1 2
Dit is een voorspelling op basis van de informatie die ik de laatste 15-20 jaar heb verzameld. Iedereen is vrij om hem serieus te nemen of niet.

De meesten van jullie zien de absurditeit van de maatregelen die worden genomen voor de aanpak van COVID-19. Geen maskers, wel maskers. Gedeeltelijke lockdown, alsof het virus alleen op bepaalde tijdstippen en op bepaalde plekken circuleert. Hoge ambtenaren en zelfs de koning die zich niet aan de regels houden. Geen structurele maatregelen genomen tussen maart en nu, wanneer men een tweede golf aankondigt. Tegenstrijdigheid, absurditeit, symboolpolitiek. Het geeft een gevoel van machteloosheid, want je bent strafbaar als je de regels niet opvolgt, terwijl de autoriteiten zich zelf nergens aan lijken te hoeven houden. Meten met dubbele maten, maar jij betaalt: met je vrijheid, met je portemonnee of met allebei.

De uiteindelijke oplossing voor Corona zal dus ook niet per se logisch zijn. Maar toch zal hij worden genomen.

Volgens analyses is de CO2-uitstoot tijdens de lockdown sterk gedaald. In werkelijkheid zouden we tot 2025 moeten doorgaan met dergelijke maatregelen om de klimaatdoelstellingen te halen en uiteindelijk een CO2-neutrale economie te realiseren.

We kunnen er dus vanuit gaan dat dergelijke maatregelen de komende jaren niet gaan verdwijnen.

Echter is een volledige, constante lockdown niet nodig. We hebben iets regelmatigs nodig, wat de bevolking ook kan aanvaarden. Niet lokaal, maar internationaal. Iets wat ons verenigt in deze strijd, voor solidariteit zorgt.

Op die manier pakken we zogenaamd het virus aan, maar ook de klimaatproblemen.

Zoals ik in andere posts al heb aangegeven ben ik er zelf van overtuigd dat de Rooms Katholieke hierarchie een hele dikke vinger in de pap heeft op het gebied van internationale politiek, internationale bankiers, enzovoorts. Het geplande systeem zal sterk worden beinvloed door Rooms Katholieke sociaal-economische leer. Maar daar houdt het niet bij op.

Er zit natuurlijk een sterk spirituele kant aan de Rooms Katholieke kerk. Wat is nou een van de typische kenmerken van de Rooms Katholieke kerk die sterk verwant is met een lockdown en die gunstig zou zijn voor het klimaat?

Dat is de zondagsrust.

De uiteindelijke wereldwijde oplossing die zal worden aangedragen voor het oplossen van de grote problemen in de wereld en het verenigen van de hele wereld zal een internationale zondagsrust zijn.

In sommige landen is er al mee geŽxperimenteerd, zoals in India en de Filipijnen:

https://www.ndtv.com/indi(...)september-30-2293058
https://pia.gov.ph/news/articles/1049930
https://starofmysore.com/tag/sunday-lockdown/

De paus verbindt zondagsrust met zorg voor anderen en de natuur in zijn encycliek Laudato Si (die specifiek over het milieu ging):

237. On Sunday, our participation in the Eucharist has special importance. Sunday, like the Jewish Sabbath, is meant to be a day which heals our relationships with God, with ourselves, with others and with the world. Sunday is the day of the Resurrection, the “first day” of the new creation, whose first fruits are the Lord’s risen humanity, the pledge of the final transfiguration of all created reality. It also proclaims “man’s eternal rest in God”.[168] In this way, Christian spirituality incorporates the value of relaxation and festivity. We tend to demean contemplative rest as something unproductive and unnecessary, but this is to do away with the very thing which is most important about work: its meaning. We are called to include in our work a dimension of receptivity and gratuity, which is quite different from mere inactivity. Rather, it is another way of working, which forms part of our very essence. It protects human action from becoming empty activism; it also prevents that unfettered greed and sense of isolation which make us seek personal gain to the detriment of all else. The law of weekly rest forbade work on the seventh day, “so that your ox and your donkey may have rest, and the son of your maidservant, and the stranger, may be refreshed” (Ex 23:12). Rest opens our eyes to the larger picture and gives us renewed sensitivity to the rights of others. And so the day of rest, centred on the Eucharist, sheds it light on the whole week, and motivates us to greater concern for nature and the poor.
http://www.vatican.va/con(...)lica-laudato-si.html

De naam 'Franciscus' is ook geÔnspireerd door de st. Franciscus, de beschermheilige van de natuur.

We hebben dus een 'groene paus'.

Maar iedereen die de groene agenda een beetje heeft onderzocht, weet dat het in werkelijkheid om een politieke agenda gaat. Zie Agenda 21, Agenda 2030, de millennium development goals en andere vergelijkbare internationaal geÔmplementeerde klimaatagenda's.

Ik voorspel dus dat de uiteindelijke oplossing de introductie van een internationale zondagswet zal zijn.

Plaats in dit topic alle informatie die deze hypothese ondersteunt of juist niet.
Praise Bastet
De rooms-katholieke kerk heeft toch een nare bijsmaak bij velen gegeven. De zondagsrust is meer een 24-7 rust geworden met die covid maatregelen overal. Dus nee dat pad vind ik onwaarschijnlijk.

Dit kwam ikzelf tegen en vond het ergens wel aannemelijk, al zal de toekomst uitwijzen hoe waar dit zal zijn.

Mogelijk gelekte routekaart voor de volgende fase van deze agenda

.

I.c.m. dit verslag uit londen lijkt het er al aardig op

There is only one religion

Alles komt goed.
Trotse katholiek hier.

Rooms tot in de kist, en erna.

Al helemaal wanneer complotdenkers weer eens besluiten te spugen op iets wat ze enkel uit Chick-boekjes kennen.

Tu es Petrus et super hanc petram aedificabo ecclesiam meam. Et portae inferi non praevalebunt adversus eam.

Doe je best, lasteraars. Christus zelf is onze burcht.Bericht 30% gewijzigd door EttovanBelgie op 28-10-2020 22:31:30

Omnibus in omnibus.

Praise Bastet
0s.gif Op woensdag 28 oktober 2020 22:26 schreef EttovanBelgie het volgende:
Trotse katholiek hier.

Rooms tot in de kist, en erna.

Al helemaal wanneer complotdenkers weer eens besluiten te spugen op iets wat ze enkel uit Chick-boekjes kennen.

