Ik denk dat het hier nooit echt van de grond gekomen is, in amerika was het wel populair vooral bij de lagere klasse (zegt wiki) na de eerste wereldoorlog zegt rudolphquote:Op vrijdag 9 oktober 2020 11:52 schreef golfer het volgende:
[..]
Kan mij niet herinneren die ooit tussen 1950 en 1970 gegeten te hebben.
In een polka dot jurk met push up bh!quote:Op vrijdag 9 oktober 2020 14:11 schreef minilot het volgende:
Bij mijn schoonouders staat een reeks kookboeken uit halverwege de jaren zeventig maar alles eruit vind ik echt compleet huiveringwekkend dus nope, nope, nope.
Misschien gewoon maar op z'n 50's Amerikaanse diner-stijl: een grote hamburger en een homemade milkshake in een hoog glas, met zo'n kers bovenop Optioneel te serveren terwijl ik op rolschaatsen van keuken naar eettafel zwier
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Mogelijk vind ik hierin wel iets.ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
ik zit er ook over na te denken... Mijn ouders liepen dermate achter dat ze in de jaren 80 nog kookten als de jaren 60. Het was niet te eten🤣 dus ik denk heel hard naquote:Op vrijdag 9 oktober 2020 15:47 schreef Doedezemaar het volgende:
Er staan me toch een boel onsmakelijke foto’s in de Culinaire Encyclopedie uit 1972 van mijn schoonmoeder,brrr. In de Wannee uit 68 van mijn moeder is het iets beter, maar echt zin om er iets uit te maken roept het nog niet op. Ik geloof dat ik meer fan van de kleding en de interieurs uit die periode ben dan van het eten.
Ik ga voor drie gangen, zo ver ben ik al. Ouderwetse garnalencocktail in een leuk glaasje en dan een saromatoetje in een saromaschaaltje. Nu nog een hoofdgerecht, misschien kom ik wel uit op kippepoot met patat en appelmoes ofzo.
quote:Op vrijdag 9 oktober 2020 17:06 schreef sigme het volgende:
Mijn meest gebruikte naslagwerk voor koken is toch wel 'de weg tot het hart', een 4-delig kookboek.
Uit de veel bredere serie 'de Baedeker voor de huisvrouw'.Die heb ik ook waren van omaSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.[ afbeelding ]
Mogelijk vind ik hierin wel iets."Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
Er stond ook iets in dat wanneer de echtgenoot bijna thuis was, zijn “huisschoenen” verwarmd moesten wordenquote:Op vrijdag 9 oktober 2020 18:43 schreef golfer het volgende:
Den vrouw dient zich onderdanig en gedienstig te gedragen ten opzichte van haar man. Die kostwinner is den baasch in huis.
Dat waren nog eens tijden. Benen spreiden en kop dicht.
Jep, en vleesfondue...met een pannetje olie op tafel. Gruwelijk als ik er nu aan terug denk. Maar toendertijd vond ik het geweldig om zo te etenquote:Op vrijdag 9 oktober 2020 19:44 schreef Lonaa het volgende:
Kaasfondue was hip in de jaren 70.
* Lonaa zet kaasfondue op het lijstje.
Denk toch dat het hier huzarensalade met hapjes wordt. Mogelijk griesmeelpudding maken.
Krentjebrijquote:Op vrijdag 9 oktober 2020 20:04 schreef Kaatje1 het volgende:
Ik denk nog even over watergruwel, maar dan zit ik de eerstkomende maanden met dat spul
Dat heb ik nooit begrepen, die vleesfondue. *rilquote:Op vrijdag 9 oktober 2020 20:13 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
Jep, en vleesfondue...met een pannetje olie op tafel. Gruwelijk als ik er nu aan terug denk. Maar toendertijd vond ik het geweldig om zo te eten
De speciale borden met vakjes deden het em voor mij als kind, sausje hier, vleesje daar.quote:Op vrijdag 9 oktober 2020 20:14 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Dat heb ik nooit begrepen, die vleesfondue. *ril
Ik eet dat nog steeds met kerst. Is traditie bij mijn vriend thuis. Sinds ik er bij ben, regelt schoonmoeder ook salades gelukkig. Er is altijd Waldorf bij, toepasselijk welquote:Op vrijdag 9 oktober 2020 20:13 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
Jep, en vleesfondue...met een pannetje olie op tafel. Gruwelijk als ik er nu aan terug denk. Maar toendertijd vond ik het geweldig om zo te eten
Dat begrijp ik dan weer wel.quote:Op vrijdag 9 oktober 2020 20:16 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
De speciale borden met vakjes deden het em voor mij als kind, sausje hier, vleesje daar.
Ah, leuk zeg! Lekker retroquote:Op vrijdag 9 oktober 2020 20:17 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik eet dat nog steeds met kerst. Is traditie bij mijn vriend thuis. Sinds ik er bij ben, regelt schoonmoeder ook salades gelukkig. Er is altijd Waldorf bij, toepasselijk wel
Wij deden dat thuis ook regelmatig, mijn vader griezelde van kaas dus kaasfondue was geen optie.quote:Op vrijdag 9 oktober 2020 20:14 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Dat heb ik nooit begrepen, die vleesfondue. *ril
Ik ken ze uit de jaren 80, maar inderdaad!quote:Op vrijdag 9 oktober 2020 20:16 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
De speciale borden met vakjes deden het em voor mij als kind, sausje hier, vleesje daar.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |