abonnement Unibet Coolblue
  maandag 11 januari 2021 @ 22:23:53 #101
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_197353312
quote:
1s.gif Op woensdag 6 januari 2021 20:06 schreef Phoebster het volgende:
Ik heb online een ring met turkoois besteld, die is echt gewoon hars. Niet eens glas. Daarnaast heb ik een citrien waarvan ik bang ben dat het verhitte amethist is.

Begrijp ik uit jouw post dat jij ook gescamd bent? Hoe ga je daarmee om, bewaar je de nepperds of doe je ze weg?
quote:
88s.gif Op donderdag 7 januari 2021 20:22 schreef Celestien het volgende:

[..]

Dat laatste wordt vaker gedaan idd.
Zonde als je dacht te maken te hebben met een echte citrien, maar maakt het de steen op zich minder mooi?

Is 't geen ametrien?
Is allemaal praktisch hetzelfde. Het enige verschil zit hem in de oxidatietoestand van ijzer: Fe3+ voor een gelige kleur en Fe4+ geeft een paars kleurtje.
Huilen dan.
pi_197440449
Ik vind ze allebei mooi, maar heb een voorkeur voor paars. :)
"A flower would never force itself to bloom in the cold winter. So why would we?"
- Jonna Jinton
pi_197568606
Mijn larimar ketting is deze week eindelijk gearriveerd O+
"A flower would never force itself to bloom in the cold winter. So why would we?"
- Jonna Jinton
pi_197582250
quote:
0s.gif Op woensdag 23 september 2020 21:30 schreef Alfje het volgende:

[..]

Ah fijn, een hele boel uit de duim gezogen bullshit!
Als je dit in gecontroleerde omgeving kunt bewijzen ligt een nobelprijs voor het oprapen. Tot dan, niets meer dan bullshit.
:D

ken je Nico Haak nog?

https://nl.wikipedia.org/wiki/Nico_Haak

Vanaf 1986 maakte Haak reclame voor de Bioregulator, een armbandje dat een heilzame werking zou hebben. Toen Haak in 1990 onverwachts overleed, stortte de verkoop in.[1][2]

https://www.hpdetijd.nl/2(...)-nu-officieel-onzin/

Power Balance bandje nu officieel onzin
Inkoppertje bij de Telegraaf vandaag. Het Power Balance polsbandje, dat er tijdens het WK voor leek te zorgen dat Nederland de finale haalde, mag niet meer als ‘prestatieverhogend’ worden aangeprezen. Volkomen terecht natuurlijk, aangezien de bandjes net zulke aangetoonde kolder zijn als de BioStabil en de Bioregulator.

Gepubliceerd op:08/09 | 2010

Wie kent ze nog? De Bioregulator, vroeger aangeprezen door Nico Haak, tot deze in 1990 op 51-jarige leeftijd overleed aan een hartaanval (waarna het product een tijdje uit de schappen verdween), en de BioStabil, waar Tineke de Nooij reclame voor maakt en wat niets anders is dan een magneet in een hanger?

In deze categorie kwakzalverij en bijgeloof zit ook het Power Balance bandje. Het zou werken door een “resonerend hologram”, wat een loze kreet is, zoals de Vereniging voor Kwakzalverij hier al uitlegt. Het placebo-effect dat het bandje had op onder anderen Wesley Sneijder en basketballer Shaquille O’Neal – die het bandje vervolgens publiekelijk de hemel inprezen – zorgde ervoor dat de makers van het niet meer dan decoratieve armbandje stinkend rijk werden. Dat het inderdaad niet meer is dan een placebo-effect, kunt u hier zien.

Inmiddels heeft de Reclame Code Commissie dus de misleidende reclames verboden. Of dit ook maar iets betekent valt nog te bezien, want eerder verboden ze ook de Tell Sell reclames voor de BioStabil, welke echter gewoon op televisie te zien bleven.

Tijdens de wedstrijd Nederland-Finland van gisteravond waren er overigens weinig voetballers die openlijk met het wonderbandje rondliepen. Wel had Sneijder zelf [[popup file=”2010-09/oranjebandje_copy1.jpg” description=”twee oranje bandjes” align=”inline” ]] om zijn polsen. Of hier een Power Balance bandje onder zat is niet bekend.

en er was ook zo'n Italiaan die van die Kettingjes verkocht, daar bleek gewoon zand in te zitten geloof ik :')

Hij werd Stinkend rijk ermee voordat ze het eindelijk eens gingen onverzoeken.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Bruno heette die vent...

https://nl.wikipedia.org/wiki/Bruno_Santanera

Bruno Cesare Ortelio Santanera (Turijn, 15 maart 1937) is een in Nederland woonachtige Italiaan die zichzelf 'magneto-mineraaltherapeut' noemt en die door velen als kwakzalver wordt beschouwd. Bij het grote publiek is hij bekend als de bedenker van de BioStabil 2000.

