abonnement Unibet Coolblue
pi_195923151
Iedereen heeft er wel eens van gehoord.

De officiële benaming is 'antisociale persoonlijkheidsstoornis'. Het gaat om een geheel aan gedragingen die als afwijkend worden beschouwd.

Officiële criteria antisociale-persoonlijkheidsstoornis (DSM-IV-TR)
A. Een diepgaand patroon van gebrek aan achting voor en schending van de rechten van anderen, vanaf het vijftiende jaar aanwezig en tot uiting komend in diverse situaties, zoals blijkt uit drie (of meer) van de volgende kenmerken:

niet in staat zich te conformeren aan de maatschappelijke norm dat men zich aan de wet moet houden, zoals blijkt uit het bij herhaling tot handelingen komen die een reden voor arrestatie kunnen zijn
oneerlijkheid, zoals blijkt uit herhaaldelijk liegen, het gebruik van valse namen of anderen bezwendelen ten behoeve van eigen voordeel of plezier
impulsiviteit of onvermogen ‘vooruit te plannen’
prikkelbaarheid en agressiviteit, zoals blijkt uit bij herhaling komen tot vechtpartijen of geweldpleging
roekeloze onverschilligheid voor de veiligheid van zichzelf of anderen
constante onverantwoordelijkheid, zoals blijkt uit het herhaaldelijk niet in staat zijn geregeld werk te behouden of financiële verplichtingen na te komen
ontbreken van spijtgevoelens, zoals blijkt uit de ongevoeligheid voor of het rationaliseren van het feit anderen gekwetst, mishandeld of bestolen te hebben
B. De leeftijd is ten minste achttien jaar.
C. Er zijn aanwijzingen voor een gedragsstoornis beginnend vóór het vijftiende jaar.
D. Het antisociale gedrag komt niet uitsluitend voor in het beloop van schizofrenie of manische episodes.

Wikipedia:
Hervey Cleckley
Hervey Cleckley, een psychiater, beschreef in 1941 de stoornis in zijn boek The Mask of Sanity, vernoemd naar het feit dat psychopaten zich normaal kunnen voordoen en met een masker hun psychische stoornis verbergen. De zestien kenmerken volgens Cleckley:

Oppervlakkige charme en normale tot bovengemiddelde intelligentie
Afwezigheid van wanen en irrationeel denken
Gebrek aan angst of andere neurotische symptomen, is kalm en verbaal soepel
Onbetrouwbaarheid, veronachtzaming van verplichtingen en geen gevoel van verantwoordelijkheid
Leugenachtig gedrag en onbetrouwbaarheid
Ongepland antisociaal gedrag
Antisociaal gedrag met inadequate motieven
Slecht beoordelingsvermogen of falen om te leren uit ervaringen
Pathologisch egocentrisme en afwezigheid van liefde en gehechtheid
Afwezigheid van diepe en blijvende emoties
Het ontbreken van zelfinzicht en onvermogen zichzelf te zien zoals anderen dat doen
Ondankbaarheid voor vriendelijkheid en vertrouwen
Hinderlijk gedrag, vulgariteit, grofheid, snelle stemmingswisselingen, streken voor entertainment
Geen geschiedenis van echte zelfmoordpogingen
Onpersoonlijk en triviaal seksleven
Het ontbreken van een levensplan en een geordend leven, behalve voor destructieve doeleinden


Robert Hare
Robert Hare, een Canadese psycholoog, ontwikkelde een betrouwbare test voor het vaststellen van psychopathie. Hij ziet psychopathie en de antisociale persoonlijkheidsstoornis als twee verschillende aandoeningen en pleit ervoor dat psychopathie als aparte diagnose wordt opgenomen in de DSM-V. Hare is ook van mening dat iedere psychopaat lijdt aan de antisociale persoonlijkheidsstoornis, zoals beschreven in de DSM, maar dat niet iedere AsPS-lijder een psychopaat is. Bij een combinatie van de DSM-IV criteria van de antisociale persoonlijkheidsstoornis en de kenmerken volgens Hare, kan er van psychopathie gesproken worden. Op elk item kan een persoon 0, 1 of 2 (nooit-soms-altijd) punten scoren. Een score van 30 punten of hoger indiceert psychopathie. De test is betrouwbaar in het geval van gewelddadige en criminele psychopaten, maar kan niet worden toegepast op psychopaten die niet in een gevangenissysteem verblijven. Hersenscans door middel van MRI zijn het meest doorslaggevend omdat psychopathie hiermee vastgesteld kan worden.

