DJMO | vrijdag 18 september 2020 @ 12:55 |
Welkom in het topic waarin we alles bespreken rond de volgende opdracht van Kook mee met CUL! De regels: - Kook in de aangegeven week een gerecht dat binnen het thema past - Het maakt niet uit welk recept je gebruikt. - Eventuele aanvullende regels lees je bij de uitleg in het thematopic In de week van 28 september tot en met 4 oktober koken we 1 of meerdere gerechten met alcohol . (alcoholvrije wijn, bier of cider mag ook). Mijn persoonlijke favoriet is toch wel rundvlees gestoofd in donker bier. Zelf gebruik ik hiervoor meestal Hertog Jan Karakter. Andere voorbeelden zijn risotto met wijn, een biertosti, kip gestoofd in bier. Voor wie meer van zoetigheid houd is de aardbeienmousse met in likeur gemarineerde aardbeien wellicht een optie. Let op: tijdens het bereiden van gerechten met alcohol verdampt de alcohol nooit helemaal. Mijn favoriet [ Bericht 1% gewijzigd door Lucky_Strike op 19-09-2020 19:56:57 ] | |
Lonaa | vrijdag 18 september 2020 @ 19:00 |
Ik heb nog nooit pasta met vodka-saus gemaakt, dus die schrijf ik vast op de shortlist. | |
Sorella | vrijdag 18 september 2020 @ 19:54 |
Nm [ Bericht 97% gewijzigd door Sorella op 18-09-2020 19:56:54 ] | |
Sorella | vrijdag 18 september 2020 @ 19:58 |
Hm moet dit niet 28 september tot 4 oktober zijn | |
#ANONIEM | vrijdag 18 september 2020 @ 20:06 |
*Check!* | |
Blues | zaterdag 19 september 2020 @ 16:28 |
@DJMO zal dit idd even moeten veranderen, ik keek ook al meteen in onze agenda, was meteen in de war | |
DJMO | zaterdag 19 september 2020 @ 16:35 |
Moet @Lucky_Strike even doen dan, ik kan niet meer editten. | |
Lonaa | maandag 21 september 2020 @ 20:55 |
Ik overweeg ook een goede vissoep met witte wijn. | |
Lonaa | woensdag 23 september 2020 @ 15:54 |
Ook kaasfondue gaat op de shortlist. Net als Stifado | |
Lonaa | woensdag 23 september 2020 @ 16:01 |
Tevens vond ik nog in de krochten van mijn opgeslagen recepten dingen met cider https://www.culy.nl/recepten/stoofpotje-van-buikspek/ (deze is FANTSTISCH) http://rhubarbandcod.com/apricot-stuffed-pork-chops/ https://deliciousmagazine.nl/site/recept/wprm-kip-a-la-normande/ | |
borisz | woensdag 23 september 2020 @ 16:01 |
Oh leuk. Ragu, Stoofpot, garnalen in de wodka, kaasfondue, mossels. | |
Barreltje | zondag 27 september 2020 @ 18:01 |
Oh! Dat stoofpotje! Ik ga eens kijken of ik daar van de week een halve portie van kan maken.. is dit ook goed te bewaren? | |
Lonaa | zondag 27 september 2020 @ 18:06 |
In de vriezer bedoel je? Lijkt me wel. Hij staat hier voor donderdag op de planning Ik maak overigens ook de helft van dit recept. | |
Lonaa | zondag 27 september 2020 @ 18:07 |
Verder op de planning: Stifado met rode wijn en pasta met vodka. | |
MissyMK | maandag 28 september 2020 @ 15:05 |
riblappen met bruin bier stonden gister op het menu. Vandaag het restje | |
Sorella | maandag 28 september 2020 @ 15:42 |
Stoofpotje met buikspek is lekker alleen erg vet dus voor mijn man was dat geen succes Ff kijken naar de kip gestoofd in bier, dat lijkt me wel wat en dat samen met bloemkool hm. | |
Lonaa | maandag 28 september 2020 @ 16:05 |
Het is niet heel mager nee. Hoewel ik denk dat het met ander vlees ook ontzettend lekker is. Mager varkensvlees of zelfs kip | |
