abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 30 september 2020 @ 18:14:25 #151
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_195348285
Baggermateriaal bij Delko.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  Moderator woensdag 30 september 2020 @ 18:14:51 #152
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_195348293
Altijd tegen Carr.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  woensdag 30 september 2020 @ 18:17:09 #153
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_195348324
Huzarenstukje van deze Spanjaard die wij allemaal niet kennen.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  Moderator woensdag 30 september 2020 @ 18:17:58 #154
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_195348341
Kan ik de vlag gaan afstoffen?
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_195348356
Dat heeft hij netjes volgehouden.
  Moderator woensdag 30 september 2020 @ 18:20:18 #156
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_195348375
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Moderator woensdag 30 september 2020 @ 18:20:48 #157
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_195348386
Prachtige solo van Oier, beresterk. _O_

Ook al zijn handelsmerk in het amateurcircuit, knap om het ook op het allerhoogste niveau te laten zien.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 30 september 2020 @ 21:10:58 #158
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_195351970
Tiz-cycling is down? :o

Is Portugal (gisteren en vandaag) nog ergens anders terug te kijken? :{
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Moderator woensdag 30 september 2020 @ 21:12:47 #159
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_195352011
quote:
0s.gif Op woensdag 30 september 2020 21:10 schreef heywoodu het volgende:
Tiz-cycling is down? :o

Is Portugal (gisteren en vandaag) nog ergens anders terug te kijken? :{
Volgens mij kan dat gewoon via de site van RTP. Het is in ieder geval het proberen waard.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_195352029
quote:
Laurens de Plus is eindelijk opnieuw coureur: “Gekozen voor het verhaal van Ineos, niet voor de centen”

Hoe zou het nog zijn met Laurens De Plus (25)? Eerst niet in de Tour, dan ook niet in de Giro, maar vandaag uiteindelijk wel aan de start van de Waalse Pijl. Na een lange periode van radiostilte doet hij zijn verhaal: “Misschien had ik eerder moeten spreken. José De Cauwer vroeg zich af of ik misschien Covid-38 had.”

“Allee, maakt er iets schoons van.” Laurens de Plus sluit onderstaand interview af met de vaste oneliner van De woordvoerder uit De ideale wereld.

Hij heeft dan net uitgelegd waarom hij dit jaar amper twee koersdagen heeft. Eén rit in de UAE Tour en vorige week het BK. Tussenin miste hij de Tour en tekende hij ook nog een contract bij Team Ineos­, de grote concurrent van Jumbo-Visma.

Kwatongen zagen een verband tussen beide, als was zijn niet-selectie voor de Tour een straf voor zijn overstap naar Ineos. Niks van aan, zegt De Plus: “Om voor eens en altijd klare wijn te schenken: ik heb zo weinig gekoerst omdat ik een blessure had aan mijn heup en die veel langer aansleepte dan we hadden verwacht.”

Dat is – anders dan bij De ideale wereld-woordvoerder - geen verhaaltje om de waarheid te verbloemen, verzekert De Plus: “Het was onfortuinlijk dat die problemen samen vielen met de gesprekken over een transfer, maar het één had niks te maken met het ander. Ik vertrek bij Jumbo-Visma in een goede verstandhouding.”

Je raakte geblesseerd tijdens de lockdown. Hoe is dat gebeurd?

“Heel stom: zoals veel renners zocht ik naar alternatieve manieren om mijn kop te luchten. Ik ben een paar keer geen lopen en zo heb ik een overbelasting gekregen aan mijn heup. Ik zag er niet onmiddellijk de ernst van in. Een vermoeide spier, dacht ik. Ik bleef mijn trainingen afwerken en zo is er een ontsteking op de heup gekomen. Op dit moment doe ik daarvoor nog altijd spierversterkende oefeningen, ik moet blijven opletten. Daarom hebben we ervoor gekozen om de Giro te laten schieten en alles op de klassiekers te zetten.”

Meer moeten we er niet achter zoeken?

