaal niet maar bedoelt precies het tegenovergestelde en wil ons allemaal knechten.

Misschien eens accepteren dat jouw batshit insane interpretatie van de RKK niet correspondeert met de werkelijkheid en dat al je verongelijkte gejank over hoe anderen reageren op 'normale mensen die het beste willen' wellicht OOK geldt voor katholieken en de absurde wijze hoe jij over die kerk praat en denkt.

Ongelooflijk wat een hypocrisie.
Omnibus in omnibus.
pi_195928462
quote:
0s.gif Op donderdag 29 oktober 2020 17:50 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Integendeel, ontiegelijke projectie weer.

Het ergste is namelijk dat je echt overtuigd bent van de onzin die je post, en dat de RKK inderdaad een satanisch instituut is, niet een kerk met leden die "zich zorgen maken over de toekomst: hun eigen toekomst, die van de mensen waar ze van houden, die van hun kinderen."

Met leden die "gewoon een normaal leven willen leiden en een betere wereld willen."

JIJ bent degene die overal malafide en sinistere zaken achter zoekt, en waarom? Omdat je kerk zegt dat een andere kerk de antichrist is.

Echt het zelfreflecterend vermogen van een druif jij.

De Paus roept op tot een betere wereld voor iedereen, maar daar kijkt Ali op neer, sterker nog, de Paus meent dat allemaal niet maar bedoelt precies het tegenovergestelde en wil ons allemaal knechten.

Misschien eens accepteren dat jouw batshit insane interpretatie van de RKK niet correspondeert met de werkelijkheid en dat al je verongelijkte gejank over hoe anderen reageren op 'normale mensen die het beste willen' wellicht OOK geldt voor katholieken.

Ongelooflijk wat een hypocrisie.
Ik denk dat ik een valide punt heb gemaakt, Etto.

Als ik zeg dat andere mensen zich zorgen maken, dan is dat geen 'verongelijkt gejank' maar gewoon een feit.

Ken jij niemand die zich zorgen maakt?

Iemand in mijn zeer naaste kring met twee kleine kinderen slaapt er slecht door en heeft er angstaanvallen van. Omdat die persoon nu ook begint te zien dat er dingen niet kloppen. Dat roept allerlei vragen en emoties op.

Kun je je dat voorstellen? Kun je daar respect voor opbrengen?

Het enige verongelijke gejank dat ik hoor, komt van jou over je persoonlijke geloof en 'katholieken', terwijl ik het NOOIT over de standaard katholiek heb gehad, en dat ook al tig keer heb herhaald. Maar je lijkt niet in staat of onwillend om je visie bij te stellen. Dat werkt niet in je eigen voordeel op de lange duur.
  donderdag 29 oktober 2020 @ 17:59:46 #20
189978 controlaltdelete
Ik reageer niet op trollen
pi_195928523
quote:
0s.gif Op donderdag 29 oktober 2020 17:42 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

Weet je waarom heel veel mensen zich met deze onderwerpen bezig houden?

Omdat ze zich zorgen maken over de toekomst: hun eigen toekomst, die van de mensen waar ze van houden, die van hun kinderen.

Waarom denk je dat ik deze dingen plaats? Ik zeg het letterlijk: omdat mensen er moeite mee hebben te begrijpen dat er kwaadwillende mensen kunnen bestaan. En die bestaan wel degelijk.

Maar wat maak jij ervan? We zijn allemaal psychopaten en narcisten.

Dat je bepaalde ideeŽn niet deelt, prima, dat is je goed recht.

Maar dat je zo neerkijkt op normale mensen die gewoon een normaal leven willen leiden en een betere wereld willen, is walgelijk.
Mooi gezegd Ali ben het helemaal met je eens. Zeker met je laatste opmerking, op mensen neerkijken en met het vingertje wijzen is verre van christelijk trouwens. Je ziet het allemaal goed hoor.
Als je in discussie gaat met een trol, wint hij. Als je een trol beledigt, wint hij. Als je tekeer gaat tegen een trol, wint hij. Het enige waar trollen niet tegen kunnen, is te worden genegeerd.
pi_195928525
quote:
0s.gif Op donderdag 29 oktober 2020 17:56 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

Ik denk dat ik een valide punt heb gemaakt, Etto.