Tu es Petrus et super hanc petram aedificabo ecclesiam meam. Et portae inferi non praevalebunt adversus eam.

Doe je best, lasteraars. Christus zelf is onze burcht.

Quodcumque ligaveris super terram,
Erit ligatum et in coelis;
Et quodcumque solveris super terram
Erit solutum et in coelis.
})

Oh etto wat laat je je kennen .

Ps Wat zijn chick-boekjes?

Bericht 2% gewijzigd door Dance99Vv op 29-10-2020 00:18:39

There is only one religion

Goatze
0s.gif Op woensdag 28 oktober 2020 22:26 schreef EttovanBelgie het volgende:
Trotse katholiek hier.

Rooms tot in de kist, en erna.

Al helemaal wanneer complotdenkers weer eens besluiten te spugen op iets wat ze enkel uit Chick-boekjes kennen.

Tu es Petrus et super hanc petram aedificabo ecclesiam meam. Et portae inferi non praevalebunt adversus eam.

Doe je best, lasteraars. Christus zelf is onze burcht.

Moet dat Maria voorstellen ?
Volgens mij was Maria(vrede zij met haar) niet Europees
Alles komt goed.
0s.gif Op donderdag 29 oktober 2020 00:06 schreef Dance99Vv het volgende:

[..]

Quodcumque ligaveris super terram,
Erit ligatum et in coelis;
Et quodcumque solveris super terram
Erit solutum et in coelis.
})

Oh etto wat laat je je kennen .

Ps Wat zijn chick-boekjes?
Als ik maar gekend word als Paap.

Chick boekjes zijn luizige stripboekjes van Evangelical cartoonist Jack Chick die werkelijk alles wat niet tot de meest strikte Baptistisch-Evangelische uithoek van het christendom behoorde verketterde en fervent complotdenker was (uiteraard). Eindigt ook altijd met domme mensen die niet de juiste keus hebben gemaakt en in de hel worden geflikkerd.

Dat zorgt soms voor wat aberraties.

Zoals een stripje waarin iemand die oprecht geleefd heeft en mensen heeft geholpen naar de hel gaat terwijl een moordenaar die vijf seconden voor z'n terechtstelling Jezus 'in zijn hart geaccepteerd heeft' direct door mag naar de hemel (een beetje wat je krijgt als je, heel protestants, met nieuwigheden als 'geloof alleen' op de proppen komt en 1500 jaar christendom waarin nooit zaken als 'geloof alleen' en 'bijbel alleen' geleerd werd bij het grof vuil zet om een easy believism op touw te zetten waarin je alles kunt doen en laten wat je wil, zolang je Jezus uiteindelijk maar in je hartje aanneemt).

Of een stripje waarin de JezuÔeten (who else) besluiten als wereldoverheersers (?) de doodstraf te zetten op het getuigen dat Jezus God is... (Jazeker; de SociŽteit van Jezus, wier missie het vanaf het begin is geweest het Evangelie te verkondigen, gaat dat verbieden).

Of dat vrijmetselaars Baphomet aanbidden.

Of dat de Islam een katholieke uitvinding is.

Of dat pop en rock muziek duivels is.

Of dat de aarde 6.000 jaar oud is.

Of dat dinosaurussen en mensen samen geleefd hebben.

Of dat evolutie een satanisch-katholiek-socialistisch complot is.

Nou ja, batsh*t insane geneuzel wat het uitermate goed zal doen bij BNW'ers.

Klassiekers zijn ook stripjes waarin hij het over Sodom en Gomorra heeft en de meest waanzinnige karikaturen van homo's geeft.

Aangetoond is dat werkelijk al het bronmateriaal van Chick dubieus dan wel compleet verzonnen was. Ik noem een Kent Hovind (lol), een Alphonso Rivera (zogenaamde ex-JezuÔet, zogenaamde priester, zogenaamde getuige van BLOEDOFFERS (natuurlijk) in kloosters en zo) en de meuk van types als Ken Ham, Kirk Cameron en Ray Comfort.

Uiteraard was Chick verder fervent voorstander van vrij wapenbezit, nationalisme en kapitalisme en een fel criticus (lol) van universiteiten en intellectuelen met hun 'feiten'.

Het is ook hoofdbronmateriaal voor Ali en z'n veertig theorieŽn. En vinden ook gretig aftrek bij Bible Belt Trumpians.

Bericht 5% gewijzigd door EttovanBelgie op 29-10-2020 01:08:43

Omnibus in omnibus.

Alles komt goed.
Bespaart jullie een hoop tijd, en Ali een hoop verwoed getyp, als je gewoon even leest waar al deze onzin vandaan komt:

Around 1980, Chick discovered King James Only and anti-Catholicism and published several more Crusader comics blaming the Catholic Church for everything from communism, Satanism and human sacrifice to the American Civil War, the assassination of Abraham Lincoln and John F. Kennedy and finally the Holocaust (which was somehow also the fault of the evolutionists). Several of his early titles: Why No Revival?, The Beast, The Last Generation, have been extensively revised from their original versions, mostly to incorporate Chick's anti-Catholicism into the later editions.

Chick appears to think that the Roman Catholic Church is part of a satanist conspiracy to overthrow God's reign on earth. Or...something.[21] His claims about the Jesuits, for instance, include that they were responsible for the creation of the Qur'an, they tutored Karl Marx, started the Soviet Union and even got the Tsar's gold as a reward. Well, to be more specific, the Catholic Church, according to Chick, gave Lenin $666,000,000 in gold when he was sent to Russia, as part of the plan to destroy the Orthodox church. The Orthodox church used the Tsar's gold to pay them off. This ignores the fact that the Romanov fortune would be inaccessible to them, as it is mostly locked up in Swiss banks for the Romanovs themselves, along with the fact that $666,000,000 in gold would have resulted in the Bolsheviks ending the Russian Civil War in days.[22] Jesuits controlled the Gestapo and were responsible for the Holocaust, the Nazis were created to destroy the Soviet Union as revenge for them betraying the Catholic Church, and somehow this is being deliberately withheld from the American people because of the seemingly infinite influence of the Catholic Church on the media.[23]

But of course, what would any good conspiracy theory be without a mention of the Freemasons? Jack claimed the Roman Catholic Church created the Freemasons, and that they want to unite the world under Baal worship, while their leaders swear oaths on the Qur'an. No, really, you can read this in Mama's Girls,[24] Jack's most conspiracy theory riddled tract ever.