Santanera verhuisde in de jaren 60 van Italië naar Amsterdam, waar hij een carrosseriebedrijf begon. Toen hij in september 1969 hoorde dat er een investeringsregeling zou komen voor bedrijven in Noordoost-Groningen, ging hij een kijkje nemen in het Groningse plaatsje Godlinze. Hij besloot met zijn Nederlandse vrouw naar dit plaatsje te verhuizen. De subsidie liep hij overigens mis, doordat Godlinze net buiten de investeringszone viel, en het carrosseriebedrijf werd omgebouwd tot een bedrijf waarin marmer werd verwerkt tot wand- en vloertegels. Naast ruw marmer begon Santanera ook marmeren beelden en kunstnijverheidsartikelen uit Italië te importeren. Zijn tuin vol marmeren beelden bezorgde hem de bijnaam 'de marmerkoning'.

Toen Santanera in 1972 in financiële problemen raakte en geen horecavergunning kreeg voor een illegaal restaurant, ging hij in hongerstaking. Piet Bakker, een journalist van de Winschoter Courant, schreef een boek over Santanera, en minister Geertsema van Binnenlandse Zaken bracht een bezoek aan Godlinze.

Santanera is enkele jaren later begonnen met mineraaltherapie, nadat hij door een kennis van hooikoorts zou zijn genezen door middel van mineralen. Zijn belangrijkste product is de BioStabil 2000, een hanger met draaimechanisme. De hanger bevat een neodymium-magneetje, door Santanera omschreven als 'samengeperste zeldzame aarde uit Zaïre', en zou onder meer beschermen tegen 'elektromagnetische stress'. De hanger werd verkocht door het bedrijf Tel Sell, op televisie aangeprezen door Tineke de Nooij, maar door de Vereniging tegen de Kwakzalverij omschreven als kwakzalverij.[1] In maart 2004 oordeelde de Reclame Code Commissie in hoger beroep dat de televisiereclame voor de hanger misleidend was en niet meer in de toenmalige vorm mocht worden uitgezonden. In een nieuwe versie figureerde de basisarts Roy Martina. Op 6 juni 2007 oordeelde de Reclame Code Commissie dat ook deze versie niet langer mag worden uitgezonden.

Het televisieprogramma Radar liet begin maart 2004 weinig van de claims van Santanera heel en de verkoop stortte vrijwel geheel in. Santanera spande een kort geding aan waarin hij een verbod op de website biostabil.sucks.nl eiste. Santanera verloor dit geding, en zag af van een geding tegen een tweede website. Hij spande ook een rechtszaak aan tegen Radar. Begin 2005 volgde de uitspraak. Ook deze zaak werd door Santanera verloren. Eind 2005 wilde hij de Sloterdijk Tandzorg Kliniek vervolgen omdat zij in een artikel bekendmaakten dat Biostabil® reeds langer een geregistreerd merk van een heel ander product is. Het gaat hier om kunststof tanden voor kunstgebitten die worden geproduceerd door de firma Dentsply International.[2]

In oktober 2016, twaalf jaar na de uitzending van Radar verspreidde Santanera 1,5 miljoen folders in de regio Hilversum met daarop de tekst: "dit beroemde programma maakt gebruik van vervalsingen, trucages, leugens of halve waarheden en manipuleert de nietsvermoedende kijker. Dit allemaal ter meerdere glorie van de zeer riant betaalde eindredactrice Antoinette Hertzenberg." Ook maakte hij een film waarin hij poogt de bewijslast van de uitzending uit 2004 te weerleggen, en plaatste die op videosite YouTube. De video is inmiddels verwijderd.[3]

Santanera start in 2017 opnieuw een rechtszaak tegen de uitzending van Radar. Hij zei daarover tegen RTV Noord: "In de nieuwe zaak gaat het alleen over feiten. En die zullen de waarheid naar voren brengen."[4]

Santanera is gehuwd en heeft vijf kinderen. Enkelen van deze kinderen figureerden als tevreden 'klanten' in de televisiereclames voor de BioStabil 2000. Twee van de zoons, Oreste en Renato Santanera, drijven tegenwoordig het keuken- en marmercentrum.

https://www.dvhn.nl/groni(...)-Radar-24126892.html



https://www.trouw.nl/nieu(...)atste-snik~b6860bbd/

Maar de etter is wel steenrijk geworden :')
pi_197582425

Als mensen hier met open ogen intrappen kan ik er toch alleen maar om glimlachen. De mens wil opgelicht worden zo is het nu eenmaal. Voor sommigen zal het als placebo wellicht nog werken ook. En anderen hebben een niet zo heel mooie hanger voor 100 euro.
pi_197723768
quote:
88s.gif Op vrijdag 22 januari 2021 10:53 schreef Celestien het volgende:
Mijn larimar ketting is deze week eindelijk gearriveerd O+
Blij mee? Ik vind het een prachtige steensoort.
pi_197726521
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 januari 2021 15:20 schreef Dutchguy het volgende:

[..]