Psychopathie Checklist Hare - Revised (PCL-R), verkorte versie:

Factor 1 (primaire psychopathie)
Oppervlakkige charme en welbespraaktheid
Gevoelens van grandiositeit
Pathologisch liegen
Manipulatief en sluw gedrag
Gebrek aan berouw of schuldgevoel
Ontbreken van emotionele diepgang (vluchtige emoties)
Kil en/of gebrek aan empathie
Geen verantwoordelijkheid nemen voor het eigen gedrag
Factor 2 (secundaire psychopathie)
Prikkelhongerig en afkeer van verveling
Parasitaire levensstijl
Ontbreken van doelen op lange termijn
Gebrekkige beheersing van het gedrag
Impulsiviteit
Onverantwoordelijk gedrag
Jeugdcriminaliteit
Gedragsproblemen in de (vroege) jeugd
Schending van voorwaardelijke invrijheidsstelling of proeftijd
Criminele veelzijdigheid
Deze kenmerken zijn meer dan die van factor 1 terug te vinden in de DSM-criteria voor antisociale persoonlijkheidsstoornis.

Resterende kenmerken
Seksuele losbandigheid
Korte relaties
Er is ook kritiek op de checklist. Zo zou de score onder andere afhankelijk zijn van hoe empathisch de psycholoog is die hem afneemt en ligt de nadruk te veel op crimineel en antisociaal gedrag. Bovendien kunnen de kenmerken ook veroorzaakt worden door omgevingsfactoren of andere psychische aandoeningen en maakt de test te weinig onderscheid tussen psychopathisch en menselijk gedrag.[10][11][12]

De gemiddelde seriemoordenaar, serieverkrachter, pedofiel etc. leidt hoogstwaarschijnlijk aan een of meer van deze trekken.

Maar wat als politici, bankiers en anderen met invloed en autoriteit hetzelfde gedragsprofiel hebben?

Veel psychopaten voelen zich aangetrokken tot posities van macht, zowel in de politiek als in bedrijven. Uit onderzoek is gebleken dat veel mensen op dergelijke posities dan ook sterke trekken ervan vertonen. Let op: ik zeg niet dat 'alle politici, bankiers en anderen met invloed en autoriteit' psychopaten zijn!

De gemiddelde mens is niet antisociaal, maar probeert meestal gewoon normaal of goed te doen. Het is moeilijk voor een normaal iemand om zich voor te stellen dat dergelijk gedrag bestaat en dat mensen met autoriteit niet per se het beste met je voorhebben, pathologisch kunnen liegen. Zelf kunnen ze er zelfs heilig van overtuigd zijn dat ze het 'goede' doen.

In mijn persoonlijke leven heb ik met dit soort mensen te maken gehad, en als je dit zelf nooit hebt meegemaakt, is het moeilijk voor te stellen dat dergelijke mensen bestaan en waar ze toe in staat zijn, zonder scrupule.

Ik zeg dit niet om die mensen te veroordelen of zwart te maken, maar omdat het begrijpelijk maakt hoe bepaalde mensen kunnen denken en handelen, hoewel het moeilijk voor te stellen blijft. Klinisch zijn deze mensen ziek.. Zelf kunnen ze er heilig van overtuigd zijn dat ze het 'goede' doen.

Dus hoe ga je met dergelijke mensen om?

