quote:
Op zondag 27 september 2020 12:45 schreef halfway het volgende:idd gewoon vleestomaten zoeken, de normale supermarkt tomaten zijn puur alleen om snel te groeien en dus een lagere kostprijs te genereren,. Dat ligt niet aan de kweker maar aan de supermarkt die eist veel voor weinig.
Smaak technisch heb je gelijk. Maar qua snijden niet.
Een goede kas of volle gronds tomaat is ‘waterig’. Heeft vrij veel zaadlijst en kern daarvoor.
Is de tomaat gepusht in rijpheid zal hij geen volle smaak hebben. Heb je weinig tot niets aan dat ‘binnenste’.
Is een tomaat nog niet goed rijp (maar kan er door pushen rijper uitzien) dan is er meer ‘harder’, maar is de smaak lafjes.
Vlees tomaten (de naam zegt het al) zijn gefokt op meer vruchtvlees.
Derhalve zijn ze steviger als ze goed rijp zijn.
Maar ook bij die geld dat er gepusht wordt om er vooral rijp uit te zien.
En in beide gevallen smaakt het naar niks.
Iig, bij ‘gewone’ tomaten hoort het dat er veel zaadlijsten zijn en minder vruchtvlees. Dat een goed rijpe tomaat een scherp mes nodig heeft.
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.