quote:Op zaterdag 10 oktober 2020 12:11 schreef quirina het volgende:
Vanavond zelfgemaakte hamburgers op zelfgebakken witte bolletjes.
A.K.A Q’s superburger.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt. gedaan heb, en daar voor de mosselen ook wat peper nodig had
Als het niet met een hamer te repareren is, is het een elektrisch probleem.
quote:Op zaterdag 10 oktober 2020 15:28 schreef Resistor het volgende:
[ afbeelding ]
De ingrediënten: Bosui, ui, wortels, aardappelen, hamreepjes.
Pompoenen!
Prei, meer ui, meer wortel, meer aardappelen.
[ afbeelding ]
Pompoenen geschild en het zaad er uit, en in stukjes de pan in.
[ afbeelding ]
Alles wat rechts van de pompoenen op de snijplank lag in stukken de pan in.
Verhouding pompoen/rest is 1:1. Ik noem het wel 'pompoensoep', maar eigenlijk is dat het niet.
[ afbeelding ]
Blender ging Brrrrrrrrrt!
[ afbeelding ]
Alles wat links van de pompoenen op de snijplank lag in kleine stukjes.
[ afbeelding ]
En alles de pan in.
Uiteindelijk iets te veel peper gebruikt, ik wilde een eetlepel gemalen peper voor deze pan, maar dat is iets meer geworden. Mijn eigen pepermolen staat bij mijn oudersdan maar de peperkorrels in de vijzel klein maken.
Waarom staat mijn pepermolen bij mijn ouders? Omdat ik bij die van hunSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt. gedaan heb, en daar voor de mosselen ook wat peper nodig had![]()
![]()
![]()
Geweldige post!![]()
quote:Op zaterdag 10 oktober 2020 15:28 schreef Resistor het volgende:
[ afbeelding ]
De ingrediënten: Bosui, ui, wortels, aardappelen, hamreepjes.
Pompoenen!
Prei, meer ui, meer wortel, meer aardappelen.
[ afbeelding ]
Pompoenen geschild en het zaad er uit, en in stukjes de pan in.
[ afbeelding ]
Alles wat rechts van de pompoenen op de snijplank lag in stukken de pan in.
Verhouding pompoen/rest is 1:1. Ik noem het wel 'pompoensoep', maar eigenlijk is dat het niet.
[ afbeelding ]
Blender ging Brrrrrrrrrt!
[ afbeelding ]
Alles wat links van de pompoenen op de snijplank lag in kleine stukjes.
[ afbeelding ]
En alles de pan in.
Uiteindelijk iets te veel peper gebruikt, ik wilde een eetlepel gemalen peper voor deze pan, maar dat is iets meer geworden. Mijn eigen pepermolen staat bij mijn oudersdan maar de peperkorrels in de vijzel klein maken.
Waarom staat mijn pepermolen bij mijn ouders? Omdat ik bij die van hunMmmmmm, lekker soepie! Enjoy!SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt. gedaan heb, en daar voor de mosselen ook wat peper nodig had
Wat heb je met die pepermolen gedaan? Snelmaler gemaakt?
gedaan heb, en daar voor de mosselen ook wat peper nodig hadquote:
Ik hou van peper maar een eetlepel lijkt me vrij veelquote:Op zaterdag 10 oktober 2020 16:11 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
Mmmmmm, lekker soepie! Enjoy!
Wat heb je met die pepermolen gedaan? Snelmaler gemaakt?
Geen pittige carbonara maar wordt pittige roerbak met noedels.quote:Op zaterdag 10 oktober 2020 15:30 schreef FutureFairytale het volgende:
Vanmiddag had ik 2 hamkaascroissants.
Vanavond pittige carbonara.
Ja hier ook, de trappist danquote:Op zaterdag 10 oktober 2020 17:22 schreef Kanaroe het volgende:
Geroerbakte pekingeend van de lokale chinees komt eraan, met een lekker trappistje erbij
Dat heb ik weleens bij de poolse slijter.quote:Op zaterdag 10 oktober 2020 17:04 schreef Molo het volgende:
[..]