Je vooral niet om de tuin laten leiden en je laten manipuleren, de leugens te geloven totdat je gelooft dat alles bijv. jouw schuld is (we volgen de regeltjes niet genoeg), dat je niet solidair bent (schuldgevoel aanpraten), dat je een egoïst bent als je voor jezelf opkomt, en je niet laten intimideren door demonstraties van grootsheid (grote woorden, autoriteit, forcering).

Ik zou dus iedereen willen aanmoedigen om dergelijk retoriek met een korrel zou te nemen. Want ik vind het vrij zorgwekkend hoe veel mensen blind geloven wat de overheid beweert, vooral met betrekking tot hoe het onze eigen schuld is dat alles nu dicht moet bijvoorbeeld. Dit is pure manipulatie van onze menselijke gevoelens van schuld, empathie en verantwoordelijkheid. Hoewel psychopaten deze eigenschappen zelf nauwelijks vertonen, zijn ze vaak bijzonder goed in het manipuleren van die emoties bij anderen om ze voor hun karretje et spannen.

En dit is eigenlijk het punt wat ik met dit topic wil maken: dergelijke manipulerende politiek lijkt mij niet afkomstig te zijn van een gezonde mentale gesteldheid, maar van mensen met dergelijke trekken waardoor ze zich weinig aantrekken van het wel en wee van de gemiddelde burger.

Dat wil niet zeggen dat iedereen met een positie psychopaat is, maar dat de agenda die wordt gevolgd wel het product is van mensen met dergelijke trekken. De rest executeert slechts of is er daadwerkelijk van overtuigd dat het de juiste koers is die moet worden gevaren.

Voor iedereen die er moeite mee heeft te geloven dat de autoriteiten beslissingen kunnen nemen en een agenda kunnen volgen die doelbewust niet in het belang zijn van individuele burgers, kan psychopathie een verklaring bieden. Een gebrek aan empathie, schuldgevoel en dergelijke, een houding van 'het doel heiligt de middelen', zonder oog voor het leed wat wordt veroorzaakt, maakt het nemen en uitvoeren van dergelijke beslissingen een stuk gemakkelijker dan wanneer mensen empathie voor hun medemens hebben.

[ Bericht 1% gewijzigd door Ali_Kannibali op 29-10-2020 13:43:16 ]
pi_195923410
Waarom zouden gelijk alle politici psychopaten zijn dan?

Je onderbouwt vaak dingen, waarvoor hulde, maar ik vind dit echt een ontzettend raar topic.
pi_195923432
quote:
0s.gif Op donderdag 29 oktober 2020 13:25 schreef illusions het volgende:
Waarom zouden gelijk alle politici psychopaten zijn dan?

Je onderbouwt vaak dingen, waarvoor hulde, maar ik vind dit echt een ontzettend raar topic.
Ik heb niet gezegd dat 'alle politici psychopaten zijn'. Zal dat verduidelijken dan.
pi_195923467
quote:
0s.gif Op donderdag 29 oktober 2020 13:26 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

Ik heb niet gezegd dat 'alle politici psychopaten zijn'. Zal dat verduidelijken dan.
Niet met die woorden, met het komt er wel een beetje op neer:

quote:
De gemiddelde seriemoordenaar, serieverkrachter, pedofiel etc. leidt hoogstwaarschijnlijk aan een of meer van deze trekken.

Maar wat als politici, bankiers en anderen met invloed en autoriteit hetzelfde gedragsprofiel hebben?
pi_195923484
quote:
0s.gif Op donderdag 29 oktober 2020 13:28 schreef illusions het volgende:

[..]

Niet met die woorden, met het komt er wel een beetje op neer:
[..]

Nee dat heb ik niet willen zeggen. Zal het aanpassen zodat mijn punt duidelijker is.
pi_195924699
quote:
0s.gif Op donderdag 29 oktober 2020 13:28 schreef illusions het volgende:

[..]

Niet met die woorden, met het komt er wel een beetje op neer:
[..]