Most of Jack's sources were from Alberto Rivera, an anti-Catholic activist, admitted con-man, and crank, who claimed to be an ex-Jesuit. He also repeated, even if they were debunked long ago, claims deriving from Alexander Hislop'sWikipedia The Two BabylonsWikipedia, which claimed that the Roman Catholic Church continues a pagan cult founded by the semi-legendary figures Nimrod and Semiramis.[25]

https://rationalwiki.org/wiki/Jack_Chick

Omnibus in omnibus.

Praise Bastet
0s.gif Op donderdag 29 oktober 2020 01:02 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Als ik maar gekend word als Paap.

Chick boekjes zijn luizige stripboekjes van Evangelical cartoonist Jack Chick die werkelijk alles wat niet tot de meest strikte Baptistisch-Evangelische uithoek van het christendom behoorde verketterde en fervent complotdenker was (uiteraard). Eindigt ook altijd met domme mensen die niet de juiste keus hebben gemaakt en in de hel worden geflikkerd.

Dat zorgt soms voor wat aberraties.

Zoals een stripje waarin iemand die oprecht geleefd heeft en mensen heeft geholpen naar de hel gaat terwijl een moordenaar die vijf seconden voor z'n terechtstelling Jezus 'in zijn hart geaccepteerd heeft' direct door mag naar de hemel (een beetje wat je krijgt als je, heel protestants, met nieuwigheden als 'geloof alleen' op de proppen komt en 1500 jaar christendom waarin nooit zaken als 'geloof alleen' en 'bijbel alleen' geleerd werd bij het grof vuil zet om een easy believism op touw te zetten waarin je alles kunt doen en laten wat je wil, zolang je Jezus uiteindelijk maar in je hartje aanneemt).

Of een stripje waarin de JezuÔeten (who else) besluiten als wereldoverheersers (?) de doodstraf te zetten op het getuigen dat Jezus God is... (Jazeker; de SociŽteit van Jezus, wier missie het vanaf het begin is geweest het Evangelie te verkondigen, gaat dat verbieden).

Of dat vrijmetselaars Baphomet aanbidden.

Of dat de Islam een katholieke uitvinding is.

Of dat pop en rock muziek duivels is.

Of dat de aarde 6.000 jaar oud is.

Of dat dinosaurussen en mensen samen geleefd hebben.

Of dat evolutie een satanisch-katholiek-socialistisch complot is.

Nou ja, batsh*t insane geneuzel wat het uitermate goed zal doen bij BNW'ers.

Klassiekers zijn ook stripjes waarin hij het over Sodom en Gomorra heeft en de meest waanzinnige karikaturen van homo's geeft.

Aangetoond is dat werkelijk al het bronmateriaal van Chick dubieus dan wel compleet verzonnen was. Ik noem een Kent Hovind (lol), een Alphonso Rivera (zogenaamde ex-JezuÔet, zogenaamde priester, zogenaamde getuige van BLOEDOFFERS (natuurlijk) in kloosters en zo) en de meuk van types als Ken Ham, Kirk Cameron en Ray Comfort.

Uiteraard was Chick verder fervent voorstander van vrij wapenbezit, nationalisme en kapitalisme en een fel criticus (lol) van universiteiten en intellectuelen met hun 'feiten'.

Het is ook hoofdbronmateriaal voor Ali en z'n veertig theorieŽn. En vinden ook gretig aftrek bij Bible Belt Trumpians.
Ah, oke ik ken die tekenaar niet,bedankt voor de uitleg. Ik begreep ook de zin(speling) niet.
Ik verwierp ook de theoretische aanname van Ali. Al begreep ik wel waar hij heenwilde.
Overigens ben je vrij om aan te hangen wat je wil. Al is het niet het mijne.
Chick-boekjes uit mijn tijd waren pornografische boekjes, voor handjes onder de dekens :P

There is only one religion

Alles komt goed.
0s.gif Op donderdag 29 oktober 2020 01:16 schreef Dance99Vv het volgende:

[..]

Ah, oke ik ken die tekenaar niet,bedankt voor de uitleg. Ik begreep ook de zin(speling) niet.
Ik verwierp ook de theoretische aanname van Ali. Al begreep ik wel waar hij heenwilde.
Overigens ben je vrij om aan te hangen wat je wil. Al is het niet het mijne.
Chick-boekjes uit mijn tijd waren pornografische boekjes, voor handjes onder de dekens :P
Ali is zevende dags adventist, en good for him.

Maar die hanteren de zaterdag als heilige dag. Ergo, om slachtoffer te kunnen zijn - want iedereen is tegenwoordig wel slachtoffer van het een of ander - moet er een fantastisch verhaal gesponnen worden over een Katholieke Kerk die de zondag wil gaan verplichten tot rustdag, of zo, om de ware gelovigen, Ali's club, dwars te zitten, natuurlijk. Daarna wordt Lucifer of Satan of Baphometh of ik weet niet wie de flavour of the week is door de Paus geÔnstalleerd als opperheerser of zo... of, nog beter, het is de Paus zelf.

Kinderachtig gejank. En laster, natuurlijk. Maar dat is normaal in BNW.

Omnibus in omnibus.

0s.gif Op donderdag 29 oktober 2020 01:20 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Ali is zevende dags adventist, en good for him.

Maar die hanteren de zaterdag als heilige dag. Ergo, om slachtoffer te kunnen zijn - want iedereen is tegenwoordig wel slachtoffer van het een of ander - moet er een fantastisch verhaal gesponnen worden over een Katholieke Kerk die de zondag wil gaan verplichten tot rustdag, of zo, om de ware gelovigen, Ali's club, dwars te zitten, natuurlijk. Daarna wordt Lucifer of Satan of Baphometh of ik weet niet wie de flavour of the week is door de Paus geÔnstalleerd als opperheerser of zo... of, nog beter, het is de Paus zelf.

Kinderachtig gejank. En laster, natuurlijk. Maar dat is normaal in BNW.
Waren zondagen in het verleden verplichte rustdagen of niet?
0s.gif Op donderdag 29 oktober 2020 01:02 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

een moordenaar die vijf seconden voor z'n terechtstelling Jezus 'in zijn hart geaccepteerd heeft' direct door mag naar de hemel (een beetje wat je krijgt als je, heel protestants, met nieuwigheden als 'geloof alleen' op de proppen komt en 1500 jaar christendom waarin nooit zaken als 'geloof alleen' en 'bijbel alleen' geleerd werd bij het grof vuil zet om een easy believism op touw te zetten waarin je alles kunt doen en laten wat je wil, zolang je Jezus uiteindelijk maar in je hartje aanneemt).
Wat vind je van dit verhaal?