“Echt niet. Maar ik zag ook dat er een soort mysterie rond mij begon te ontstaan. Het was ergens een bewuste keuze om in de luwte te blijven, maar misschien had ik al eens een update over mijn toestand moeten geven. Op TV Oost zag ik dat José De Cauwer zich afvroeg of ik misschien Covid-38 of zo had opgelopen. (lacht) Grappig, maar dat was het dus niet. Zoals ik zeg: het is gewoon knullig dat die transfer samenviel met mijn blessure, maar ik vertrek bij de ploeg in een goede verstandhouding. Als coureur heb ik hier toch opnieuw een stap gezet. De ploegmaats snappen mijn beslissing: met Wout en Primoz heb ik nog wekelijks contact, precies zoals voordien.”

Hoe heb je naar hen gekeken in de Tour? Wat Van Aert en Sepp Kuss daar deden, dat deed jij vorig jaar.

“Dat piekte, natuurlijk. Je wil deel uitmaken van die groep. Vorig jaar verlieten we de Tour met het idee: We komen terug om nog beter te doen. Frustrerend als je dan gewoon thuis zit. Dat heb ik wel onthouden: als het goed gaat als coureur, denk je snel dat de evenaar door uw… loopt. Dat is nergens voor nodig. Het kan rap keren. Ik gunde de ploeg natuurlijk alle succes. Ik zou anders een slecht mens zijn, toch? Ik weet ook hoe hard die gasten ervoor hebben gewerkt. Wat Kuss deed, heeft me niet verrast.”

“Wat Wout deed al wat meer, maar eigenlijk ook niet. Ik heb vrienden die graag onderling pronostikeren en voor de Strade Bianche had ik al gezegd: Los Van Aert spelen. Via zijn coach Marc Lamberts had ik begrepen dat zijn waarden enorm goed waren.”

“Nu, soms zit ik er ook naast: dezelfde maten heb ik in de Tour – na de Col de la Loze – geadviseerd om vol te spelen op de eindwinst van Primoz. Dat was geen goed advies. Ik had die ommekeer echt niet zien aankomen. Als ploegmaat hoop je natuurlijk dat Primoz wint, maar als sportliefhebber heb ik ook met kippenvel zitten kijken. Dit was de Fignon-Lemond van mijn generatie. Wielergeschiedenis.”

Volgend jaar rijd jij met Team Ineos plots tegen Roglic en Jumbo-Visma. Doe eens het verhaal van je transfer.

“Ik moet zeggen dat ik in een luxepositie zat. Zeker in het huidige klimaat waarin nog zoveel renners een ploeg zoeken. Geen namen, maar vier of vijf ploegen waren geïnteresseerd. Na de UAE Tour van vorig jaar al. Ik heb alle opties afgewogen en overlegd met mijn makelaar Dries Smets. Bij Ineos had ik het beste gevoel, ook al was ik een beetje zenuwachtig voor de videogesprekken met Dave Brailsford. Dat is toch een sir, iemand met status in het peloton. Maar we hadden een goeie klik. Hij heeft het ijs gebroken met een grapje: Laurens, dit is onze first date, we moeten nog niet meteen trouwen. Daarna waren we vertrokken.”

Is tekenen voor Ineos ook tekenen voor een carrière als knecht?

“Neen. Brailsford gaf aan dat de ploeg wilde verjongen. Dat Froome en Thomas tegen het einde van hun loopbaan zitten. Froome zal de ploeg nu ook verlaten, wat ik toen nog niet wist. Brailsford wil een supermooi project uitbouwen met een groep jonge renners. En dan zien wie de beste is. Mannen als Bernal en Thomas zullen altijd een grote focus hebben op de Tour, maar er zijn genoeg andere races op de kalender waarin ik zelf mijn kans zal kunnen gaan.”

Waren er geen ploegen geïnteresseerd die een project wilden opzetten met jou als kopman voor de Tour?

“Zeker wel. Maar ik vind het net fijn om deel uit te maken van een geheel. Van een sterk blok en een sterk gestructureerd team. Ik hoor vaak de kritiek: Laurens, je offert je kansen op, maar zelf zie ik dat niet zo.

Ineos heeft het grootste budget van het peloton. Deden ze ook het hoogste bod?

“Dat is het cliché bij die ploeg. Maar ik heb gekozen voor hun verhaal, niet voor de centen. Het aanbod van de andere teams was van dezelfde grootteorde.”

Jullie delen voor de start van de Waalse Pijl het hotel met Ineos. Ben je jezelf al even gaan voorstellen?