Ik lees daar niet dat alle politici psychopaten zijn hoor ;)
pi_195924953
Hier een gesprek waarin dit onderwerp ook wordt besproken (in combinatie met duurzaamheidsmaatregelen, lockdowns etc.):


En een eerdere video van dezelfde youtuber (zijn kanaal bevat veel interessant materiaal) (narcisme en psychopathie komen vaak in combinatie voor):

pi_195927104
quote:
0s.gif Op donderdag 29 oktober 2020 13:25 schreef illusions het volgende:
Waarom zouden gelijk alle politici psychopaten zijn dan?

Je onderbouwt vaak dingen, waarvoor hulde, maar ik vind dit echt een ontzettend raar topic.
Het is natuurlijk wel feitelijk zo dat iemand met een verminderd empathisch vermogen erg makkelijk besluiten neemt waar duizenden ten koste van gaan, dus zo vergezocht is dit niet. Sterker nog, het gebrek aan empathische vermogen verklaart juist de vele gruwelijkheden die sommige mensen kunnen begaan, zoals bij voorbeeld een Epstein of een Demmink.
pi_195927182
quote:
0s.gif Op donderdag 29 oktober 2020 16:44 schreef n__n het volgende:

[..]

Het is natuurlijk wel feitelijk zo dat iemand met een verminderd empathisch vermogen erg makkelijk besluiten neemt waar duizenden ten koste van gaan, dus zo vergezocht is dit niet. Sterker nog, het gebrek aan empathische vermogen verklaart juist de vele gruwelijkheden die sommige mensen kunnen begaan, zoals bij voorbeeld een Epstein of een Demmink.
Ja, het kunnen psychopaten zijn. Maar het feit dat er beslissingen worden genomen die invloed hebben op veel mensen, betekent natuurlijk niet gelijk dat dit ook zo is.
pi_195927256
quote:
0s.gif Op donderdag 29 oktober 2020 16:48 schreef illusions het volgende:

[..]

Ja, het kunnen psychopaten zijn. Maar het feit dat er beslissingen worden genomen die invloed hebben op veel mensen, betekent natuurlijk niet gelijk dat dit ook zo is.
Ik denk dat er behoorlijke correlatie is. Iemand zonder of met verminderde empathie maakt makkelijker keuzes ten koste van anderen, dat is gewoon zo. Het zijn vaak ook geen mensen met een 'warme' uitstraling.
pi_195927299
quote:
0s.gif Op donderdag 29 oktober 2020 16:52 schreef n__n het volgende:

[..]

Ik denk dat er behoorlijke correlatie is. Iemand zonder of met verminderde empathie maakt makkelijker keuzes ten koste van anderen, dat is gewoon zo. Het zijn vaak ook geen mensen met een 'warme' uitstraling.
Correlatie is prima. Zie het andere topic voor de correlatie tussen korte broeken en ijs kopen. Dat betekent nog helemaal niets dus.

En warme uitstraling, Obama om maar een voorbeeld te noemen.
  Beste debater 2022 donderdag 29 oktober 2020 @ 17:34:05 #12
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_195928021
Echt alles is upside down, inderdaad...

Ik zie narcisme en psychopathologie namelijk vooral bij complotdenkers terug.

Narcisme: De idee dat men bijzonder is, meer weet dat anderen, een haast pseudo-gnostische kennis heeft verworven, een strijder voor het goede in een wereld vol duisternis en ellende, een persoon die zijn leven offert, zo je wil, voor de mensheid, door hem te waarschuwen, door te profeteren, door zijn goddelijke kennis te verspreiden. Men wil bewonderd worden voor zoveel lef en durf, te midden tussen alle schapen.

Pyschopathologie: Compleet gebrek aan empathie kan ertoe leiden dat je mensen die je in politiek, religieus of maatschappelijk opzicht niet kunt velen qua de mening die ze hebben, maar gaat verwijten dat het satanisten, pedo's, criminelen, moordenaars en duivels zijn. Zoals het een emapthieloos wezen betaamd, denkt men niet na over dergelijke beschuldigingen en doen feiten en valide bronnen er niet toe om het willen besmeuren van karakters te temperen. Hetgeen ook niet kan, vanwege narcisme. De ander is evil, echt jakkie bah... de complotdenker daarentegen is een baken van fatsoen, goedheid en nobelheid, en daarom alleen al enorm speciaal in een zee van grijze muizen en verderfelijke elitaire wolven.