Als ik zeg dat andere mensen zich zorgen maken, dan is dat geen 'verongelijkt gejank' maar gewoon een feit.

Ken jij niemand die zich zorgen maakt?

Iemand in mijn zeer naaste kring met twee kleine kinderen slaapt er slecht door en heeft er angstaanvallen van. Omdat die persoon nu ook begint te zien dat er dingen niet kloppen. Dat roept allerlei emoties op.

Kun je je dat voorstellen? Kun je daar respect voor opbrengen?
Respect opbrengen voor iemand die op basis van absolute leugens en laster de problemen die er in de wereld zijn bij de RKK legt?

Nope.

Scheelt namelijk niets met dezelfde jojo's die de Joden of de Talmoed overal als kwade genius zien.

Niet gek dat iemand angstaanvallen krijgt wanneer hij blootgesteld wordt aan de absoluut krankzinnige 'werkelijkheid' die jij hem waarschijnlijk zelf hebt voorgeschoteld.
Omnibus in omnibus.
pi_195928537
quote:
14s.gif Op donderdag 29 oktober 2020 17:59 schreef controlaltdelete het volgende:

[..]

Mooi gezegd Ali ben het helemaal met je eens. Zeker met je laatste opmerking, op mensen neerkijken en met het vingertje wijzen is verre van christelijk trouwens. Je ziet het allemaal goed hoor.
Noem nog iemand even een bloeddrinker of massamoordenaar, CAD. Of tenminste een schaap.

Met je vingertje.
Omnibus in omnibus.
pi_195928568
quote:
0s.gif Op donderdag 29 oktober 2020 17:59 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Respect opbrengen voor iemand die op basis van absolute leugens en laster de problemen die er in de wereld zijn bij de RKK legt?

Nope.

Scheelt namelijk niets met dezelfde jojo's die de Joden of de Talmoed overal als kwade genius zien.

Niet gek dat iemand angstaanvallen krijgt wanneer hij blootgesteld wordt aan de absoluut krankzinnige 'werkelijkheid' die jij hem waarschijnlijk zelf hebt voorgeschoteld.
Nee Etto, die persoon doet dat niet. Die maakt zich gewoon zorgen over de toekomst. Haar man die ineens minder werk heeft. Twee kleine kinderen die opgroeien in een wereld die haar niet aanstaat. Die persoon voelt dat zelf aan, heeft mij daar niet voor nodig.


Maar laat maar zitten. Volgens mij ben je echt niet goed snik. Ik zie steeds meer hoe klein en zwak je eigenlijk bent, en vooral een grote mond opentrekt om iets anders te compenseren. Het zijn je constante provocaties die me doen reageren, maar eigenlijk ben je gewoon diep triest en zielig. Ik weet niet wat ik voor je kan doen met woorden, daar luister je toch niet naar. Dus laat maar zitten.

[ Bericht 1% gewijzigd door Ali_Kannibali op 29-10-2020 18:07:39 ]
pi_195928655
quote:
0s.gif Op donderdag 29 oktober 2020 18:02 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

Nee Etto, die persoon doet dat niet. Die maakt zich gewoon zorgen over de toekomst. Haar man die ineens minder werk heeft. Twee kleine kinderen die opgroeien in een wereld die haar niet aanstaat. Die persoon voelt dat zelf aan, heeft mij daar niet voor nodig.

Maar laat maar zitten. Volgens mij ben je echt niet goed snik. Ik zie steeds meer hoe klein en zwak je eigenlijk bent, en vooral een grote mond opentrekt om iets anders te compenseren. Het zijn je constante provocaties die me doen reageren, maar eigenlijk ben je gewoon diep triest.
En dat ligt aan het Vaticaan?