Smallish | maandag 28 september 2020 @ 16:16 |
Loona, vers buikspek zijn gewoon speklapjes, neem ik aan? Een stuk gezouten buikspek, is dat wezenlijk iets anders? Dat stoofpotje ziet er geweldig lekker uit! | |
Lonaa | maandag 28 september 2020 @ 16:33 |
Ja! Ik doe speklapjes en zo een stukje gerookt ontbijtspek. | |
Smallish | maandag 28 september 2020 @ 17:38 |
Dank je! | |
Lonaa | maandag 28 september 2020 @ 18:38 |
En dat is 1: Stifado met rode wijn. Grieks stoofpotje met kleine uitjes en tomaten. Wat specerijen (laurier, all spice, kaneel) en feta om het af te maken. Simpele Griekse salade erbij en brood | |
1inamelon | maandag 28 september 2020 @ 18:54 |
Ik wil echt alle recepten die @Lonaa heeft gedeeld NU eten Maar ik ben zwanger | |
marc0871 | maandag 28 september 2020 @ 19:06 |
Stifado heb ik nog wel eens bij de hairy bikers gezien. Stoofpot met rundvlees van de schouder. Daar doen ze een behoorlijke hoeveelheid wijn bij, voor de marinade. Zou dat ook kunnen met een bier? Ik ben zelf niet zo van de wijn namelijk. | |
Lonaa | maandag 28 september 2020 @ 19:15 |
Rundvlees in bier kan altijd, maar dan is het geen Stifado. Maar een lekker stoofpotje met rund en bier. | |
marc0871 | maandag 28 september 2020 @ 19:35 |
Stoof van rund is nooit een straf, toch? | |
Kaatje1 | maandag 28 september 2020 @ 23:22 |
Alles voor volgend jaar plannen. Hoef je ma de zwangerschap niet meer na te denken wat je moet eten | |
Barreltje | dinsdag 29 september 2020 @ 06:30 |
Ik kocht gister maar alvast een braadpan/stoofpot, want de braadpan die ik hier heb kan niet op inductie.. Vanavond maar stoofpotje maken.. wel 2 uur sudderen zag ik, dus moet even op tijd beginnen Wat eten jullie erbij? Gekookte aardappeltjes of eerder rijst? | |
mascara-klodder | dinsdag 29 september 2020 @ 07:10 |
Ohhh die stifado ziet er verrukkelijk uit! En ook dat je het gewoon smakelijk op de foto hebt weten te krijgen. Bij mij zou het eruit zien als een bak poep op de foto | |
Lonaa | dinsdag 29 september 2020 @ 07:13 |
Ik was ook verbaasd dat dat hier niet per se het geval was. | |
Lonaa | dinsdag 29 september 2020 @ 07:13 |
Ik vind rijst maar matig, net als pasta, dus dat ontwijk ik eigenlijk zoveel mogelijk. Aardappelpuree, patatjes of brood is hier wel de favoriet. | |
Lucky_Strike | dinsdag 29 september 2020 @ 07:15 |
Gepofte aardappel bij stoofvlees | |
mascara-klodder | dinsdag 29 september 2020 @ 07:29 |
Rendang is ook zo vreselijk om fatsoenlijk op de foto te krijgen Ik krijg iig trek. Ik ga vandaag mijn vriezer ontdooien, die had laatst opengestaan Dankzij straalkacheltje alle ijsvorming weg kunnen krijgen zodat de deur weer kom sluiten. Dus nu alle lades eruit, straalkachel erop en lades uitzoeken en de rest ijsvrij maken. Dan heb ik ook weer plek voor stoofpotje daar @Barreltje, ik zou ook voor gepofte aardappel gaan of frieten Rijst vind ik meer iets voor oosterse gerechten. | |
mascara-klodder | dinsdag 29 september 2020 @ 07:42 |
Ah, ik ga voor sofrito. Hoef ik ook niet naar de supermarkt | |
Yinny | dinsdag 29 september 2020 @ 17:51 |
Er bestaat ook alcoholvrije wijn | |
DJMO | dinsdag 29 september 2020 @ 18:07 |
En alcoholvrij bier | |
Blues | dinsdag 29 september 2020 @ 18:29 |