Blij mee? Ik vind het een prachtige steensoort.
Heel blij! Heb hem iedere dag om :Y
"A flower would never force itself to bloom in the cold winter. So why would we?"
- Jonna Jinton
pi_197727303
Ik wou dat ik een foto kon posten, maar heb geen website of ergens waar ik hem kan hosten.
"A flower would never force itself to bloom in the cold winter. So why would we?"
- Jonna Jinton
pi_197727618
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 januari 2021 18:02 schreef Celestien het volgende:
Ik wou dat ik een foto kon posten, maar heb geen website of ergens waar ik hem kan hosten.
Als je een Imgur account aanmaakt kun je foto's uploaden en hier plaatsen.
Ik heb een oranje Zinkiet besteld via eBay UK. Denk dat ik er een hanger van maak.
pi_197729975
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 januari 2021 18:19 schreef Dutchguy het volgende:

[..]

Als je een Imgur account aanmaakt kun je foto's uploaden en hier plaatsen.
Ik heb een oranje Zinkiet besteld via eBay UK. Denk dat ik er een hanger van maak.
Bedankt voor de tip. Dat zal ik morgen naar gaan kijken :)

Even opgezocht hoe een oranje Zinkiet eruit ziet: zo, da's een bijzondere steen. Geloof niet dat ik deze al kende.
"A flower would never force itself to bloom in the cold winter. So why would we?"
- Jonna Jinton
pi_197732062
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 januari 2021 17:23 schreef Celestien het volgende:

[..]

Heel blij! Heb hem iedere dag om :Y
Als je hem mooi vind is het het toch goed?
Of is het nu zo dat je door dat kettinkje te dragen dat je je nu beter voelt dan zonder dat kettinkje?

Nee toch? :D of wel?

Want dan ha ik mijn ringetje zoeken met een steentje van Lapis lazuli :P
Neh... ga ik niet doen, maar dan zou er dit gebeuren...

zeggen ze heh! :+

Lapis lazuli is azuurblauw, blauwpaars, bleekgroen of rood van kleur. De steen is opaak met een glasachtige tot vettige glans. Lapis lazuli bestaat voor het grootste gedeelte uit het mineraal lazuriet (blauw) met daarnaast vaak ook wat calciet (wit), sodaliet (blauw) en pyriet (goud). Daarnaast kan het ook (sporen van) augiet, diopsiet, enstatiet, mica, hoornblende en haüyn bevatten.



Werking
Spirituele ontwikkeling, eerlijke communicatie en jezelf zijn.

Lapis lazuli is een hele spirituele steen. Het bevordert spirituele kracht, spirituele vaardigheden,
astraal (ik las anaal :@ :D ) reizen, verlichting, wijsheid en geeft innerlijke rust en vrede.

De steen maakt eerlijk, oprecht en helpt innerlijke waarheid vinden en deze accepteren.
Het helpt je jezelf zijn en je eigen weg bewandelen.
De steen bevordert creativiteit, objectiviteit en helderheid van geest.

Het heeft een positief effect op vriendschappelijke en liefdesrelaties.
Lapis lazuli heeft een sterke werking op de keel en het keel chakra (5e) en stimuleert hierdoor het uiten van je mening, emoties en dingen die je dwars zitten.

Fysiek helpt lapis lazuli klachten van keel, strottenhoofd, schildklier en stembanden.

quote:
Het heeft een positieve werking op migraine, slaapproblemen, duizeligheid, stress, het immuunsysteem, het gehoor en verlaagt de bloeddruk. Het kan ondersteunt bij het herstel na een herseninfarct of TIA.
Ze beloven nog al wat zeg :D maar tis een mooi ringetje



Verzorging
Lapis lazuli niet reinigen met water. De steen kan hier door aangetast worden.



Toepassingen
Lapis lazuli kan op of bij het lichaam gedragen worden (bij voorkeur boven het middenrif, dus bv. om de hals).
De steen kan op de keel op of het voorhoofd gelegd worden.
Het kan verwerkt worden tot een elixer.