Ik hou van peper maar een eetlepel lijkt me vrij veel![]()
Vanavond zalm met risotto hier, met gegrilde groenten
Kaasplankje met speciaalbier als toetje, want kwam langs wat lekker spul bij de kaasboer en de Gall&Gall meneer is altijd zo leuk dus ik werd gedwongen
Vrouwenwodkaquote:Op zondag 11 oktober 2020 07:44 schreef Uhmmpie het volgende:
[..]
Dat heb ik weleens bij de poolse slijter.
Leuke vent, jong...
Spreekt nederlands, spaans, engels, frans, pools en altijd gezellig voor iedereen...
Dus kocht ik laatst een fles wodka omdat toen ik vroeg of dat fijne wodka was... ik een beledigde “Dat drink ik niet. Dat is vrouwenwodka!” Kreeg
Nou hebben ze zo veel soorten wodka en likeur...
dat ik eigenlijk wel vaker wat uitprobeer.. maar toch kon ik het zo niet laten staan
Leuk detail is dat de poezenoppas de halve fles leegdronk toen ik op vakantie was. Die had geen enkel issue met het feit dat het vrouwenwodka was
(En hij is behoorlijk stevig van smaak.. maar erg lekker.)
nu al?quote:Op zondag 11 oktober 2020 11:07 schreef Uhmmpie het volgende:
[..]
https://www.drankgigant.nl/zubrowka-czarna.html
anekdote incoming "vrouwenwodka..."quote:
Ik kan me een soortgelijk tafereel herinneren jaquote:Op zondag 11 oktober 2020 15:07 schreef manny het volgende:
[..]
anekdote incoming "vrouwenwodka..."
voetbalmaatjes en ondergetekende gaan een middagje drinken. 1 van die mannen heeft een Hongaarse vriendin. Die drinkt gezellig mee, samen met haar zus die op bezoek was. Middag terras zitten. Onwijs lekker weer. Liters bier. Struikelend naar de snackbar op de hoek voor avondeten, en daarna weer door. Dat soort taferelen.
Dus rond 20.00 was het wel best en na een pittige rekening gaat de helft naar huis en de anderen nog even een afzakkertje pakken in de stamkroeg. Daar zeggen die Hongaarse dames. "That was a nice warming-up. Now we start drinking". Daar kwam de wodka en andere meuk. Bier telt niet blijkbaar.
Tering jantje. Mensen slapend aan de bar, gedoe met de andere stamgasten, eigen kroeg uitgezet, he-le-maal de weg kwijt, kruipend naar huis een paar uur later. Angstaanjagende kater de dag(en) er na.
Sterke drank maakt meer kapot dan je lief is.
Ik zag gisteren een programma over wijn met Humberto Tan die om kwart voor twaalf wijn proefde en dat zijn vroegste glas wijn ever noemdequote:Op zondag 11 oktober 2020 13:32 schreef Karzai het volgende:
[..]
nu al?
voor lunch kaiserbroodjes met komijnekaas en met honing
Klopt, bier verwerkt je lijf zo snel dat die subtiele hoeveelheid alcohol al snel weg is uit je lijf. Dat is bij wodka iets anders.quote:Op zondag 11 oktober 2020 15:07 schreef manny het volgende:
[..]
anekdote incoming "vrouwenwodka..."
voetbalmaatjes en ondergetekende gaan een middagje drinken. 1 van die mannen heeft een Hongaarse vriendin. Die drinkt gezellig mee, samen met haar zus die op bezoek was. Middag terras zitten. Onwijs lekker weer. Liters bier. Struikelend naar de snackbar op de hoek voor avondeten, en daarna weer door. Dat soort taferelen.