Oh lekker | |
Yinny | dinsdag 29 september 2020 @ 19:57 |
Maar dat is algemeen bekend Wijn en whiskey weten de meeste mensen niet. | |
mascara-klodder | dinsdag 29 september 2020 @ 20:41 |
Wijn is wel algemeen bekend hoor. Whiskey wist ik dan weer niet. Toevallig zondag nog alcoholvrije Chardonnay gedronken. Is even wennen want is wat zoeter dan met alcohol. | |
Goitske | woensdag 30 september 2020 @ 12:38 |
We eten het vanavond met opzet eerder gemaakt kan het nog een paar uur staan. Erbij gekookte aardappelen en waarschijnlijk bloemkool beignets Pulled porket bruin bier En ja ik weet dat ik geknoeid heb 🙈 https://ohmyfoodness.nl/o(...)ed-pork-uit-de-oven/ | |
Lucky_Strike | donderdag 1 oktober 2020 @ 17:15 |
Ik maakte risotto met de enige twee aubergines die mijn tuin heeft voortgebracht dit jaar. En er ging dus witte wijn in. Verder nog basilicum, oregano, tijm, geitenkaas, room en citroenrasp en -sap. Plus pijnboompitten. [ Bericht 1% gewijzigd door Lonaa op 01-10-2020 17:26:27 ] | |
Kaatje1 | donderdag 1 oktober 2020 @ 17:23 |
Hier staat de portgelei op te stijven in de koelkast. Gelatine voelde wat vreemd aan, dus afwachten of het wat gaat worden | |
Barreltje | donderdag 1 oktober 2020 @ 17:31 |
En Gin | |
Blues | donderdag 1 oktober 2020 @ 17:37 |
Oh men dat ziet er lekker uit | |
Barreltje | donderdag 1 oktober 2020 @ 17:39 |
Goed..ik maakte dinsdag de buikspek stoofpot van Loon Ingredienten: Incl spiksplinternieuwe stoofpan gekocht voor dit project Altijd vervelend als je meer alcohol koopt dan nodig in het recept Ik gooide er uiteindelijk wat gekookte aardappeltjes bij en na 2.5 uur ( om 20.00 ) at ik het uiteindelijke resultaat: Ik.had nog een restje en gooide daar op woensdag een half blikje mais, wat tomaatjes, een scheutje room en de rest van de paddestoelen bij.. daarnaast kookte ik wat pasta en had een heerlijke pasta met paddestoelen en verdwaalde spek | |
Lonaa | donderdag 1 oktober 2020 @ 17:47 |
Ik eet m zo! Heb een grote fles cider gekocht die zo ook heerlijk is om te drinken dus uh. Ja dat doe ik nu. | |
Smallish | donderdag 1 oktober 2020 @ 18:30 |
Wij eten ‘m ook vanavond! Heb net stiekem al een stukje vlees geproefd, zálig! Dit is een blijvertje. | |
Lonaa | donderdag 1 oktober 2020 @ 18:38 |
Ja he? Ik vind m ook heerlijk. | |
Lonaa | donderdag 1 oktober 2020 @ 18:43 |
Er zat in, ongeveer: Deze cider had ik: Gekocht bij mijn slijter, grote fles dus er was nog voldoende over voor een glas goede cider bij het eten. Lekker droog, fris, niet te zoet. Eindresultaat: Met brood. En afstandsbediening | |
Isabeau | donderdag 1 oktober 2020 @ 18:56 |
Ooooh wat geweldig Maar eh, waar koop je zulke grote laurierbladeren! | |
Lonaa | donderdag 1 oktober 2020 @ 19:17 |
De toko Van Asian's Finest Foods | |
Sorella | donderdag 1 oktober 2020 @ 20:23 |
Mijn kip in biersaus en tot mijn verrassing vond ik het lekker ( ik hou niet van bier in mijn eten en ook niet om te drinken) Helft van de ingrediënten zonder de kip en uien, laurierblaadjes, runder bouillon blokjes, kruidnagels peper, zout en knoflook (was vergeten dat ik nog een foto moest maken) Kip gebakken en uien en knoflook smoren, bord achter zit spitskool in voor spitskool soep. Bier etc erbij gedaan en toen alles overgegoten in de slowcooker en 4 uur op high gezet. En deze staat niet lekker op de foto. Kip met gebakken bloemkool maar voor herhaling vatbaar. | |
Blues | donderdag 1 oktober 2020 @ 20:26 |
Dus eigenlijk is alles in drank lekker. Ik wist het | |
Sorella | donderdag 1 oktober 2020 @ 20:27 |
Nou ik heb het wel vaker geprobeerd met bier maar dat ging altijd naar de buren toe zo smerig vond ikhet, dit is de eerste keer dat ik het lekker vind (zal wel door het biermerk komen) | |
Kaatje1 | donderdag 1 oktober 2020 @ 22:10 |
Nou , de portgelei is klaar. Smaak is prima, kan ook niet anders, want het enige ingrediënt is port De gelatine deed wat raar, denk dat die te oud was, het is wel opgestijfd, maar voor mijn wens niet genoeg. Ik wilde eigenlijk proberen om er figuurtjes uit te snijden voor op een kaasplankje. | |
DJMO | vrijdag 2 oktober 2020 @ 11:02 |
In deze editie mag ik natuurlijk niet ontbreken. Omdat ik komende nacht om half vier a vier uur wil vertrekken voor d de hartstoch (60 km), staat er een bordje pasta carbonara met spekjes, kastanjechampignons, ui, knoflook en witte wijn op het menu vanavond. Foto's volgen vanavond. | |
Barreltje | zaterdag 3 oktober 2020 @ 12:02 |
Wij doen zondag nog een recept.. zelfgemaakte pasta (met dank aan de pasta figuren van kaatje ) met kervel en pastis-saus Als ik het recept heb losgetrocheld van K. zal ik het hier ook delen | |
Blues | zaterdag 3 oktober 2020 @ 12:17 |
Portgelei, lijkt me heerlijk | |
Kaatje1 | zaterdag 3 oktober 2020 @ 12:20 |
Heel simpel ook. 50 ml port verwarmen, dan 3 geweekte blaadjes gelatine er door oplossen, dan 200 ml port daardoor en uitgieten in een platte schaal. Minimaal 1,5 uur in de koelkast laten opstijven. | |
Lonaa | zaterdag 3 oktober 2020 @ 15:02 |
Vanavond: https://barefootcontessa.com/recipes/penne-alla-vodka | |
DJMO | zaterdag 3 oktober 2020 @ 15:30 |
Foto's vergeten. Komen morgen als ik niet vergeet | |
Lonaa | zaterdag 3 oktober 2020 @ 18:03 |
Met wat kaas en pasta werd het a big bowl of comfort | |
Barreltje | zaterdag 3 oktober 2020 @ 18:10 |
Jouw vodka
| |
Lonaa | zaterdag 3 oktober 2020 @ 18:22 |
Oh! Gaaf. | |
Yinny | maandag 5 oktober 2020 @ 20:57 |
Helemaal vergeten mijn stoofvlees te melden vorige week! Rundvlees, uien, wortels, specerijen Bier erbij Afmaken met wat ontbijtkoek En moest toen zo snel eten dat eindfoto erbij ingeschoten is ... | |
Lucky_Strike | dinsdag 6 oktober 2020 @ 11:34 |
Hier is de mijne van afgelopen vrijdag ook nog. Orzo met venkel, witte wijn, garnalen en tomatensaus. Heerlijk comfort food, dit gerecht maak ik al jaren regelmatig. Ik heb eerst de garnalen gebakken met wat chili vlokken. Toen kwam ik er achter dat mijn venkel niet lekker meer was. Gelukkig had ik nog ingevroren venkel. Dat invriezen (na blancheren) was een experiment. Ik heb het bevroren in de pan gegooid en dat ging prima. Het behield zijn consistentie. Weer wat geleerd. Misschien ook een tip voor @gcjoel met haar venkeloverschot. Venkel dus bakken met venkelzaad, wijn er bij. Orzo koken. Tomaat, creme fraiche en later garnalen bij de venkel. Orzo toevoegen. En dan heb je een goddelijk edoch niet fotogeniek bordje oranje. | |
Yinny | donderdag 8 oktober 2020 @ 21:18 |
Ergens las ik ouzo ipv orzo |