Dat ligt niet aan een doorgeslagen kapitalisme? Een verafgoding van de Vrije Markt? Het vrij spel geven aan de grote bedrijven 'omdat ze anders vertrekken'?

Waren het de JezuÔeten die gezorgd hebben voor de recente ontslagrechtversoepeling? Voor de versobering van de sociale zekerheid? Voor WW-verkorting?

"Niet goed snik"... aldus onze adventist die werkelijk denkt dat de Paus straks de zondagsrust gaat verplichten en iedereen dwingt om in een commune te leven, terwijl de komst van de antichrist wordt voorbereid.

Klein en zwak...

Dan zou ik alle problemen, ook mijn eigen, wel neerleggen bij een instantie, persoon of instituut BUITEN mij, zodat ik zonder enige zelfverantwoording jan en alleman kan beschuldigen, belasteren en zwartmaken op basis van niets anders dan een of andere interpretatie van een boek.

Een krachtig persoon heeft geen valsheid en leugens nodig om zijn leven leefbaar te houden, of een zingeving eraan te geven... Laat staan dat 'ie als zelfverklaarde slachtoffer-profeet door het leven moet gaan omdat er een 'openbaring' gedeeld moet worden.

Spiegels, Ali. Koop eens heel veel spiegels.
Omnibus in omnibus.
pi_195928682
quote:
0s.gif Op donderdag 29 oktober 2020 17:59 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Respect opbrengen voor iemand die op basis van absolute leugens en laster de problemen die er in de wereld zijn bij de RKK legt?

Nope.

Scheelt namelijk niets met dezelfde jojo's die de Joden of de Talmoed overal als kwade genius zien.

Niet gek dat iemand angstaanvallen krijgt wanneer hij blootgesteld wordt aan de absoluut krankzinnige 'werkelijkheid' die jij hem waarschijnlijk zelf hebt voorgeschoteld.
Even een nuance:

Ik bedoelde respect opbrengen voor die personen en hun zorgen, niet voor MIJ.
  Moderator donderdag 29 oktober 2020 @ 18:09:10 #26
490723 crew  F.Sinatra
The best is yet to come
pi_195928719
Van psychopathie naar de paus :'(
"You only live once, and the way I live, once is enough."
pi_195928725
Wat een redenatie ook weer.

Je moet respect hebben voor mensen die zich zorgen maken.

Prima, Ali... doen we dat ook bij antisemieten die al eeuwenlang de Joden voor van alles uitmaken en verantwoordelijk houden voor alle rottigheid in het bestaan...

Moeten we toch kunnen accepteren en respecteren? Dat onze jodenhaters 'erachter zijn gekomen' dat er iets niet klopt en dat ze 'erachter zijn gekomen' dat daar een bepaalde groep achter zit?

Moeten we toch gewoon normaal vinden... Respecteren.

Houd toch op man.
Omnibus in omnibus.
pi_195928727
quote:
80s.gif Op donderdag 29 oktober 2020 18:09 schreef F.Sinatra het volgende:
Van psychopathie naar de paus :'(
Ja, laten we het ontopic proberen te houden vanaf hier.
  donderdag 29 oktober 2020 @ 18:10:08 #29
189978 controlaltdelete
Ik reageer niet op trollen
pi_195928742
quote:
0s.gif Op donderdag 29 oktober 2020 18:02 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

Nee Etto, die persoon doet dat niet. Die maakt zich gewoon zorgen over de toekomst. Haar man die ineens minder werk heeft. Twee kleine kinderen die opgroeien in een wereld die haar niet aanstaat. Die persoon voelt dat zelf aan, heeft mij daar niet voor nodig.

Maar laat maar zitten. Volgens mij ben je echt niet goed snik. Ik zie steeds meer hoe klein en zwak je eigenlijk bent, en vooral een grote mond opentrekt om iets anders te compenseren. Het zijn je constante provocaties die me doen reageren, maar eigenlijk ben je gewoon diep triest en zielig. Ik weet niet wat ik voor je kan doen met woorden, daar luister je toch niet naar. Dus laat maar zitten.
Inderdaad, de bijbel prediken maar er niet naar handelen dat is onze Schriftgeleerde. Jij staat een stuk gezonder in het leven.
Als je in discussie gaat met een trol, wint hij. Als je een trol beledigt, wint hij. Als je tekeer gaat tegen een trol, wint hij. Het enige waar trollen niet tegen kunnen, is te worden genegeerd.
pi_195928746
quote:
80s.gif Op donderdag 29 oktober 2020 18:09 schreef F.Sinatra het volgende:
Van psychopathie naar de paus :'(
Ik dacht, ik fiets hem er vast in. Voor Ali is alles de schuld van de RKK. Wacht gewoon een tijdje, het eindigt altijd bij het Vaticaan.
Omnibus in omnibus.
pi_195928769
quote:
14s.gif Op donderdag 29 oktober 2020 18:10 schreef controlaltdelete het volgende:

[..]

Inderdaad, de bijbel prediken maar er niet naar handelen dat is onze Schriftgeleerde. Jij staat een stuk gezonder in het leven.
Laten we inderdaad laster gaan hanteren als christelijke deugd, apostel CAD.
Omnibus in omnibus.
pi_195928812
quote:
0s.gif Op donderdag 29 oktober 2020 18:07 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

Even een nuance:

Ik bedoelde respect opbrengen voor die personen en hun zorgen, niet voor MIJ.
Wat fijn dat je dan ook respect kunt opbrengen voor mensen die zich zorgen maken om je antikatholieke ophitserij.
Omnibus in omnibus.
  donderdag 29 oktober 2020 @ 18:17:18 #33
189978 controlaltdelete
Ik reageer niet op trollen
pi_195928900
quote:
0s.gif Op donderdag 29 oktober 2020 18:10 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Laten we inderdaad laster gaan hanteren als christelijke deugd, apostel CAD.
Kindermisbruik binnen de katholieke kerk is dat ook laster? Daar horen we je nooit over. Heb eigenlijk geen zin om met jou van gedachte te wisselen, laat ik liever aan Ali over met zijn engelengeduld zet hij je al verschillende keren klem.
Als je in discussie gaat met een trol, wint hij. Als je een trol beledigt, wint hij. Als je tekeer gaat tegen een trol, wint hij. Het enige waar trollen niet tegen kunnen, is te worden genegeerd.
pi_195928923
quote:
0s.gif Op donderdag 29 oktober 2020 18:17 schreef controlaltdelete het volgende:

[..]

Kindermisbruik binnen de katholieke kerk is dat ook laster? Daar horen we je nooit over. Heb eigenlijk geen zin om met jou van gedachte te wisselen, laat ik liever aan Ali over met zijn engelengeduld zet hij je al verschillende keren klem.
"Daar horen we je nooit over"...

Omdat je alleen maar leest wat je wil lezen, dat was al wel duidelijk. Dat verklaart ook waarom je Łberhaupt denkt dat Ali wie dan ook klemgeluld heeft.

Verder heb ik ook weinig behoefte om 'van gedachte te wisselen' met een persoon die uit een of andere ziekelijke obsessie het noodzakelijk acht overal pedo's te willen zien. Voor je het weet heb je 'n CAD-Pizzakoerier voor je deur.

De enige reden dat je Ali bewierookt is omdat 'ie net zulke spannende complotjes als jij aanhangt en dezelfde ranzige websites bezoekt. That's all.
Omnibus in omnibus.
pi_195930281
quote:
0s.gif Op donderdag 29 oktober 2020 18:54 schreef ems. het volgende:

[..]

Jou horen we daar echter wel heel erg regelmatig over. Beetje verdacht wel.
En dat zou prima zijn, als zulke personen ook maar ťťn keer ooit eerder een complot hebben voorspeld. Helaas is het vaak alleen gelul "after the fact".
  donderdag 29 oktober 2020 @ 19:26:13 #36
189978 controlaltdelete
Ik reageer niet op trollen
pi_195930439
quote:
0s.gif Op donderdag 29 oktober 2020 18:54 schreef ems. het volgende:

[..]

Jou horen we daar echter wel heel erg regelmatig over. Beetje verdacht wel.
Wat is daar verdacht aan, vertel.. ik snap niet wat je bedoelt.. misschien kun je het uitleggen? Ik heb het 2 keer aangekaart bij EvB ...Horen, zien en zwijgen net als de paus.Als je in discussie gaat met een trol, wint hij. Als je een trol beledigt, wint hij. Als je tekeer gaat tegen een trol, wint hij. Het enige waar trollen niet tegen kunnen, is te worden genegeerd.
  donderdag 29 oktober 2020 @ 19:35:30 #37
153313 Orwell
aka Huig Molenaar
pi_195930747
quote:
0s.gif Op donderdag 29 oktober 2020 18:54 schreef ems. het volgende:

[..]

Jou horen we daar echter wel heel erg regelmatig over. Beetje verdacht wel.
how low can you go..?
Huig
pi_195930796
quote:
0s.gif Op donderdag 29 oktober 2020 19:26 schreef controlaltdelete het volgende:

[..]

Wat is daar verdacht aan, vertel.. ik snap niet wat je bedoelt.. misschien kun je het uitleggen? Ik heb het 2 keer aangekaart bij EvB ...Horen, zien en zwijgen net als de paus.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Nee hoor.

Maar zoals ik al zei: je leest alleen wat je wil lezen.

[ Bericht 2% gewijzigd door SuperHartje op 30-10-2020 10:04:53 (Niet op de man!) ]
Omnibus in omnibus.
  Moderator vrijdag 30 oktober 2020 @ 10:01:40 #39
490723 crew  F.Sinatra
The best is yet to come
pi_195940309
Laten we vanaf nu terug gaan naar het onderwerp, en de RKK er buiten laten als het niet on-topic is. Dank :)
"You only live once, and the way I live, once is enough."
pi_196194574
Je zorgen maken dat zoveel mensen de overheid "blind geloven" terwijl je zelf een mythologisch boek blind gelooft dat grotendeels in de Bronstijd is opgetekend is wel een beetje meten met 2 maten, Ali. Of heeft de uitdrukking "blind geloven" dan opeens weer een andere betekenis?

Kortom:

https://xkcd.com/610/
Mijn boek "Ruimte, tijd, materie" over fundamentele natuurkunde (kwantummechanica, zwarte gaten, kosmologie, deeltjesfysica, etc.) op bol.com
Bijbehorend topic: W&T / Boek over kwantumzwaartekracht: jullie input gevraagd #3
pi_196196254
quote:
1s.gif Op woensdag 11 november 2020 21:59 schreef Haushofer het volgende:
Je zorgen maken dat zoveel mensen de overheid "blind geloven" terwijl je zelf een mythologisch boek blind gelooft dat grotendeels in de Bronstijd is opgetekend is wel een beetje meten met 2 maten, Ali. Of heeft de uitdrukking "blind geloven" dan opeens weer een andere betekenis?

Kortom:

https://xkcd.com/610/
Dat hangt ervan af wat de gevolgen zijn natuurlijk.

Dat argument 'in de bronstijd geschreven' slaat natuurlijk nergens op.

Democratie is tijdens dezelfde periode uitgevonden.
pi_196208385
Jawel, dat argument dat het uit de bronstijd komt slaat wel ergens op. De bijbel bevat allemaal ideeŽn en wereldbeelden uit die tijd die domweg onjuist blijken te zijn, maar die door bijbelvaste christenen (en crerationisten) nog steeds worden verdedigd. De enige reden daarvoor is blind geloof.

