abonnement Unibet Coolblue
  zondag 11 oktober 2020 @ 18:50:47 #1
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_195572697
quote:
https://www.ad.nl/politie(...)-moet-zijn~a43abc60/

Een prominent lid van Forum voor Democratie heeft openlijke ‘twijfel’ of Thierry Baudet wel de lijsttrekker moet zijn van de partij bij de komende verkiezingen. Er moet bovendien snel een lijsttrekkersverkiezing komen, schrijft Rutger van den Noort in een opiniestuk.

Volgens Van der Noort is dat ‘nog steeds een mooie groei ten opzichte van de huidige twee’. ,,Maar die sluit totaal niet aan bij de eerdere ambities en vult niet het electorale gat dat aanwezig is in Nederland.” De Amersfoortse Van der Noort is publicist en roert zich, onder meer via Twitter, vaak in het debat over de koers van zijn partij.

Hij laat doorschemeren dat de toon van Baudet naar andere partijen de groei van Forum in de weg zou kunnen zitten. De ‘kritiek op het beleid mag best snoeihard zijn’, maar ‘het uitgangspunt moet wel respect zijn voor andere politici’. ,,Nederland is een coalitieland en het gaat niet werken om weliswaar heel erg gelijk te hebben, maar geen lijntjes naar andere partijen te hebben om uiteindelijk in een coalitie je agenda, of een deel daarvan te kunnen uitvoeren.”

Twijfel
Van den Noort: ,,Bij mij begint de twijfel toe te slaan of Thierry Baudet de beste persoon is om dit in het huidige politieke landschap te bereiken.” Hij noemt ook Annabel Nanninga, Joost Eerdmans en Rob Roos als mogelijke kandidaten.

Hij roept daarom op tot een ‘fatsoenlijke’ verkiezing van de lijsttrekker. ,,Dit zou een half jaar geleden min of meer een formaliteit zijn geweest, want Thierry Baudet zou dan met DDR-achtige uitslagen opnieuw tot politiek leider zijn gekroond. Maar nu zou de uitkomst van een ledenraadpleging wel eens anders kunnen uitvallen, gezien de stevige neerwaartse trend in de peilingen.”

Volgens het huishoudelijk reglement kiest Forum tijdens een algemene ledenvergadering een lijsttrekker na voordracht van het bestuur, waar Baudet overigens zelf in zit.

De partij krijgt de laatste weken steeds vaker interne kritiek, wat eerder ondenkbaar was. In een aflevering van het eigen Forum Journaal maakte bijvoorbeeld virusontkenner en rapper Tisjeboy Jay zijn opwachting. Forum-raadslid Annabel Nanninga noemde het daarop ‘niet handig’ om ‘iemand die ongetwijfeld goed kan rappen en influencen iets van corona te laten vinden’.
Een snoeiharde aanval op het leiderschap van Baudet. Dat kan alleen maar voor vuurwerk gaan zorgen. Gezien hoe er eerder met kritiek om werd gegaan.
  zondag 11 oktober 2020 @ 18:52:32 #2
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_195572735
Hier het stuk

quote:
https://opiniez.com/2020/(...)e/rutgervandennoort/
Waar blijft de lijsttrekkersverkiezing bij Forum voor Democratie?
Oordeel over leiding en koers partij is nodig

In de afgelopen maanden hebben verschillende politieke partijen in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen hun lijsttrekkersverkiezing georganiseerd. Zo heeft recent 50PLUS Liane den Haan tot lijsttrekker gekozen en natuurlijk herinnert iedereen zich de strijd tussen Pieter Omtzigt en Hugo de Jonge. Rutger van den Noort betoogt dat de leden van het Forum voor Democratie zich democratisch moeten kunnen uitspreken over de keuze van hun lijsttrekker.

Dat een fatsoenlijke verkiezing van de lijsttrekker van essentieel belang is voor het vertrouwen van de kiezer bewijzen de recente ervaringen bij het CDA. Het blijft verbazen dat de vele problemen die rondom die verkiezingen naar boven kwamen nooit transparant met de leden zijn gedeeld.

CDA-gedoe
Zo heeft het hoofdbestuur van het CDA het IT-bedrijf Fox-IT opdracht gegeven om onderzoek naar de geconstateerde problemen te doen, maar het eindrapport daarvan is in een la op het hoofdkantoor verdwenen. Volgens geruchten uit het Haagse stonden daar zaken in die opnieuw tot moeilijkheden zouden leiden voor de smalle machtsbasis van Hugo de Jonge. Het helpt de partij ook niet echt dat Pieter Omtzigt gewoon een eigen koers aan het uitzetten is. Hij hield een lezing bij het nieuwe platform Sociale Christendemocratie en schreef een essay over de (on)betrouwbare overheid, maar het is maar de vraag of zijn visie wordt gedeeld door het kamp-De Jonge. Het is veelzeggend dat de volgende spreker Mona Keijzer was, opnieuw iemand uit de rechterflank van het CDA.