39 En een der kwaaddoeners, die gehangen waren, lasterde Hem, zeggende: Indien Gij de Christus zijt, verlos Uzelven en ons.

40 Maar de andere, antwoordende, bestrafte hem, zeggende: Vreest gij ook God niet, daar gij in hetzelfde oordeel zijt?

41 En wij toch rechtvaardiglijk; want wij ontvangen straf, waardig hetgeen wij gedaan hebben; maar Deze heeft niets onbehoorlijks gedaan.

42 En hij zeide tot Jezus: Heere, gedenk mijner, als Gij in Uw Koninkrijk zult gekomen zijn.

43 En Jezus zeide tot hem: Voorwaar, zeg Ik u: Heden zult gij met Mij in het Paradijs zijn.

Loog Jezus?

Het punt is niet dat je kan doen wat je wil en uiteindelijk toch verlost worden, maar dat verlossing zuiver een genadegift van God is op basis van je geloof.
Alles komt goed.
0s.gif Op donderdag 29 oktober 2020 01:58 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

Waren zondagen in het verleden verplichte rustdagen of niet?
Inderdaad.

In het verleden. Overigens ook in het gereformeerde BabyloniŽnbroek, alwaar de SGP nog altijd ijvert voor een strakke zondagsrust. Uiteraard zijn deze papenvreters ook in werkelijkheid agenten van de Paus.

Afgezien van die SGP-enclaves is Nederland, en het hele Westen, geseculariseerd. Het idee alleen al dat de RKK, of een kerk als zodanig, nog door de massa geaccepteerd zal worden als machthebber is iets voor die website die ik net opgedoken heb.

Omnibus in omnibus.

Alles komt goed.
0s.gif Op donderdag 29 oktober 2020 02:07 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

Wat vind je van dit verhaal?

39 En een der kwaaddoeners, die gehangen waren, lasterde Hem, zeggende: Indien Gij de Christus zijt, verlos Uzelven en ons.

40 Maar de andere, antwoordende, bestrafte hem, zeggende: Vreest gij ook God niet, daar gij in hetzelfde oordeel zijt?

41 En wij toch rechtvaardiglijk; want wij ontvangen straf, waardig hetgeen wij gedaan hebben; maar Deze heeft niets onbehoorlijks gedaan.

42 En hij zeide tot Jezus: Heere, gedenk mijner, als Gij in Uw Koninkrijk zult gekomen zijn.

43 En Jezus zeide tot hem: Voorwaar, zeg Ik u: Heden zult gij met Mij in het Paradijs zijn.

Loog Jezus?

Het punt is niet dat je kan doen wat je wil en uiteindelijk toch verlost worden, maar dat verlossing zuiver een genadegift van God is op basis van je geloof.
Nee hoor.

Het feit alleen al dat de goede dief, Dismas, zich opwierp als beschermer van de gelasterde Christus is wel wat meer als een 'ik neem Jezus in mijn hartje aan'-toverspreuk.

Het loskoppelen van geloof en werken is een nieuwigheid; in geen enkele vroegchristelijke bron vinden wij de absurde 'sola fide'-idee.

Daarnaast logenstraffen zowel Matteus 25,31-46, het hele epistel van Jacobus (door Luther natuurlijk 'suspect' bevonden en 'een evangelie van stro' genoemd, uiteraard op basis van zijn eigen heilige interpretatieve gaven, een dingetje bij hervormers) en het slotstuk van het boek dat jij nog het meest misbruikt, Openbaring. Vertel ons even op basis waarvan geoordeeld zal worden...

Omnibus in omnibus.

Alles komt goed.
Sola fide en sola scriptura is easy believism; een lui christendom gebaseerd op zweverig geneuzel en gemakzucht. Oh, en een onuitstaanbare hypocrisie.

Wat dat betreft wel ironisch dat types als jij en Chick steevast kerken aanvallen die een appel op de mens en diens eigen verantwoordelijkheid doen; ik zei al, is wat confronterend natuurlijk, dat het christendom vanouds de religie is geweest van de werken, van de subordinatie van de eigen wil en wensen aan die van God en zijn hele creatie...

Dat strookt niet zo lekker met je soevereine verlangens en gevoelens van uitzonderlijkheid.

Omnibus in omnibus.

0s.gif Op donderdag 29 oktober 2020 02:12 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Nee hoor.

Het feit alleen al dat de goede dief, Dismas, zich opwierp als beschermer van de gelasterde Christus is wel wat meer als een 'ik neem Jezus in mijn hartje aan'-toverspreuk.

Het loskoppelen van geloof en werken is een nieuwigheid; in geen enkele vroegchristelijke bron vinden wij de absurde 'sola fide'-idee.

Daarnaast logenstraffen zowel Matteus 25,31-46, het hele epistel van Jacobus (door Luther natuurlijk 'suspect' bevonden en 'een evangelie van stro' genoemd, uiteraard op basis van zijn eigen heilige interpretatieve gaven, een dingetje bij hervormers) en het slotstuk van het boek dat jij nog het meest misbruikt, Openbaring. Vertel ons even op basis waarvan geoordeeld zal worden...
Interessante interpretatie maar hij was geen 'goede dief' maar een kwaaddoener, volgens de tekst.

Goede werken zijn het gevolg van je verlossing, en niet de manier waarop je je verlossing kunt verdienen.

Dat wil niet zeggen dat je geen goede werken moet doen. Maar je goede werken kunnen niets toevoegen aan het voltooide verzoenoffer. Er moest bloed vloeien om te kunnen worden vergeven. Onze werken kunnen daar niets aan bijdragen.
Alles komt goed.
0s.gif Op donderdag 29 oktober 2020 02:17 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

Interessante interpretatie maar hij was geen 'goede dief' maar een kwaaddoener, volgens de tekst.

Goede werken zijn het gevolg van je verlossing, en niet de manier waarop je je verlossing kunt verdienen.

Dat wil niet zeggen dat je geen goede werken moet doen. Maar je goede werken kunnen niets toevoegen aan het voltooide verzoenoffer. Er moest bloed vloeien om te kunnen worden vergeven. Onze werken kunnen daar niets aan bijdragen.
Easy Believism, nieuwerwetse nonsens.

