abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
pi_195239071
Hi ha ho Fokkers,

Dus, ik wil m'n kinderen later goed verzorgd achter laten.
Welke levensverzekering (en) zouden jullie mij aanraden?

Ik heb er momenteel 0 , zelfs geen uitvaart want ik hoef niks spectaculairs en heb genoeg op de bank staan , maar het lijkt me inmiddels wel verstandig worden.

Zou een OVR bijvoorbeeld een goed idee zijn of zijn er nog andere verzekeringen waar ik aan kan denken?
pi_195239304
Hoe oud ben jij en hoe oud zijn je kinderen?
pi_195239413
quote:
0s.gif Op donderdag 24 september 2020 19:51 schreef Heph844 het volgende:
Hoe oud ben jij en hoe oud zijn je kinderen?
33, kids zijn 10 en 5...
pi_195239514
Overlijdensrisico verzekering, heb je een woning met een hypotheek? Zo ja, let op de hypotheekvorm.

Heb je nog een partner? Waar gaan de kinderen naartoe als je overlijd?

Als je werkt zijn er vaak via het pensioenfonds ook nog bedragen beschikbaar voor nabestaanden/wezen.
pi_195239822
quote:
1s.gif Op donderdag 24 september 2020 19:58 schreef Brybry het volgende:

[..]

33, kids zijn 10 en 5...
Voor een relatief laag bedrag per maand kan je je voor een paar ton verzekeren voor als je de komende 20 jaar dood gaat. Als je na die tijd dood gaat moet je er van uit kunnen gaan dat je kinderen zichzelf kunnen redden. Plus dat je in die tijd vermoedelijk ook wel overwaarde en spaargeld hebt verzameld, waardoor je ze alsnog genoeg na kan laten.
pi_195240841
Kijk even bij je pensioenfonds hoe hoog de nabestaanden uitkeringen zijn. Vaak zijn die dusdanig hoog, dat een ORV niet noodzakelijk is. Iets wat vele financiŽle- en hypotheekadviseurs nooit zullen melden.
pi_195290356
quote:
0s.gif Op donderdag 24 september 2020 21:20 schreef blomke het volgende:
Kijk even bij je pensioenfonds hoe hoog de nabestaanden uitkeringen zijn. Vaak zijn die dusdanig hoog, dat een ORV niet noodzakelijk is. Iets wat vele financiŽle- en hypotheekadviseurs nooit zullen melden.
Nee, dat zijn ze normaal gesproken dus helemaal niet. Bij elk pensioen wat ik tot nu toe gezien heb is het slechts een fractie van de pensioenuitkering voor de deelnemer zelf. Dit lijkt me een erg onzorgvuldig advies.

Een ORV kost tegenwoordig niet zo veel meer, zeker niet op jouw leeftijd. Kijk gewoon eens op independer.nl of soortgelijke site om het voor jouw situatie uit te rekenen. Voor mij is het het geld in ieder geval waard; dan weet ik dat mijn vrouw en kind tenminste voor de periode geen geldzorgen hebben.
pi_195290767
Wij hebben beiden een ORV. We betalen hier beiden §13,50 per maand voor, voor een uit te keren bedrag van §250.000. Ik zal mij ook even verdieping in premie splitsing vanuit belastingtechnisch oogpunt.

Voor een uitvaart hebben we een spaarpotje gemaakt.
  maandag 28 september 2020 @ 09:48:33 #9
23452 HMS
Have Mine, Sucker
pi_195299539
Levensverzekering is een erg algemene term.
Lees eens hier https://www.nhp.nl/overli(...)erzekering#gsc.tab=0

ORV is relatief goedkoop omdat de premie niet wordt teruggegeven als je niet overlijdt in de periode van dekking. Daarom zie je ook wel ORV's die verpand zijn aan de hypotheek. Zo een heeft mijn vrouw op mijn leven. Die zorgt er dus voor dat als ik overlijd, de hypotheek dus bijna weg is. Dat zorgt voor veel lagere maanlasten en dan kan mijn vrouw bedenken wat ze wil. Zo heb ik er ook een op haar leven, maar die is niet verpand (aangezien zij geen eigenaar is van ons/mijn huis). Dus als mijn vrouw overlijdt dan kan ik bedenken wat ik met dat geld zou willen. Of meer hulp inkopen of minder gaan werken, of de hypotheek verlagen etc.

Lijfrente komt meestal weer terug, en dan met rente. Maar daarom zal de premie echt wel hoger zijn wil je wat opbouwen.

Wil je iets voor jezelf opbouwen en wat zekerheid gedurende die tijd, dan zijn er gemende vormen die uitkeren na een periode en ook uitkeren bij overlijden. Vraag is dus of je ook wat aan je pensioen wilt doen, of niet?

Dus wat wil je nu, wat zou er over 15 jaar moeten gebeuren (dan zijn je kinderen een stuk zelfstandiger dan nu) en wat zou er over meer dan 30 jaar moeten als je bij je pensioen in de buurt zit. Dat zijn 3 verschillende scenario's, maar je kan er nu al op inspelen.
"The thrill ot the chase is so diminished when one's prey has little legs"
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')