Wat je hieruit kan concluderen is dat een lijsttrekker een democratisch gelegitimeerde machtsbasis moet hebben, dat de verkiezing transparant moet zijn en – minstens even belangrijk – dat er op rechts heel wat stemmen zijn te vergeven.

Zorgelijke peilingen
Als lid van de meest democratische partij van Nederland, Forum voor Democratie, en als rechtgeaarde democraat kijk ik dan ook al maanden reikhalzend uit naar lijsttrekkersverkiezingen van mijn partij. Dit zou een half jaar geleden min of meer een formaliteit zijn geweest, want Thierry Baudet zou dan met DDR-achtige uitslagen opnieuw tot politiek leider zijn gekroond. Maar nu zou de uitkomst van een ledenraadpleging wel eens anders kunnen uitvallen, gezien de stevige neerwaartse trend in de peilingen.

De peilingen, waarbij ik ervan uitga dat ze een bepaalde richting aangeven maar ook met een korreltje zout genomen moeten worden, tonen al enkele maanden een zorgelijke trend. Waar rond de Provinciale Statenverkiezingen Forum nog de grootste partij van Nederland zou zijn geworden, zou de partij nu volgens de peilingen tussen de vijf en tien zetels halen. Nog steeds een mooie groei ten opzichte van de huidige twee, maar die sluit totaal niet aan bij de eerdere ambities en vult niet het electorale gat dat aanwezig is in Nederland.

Kritiek
Rechts van de VVD en cultureel iets links van de PVV, dus op de centrumrechtse kant van het politieke spectrum, zitten minimaal dertig zetels die te vergeven zijn. Met een duidelijke nationale koers, oog voor het belang van de Europese handel, een kritisch en realistisch klimaatbeleid, decimering van de instroom van asielzoekers en focus op de toelating van echte vluchtelingen, doorbreking van het partijkartel en het oplossen van de puinhopen van Rutte is binnen afzienbare tijd de steun van een groot deel van deze kiezersgroep voor je te winnen.

Ja, de kritiek op het beleid mag best snoeihard zijn, instituten moeten keihard aangepakt worden op hun matige staat van dienst, het Openbaar Ministerie moet geen selectiviteit meer toepassen en het OMT moet worden uitgebreid met andere expertises dan alleen virologen, maar het uitgangspunt moet wel respect zijn voor andere politici.

Nederland is een coalitieland en het gaat niet werken om weliswaar heel erg gelijk te hebben, maar geen lijntjes naar andere partijen te hebben om uiteindelijk in een coalitie je agenda, of een deel daarvan te kunnen uitvoeren. Bij mij begint de twijfel toe te slaan of Thierry Baudet de beste persoon is om dit in het huidige politieke landschap te bereiken.

Respect
Waar ik veel respect voor heb en waardoor mijn loyaliteit aan de partij fier overeind blijft is het opbouwen van de basis van deze beweging. De leden van Forum die ik ken hebben het hart op de goede plek zitten en willen het beste voor Nederland. Het zijn constructieve mensen die willen strijden voor de Nederlandse waarden en Thierry Baudet heeft ervoor gezorgd dat we hier ook weer trots op kunnen zijn. Hij heeft enkele belangrijke fenomenen, zoals het bestaan van het partijkartel, het belang van de natiestaat en de strijd tegen de klimaatgekte op de kaart gezet met een parlementair zeer kleine fractie. Dat kan je bijvoorbeeld van DENK niet zeggen, die hebben vier jaar lang helemaal niets gepresteerd.

Lijsttrekkersverkiezing
Denkend vanuit het voorgaande zou het goed zijn en getuigen van grote liefde voor de democratie om een lijsttrekkersverkiezing in november te organiseren.

Allereerst omdat het Forum voor Democratie fundamenteel voor meer democratie is, zoals de gekozen burgemeester en referenda. Je kan dan niet achterblijven met democratie binnen je partij. Ook hier zou wat te kiezen moeten zijn. De tweede reden laat zich raden: ik denk dat het goed is om terug te gaan naar de leden en te vragen of zij de huidige koers van de partij zien zitten, waarbij iedereen de opgang en de huidige neergaande trend kan meenemen in zijn of haar oordeel. Afhankelijk van de verschillende kandidaten kunnen mensen dan een keuze maken: zien zij liever Baudet de klus klaren of geven ze toch de voorkeur aan een andere partijprominent?

