abonnement Unibet Coolblue
pi_195476450
quote:
ENSCHEDE/GRONAU - Nederlanders die voor een kort bezoekje over de grens gaan, hoeven zich niet meer te registreren of in het bezit te zijn van een gezondheidsverklaring.

De Duitse deelstaten Noordrijn-Westfalen en Nedersaksen zien alsnog af van een meldingsplicht voor Nederlanders die komen tanken, gaan winkelen of een dagje op visite zijn.
Eerst waren de regels vaag...

Sinds de meeste regio's in Nederland - waaronder Twente - afgelopen vrijdag door Duitsland zijn aangemerkt als risicogebied vanwege het coronavirus, bestaat er grote onduidelijkheid over de regels voor grensverkeer. Hoewel er geen moment sprake van is geweest dat de grensovergang zou sluiten of dat er verscherpte grenscontroles plaats zouden hebben, bleef het vaag wat er van grensgangers wel wordt verwacht.

Met name de zogeheten meldingsplicht in de deelstaat Noordrijn-Westfalen was onduidelijk. Aanvankelijk moest iedereen die de deelstaat vanuit Nederland bezoekt zich melden bij de betreffende gezondheidsautoriteit. Maar hoe en waar, daarop bleef een antwoord van de deelstaatregering lang uit.
Nu is er duidelijkheid...

Een regeringswoordvoerder van Noordrijn-Westfalen laat weten dat de meldingsplicht is geschrapt voor ‘klein grensverkeer’, bezoekjes die minder dan 24 uur in beslag nemen. Met andere woorden: iedereen kan zonder rompslomp over de grens om te tanken, boodschappen te doen of om bij vrienden op visite te gaan. Blijf je langer dan 24 uur, dan geldt in Noordrijn-Westfalen alsnog de meldingsplicht én dan moet je met een recente testuitslag kunnen aantonen dat je niet besmet bent met het coronavirus.

In Nedersaksen bestaat geen meldingsplicht. Strikt genomen moeten volgens de huidige richtlijnen alle bezoekers een negatieve coronatest kunnen overleggen, dus ook als je boodschappen komt doen. Een woordvoerster van de deelstaatregering laat echter weten dat er ook in Nedersaksen een uitzondering wordt gemaakt voor het zogeheten 'klein grensverkeer'. De nieuwe regels zijn daar vanaf vrijdag van kracht.
Bron
Kijk dat scheelt weer. ^O^
Ô mon citoyens vous serez unis.
  dinsdag 6 oktober 2020 @ 23:18:00 #2
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_195476498
Hoera!
Ik vond die onduidelijkheid al zo vervelend.
pi_195476672
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 oktober 2020 23:18 schreef BasEnAad het volgende:
Hoera!
Ik vond die onduidelijkheid al zo vervelend.
Het was dan ook enorm onduidelijk.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')