Dus rond 20.00 was het wel best en na een pittige rekening gaat de helft naar huis en de anderen nog even een afzakkertje pakken in de stamkroeg. Daar zeggen die Hongaarse dames. "That was a nice warming-up. Now we start drinking". Daar kwam de wodka en andere meuk. Bier telt niet blijkbaar.
Tering jantje. Mensen slapend aan de bar, gedoe met de andere stamgasten, eigen kroeg uitgezet, he-le-maal de weg kwijt, kruipend naar huis een paar uur later. Angstaanjagende kater de dag(en) er na.
Sterke drank maakt meer kapot dan je lief is.
quote:Caprese Roma kroket
Waan u zich in Italie met deze heerlijke vegetarische kroket met pesto, basilicum, tomaatjes, pijnboompitjes en kaas.
Toe: gestoofde winterjan met kwark & Duitse advocaat.quote:Wolpertinger wildkroket
Deze wildkroket is een mix van diverse wildsoorten. Ree, gans, hert en haas. Het vlees wordt gestoofd in rode wijn met wildkruiden. Deze combinatie heeft een verfijnde smaak. De ragout is verder op smaak gebracht met geheime kruiden van tante Leenchen.
Maar waarom de naam “Wolpertinger”?
Dit is een mythe van ruim 200 jaar geleden. Lees het verhaal met een glimlach.
WOLPERTINGER.
Het begon allemaal meer dan twee honderd jaar geleden in de bossen van Drenthe en op de Veluwe.
Het was de liefde tussen een haas en een ree. Een hazenkindje met hoorntjes werd geboren. Alle andere dieren in het bos waren er nu van overtuigd dat echte liefde grenzeloos was.
En nadat de haas en ree, marter en de heek, vos en fazant zich elkaar in de liefde gevonden hadden ontstond de WOLPERTINGER. En deze bijzondere beesten bevinden zich in de bossen van Nederland. Geen enkel is gelijk aan de ander, maar velen hebben een lichaam van een haas met vleugels van een eend.
Echter ook al gesignaleerd zijn dieren met een lichaam van een wildzwijn en kieuwen van een heek.
Is dit wetenschappelijk allemaal bewezen? Je zou zeggen, dit bestaat toch niet.
De paring tussen vogels en wilde zwijnen of vissen met zoogdieren? Volledig onmogelijk.
Want tot nu toe is er nog geen levend exemplaar gevangen.
Boze tongen beweren dat de Wolpertinger is ontstaan in een laboratorium van een soort Dokter Frankenstein die beesten prepareert. Hij zet diverse delen van dieren aan elkaar en verkoopt het aan toeristen.
Maar vele jagers spreken dit tegen. Zij hebben toch een geprepareerde Wolperinger tussen hun jacht trofeeën en zij zijn er van overtuigd: De Wolpertinger bestaat. Tenslotte hebben ze het dier met eigen ogen gezien en gevangen.
Alhoewel de Wolpertinger er gevaarlijk uit ziet, zal een eventuele ontmoeting met dit vredelievende dier onschuldig verlopen. Het leeft van kruiden en insecten en niet van mensen.
Maar hoe jaag of vang je de Wolpertinger?
Het kan alleen met volle maan en de jager moet in gezelschap zijn van een mooie jonge vrouw die ook nog eens maagd moet zijn.
Want alleen een maagd kan de Wolpertinger zien en zo de jager helpen.
Een brandende kaars lokt de Wolpertinger naar het licht. Het kaarsje staat voor een openstaande jute zak met een stok. Als de Wolpertinger in de zak kruipt wordt er zout op zijn staart gestrooid en de zak gesloten. De buit is binnen.
Een groter probleem is het speeksel van dit beest. Aanraking hiermee heeft zeldzame bijwerkingen.
Komt u in aanraking met dit speeksel, bijvoorbeeld op uw huid, dan heeft u kans dat op deze plaats bosjes haar omhoog sprieten. En ergens in de genen van de Wolpertinger moet iets zitten van stinkdieren want u gaat stinken als een bunzing en deze geur blijft 7 jaar bij u. En daar helpt geen zeep of douchegel aan. Na 7 jaar verdwijnt het als vanzelf.
Het is dus zeer belangrijk om deze boodschap te delen onder uw vrienden. Dit om hun er attent op te maken dat ze niet in aanraking komen met het speeksel van de Wolpertinger.
Het speeksel kan verspreid zijn op diverse manieren. Dieren die in aanraking zijn geweest zijn met de Wolpertinger en die geslacht zijn in abattoirs. De kans op besmetting is dus zeer groot en u kunt dan te maken krijgen met sprieten haar op uw lichaam of gaan stinken als een bunzing.
Echter, er is 1 remedie zodat u niet besmet wordt. En dat is de WOLPERTINGER KROKET.
Een mix van diverse wildsoorten gestoofd in rode wijn met bijzondere wildkruiden is de basis voor deze kroket en die u zal beschermen.
Ik was echter te laat en ben slachtoffer geworden van dit beest. En op enkele plaatsen op mijn lichaam ontsproten wilde bossen haar.
Dus deel vooral dit bericht zodat uw vrienden gewaarschuwd worden voor dit onheil.
quote:Op zondag 11 oktober 2020 18:49 schreef sigme het volgende:
Zondag snackdag.
Voorafje van wat minissnacks, daarna echte kroketten van de krokettenkunstenaar.
[..]
[..]
Toe: gestoofde winterjan met kwark & Duitse advocaat.
quote:Op zondag 11 oktober 2020 15:07 schreef manny het volgende:
[..]
anekdote incoming "vrouwenwodka..."
voetbalmaatjes en ondergetekende gaan een middagje drinken. 1 van die mannen heeft een Hongaarse vriendin. Die drinkt gezellig mee, samen met haar zus die op bezoek was. Middag terras zitten. Onwijs lekker weer. Liters bier. Struikelend naar de snackbar op de hoek voor avondeten, en daarna weer door. Dat soort taferelen.
Dus rond 20.00 was het wel best en na een pittige rekening gaat de helft naar huis en de anderen nog even een afzakkertje pakken in de stamkroeg. Daar zeggen die Hongaarse dames. "That was a nice warming-up. Now we start drinking". Daar kwam de wodka en andere meuk. Bier telt niet blijkbaar.
Tering jantje. Mensen slapend aan de bar, gedoe met de andere stamgasten, eigen kroeg uitgezet, he-le-maal de weg kwijt, kruipend naar huis een paar uur later. Angstaanjagende kater de dag(en) er na.
Sterke drank maakt meer kapot dan je lief is.
Whaha goed verhaal voor een kroketjequote:Op zondag 11 oktober 2020 18:49 schreef sigme het volgende:
Zondag snackdag.
Voorafje van wat minissnacks, daarna echte kroketten van de krokettenkunstenaar.
[..]
[..]
Toe: gestoofde winterjan met kwark & Duitse advocaat.
Lekker! Ik heb eigenlijk niet zo'n honger, al de hele dag niet. Maar vanavond staat saffraan risotto op de planning hier met een stukje gebakken roodbaars filet. Heb nog wat groene asperges die grill ik er bij.quote:Op maandag 12 oktober 2020 15:14 schreef Kanaroe het volgende:
Gehaktballetjes met gerookt spek aan het draaien voor in de tomatensaus en pasta.
Veel werk, maar nu al trek!
Dat klinkt voortreffelijk,asperges mjam, kookze!quote:Op maandag 12 oktober 2020 15:51 schreef anndb het volgende:
[..]
Lekker! Ik heb eigenlijk niet zo'n honger, al de hele dag niet. Maar vanavond staat saffraan risotto op de planning hier met een stukje gebakken roodbaars filet. Heb nog wat groene asperges die grill ik er bij.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |