abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
pi_195328542
Deel 2
pi_195328551
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 augustus 2020 00:25 schreef paulgo het volgende:
Onze overheid heeft niets geleerd van de eerste corona golf in maart. Toen kwamen er allemaal besmette wintersport gangers terug en mede door het carnaval zijn er nu officieel 6150 doden, maar volgens experts kunnen we dat aantal gerust verdubbelen omdat veel dode ouderen niet zijn getest.

OK deze pandemie is een nieuwe crisissituatie voor het kabinet en je kan het ze niet kwalijk nemen dat ze er niet op voorbereid op waren. Echter de afgelopen zomer is de overheid en vooral het RIVM ernstig nalatig geweest:
1. Iedereen kon gewoon vakantie vieren en feesten in een risico land en er was tot voor kort geen enkele testfaciliteit bij Schiphol en onze grenzen. Terwijl haast alle andere landen dit wel deden.
2. Buitenlandse bezoekers worden ook niet getest, laat staan tegengehouden aan onze grenzen. Er is geen verplichte gecontroleerde quarantaine. Terwijl er in Antwerpen een mondkapjesplicht komt en cafes moeten sluiten, wijken feestvierders uit die stad massaal uit naar Westelijk Noord Brabant. Niemand die ze tegenhoudt met het gevolg dat er in bijv Bergenopzoom een massale virusuitbraak is ontstaan vooral in de Marokkaanse gemeenschap tgv van bezoek van familieleden uit Antwerpen. De grenzen hadden op slot moeten gaan, netzo als Belgie de grens met Nederland blokkeerde. Deze zomer had niemand op vakantie moeten gaan naar het buitenland. Dat geeft minder overlast en economische schade dan weer een nieuwe lockdown dit najaar.
3. Het RIVM raadt als enige onderzoeksinstituut ter wereld mondkapjes dringend af en verbood zelfs verpleeghuizen die te gebruiken. Een directeur die ze zelf aanschafte kreeg zelfs de inspectie van Volksgezondheid aan de deur. In de verpleeghuizen moesten verpleegkundigen onbeschermd corona patienten verzorgen en besmetten niet alleen zich zelf, maar soms alle bewoners met corona, nadat ze in het gezicht waren gehoest door een corona patient, maar toch moesten doorwerken.
4. Maandenlang werd er door het RIVM beweerd dat aerosolen geen besmettingen konden veroorzaken. Dat bleek de zoveelste blunder van het RIVM want in een verpleeghuis in Maassluis raakte meer dan de helft van de bewoners besmet met corona door een verkeerd afgesteld ventilatiesysteem.
5. Volgens het RIVM vormen jongeren geen grote besmettingsbron. Ook dat is lariekoek want de huidige tweede golf betreft vooral jongeren die elkaar besmetten.
6. De scholen gaan straks weer open en in veel schoolgebouwen is er geen goede ventilatie. Waarom is daar nog niet op grote schaal beleid voor gemaakt om in gebouwen met veel mensen erin (mobiele) lucht filter installaties te verplichten en die op grote schaal te installeren, zoals er in vliegtuigen ook een goede airconditioning is met Hepa filters.
7. Het kabinet dacht dat het bron en contact onderzoek maar 5 uur per persoon zou kosten terwijl de WHO en alle andere Westelijke landen daarvoor meer dan het dubbele, 12 uur voor hadden ingecalculeerd. Het gevolg van dit wanbeleid is dat de GGD's het nu al niet mer aan kunnen.

Conclusie. Het kabinet onder leiding van Mark R. en het RIVM onder leiding van Jaap van D. hebben zich schuldig gemaakt aan criminele nalatigheid en zouden de eer aan zich zelf moeten houden en moeten aftreden.
De Libanese regering is afgetreden wegens minder doden.

Slappe heelmeesters maken stinkende wonden en Europa rommelt maar wat aan er is geen enkele sturing vanuit de EU
landen als Canada met dubbel zoveel inwoners als Nederland en maar 184 nieuwe besmettingen vandaag en Duitsland met 1419 besmettingen vandaag en vier keer meer inwoners doen het stukken beter dan wij met 577 nieuwe besmettingen vandaag. In Duitsland moeten ze in winkels en scholen verplicht mondkapjes op en worden er al lange tijd veel meer testen gedaan. Het Duitse beleid zouden wij moeten kopiŽren. Neuw Zeeland heeft lange tijd geen enkele corona besmetting meer gehad nadat alle reizigers daar naar toe verplicht 14 dagen in quarantaine moeten. Canada is veel minder overbevolkt dan ons land en Nieuw Zeeland een eiland met een restrictieve immigratie politiek. Dus daar is de situatie minder problematisch dan bij ons
pi_195328591
Idd ongekend faalbeleid dat door de communicatie-afdeling nog steeds in behoorlijke mate verbloemd wordt :(

twitter


twitter
pi_195328977
De Dutch Disaster samengevat in 1 grafiek:

  dinsdag 29 september 2020 @ 17:55:42 #5
159092 Tyr80
Nani ka hoka ni?
pi_195329020
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 september 2020 17:51 schreef Gretzl het volgende:
De Dutch Disaster samengevat in 1 grafiek:

[ afbeelding ]
Als de testcapaciteit hier nou niet zo gigantisch geweest was zou het er nooit zo slecht uitgezien hebben.

Welke hoek zit dit nou, de moskeeŽn toch?
"We aren't people, we are text." - Japanman Sakyusan -
pi_195330234
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 september 2020 17:55 schreef Tyr80 het volgende:

[..]

Als de testcapaciteit hier nou niet zo gigantisch geweest was zou het er nooit zo slecht uitgezien hebben.
Haha, de Nederlandse testcapaciteit is juist een van de laagste van Europa en vergeleken met AziŽ en OceaniŽ is het helemaal een lachertje. Zegt genoeg dat het percentage positieve tests op het geheel van alle mensen die zich hebben laten testen elke week blijft oplopen; een steeds grotere onderschatting van het werkelijke aantal
pi_195330263
twitter


Zou Jan Kluytmans diegene zijn geweest die verantwoordelijk is voor de gewraakte quote in de Volkskrant over C19 Red Team? Op basis van deze tweet heb ik wel een donkerbruin vermoeden.

  dinsdag 29 september 2020 @ 23:12:21 #8
307331 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_195334839
Beste stuurlui staan aan wal topic?
94257
478969
I'm here to turn up the volume
pi_195338569
quote:
3s.gif Op dinsdag 29 september 2020 23:12 schreef aloa het volgende:
Beste stuurlui staan aan wal topic?
nee meer dat mensen kunnen zien dat het in andere landen veel beter gaat.
Er wordt hier al vanaf het begin rond geclowned.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
pi_195345911
quote:
3s.gif Op dinsdag 29 september 2020 23:12 schreef aloa het volgende:
Beste stuurlui staan aan wal topic?
We zitten dan ook naar besluiteloze kapitein met een dronken stuurman te kijken, die na alles in de veilige haven die niet verlaten is beschadigd te hebben inmiddels zinkende is.
Wie slaapt in een democratie wordt woke in een dictatuur.
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')