Kandidaten
Qua alternatieve kandidaten kan ik me voorstellen dat Annabel Nanninga, Joost Eerdmans en Rob Roos het in de eerste ronde opnemen tegen Thierry Baudet, met misschien nog een interessante kandidaat uit de provincie. De tweede ronde zou dan moeten gaan tussen de twee kandidaten met de meeste zetels uit de eerste ronde.

Bijkomend voordeel is dat deze lijsttrekkersverkiezing tot heel wat publiciteit zal leiden, waardoor de partij ook weer een boost zal krijgen. Ik ga er bij dit alles van uit dat de kandidaten op een constructieve manier met elkaar om zullen gaan en dat we geen machtsstrijd krijgen, want dat is totaal onnodig voor het hogere doel dat de partij nastreeft.

Ik kijk uit naar het ontvangen van mijn stembiljetten!
  Redactie Games zondag 11 oktober 2020 @ 18:52:38 #3
436761 crew  Puddington
Ja, die nerd!
pi_195572738
Baudet: Theo, haal de vlammenwerper. We gaan voor de Otten-techniek.
Don't weep for the stupid, you'll be crying all day
pi_195572742
Ik hoop dat die mongool snel weg is.

In eerste instantie zag ik wel wat in FvD, totdat die engnek zich van zijn ware kant liet zien.

Doe mij maar iemand als Hiddema, maar dan 20-30 jaar jonger.

Wat heeft die Baudet het verkloot zeg.
pi_195572791
Kan die enge kneus niet gewoon oprotten uit de politiek?
pi_195572825
Had ik vorige week nog met iemand over, de helft van de bevolking zou het zonder meer beter doen dan Baudet.
FOK! is net een groot tijdschrift
  zondag 11 oktober 2020 @ 18:57:27 #7
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_195572854
quote:
0s.gif Op zondag 11 oktober 2020 18:52 schreef feitcepsrep het volgende:
Ik hoop dat die mongool snel weg is.

In eerste instantie zag ik wel wat in FvD, totdat die engnek zich van zijn ware kant liet zien.

Doe mij maar iemand als Hiddema, maar dan 20-30 jaar jonger.

Wat heeft die Baudet het verkloot zeg.
Alsof alleen Baudet de engerd is... Zeker niet.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_195572889
quote:
1s.gif Op zondag 11 oktober 2020 18:55 schreef gans112 het volgende:
Kan die enge kneus niet gewoon oprotten uit de politiek?
Mark Rutte?
pi_195572935
quote:
1s.gif Op zondag 11 oktober 2020 18:59 schreef opgebaarde het volgende:

[..]

Mark Rutte?
Ja die ook idd
  Moderator zondag 11 oktober 2020 @ 19:01:06 #10
54278 crew  Tijger_m
42
pi_195572946
Het financieele plaatje van de FvD wat al gepost is in een ander topic was ook wel heel interessant, Baudet die 60K uit de partijkas krijgt, Rooken die totaal 180K incasseert en nog een paar leuke "donaties" aan leidende FvD'ers.

En nog steeds geen goedgekeurd accountants rapport.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
pi_195572992
quote:
1s.gif Op zondag 11 oktober 2020 18:57 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Alsof alleen Baudet de engerd is... Zeker niet.
Nee zeker niet, maar die moet je niet als lijsttrekker willen hebben.
  zondag 11 oktober 2020 @ 19:03:41 #12
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_195573033
quote:
0s.gif Op zondag 11 oktober 2020 19:02 schreef feitcepsrep het volgende:

[..]

Nee zeker niet, maar die moet je niet als lijsttrekker willen hebben.
Die hele lijst zit vol met engerds, ook bij de provincies hoor... Niet allemaal nee, maar lang niet alleen Baudet
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_195573051
Tja, FvD was de nette versie van de PVV, nu vluchten FvDers weg naar de PVV omdat ze zich schamen voor Baudet. Dat geeft het probleem wel aardig weer.
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
pi_195573116
Dit is waarom Wilders geen democratische ledenpartij wil.

Baudet bepaalt als leider graag zelf de koers en de toon van het debat maar hoe houd je de boel bij elkaar als je niet genoeg naar je achterban wilt luisteren?
  zondag 11 oktober 2020 @ 19:08:42 #15
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_195573167
Het lidmaatschap van Danny Boyd zal ook wel zijn langste tijd hebben gehad

pi_195573311
Dat kiezers zo snel achter een man aanlopen, dat is tekenend. Baudet is niet te vervangen, net zoals Fortuyn niet te vervangen was en Wilders ook onvervangbaar is.

Mensen stemmen uit onvrede. Boos op de wereld en de bestaande elite. In de VS geniet Trump hier met volle teugen van.

En die Boyd moet gewoon opflikkeren, die is niet bezig met de partij maar met schoppen tegen de leider. Bij de apen in de apenheul, wordt zo'n deserteur buitengesloten door de hele groep en krijgt hij als laatste eten. Tijd dat hier ook gebeurt.
pi_195573410
quote:
0s.gif Op zondag 11 oktober 2020 19:03 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Die hele lijst zit vol met engerds, ook bij de provincies hoor... Niet allemaal nee, maar lang niet alleen Baudet
Blijft mijn punt staan :)
  Leukste jonkie 2022 zondag 11 oktober 2020 @ 19:19:41 #18
385265 datismijnmening
Prinses in 020
pi_195573418
FvD is geen gevestigde partij en dus is Thierry de komende 20 jaar het gezicht van de partij.
Deal with it medeleden :7
Je maintiendrai -XOXO-
  Leukste jonkie 2022 zondag 11 oktober 2020 @ 19:20:48 #19
385265 datismijnmening
Prinses in 020
pi_195573450
quote:
0s.gif Op zondag 11 oktober 2020 19:06 schreef spinazieruiker het volgende:
Dit is waarom Wilders geen democratische ledenpartij wil.

Baudet bepaalt als leider graag zelf de koers en de toon van het debat maar hoe houd je de boel bij elkaar als je niet genoeg naar je achterban wilt luisteren?
Wilders is inderdaad altijd scherp geweest om LPF dramatiek te voorkomen.
Je maintiendrai -XOXO-
  Moderator zondag 11 oktober 2020 @ 19:25:46 #20
54278 crew  Tijger_m
42
pi_195573606
quote:
0s.gif Op zondag 11 oktober 2020 19:19 schreef datismijnmening het volgende:
FvD is geen gevestigde partij en dus is Thierry de komende 20 jaar het gezicht van de partij.
Deal with it medeleden :7
Forum voor....oh, ja, Demagogie, dat was het toch? :D
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
  Moderator zondag 11 oktober 2020 @ 19:26:49 #21
54278 crew  Tijger_m
42
pi_195573647
Het is toch wel vermakelijk eigenlijk bij de Partij voor Vrijheid is geen vrijheid, bij het Forum voor Democratie geen democratie, whats in a name?
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
  Leukste jonkie 2022 zondag 11 oktober 2020 @ 19:27:20 #22
385265 datismijnmening
Prinses in 020
pi_195573657
quote:
0s.gif Op zondag 11 oktober 2020 19:25 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

Forum voor....oh, ja, Demagogie, dat was het toch? :D
Nee sorry, voor demagogie moet u bij de quinoakauwers van GroenLinks en D66 zijn :)
Je maintiendrai -XOXO-
  zondag 11 oktober 2020 @ 19:31:46 #23
110057 AgLarrr
Merck toch hoe sterck!
pi_195573757
quote:
0s.gif Op zondag 11 oktober 2020 19:19 schreef datismijnmening het volgende:
FvD is geen gevestigde partij en dus is Thierry de komende 20 jaar het gezicht van de partij.
Deal with it medeleden :7
De vraag is of die partij over 20 jaar nog zetels heeft, maar good luck to him.
"Ill fares the land, to hastening ills a prey;
Where wealth accumulates, and men decay"

- Oliver Goldsmith, The Deserted Village
  Redactie Games zondag 11 oktober 2020 @ 19:32:18 #24
436761 crew  Puddington
Ja, die nerd!
pi_195573771
quote:
0s.gif Op zondag 11 oktober 2020 19:26 schreef Tijger_m het volgende:
Het is toch wel vermakelijk eigenlijk bij de Partij voor Vrijheid is geen vrijheid, bij het Forum voor Democratie geen democratie, whats in a name?
En bij de Partij voor de Toekomst is geen Toekomst met die oudjes en "na ons de zondvloed" mentaliteit. Saliant.
Don't weep for the stupid, you'll be crying all day
  Moderator zondag 11 oktober 2020 @ 19:33:11 #25
54278 crew  Tijger_m
42
pi_195573798
quote:
0s.gif Op zondag 11 oktober 2020 19:32 schreef Puddington het volgende:

[..]

En bij de Partij voor de Toekomst is geen Toekomst met die oudjes en "na ons de zondvloed" mentaliteit. Saliant.
Oh, ja, die was ik nog vergeten ;)
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')