Ofwel: koop een spiegel.
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
pi_195928093
quote:
0s.gif Op donderdag 29 oktober 2020 17:34 schreef EttovanBelgie het volgende:
Echt alles is upside down, inderdaad...

Ik zie narcisme en psychopathologie namelijk vooral bij complotdenkers terug.

Narcisme: De idee dat men bijzonder is, meer weet dat anderen, een haast pseudo-gnostische kennis heeft verworven, een strijder voor het goede in een wereld vol duisternis en ellende, een persoon die zijn leven offert, zo je wil, voor de mensheid, door hem te waarschuwen, door te profeteren, door zijn goddelijke kennis te verspreiden. Men wil bewonderd worden voor zoveel lef en durf, te midden tussen alle schapen.

Pyschopathologie: Compleet gebrek aan empathie kan ertoe leiden dat je mensen die je in politiek, religieus of maatschappelijk opzicht niet kunt velen qua de mening die ze hebben, maar gaat verwijten dat het satanisten, pedo's, criminelen, moordenaars en duivels zijn. Zoals het een emapthieloos wezen betaamd, denkt men niet na over dergelijke beschuldigingen en doen feiten en valide bronnen er niet toe om het willen besmeuren van karakters te temperen. Hetgeen ook niet kan, vanwege narcisme. De ander is evil, echt jakkie bah... de complotdenker daarentegen is een baken van fatsoen, goedheid en nobelheid, en daarom alleen al enorm speciaal in een zee van grijze muizen en verderfelijke elitaire wolven.

Ofwel: koop een spiegel.
Je hebt echt een hekel aan mij of niet? Je grijpt alles maar dan ook echt alles aan om mij zwart te maken. Heel apart.
  Beste debater 2022 donderdag 29 oktober 2020 @ 17:41:16 #14
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_195928155
quote:
0s.gif Op donderdag 29 oktober 2020 13:25 schreef illusions het volgende:
Waarom zouden gelijk alle politici psychopaten zijn dan?

Je onderbouwt vaak dingen, waarvoor hulde, maar ik vind dit echt een ontzettend raar topic.
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
pi_195928199
quote:
Een incorrecte onderbouwing of eentje waar je het niet mee eens bent, is nog steeds een onderbouwing. Ik ben het met het meeste wat Ali post absoluut niet eens, maar je kan moeilijk ontkennen dat hij veel tijd in zijn topics stopt.
  Beste debater 2022 donderdag 29 oktober 2020 @ 17:44:22 #16
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_195928202
quote:
0s.gif Op donderdag 29 oktober 2020 17:42 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

Weet je waarom heel veel mensen zich met deze onderwerpen bezig houden?

Omdat ze zich zorgen maken over de toekomst: hun eigen toekomst, die van de mensen waar ze van houden, die van hun kinderen.

Waarom denk je dat ik deze dingen plaats? Ik zeg het letterlijk: omdat mensen er moeite mee hebben te begrijpen dat er kwaadwillende mensen kunnen bestaan. En die bestaan wel degelijk.

Maar wat maak jij ervan? We zijn allemaal psychopaten en narcisten.

Dat je bepaalde ideeën niet deelt, prima, dat is je goed recht.

Maar dat je zo neerkijkt op normale mensen die gewoon een normaal leven willen leiden en een betere wereld willen, is walgelijk.
:o

Echt, Ali?

Goeiedag zeg...
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
pi_195928235
quote:
0s.gif Op donderdag 29 oktober 2020 17:44 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

:o

Echt, Ali?

Goeiedag zeg...
Dit bedoel ik dus.