Lees eens wat kerkvaders.

Omnibus in omnibus.

0s.gif Op donderdag 29 oktober 2020 02:18 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Easy Believism, nieuwerwetse nonsens.

Lees eens wat kerkvaders.
Nee hoor. Je begrijpt niet wat ik zeg.

Je goede werken kunnen je vergeving niet verdienen. Zonder het verzoenoffer van Christus zijn alle werken die je doet zinloos. Dus je verlossing is volledig afhankelijk van dat verzoenoffer.

Maar als je echt gelooft, moet je sterven met Jezus en opnieuw geboren worden. God leeft vervolgens in je en produceert de goede werken. Dus zelfs de goede dingen die je doet zijn dankzij Hem, en niet dankzij jezelf.

Daarom zegt Jacobus: geloof zonder werken is dood. De werken zijn het bewijs, de vruchten, van een levend geloof. Maar werken die niet uit het geloof zijn voortgekomen zijn niet de manier om gerechtvaardigd en vergeven te worden.
Alles komt goed.
Loog Jezus, zeg je...

Ben benieuwd; op basis waarvan worden de bokken van de schapen gescheiden cf Matt. 25,31-46, Ali?

Omnibus in omnibus.

0s.gif Op donderdag 29 oktober 2020 02:22 schreef EttovanBelgie het volgende:
Loog Jezus, zeg je...

Ben benieuwd; op basis waarvan worden de bokken van de schapen gescheiden cf Matt. 25,31-46, Ali?
Zoals ik zei, je begrijpt mijn standpunt niet.
Alles komt goed.
0s.gif Op donderdag 29 oktober 2020 02:22 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

Zoals ik zei, je begrijpt mijn standpunt niet.
Die begrijp ik prima; heb namelijk Luther en Calvijn en al die andere uitvinders van de 'sola' idee bestudeerd.

Frappant is ook dat ze altijd klem komen te zitten wanneer ze de moraliteit van het geloof en het karakter van God overeind proberen te houden.

Omnibus in omnibus.

Alles komt goed.
Echt sterven en leven met Jezus...

... Uiteraard wel met privťbezittingen en zo.

Dat men een volmaakt christen is wanneer men alles opgeeft, zijn spullen verkoopt, alles aan de armen schenkt, ja alles, is kennelijk een leugen van Christus, of zo?

Daar komt dan ook dat typisch Amerikaanse easy believism vandaan: hoe kunnen we onze Mammonistische levensstijl en plat materialisme alsnog koppelen aan Jezus? Simpel: door gewoon over Jezus in je hartje te blaten, op je knietjes liggen en stellen dat je echt een hele erge zondaar bent elke zondag (of zaterdag) en de rest van de week gewoon consumeren, produceren en de Mammon dienen.

De echte christen verkoopt inderdaad alles. De echte christen geeft inderdaad alles op voor Jezus: zijn geld, zijn comfort, zijn bezit. En stelt zijn gehele leven in dienst van Jezus en de naasten. Dat is de volmaakte christen.

Ben ik dat? Nee. Word ik dat ooit? Hoogstwaarschijnlijk niet. Te lamlendig om dat comfort, die zekerheid op te geven en te wantrouwig om te vertrouwen op de barmhartigheid van de Nederlander anno 2020 die het nog niet eens voor elkaar krijgt een paar weken zich aan wat regeltjes te houden zodat niet alles in elkaar stort. In die zin is het zelfs lafheid.

Jij?

Bericht 2% gewijzigd door EttovanBelgie op 29-10-2020 02:33:48

Omnibus in omnibus.

0s.gif Op woensdag 28 oktober 2020 20:46 schreef Dance99Vv het volgende:
De rooms-katholieke kerk heeft toch een nare bijsmaak bij velen gegeven. De zondagsrust is meer een 24-7 rust geworden met die covid maatregelen overal. Dus nee dat pad vind ik onwaarschijnlijk.
Hoewel de kerk een nare bijsmaak heeft gegeven, is hij toch een graag genodigde bij de Verenigde Naties bijvoorbeeld, komt elk staatshoofd nog steeds op bezoek (zelfs iemand als Mugabe, als broeder Jezuiet), heeft hij zelfs in het Amerikaanse congres gesproken (wat een overtreding van de scheiding tussen kerk en staat lijkt te zijn). In politieke zin is de kerk dus zeer actief.

Wat lokaler: hier in Frankrijk had de Paus in april een telefoongesprek met Macron. Dat ging blijkbaar voornamelijk over het klimaat. Kort daarna werd de hele regering vervangen voor een 'groenere regering'. Toeval? Misschien wel, misschien niet.

De pauselijke encyclieken, waarvan ik er meerdere heb geplaatst in verschillende topics, bevatten allemaal elementen die zeer actueel zijn en ook in de praktijk worden gebracht. Zoals, nogmaals, het klimaat, maar ook het kwijtschelden van schulden en dergelijke. Iets waar Frankrijk ook ineens voor was na dat telefoongesprek.

Dus hoewel op het niveau van de bevolking de kerk vrij insignificant is geworden, lijkt dat op politiek gebied absoluut niet zo te zijn.

De situatie is nu dat allerlei principes van de kerk ingang lijken te vinden in het dagelijkse leven. Het doel lijkt niet te zijn dat iedereen zich tot het katholicisme bekeert, maar dat iedereen zich op zijn minst onderwerpt aan de principes van het systeem. En de zondagsrust, wat met aanbidding te maken heeft, is dan in wezen het religieuze element. Zelfs als je niet per se gelovig bent, kun je je dus toch aan de kerk onderwerpen door dergelijke principes te gehoorzamen, gedwongen of niet.

Maar mensen moeten natuurlijk ook een beetje overtuigd worden. Je ziet nu wel hoe dat gaat, met die maskertjes bijvoorbeeld. Veel mensen zijn nog steeds ervan overtuigd dat het helpt. Terwijl op de doosjes zelf staat dat ze niet helpen. De overheid geeft zelf aan dat het een gedragsexperiment is. Toch geloven mensen het en nemen het massaal over. Het is niet zo moeilijk om de publieke opinie te manipuleren en mensen dingen te laten accepteren die ze kort daarvoor nooit zouden hebben geaccepteerd. Het enige wat nodige is zijn de juiste omstandigheden en genoeg overtuiging.

Dit kwam ikzelf tegen en vond het ergens wel aannemelijk, al zal de toekomst uitwijzen hoe waar dit zal zijn.

Mogelijk gelekte routekaart voor de volgende fase van deze agenda

.
Ja, hier heb ik een apart topic over geopend.

I.c.m. dit verslag uit londen lijkt het er al aardig op
Inderdaad.

Het idee is om in wezen alles minimalistisch te maken. Zo min mogelijk alles. Dat is dan 'duurzaam' zijn. Een universele zondagsrust, zoals een lockdown, zou dan zogenaamd voldoende rust aan de planeet moeten geven om een duurzame maatschappij te kunnen hebben.
0s.gif Op donderdag 29 oktober 2020 02:23 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Die begrijp ik prima; heb namelijk Luther en Calvijn en al die andere uitvinders van de 'sola' idee bestudeerd.

Frappant is ook dat ze altijd klem komen te zitten wanneer ze de moraliteit van het geloof en het karakter van God overeind proberen te houden.
Nee.
Alles komt goed.
0s.gif Op donderdag 29 oktober 2020 02:35 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

Nee.
Oh jawel hoor.

Sterker nog, weet je hoe Calvijn zich daar van af maakt? "Ja, ho, tot hier en niet verder, dat zijn de mysterieuze raadsbesluiten gods die we niet kunnen doorgrblablabalabalbla"

Maar goed, ik wacht nog steeds op die waslijst aan theologen die JIJ gelezen hebt.

Omnibus in omnibus.

0s.gif Op donderdag 29 oktober 2020 02:27 schreef EttovanBelgie het volgende:
Echt sterven en leven met Jezus...

... Uiteraard wel met privťbezittingen en zo.

Dat men een volmaakt christen is wanneer men alles opgeeft, zijn spullen verkoopt, alles aan de armen schenkt, ja alles, is kennelijk een leugen van Christus, of zo?

Daar komt dan ook dat typisch Amerikaanse easy believism vandaan: hoe kunnen we onze Mammonistische levensstijl en plat materialisme alsnog koppelen aan Jezus? Simpel: door gewoon over Jezus in je hartje te blaten, op je knietjes liggen en stellen dat je echt een hele erge zondaar bent elke zondag (of zaterdag) en de rest van de week gewoon consumeren, produceren en de Mammon dienen.

De echte christen verkoopt inderdaad alles. De echte christen geeft inderdaad alles op voor Jezus: zijn geld, zijn comfort, zijn bezit. En stelt zijn gehele leven in dienst van Jezus en de naasten. Dat is de volmaakte christen.

Ben ik dat? Nee. Word ik dat ooit? Hoogstwaarschijnlijk niet. Te lamlendig om dat comfort, die zekerheid op te geven en te wantrouwig om te vertrouwen op de barmhartigheid van de Nederlander anno 2020 die het nog niet eens voor elkaar krijgt een paar weken zich aan wat regeltjes te houden zodat niet alles in elkaar stort. In die zin is het zelfs lafheid.

Jij?
Ik hoef mij niet voor jou te verantwoorden, Etto. Dat is tussen mij en God en gaat jou niets aan.

Maar als je het echt wil weten: ja, ik heb ernaar gestreefd om alles op te geven en heb alles achter gelaten om God te volgen..Totdat ik uiteindelijk buiten leefde, met een rugzak, en verder niks. Volledig afhankelijk van God. En dat is een geweldige ervaring.

Vervolgens heb ik 2,5 jaar in een weeshuis gewerkt, waar ik dag in dag uit, laten we het zo zeggen, niet goed ben behandeld als werknemer. Maar ik had een missie, voor die wezen, dus ben gebleven.

Daar heb ik een posttraumatische stress stoornis aan overgehouden. Het is geen makkie geweest om daarmee te leven. Maar je volgt Jezus volledig, of niet.

De rest van mijn leven ga ik hier niet uiteenzetten. Het is niet zo belangrijk denk ik.
Alles komt goed.
0s.gif Op donderdag 29 oktober 2020 02:34 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

Hoewel de kerk een nare bijsmaak heeft gegeven, is hij toch een graag genodigde bij de Verenigde Naties bijvoorbeeld, komt elk staatshoofd nog steeds op bezoek (zelfs iemand als Mugabe, als broeder Jezuiet), heeft hij zelfs in het Amerikaanse congres gesproken (wat een overtreding van de scheiding tussen kerk en staat lijkt te zijn). In politieke zin is de kerk dus zeer actief.

Wat lokaler: hier in Frankrijk had de Paus in april een telefoongesprek met Macron. Dat ging blijkbaar voornamelijk over het klimaat. Kort daarna werd de hele regering vervangen voor een 'groenere regering'. Toeval? Misschien wel, misschien niet.

De pauselijke encyclieken, waarvan ik er meerdere heb geplaatst in verschillende topics, bevatten allemaal elementen die zeer actueel zijn en ook in de praktijk worden gebracht. Zoals, nogmaals, het klimaat, maar ook het kwijtschelden van schulden en dergelijke. Iets waar Frankrijk ook ineens voor was na dat telefoongesprek.

Dus hoewel op het niveau van de bevolking de kerk vrij insignificant is geworden, lijkt dat op politiek gebied absoluut niet zo te zijn.

De situatie is nu dat allerlei principes van de kerk ingang lijken te vinden in het dagelijkse leven. Het doel lijkt niet te zijn dat iedereen zich tot het katholicisme bekeert, maar dat iedereen zich op zijn minst onderwerpt aan de principes van het systeem. En de zondagsrust, wat met aanbidding te maken heeft, is dan in wezen het religieuze element. Zelfs als je niet per se gelovig bent, kun je je dus toch aan de kerk onderwerpen door dergelijke principes te gehoorzamen, gedwongen of niet.

Maar mensen moeten natuurlijk ook een beetje overtuigd worden. Je ziet nu wel hoe dat gaat, met die maskertjes bijvoorbeeld. Veel mensen zijn nog steeds ervan overtuigd dat het helpt. Terwijl op de doosjes zelf staat dat ze niet helpen. De overheid geeft zelf aan dat het een gedragsexperiment is. Toch geloven mensen het en nemen het massaal over. Het is niet zo moeilijk om de publieke opinie te manipuleren en mensen dingen te laten accepteren die ze kort daarvoor nooit zouden hebben geaccepteerd. Het enige wat nodige is zijn de juiste omstandigheden en genoeg overtuiging.
[..]

Ja, hier heb ik een apart topic over geopend.
[..]

Inderdaad.

Het idee is om in wezen alles minimalistisch te maken. Zo min mogelijk alles. Dat is dan 'duurzaam' zijn. Een universele zondagsrust, zoals een lockdown, zou dan zogenaamd voldoende rust aan de planeet moeten geven om een duurzame maatschappij te kunnen hebben.
Gedwongen zondagrust...

In Nederland...

Omdat de paus...
...

:') :') :')

Men luistert nu al niet naar de overheid... maar naar de Paus, ja, die wordt gelukkig nog heel serieus genomen door het Nederlandse volk. En als de paus zegt: zondag gaat alles dicht! Dan schikt de totaal niet individualistische, eigengereide, recalcitrante Nederlander zich uiteraard naar.

Omnibus in omnibus.

Alles komt goed.
0s.gif Op donderdag 29 oktober 2020 02:38 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

Ik hoef mij niet voor jou te verantwoorden, Etto. Dat is tussen mij en God en gaat jou niets aan.

Maar als je het echt wil weten: ja, ik heb ernaar gestreefd om alles op te geven en heb alles achter gelaten.Totdat ik uiteindelijk buiten leefde, met een rugzak, en verder niks. Volledig afhankelijk van God. En dat is een geweldige ervaring.
Dat is mijn mystieke band met Christus en diens bruid, de Rooms Katholieke Kerk eveneens; en die laat ik niet door het slijk halen door een complotdenker met slachtoffercomplex en veel te veel vrije tijd.

Omnibus in omnibus.

0s.gif Op donderdag 29 oktober 2020 02:40 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Dat is mijn mystieke band met Christus en diens bruid, de Rooms Katholieke Kerk eveneens; en die laat ik niet door het slijk halen door een complotdenker met slachtoffercomplex en veel te veel vrije tijd.
Ik heb geen enkel topic geopend over jouw mystieke band met Christus en diens bruid, Etto.

Bericht 98% gewijzigd door Ali_Kannibali op 29-10-2020 02:48:39
Praise Bastet
0s.gif Op donderdag 29 oktober 2020 02:34 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

Hoewel de kerk een nare bijsmaak heeft gegeven, is hij toch een graag genodigde bij de Verenigde Naties bijvoorbeeld, komt elk staatshoofd nog steeds op bezoek (zelfs iemand als Mugabe, als broeder Jezuiet), heeft hij zelfs in het Amerikaanse congres gesproken (wat een overtreding van de scheiding tussen kerk en staat lijkt te zijn). In politieke zin is de kerk dus zeer actief.

Wat lokaler: hier in Frankrijk had de Paus in april een telefoongesprek met Macron. Dat ging blijkbaar voornamelijk over het klimaat. Kort daarna werd de hele regering vervangen voor een 'groenere regering'. Toeval? Misschien wel, misschien niet.

De pauselijke encyclieken, waarvan ik er meerdere heb geplaatst in verschillende topics, bevatten allemaal elementen die zeer actueel zijn en ook in de praktijk worden gebracht. Zoals, nogmaals, het klimaat, maar ook het kwijtschelden van schulden en dergelijke. Iets waar Frankrijk ook ineens voor was na dat telefoongesprek.

Dus hoewel op het niveau van de bevolking de kerk vrij insignificant is geworden, lijkt dat op politiek gebied absoluut niet zo te zijn.

De situatie is nu dat allerlei principes van de kerk ingang lijken te vinden in het dagelijkse leven. Het doel lijkt niet te zijn dat iedereen zich tot het katholicisme bekeert, maar dat iedereen zich op zijn minst onderwerpt aan de principes van het systeem. En de zondagsrust, wat met aanbidding te maken heeft, is dan in wezen het religieuze element. Zelfs als je niet per se gelovig bent, kun je je dus toch aan de kerk onderwerpen door dergelijke principes te gehoorzamen, gedwongen of niet.

Maar mensen moeten natuurlijk ook een beetje overtuigd worden. Je ziet nu wel hoe dat gaat, met die maskertjes bijvoorbeeld. Veel mensen zijn nog steeds ervan overtuigd dat het helpt. Terwijl op de doosjes zelf staat dat ze niet helpen. De overheid geeft zelf aan dat het een gedragsexperiment is. Toch geloven mensen het en nemen het massaal over. Het is niet zo moeilijk om de publieke opinie te manipuleren en mensen dingen te laten accepteren die ze kort daarvoor nooit zouden hebben geaccepteerd. Het enige wat nodige is zijn de juiste omstandigheden en genoeg overtuiging.
[..]

Ja, hier heb ik een apart topic over geopend.
[..]

Inderdaad.

Het idee is om in wezen alles minimalistisch te maken. Zo min mogelijk alles. Dat is dan 'duurzaam' zijn. Een universele zondagsrust, zoals een lockdown, zou dan zogenaamd voldoende rust aan de planeet moeten geven om een duurzame maatschappij te kunnen hebben.
Ik ben van mening dat de paus op zich wel een voet tussen de deur heeft in de machtsstructuren, maar aan de andere kant de opgestelde agenda het leidende is.

There is only one religion

Alles komt goed.
0s.gif Op donderdag 29 oktober 2020 02:38 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

Ik hoef mij niet voor jou te verantwoorden, Etto. Dat is tussen mij en God en gaat jou niets aan.

Maar als je het echt wil weten: ja, ik heb ernaar gestreefd om alles op te geven en heb alles achter gelaten om God te volgen..Totdat ik uiteindelijk buiten leefde, met een rugzak, en verder niks. Volledig afhankelijk van God. En dat is een geweldige ervaring.

Vervolgens heb ik 2,5 jaar in een weeshuis gewerkt, waar ik dag in dag uit, laten we het zo zeggen, niet goed ben behandeld als werknemer. Maar ik had een missie, voor die wezen, dus ben gebleven.

Daar heb ik een posttraumatische stress stoornis aan overgehouden. Het is geen makkie geweest om daarmee te leven. Maar je volgt Jezus volledig, of niet.

De rest van mijn leven ga ik hier niet uiteenzetten. Het is niet zo belangrijk denk ik.
Klopt, miljoenen katholieken gingen u voor. Zťker in de liefdadigheid. En die deden en doen dat uit eenzelfde liefde voor Christus en de mensheid.