Sterrenbeeld
Maagd & Boogschutter



Chakra
Keel chakra (5e) & voorhoofd chakra(6e)
pi_197732168
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 januari 2021 18:02 schreef Celestien het volgende:
Ik wou dat ik een foto kon posten, maar heb geen website of ergens waar ik hem kan hosten.
is het zoiets?

pi_197732243
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 januari 2021 21:26 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

is het zoiets?

[ afbeelding ]
Dat is Larimar inderdaad.
Life is what happens to you, while you're busy making other plans.
pi_197732357
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 januari 2021 21:28 schreef FaithHealer het volgende:

[..]

Dat is Larimar inderdaad.
ja dat weet ik.. maar ik bedoelde hoe de ketting eruit zag.. maar maakt niet uit....
pi_197732673
quote:
88s.gif Op zaterdag 30 januari 2021 20:09 schreef Celestien het volgende:

[..]

Bedankt voor de tip. Dat zal ik morgen naar gaan kijken :)

Even opgezocht hoe een oranje Zinkiet eruit ziet: zo, da's een bijzondere steen. Geloof niet dat ik deze al kende.
Het is vooral grappig hoe Zinkiet ontstaan is, als bijproduct van een bepaalde Poolse smelterij. Ze vonden het in afvoerpijpen. Er is ook een natuurlijke variant uit een inmiddels gesloten mijn in NJ, USA. Ze maken het tegenwoordig ook kunstmatig in een lab.
pi_197733574
Iets anders, waar kopen jullie je kristallen en stenen? Alleen Nederland of ook internationaal?
pi_197733686
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 januari 2021 22:10 schreef Dutchguy het volgende:
Iets anders, waar kopen jullie je kristallen en stenen? Alleen Nederland of ook internationaal?
Ruben Robijn in Duiven, en Dyona .
Life is what happens to you, while you're busy making other plans.
pi_197734257
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 januari 2021 22:14 schreef FaithHealer het volgende:

[..]

Ruben Robijn in Duiven, en Dyona .
Ruben Robijn ken ik inderdaad. Ik kijk ook graag op Etsy, erg leuk om daar rond te neuzen maar de prijzen liggen daar vaak te hoog naar mijn mening.
pi_197734425
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 januari 2021 22:31 schreef Dutchguy het volgende:

[..]

Ruben Robijn ken ik inderdaad. Ik kijk ook graag op Etsy, erg leuk om daar rond te neuzen maar de prijzen liggen daar vaak te hoog naar mijn mening.
Mijn ervaring is dat op een mineralenbeurs je nog weleens je slag kunt slaan.
Veel goedkoper dan op een website.
Life is what happens to you, while you're busy making other plans.
pi_197734598
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 januari 2021 22:36 schreef FaithHealer het volgende:

[..]

Mijn ervaring is dat op een mineralenbeurs je nog weleens je slag kunt slaan.
Veel goedkoper dan op een website.
Dat is absoluut het leukste. Er gaat ook niets boven een steen zelf in je handen te hebben voor je tot aankoop over gaat. Moet wel zeggen dat ik online tot nu toe meestal het geluk heb dat ze niet tegenvallen. Slechts een enkele keer een miskoop gehad.
pi_197736115
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 januari 2021 21:26 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

is het zoiets?

[ afbeelding ]
Ja, alleen dan zonder zo'n gevlochten rand er omheen. :)

Ik draag alleen sieraden die ik mooi vind. Het is nu dat ik deze ketting draag, maar kan morgen of volgende week zo weer anders zijn. Beetje waar ik zin in heb.

[ Bericht 0% gewijzigd door Celestien op 31-01-2021 00:04:32 ]
"A flower would never force itself to bloom in the cold winter. So why would we?"
- Jonna Jinton
pi_197736151
Tut tut, heb even wat woorden over een weer weggehaald. Da's niet welke kant we op willen, laiverds.
"A flower would never force itself to bloom in the cold winter. So why would we?"
- Jonna Jinton
pi_197736164
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 januari 2021 23:33 schreef Celestien het volgende:

[..]

Ja, alleen dan zonder zo'n gevlochten rand er omheen. :)

Ik draag alleen sieraden die ik mooi vindt. Het is nu dat ik deze ketting draag, maar kan morgen of volgende week zo weer anders zijn. Beetje wat ik zin in heb.
Dat wilde ik vragen.... :Y
pi_197736174
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 januari 2021 23:35 schreef Celestien het volgende:
Tut tut, heb even wat woorden over een weer weggehaald. Da's niet welke kant we op willen, laiverds.
ja beter....
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')