“Ja, toch wel. Er zijn al wat contacten geweest, natuurlijk. Naast Brailsford heb ik al gesproken met performancemanager Tim Kerrison. En ik heb een vragenlijst moeten invullen die een soort persoonlijkheidstest was. Daar stonden verrassende vragen in, over je hongertjes bijvoorbeeld. Als je om vier uur trek krijgt, ben je dan eerder een salty of een sweety snoeper (hartig of zoet)? Dat willen ze allemaal weten. Ik ga daar niet flauw over doen: natuurlijk zit ik met mijn hoofd ook al een klein beetje bij volgend jaar. Maar eerst nog even knallen in dienst van Tom Dumoulin in de klassiekers. Misschien kan ik ook nog de Vuelta doen, al zal dat afhangen van hoe de situatie rond Covid evolueert.”

Ben je nog wel een beetje in vorm? Op het BK moest je vorige week nog opgeven.

“Daar heb ik na een harde trainingsperiode in Italië even naar adem moeten happen. Ik heb niet de benen van vorig jaar in de klassiekers, maar ik voel op training wel dat er stamp op zit. Mijn motor is er nog altijd. Het vuur brandt in mij. De vlam is tamelijk hevig.” (lacht)
  woensdag 30 september 2020 @ 21:25:04 #161
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_195352247
quote:
0s.gif Op woensdag 30 september 2020 21:13 schreef wimderon het volgende:
Laurens de Plus is eindelijk opnieuw coureur: “Gekozen voor het verhaal van Ineos, niet voor de centen”
Moest direct lachen.
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 30 september 2020 @ 21:28:42 #162
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_195352304
quote:
0s.gif Op woensdag 30 september 2020 21:12 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Volgens mij kan dat gewoon via de site van RTP. Het is in ieder geval het proberen waard.
Die van gisteren staat er in elk geval in zes delen op, werkt goed :o

Zo die van vandaag nog zien te vinden daar.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_195352370
quote:
0s.gif Op woensdag 30 september 2020 21:28 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Die van gisteren staat er in elk geval in zes delen op, werkt goed :o

Zo die van vandaag nog zien te vinden daar.
url inkrimpen ;) https://www.rtp.pt/play/p7703/
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 30 september 2020 @ 22:00:28 #164
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_195352986
Nou, dat was het kijken wel waard. Zowel die van gisteren als vandaag :) Bedankt voor de hulp bij het vinden van de beelden!
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Moderator donderdag 1 oktober 2020 @ 09:08:24 #165
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_195359401
twitter
pi_195359915
quote:
0s.gif Op donderdag 1 oktober 2020 09:08 schreef Momo het volgende:
[ twitter ]
Nog weinig echt positieve berichten de laatste weken. Heb op deze manier toch een hard hoofd in zijn terugkeer als prof.
pi_195359995
quote:
0s.gif Op donderdag 1 oktober 2020 09:41 schreef Chiappucci het volgende:

[..]

Nog weinig echt positieve berichten de laatste weken. Heb op deze manier toch een hard hoofd in zijn terugkeer als prof.
Je moet Lefevere ook niet altijd te serieus nemen, het ging hem gisteren aan tafel duidelijk te veel over Groenewegen als slachtoffer. Direct contact met Fabio dateerde van voor de Tour.
  donderdag 1 oktober 2020 @ 10:29:04 #168
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_195360755
Gilbert heeft nog last van zijn knie. Stapt uit BinckBank en geen Vlaanderen + Roubaix.
  donderdag 1 oktober 2020 @ 13:35:07 #169
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_195364341
Zitten we al klaar voor Torre?
Put these foolish ambitions to rest.
  Moderator donderdag 1 oktober 2020 @ 13:36:24 #170
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_195364359
twitter
  donderdag 1 oktober 2020 @ 13:37:26 #171
473366 AllesKaputt
pelotonvulling
pi_195364411
quote:
0s.gif Op donderdag 1 oktober 2020 13:36 schreef Momo het volgende:
[ twitter ]
Het volk wil vermaak!
pi_195365139
José Been heeft haar 5 minutes of fame:

Wielrenner en Trump-aanhanger Simmons op non-actief na 'opruiende tweets' https://www.nu.nl/wielren(...)pruiende-tweets.html (via @nunl)
[b] Op zondag 14 november 2010 18:11 schreef liesje1979 het volgende:[/b]
Zo is daar Godshand, met zijn sarcastische toon,
Die regelmatig een topic voorziet van spot en hoon.
  Moderator donderdag 1 oktober 2020 @ 15:20:09 #174
362868 crew  Slobeend
of all places
  donderdag 1 oktober 2020 @ 16:46:41 #175
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_195367690
Roche op het Ierse kampioenschap tijdrijden (op een prachtige vluchtstrook) geklopt door een 23-jarige uit het Franse amateurcircuit, oef. In theorie zou je een bevriend iemand in een auto kunnen zetten en de start perfect proberen timen om de renner zo uit de wind te kunnen zetten.

twitter
Put these foolish ambitions to rest.
  donderdag 1 oktober 2020 @ 17:05:49 #176
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_195368034
Droomplan van Efapel?
Put these foolish ambitions to rest.
  Moderator donderdag 1 oktober 2020 @ 17:45:52 #177
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_195368715
Is de altijd onzichtbare Cristian Rodriguez nu gewoon in de aanval gegaan?
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Moderator donderdag 1 oktober 2020 @ 17:46:58 #178
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_195368739
Daniel Mestre is de Portugese Wout van Aert. _O_
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_195368846
twitter


Zit op puntje van mijn stoel
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  Moderator donderdag 1 oktober 2020 @ 17:51:48 #180
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_195368853
Joni _O_
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_195368857
JONI
  Moderator donderdag 1 oktober 2020 @ 17:52:19 #182
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_195368868
Garcia de Mateos keihard gelost.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Moderator donderdag 1 oktober 2020 @ 17:53:09 #183
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_195368891
Jowauw als simpele knecht, het ene jaar is het andere niet.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Moderator donderdag 1 oktober 2020 @ 17:57:02 #184
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_195368975
Nouja, ze proberen het in ieder geval wel bij Efapel.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_195368997
quote:
0s.gif Op donderdag 1 oktober 2020 17:57 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Nouja, ze proberen het in ieder geval wel bij Efapel.
Het is meelijwekkend.
  Moderator donderdag 1 oktober 2020 @ 17:58:41 #186
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_195369007
quote:
0s.gif Op donderdag 1 oktober 2020 17:58 schreef showtimer het volgende:

[..]

Het is meelijwekkend.
Er valt niets tegen te beginnen.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  donderdag 1 oktober 2020 @ 18:00:28 #187
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_195369043
Joni is mentaal gewoon een doetje. Pinot is onkraakbaar in verhouding tot Brandao.
Put these foolish ambitions to rest.
  Moderator donderdag 1 oktober 2020 @ 18:14:35 #188
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_195369340
twitter


Prachtige kermis bij EF
pi_195369369
quote:
0s.gif Op donderdag 1 oktober 2020 18:14 schreef Momo het volgende:
[ twitter ]

Prachtige kermis bij EF
Dat is een must-have.
Citius, Altius, Fortius.
  donderdag 1 oktober 2020 @ 18:16:54 #190
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_195369386
Facking geniaal _O_
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  donderdag 1 oktober 2020 @ 18:22:09 #191
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_195369494
Hoe goed is Joewauw? _O-
Put these foolish ambitions to rest.
  donderdag 1 oktober 2020 @ 18:22:31 #192
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_195369505
Doodshoofd Delio kan ook opeens weer klimmen als de beste.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_195369513
Cristian staat haast stil.
  donderdag 1 oktober 2020 @ 18:24:36 #194
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_195369548
Ik denk dat Carvalho na deze etappe van de berg springt.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  donderdag 1 oktober 2020 @ 18:25:02 #195
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_195369555
quote:
1s.gif Op donderdag 1 oktober 2020 18:24 schreef Mani89 het volgende:
Ik denk dat Carvalho na deze etappe van de berg springt.
Dan waait hij net zo hard weer terug.
Put these foolish ambitions to rest.
pi_195369592
twitter
Citius, Altius, Fortius.
  Moderator donderdag 1 oktober 2020 @ 18:27:24 #197
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_195369605
Johnny heeft er geen zin meer in.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Moderator donderdag 1 oktober 2020 @ 18:28:10 #198
362868 crew  Slobeend
of all places
  donderdag 1 oktober 2020 @ 18:28:46 #199
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_195369631
Zandstorm.
Put these foolish ambitions to rest.
  Moderator donderdag 1 oktober 2020 @ 18:29:39 #200
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_195369651
Het gebrek aan initiatief van Frederico is mensonterend.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')