Hoe zou jij het precies vinden als iemand zou stellen dat je dat werk alleen maar hebt gedaan om kinderen te kunnen indoctrineren met de helse dogma's van een satanisch religieus systeem? Nog meer: dat je uit pure kwaadaardigheid dat hebt gedaan?

Omnibus in omnibus.

Alles komt goed.
0s.gif Op donderdag 29 oktober 2020 02:44 schreef Dance99Vv het volgende:

[..]

Ik ben van mening dat de paus op zich wel een voet tussen de deur heeft in de machtsstructuren, maar aan de andere kant de opgestelde agenda het leidende is.
Het enige wat leidende is, in het Westen, is de Markt.

Dat is de enige godheid die nog echt aanbeden en waarin nog echt geloofd wordt.

Hilarisch dat iedereen die DAAR tegen ageert, juist als christen (zoals de Paus) als antichrist wordt weggezet.

Omnibus in omnibus.

Alles komt goed.
0s.gif Op donderdag 29 oktober 2020 02:42 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

Ik heb geen enkel topic geopend over jouw mystieke band met Christus en diens bruid, Etto.
Je hebt die bruid alleen hoer genoemd, inderdaad.

Omnibus in omnibus.

0s.gif Op donderdag 29 oktober 2020 02:44 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Klopt, miljoenen katholieken gingen u voor. Zťker in de liefdadigheid. En die deden en doen dat uit eenzelfde liefde voor Christus en de mensheid.

Hoe zou jij het precies vinden als iemand zou stellen dat je dat werk alleen maar hebt gedaan om kinderen te kunnen indoctrineren met de helse dogma's van een satanisch religieus systeem? Nog meer: dat je uit pure kwaadaardigheid dat hebt gedaan?
Mijn voormalige werkgevers hebben aangifte tegen me gedaan om die redenen en ik heb me bij de politie moeten verantwoorden. Ze hadden een van de kinderen een verzonnen verhaal laten schrijven en dat gebruikt als voorwendsel om me te ontslaan. Dus ik weet ongeveer hoe het voelt.

En hoe voelt dat? Het doet me niets. Ik weet voor mijzelf hoe de vork in de steel zit en ik heb het volste vertrouwen dat God met mij is. Dat wil niet zeggen dat ik geen kwaad kan doen: helaas is het kwaad nog altijd bij je. Maar zolang je jezelf aan God blijft onderwerpen, geeft Hij je de kracht zodat het niet de overhand neemt.

Dus mijn antwoord is dat het me niet zou interesseren, voor mijzelf. Ik zou het echter droevig vinden voor die mensen, want die zijn blijkbaar verblind en verdwaald.

Iets soortgelijks in de bijbel is als Jezus door de Farizeeen ervan wordt beschuldigd dat hij de duivel had en daarom wonderen deed. Hoe reageerde Jezus? Hij wist wie Hij diende.
0s.gif Op donderdag 29 oktober 2020 02:51 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Je hebt die bruid alleen hoer genoemd, inderdaad.
Dat hangt ervan af wat je onder "bruid" verstaat: de katholieke hierarchie mits ze weten wat ze doen, dan wel, maar niet de hele gemeente van gelovigen.
Alles komt goed.
0s.gif Op donderdag 29 oktober 2020 02:52 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

Mijn voormalige werkgevers hebben aangifte tegen me gedaan om die redenen en ik heb me bij de politie moeten verantwoorden. Ze hadden een van de kinderen een verzonnen verhaal laten schrijven en dat gebruikt als voorwendsel om me te ontslaan. Dus ik weet ongeveer hoe het voelt.

En hoe voelt dat? Het doet me niets. Ik weet voor mijzelf hoe de vork in de steel zit en ik heb het volste vertrouwen dat God met mij is. Dat wil niet zeggen dat ik geen kwaad kan doen: helaas is het kwaad nog altijd bij je. Maar zolang je jezelf aan God blijft onderwerpen, geeft Hij je de kracht zodat het niet de overhand neemt.

Dus mijn antwoord is dat het me niet zou interesseren, voor mijzelf. Ik zou het echter droevig vinden voor die mensen, want die zijn blijkbaar verblind en verdwaald.

Je zag hetzelfde bij Jezus toen de Farizeeen hem ervan beschuldigden dat hij de duivel had en daarom wonderen deed. Hoe reageerde Jezus? Hij wist wie Hij diende.
Daar geloof ik dus geen hol van, gezien hoe vaak je beweert met ad hominems belaagd te worden die dat niet eens zijn.

Weet je wat Jezus ook deed? Die verjoeg de handelaren en geldwisselaars uit de tempel.

Omnibus in omnibus.

Alles komt goed.
0s.gif Op donderdag 29 oktober 2020 02:55 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

Dat hangt ervan af wat je onder "bruid" verstaat: de katholieke hierarchie mits ze weten wat ze doen, dan wel, maar niet de hele gemeente van gelovigen.
Tuurlijk, Ali.

"Weten wat ze doen"...

Laster ze verder.

Omnibus in omnibus.

0s.gif Op donderdag 29 oktober 2020 02:55 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Daar geloof ik dus geen hol van, gezien hoe vaak je beweert met ad hominems belaagd te worden die dat niet eens zijn.

Weet je wat Jezus ook deed? Die verjoeg de handelaren en geldwisselaars uit de tempel.
Dat verbaast me niets, dat je me niet gelooft. Maar dat komt niet omdat het niet waar is wat ik zeg, maar omdat je de dingen op een bepaalde manier interpreteert die niet met de werkelijkheid overeenkomt.
Alles komt goed.
0s.gif Op donderdag 29 oktober 2020 02:56 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

Dat verbaast me niets, dat je me niet gelooft. Maar dat komt niet omdat het niet waar is wat ik zeg, maar omdat je de dingen op een bepaalde manier interpreteert die niet met de werkelijkheid overeenkomt.
... aldus de persoon die werkelijk denkt dat de verplichte zondagsrust op pauselijk bevel ingevoerd zal worden.

Omnibus in omnibus.

0s.gif Op donderdag 29 oktober 2020 02:44 schreef Dance99Vv het volgende:

[..]

Ik ben van mening dat de paus op zich wel een voet tussen de deur heeft in de machtsstructuren, maar aan de andere kant de opgestelde agenda het leidende is.
Dat is niet verwonderlijk, want je hoort er nooit wat over Het is zelfs de bedoeling zou ik zeggen.
1 2
steun FOK! en koop via een van deze links
bol.com Coolblue ibood.com