Je kunt je niet voorstellen dat andere mensen dergelijke dingen voelen. Je doet alsof alles geveinsd is, en dat er duistere motieven aan ten grondslag liggen. Dat alles wat ik zeg maar een façade is, en dat ik eigenlijk kwade bedoelingen heb. Niet alleen ik, maar alle andere mensen die het bezighoudt.

En daarmee ben je of zelf een complotdenker, of je projecteert je eigen gebrek aan menselijkheid op anderen.
  Beste debater 2022 donderdag 29 oktober 2020 @ 17:50:25 #18
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_195928323
quote:
0s.gif Op donderdag 29 oktober 2020 17:46 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

Dit bedoel ik dus.

Je kunt je niet voorstellen dat andere mensen dergelijke dingen voelen. Je doet alsof alles geveinsd is, en dat er duistere motieven aan ten grondslag liggen. Dat alles wat ik zeg maar een façade is, en dat ik eigenlijk kwade bedoelingen heb. Niet alleen ik, maar alle andere mensen die het bezighoudt.

En daarmee ben je of zelf een complotdenker, of je projecteer je eigen gebrek aan menselijkheid op anderen.
Integendeel, ontiegelijke projectie weer.

Het ergste is namelijk dat je echt overtuigd bent van de onzin die je post, en dat de RKK inderdaad een satanisch instituut is, niet een kerk met leden die "zich zorgen maken over de toekomst: hun eigen toekomst, die van de mensen waar ze van houden, die van hun kinderen."

Met leden die "gewoon een normaal leven willen leiden en een betere wereld willen."

JIJ bent degene die overal malafide en sinistere zaken achter zoekt, en waarom? Omdat je kerk zegt dat een andere kerk de antichrist is.

Echt het zelfreflecterend vermogen van een druif jij.

De Paus roept op tot een betere wereld voor iedereen, maar daar kijkt Ali op neer, sterker nog, de Paus meent dat allemaal niet maar bedoelt precies het tegenovergestelde en wil ons allemaal knechten.

Misschien eens accepteren dat jouw batshit insane interpretatie van de RKK niet correspondeert met de werkelijkheid en dat al je verongelijkte gejank over hoe anderen reageren op 'normale mensen die het beste willen' wellicht OOK geldt voor katholieken en de absurde wijze hoe jij over die kerk praat en denkt.

Ongelooflijk wat een hypocrisie.
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
pi_195928462
quote:
0s.gif Op donderdag 29 oktober 2020 17:50 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Integendeel, ontiegelijke projectie weer.

Het ergste is namelijk dat je echt overtuigd bent van de onzin die je post, en dat de RKK inderdaad een satanisch instituut is, niet een kerk met leden die "zich zorgen maken over de toekomst: hun eigen toekomst, die van de mensen waar ze van houden, die van hun kinderen."

Met leden die "gewoon een normaal leven willen leiden en een betere wereld willen."

JIJ bent degene die overal malafide en sinistere zaken achter zoekt, en waarom? Omdat je kerk zegt dat een andere kerk de antichrist is.

Echt het zelfreflecterend vermogen van een druif jij.

De Paus roept op tot een betere wereld voor iedereen, maar daar kijkt Ali op neer, sterker nog, de Paus meent dat allemaal niet maar bedoelt precies het tegenovergestelde en wil ons allemaal knechten.

Misschien eens accepteren dat jouw batshit insane interpretatie van de RKK niet correspondeert met de werkelijkheid en dat al je verongelijkte gejank over hoe anderen reageren op 'normale mensen die het beste willen' wellicht OOK geldt voor katholieken.

Ongelooflijk wat een hypocrisie.
Ik denk dat ik een valide punt heb gemaakt, Etto.

Als ik zeg dat andere mensen zich zorgen maken, dan is dat geen 'verongelijkt gejank' maar gewoon een feit.

Ken jij niemand die zich zorgen maakt?

Iemand in mijn zeer naaste kring met twee kleine kinderen slaapt er slecht door en heeft er angstaanvallen van. Omdat die persoon nu ook begint te zien dat er dingen niet kloppen. Dat roept allerlei vragen en emoties op.

Kun je je dat voorstellen? Kun je daar respect voor opbrengen?

Het enige verongelijke gejank dat ik hoor, komt van jou over je persoonlijke geloof en 'katholieken', terwijl ik het NOOIT over de standaard katholiek heb gehad, en dat ook al tig keer heb herhaald. Maar je lijkt niet in staat of onwillend om je visie bij te stellen. Dat werkt niet in je eigen voordeel op de lange duur.
  donderdag 29 oktober 2020 @ 17:59:46 #20
189978 controlaltdelete
Ik reageer niet op trollen
pi_195928523
quote:
0s.gif Op donderdag 29 oktober 2020 17:42 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

Weet je waarom heel veel mensen zich met deze onderwerpen bezig houden?

Omdat ze zich zorgen maken over de toekomst: hun eigen toekomst, die van de mensen waar ze van houden, die van hun kinderen.

Waarom denk je dat ik deze dingen plaats? Ik zeg het letterlijk: omdat mensen er moeite mee hebben te begrijpen dat er kwaadwillende mensen kunnen bestaan. En die bestaan wel degelijk.

Maar wat maak jij ervan? We zijn allemaal psychopaten en narcisten.

Dat je bepaalde ideeën niet deelt, prima, dat is je goed recht.

Maar dat je zo neerkijkt op normale mensen die gewoon een normaal leven willen leiden en een betere wereld willen, is walgelijk.
Mooi gezegd Ali ben het helemaal met je eens. Zeker met je laatste opmerking, op mensen neerkijken en met het vingertje wijzen is verre van christelijk trouwens. Je ziet het allemaal goed hoor.
Als je in discussie gaat met een trol, wint hij. Als je een trol beledigt, wint hij. Als je tekeer gaat tegen een trol, wint hij. Het enige waar trollen niet tegen kunnen, is te worden genegeerd.
  Beste debater 2022 donderdag 29 oktober 2020 @ 17:59:51 #21
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_195928525
quote:
0s.gif Op donderdag 29 oktober 2020 17:56 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

Ik denk dat ik een valide punt heb gemaakt, Etto.

Als ik zeg dat andere mensen zich zorgen maken, dan is dat geen 'verongelijkt gejank' maar gewoon een feit.

Ken jij niemand die zich zorgen maakt?

Iemand in mijn zeer naaste kring met twee kleine kinderen slaapt er slecht door en heeft er angstaanvallen van. Omdat die persoon nu ook begint te zien dat er dingen niet kloppen. Dat roept allerlei emoties op.

Kun je je dat voorstellen? Kun je daar respect voor opbrengen?
Respect opbrengen voor iemand die op basis van absolute leugens en laster de problemen die er in de wereld zijn bij de RKK legt?

Nope.

Scheelt namelijk niets met dezelfde jojo's die de Joden of de Talmoed overal als kwade genius zien.

Niet gek dat iemand angstaanvallen krijgt wanneer hij blootgesteld wordt aan de absoluut krankzinnige 'werkelijkheid' die jij hem waarschijnlijk zelf hebt voorgeschoteld.
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
  Beste debater 2022 donderdag 29 oktober 2020 @ 18:00:33 #22
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_195928537
quote:
14s.gif Op donderdag 29 oktober 2020 17:59 schreef controlaltdelete het volgende:

[..]

Mooi gezegd Ali ben het helemaal met je eens. Zeker met je laatste opmerking, op mensen neerkijken en met het vingertje wijzen is verre van christelijk trouwens. Je ziet het allemaal goed hoor.
Noem nog iemand even een bloeddrinker of massamoordenaar, CAD. Of tenminste een schaap.

Met je vingertje.
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
pi_195928568
quote:
0s.gif Op donderdag 29 oktober 2020 17:59 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Respect opbrengen voor iemand die op basis van absolute leugens en laster de problemen die er in de wereld zijn bij de RKK legt?

Nope.