Democratie is iets totaal anders: dat is niet zozeer een wereldbeeld, maar een bestuursvorm die, ondanks alle haken en ogen, nog steeds prima lijkt te werken i.v.m. met andere bestuursvormen.
Mijn boek "Ruimte, tijd, materie" over fundamentele natuurkunde (kwantummechanica, zwarte gaten, kosmologie, deeltjesfysica, etc.) op bol.com
Bijbehorend topic: W&T / Boek over kwantumzwaartekracht: jullie input gevraagd #3
pi_196215992
quote:
0s.gif Op donderdag 12 november 2020 18:06 schreef Haushofer het volgende:
Jawel, dat argument dat het uit de bronstijd komt slaat wel ergens op. De bijbel bevat allemaal ideeŽn en wereldbeelden uit die tijd die domweg onjuist blijken te zijn, maar die door bijbelvaste christenen (en crerationisten) nog steeds worden verdedigd. De enige reden daarvoor is blind geloof.

Democratie is iets totaal anders: dat is niet zozeer een wereldbeeld, maar een bestuursvorm die, ondanks alle haken en ogen, nog steeds prima lijkt te werken i.v.m. met andere bestuursvormen.
Daarnaast is democratie ook enorm veranderd sindsdien. zo vinden er geen ostracisme en dergelijke praktijken meer plaats.

[ Bericht 0% gewijzigd door illusions op 13-11-2020 03:05:16 ]
pi_196217363
Als ik daarbij kijk hoe JHWH zich gedraagt in het Oude Testament, dan bekruipt mij ook het gevoel dat Hij zich in bepaalde opzichten als een psychopaat gedraagt. Of een bipolaire stoornis heeft, wat voor label je er ook op wilt plakken.

A. Een diepgaand patroon van gebrek aan achting voor en schending van de rechten van anderen, vanaf het vijftiende jaar aanwezig en tot uiting komend in diverse situaties, zoals blijkt uit drie (of meer) van de volgende kenmerken:

-wel, kijk eens naar de talloze genocides die het volk IsraŽl moet uitvoeren.

Niet in staat zich te conformeren aan de maatschappelijke norm dat men zich aan de wet moet houden, zoals blijkt uit het bij herhaling tot handelingen komen die een reden voor arrestatie kunnen zijn
oneerlijkheid, zoals blijkt uit herhaaldelijk liegen, het gebruik van valse namen of anderen bezwendelen ten behoeve van eigen voordeel of plezier.

-Hij moordt er lustig op los, Zijn eigen wet in minachting nemend.

impulsiviteit of onvermogen ‘vooruit te plannen’.

- Kijk eens naar hoe Mozes moet bemiddelen tussen JHWH en het volk IsraŽl, als JHWH weer op het punt staat Zijn volk te bestraffen.

prikkelbaarheid en agressiviteit, zoals blijkt uit bij herhaling komen tot vechtpartijen of geweldpleging

- "Anochie iesh milchamah", "ik ben een man van oorlog".

Wel, ik kan natuurlijk heel flauw het lijstje afwerken en nog iets over grootheidswaanzin zeggen, maar ik ben erg benieuwd waar JHWH, naar hedendaagse maatstaven, precies op het lijstje met psychische stoornissen zou belanden.
Mijn boek "Ruimte, tijd, materie" over fundamentele natuurkunde (kwantummechanica, zwarte gaten, kosmologie, deeltjesfysica, etc.) op bol.com
Bijbehorend topic: W&T / Boek over kwantumzwaartekracht: jullie input gevraagd #3
pi_196238005
Wat wordt er weer veel bijgehaald...

On topic. Posities die een zekere macht geven, hebben natuurlijk wel een aantrekkingskracht op -goed functionerende- psychopaten. CEO'S, bestuurders van grote organisaties, trainers (zagen we onlangs weer in de turnwereld), onderwijzers, politici.

Het gaat mis wanneer teveel van die psychopaten macht krijgen en die op hun beurt weer macht geven aan andere slechte mensen om de 80 procent van de, zeg maar goede burgers, te onderdrukken. Dan krijg je een dictatuur.
Hebben we er in Europa best wel een paar van gehad.

Amerika niet want daar mag de burger zich bewapenen. Dat is om zich te kunnen beschermen tegen de overheid, mocht dat nodig zijn.
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')