Scheelt namelijk niets met dezelfde jojo's die de Joden of de Talmoed overal als kwade genius zien.

Niet gek dat iemand angstaanvallen krijgt wanneer hij blootgesteld wordt aan de absoluut krankzinnige 'werkelijkheid' die jij hem waarschijnlijk zelf hebt voorgeschoteld.
Nee Etto, die persoon doet dat niet. Die maakt zich gewoon zorgen over de toekomst. Haar man die ineens minder werk heeft. Twee kleine kinderen die opgroeien in een wereld die haar niet aanstaat. Die persoon voelt dat zelf aan, heeft mij daar niet voor nodig.


Maar laat maar zitten. Volgens mij ben je echt niet goed snik. Ik zie steeds meer hoe klein en zwak je eigenlijk bent, en vooral een grote mond opentrekt om iets anders te compenseren. Het zijn je constante provocaties die me doen reageren, maar eigenlijk ben je gewoon diep triest en zielig. Ik weet niet wat ik voor je kan doen met woorden, daar luister je toch niet naar. Dus laat maar zitten.

[ Bericht 1% gewijzigd door Ali_Kannibali op 29-10-2020 18:07:39 ]
  Beste debater 2022 donderdag 29 oktober 2020 @ 18:06:43 #24
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_195928655
quote:
0s.gif Op donderdag 29 oktober 2020 18:02 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

Nee Etto, die persoon doet dat niet. Die maakt zich gewoon zorgen over de toekomst. Haar man die ineens minder werk heeft. Twee kleine kinderen die opgroeien in een wereld die haar niet aanstaat. Die persoon voelt dat zelf aan, heeft mij daar niet voor nodig.

Maar laat maar zitten. Volgens mij ben je echt niet goed snik. Ik zie steeds meer hoe klein en zwak je eigenlijk bent, en vooral een grote mond opentrekt om iets anders te compenseren. Het zijn je constante provocaties die me doen reageren, maar eigenlijk ben je gewoon diep triest.
En dat ligt aan het Vaticaan?

Dat ligt niet aan een doorgeslagen kapitalisme? Een verafgoding van de Vrije Markt? Het vrij spel geven aan de grote bedrijven 'omdat ze anders vertrekken'?

Waren het de Jezuïeten die gezorgd hebben voor de recente ontslagrechtversoepeling? Voor de versobering van de sociale zekerheid? Voor WW-verkorting?

"Niet goed snik"... aldus onze adventist die werkelijk denkt dat de Paus straks de zondagsrust gaat verplichten en iedereen dwingt om in een commune te leven, terwijl de komst van de antichrist wordt voorbereid.

Klein en zwak...

Dan zou ik alle problemen, ook mijn eigen, wel neerleggen bij een instantie, persoon of instituut BUITEN mij, zodat ik zonder enige zelfverantwoording jan en alleman kan beschuldigen, belasteren en zwartmaken op basis van niets anders dan een of andere interpretatie van een boek.

Een krachtig persoon heeft geen valsheid en leugens nodig om zijn leven leefbaar te houden, of een zingeving eraan te geven... Laat staan dat 'ie als zelfverklaarde slachtoffer-profeet door het leven moet gaan omdat er een 'openbaring' gedeeld moet worden.

Spiegels, Ali. Koop eens heel veel spiegels.
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
pi_195928682
quote:
0s.gif Op donderdag 29 oktober 2020 17:59 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Respect opbrengen voor iemand die op basis van absolute leugens en laster de problemen die er in de wereld zijn bij de RKK legt?

Nope.

Scheelt namelijk niets met dezelfde jojo's die de Joden of de Talmoed overal als kwade genius zien.

Niet gek dat iemand angstaanvallen krijgt wanneer hij blootgesteld wordt aan de absoluut krankzinnige 'werkelijkheid' die jij hem waarschijnlijk zelf hebt voorgeschoteld.
Even een nuance:

Ik bedoelde respect opbrengen voor die personen en hun zorgen, niet voor MIJ.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')