abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_202000122
Dinsdag: wortels, gekookte aardappelen en chipolata worstjes
Woensdag: goulash met komkommersalde en rijst
Donderdag: kliekjes woensdag
Vrijdag: ovenrisotto met spekjes, prei en doperwten
Zaterdag: pompoensoep met tosti's
Zondag: patat met snack
Maandag: kip met cashewnoten, Thaise omelet, roerbakgroente met oestersaus en rijst
pi_202125406
Kipkerrie met rijst en bloemkool en broccoli
Shoarma en een Griekse salade
Cordon blue, gebakken aardappeltjes en spinazie met een gekookt ei
Andijviestamppot met braadworst
Zelf belegde pizza salami en siciliana
Patat en kipsate

[ Bericht 5% gewijzigd door Karzai op 11-11-2021 16:11:51 ]
pi_202125650
Donderdag: Ottolenghi paddenstoelen lasagne
Vrijdag: kip uit de oven, gebakken aardappelen, bimi
Zaterdag: visrestaurant
Zondag: Thais restaurant
Maandag: savooiekool stamppot met worst
Dinsdag: zelfmaken pizza's
Woensdag: Ierse stoofpot met brood
pi_202126077
Do: pizza
Vr: rode bieten, gekookte aardappels, pangasiusfilet
Za: spaghetti met spinazie-gehaktballetjes
Zo: courgettestamppot met ananas
Ma: zilvervliesrijst met sperziebonen en gehaktballetjes in satésaus
Di: tartaar, gebakken aardappels, broccoli
Wo: gnocchi met worst en linzen
pi_202127301
Do: Gnocchi, garnalen, spinazie, pesto, room.
Vrij: 7 gangen alles erop en eraan uit eten :9
Za: Bier en pizza na een dag deelnemen aan sportevenement.
Zo: Roti.
Ma: Tomatensoep, kaas-shortrib-tosti.
Di: traybake met pruimen, zoete aardappel, braadworst.
Wo: pompoenrisotto met spek, salie en paddenstoelen
Do: aioli aardappels, karbonade, griekse salade
Vrij: rosti, zalm, broccoli, saus.

Zoiets.
Sterkheidsbaas van alles.
pi_202236995
Sinds afgelopen weekend ook begonnen met een weekmenu.

Zo: börek
Ma: Traybake kippendij, sinaasappelglaze en bloemkool
Di: Kuru fasulye & pilav Pizza :+
Wo: taco’s en frietjes
Do: sulu patates & pilav
Vrij: kısır, zoals ze in Hatay maken
Za: Dolma (gevulde gedroogde aubergines)

Dinsdag ging het even mis. Ga even opzoek naar recepten in dit topic.
Protège moi de mes désirs.
pi_202259740
Za: Broodje hamburger met salade
Zo: Pizza's (tonijn/chorizo-gorgonzola/haricots verts-courgette-spek
Ma: Pasta met sugarsnaps, aubergine, linzen, olijven en pecorino. Met salade
Di: Rode kool met zoete aardappel en pindakaas uit de slowcooker, met bulgur
Wo: Koolrabishakshuka met koolrabipickle en sugarsnaps
Do: Noedels met sugar snaps, haricots verts, snijbiet, courgette en warmgerookte zalm
Vr: Risotto met carameliseerde pastinaak en gorgonzola
Spoilers!
pi_202267829
Zondag: kipfilet pesto, witlof ham/kaas uit de oven, rösti
Maandag: zalm, courgette, room, pasta
Dinsdag: spareribs, koolsla, zoete aardappel frietjes
Woensdag: stamppot rauwe andijvie met bal gehakt
Donderdag: Ierse stoofpot met brood
Vrijdag: kaasschnitzel, boontjes en gekookte aardappelen
Zaterdag: gehaktballetjes in tomatensaus met spaghetti
pi_202269519
quote:
1s.gif Op donderdag 18 november 2021 21:33 schreef arvensis het volgende:
Sinds afgelopen weekend ook begonnen met een weekmenu.

Zo: börek
Ma: Traybake kippendij, sinaasappelglaze en bloemkool
Di: Kuru fasulye & pilav Pizza :+
Wo: taco’s en frietjes
Do: sulu patates & pilav
Vrij: kısır, zoals ze in Hatay maken
Za: Dolma (gevulde gedroogde aubergines)

Dinsdag ging het even mis. Ga even opzoek naar recepten in dit topic.
Die kisir ziet er lekker uit. Heb je een goed recept?
Spoilers!
pi_202273915
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 november 2021 22:02 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]
Die kisir ziet er lekker uit. Heb je een goed recept?
2 bosjes bos ui
1 bosje peterselie
1 bosje verse munt
1 tl gedroogde basilicum (kan ook verse zijn)
3 el hete peper puree (aci biber salcasi)
2 el tomaten puree (domates salcasi)
1 el gedroogde chili vlokken (pul biber)
1 tl gemalen komijn
3 tl zout
1,5 drinkglas olijfolie (bij mij gaat er meer in)
1 Turks theeglas granaatappelsiroop (nar ekşisi)
2 waterglazen dunne lichte bulgur (ince sari bulgur)
2 waterglazen donkere bulgur (voor kisir) (kepekli esmer bulgur (kisirlik)).
3 waterglazen water

Bovenstaande kan je allemaal bij de Turkse super vinden.

Je begint met het bosui, de peterselie en de muntblaadjes fijn te snijden. Dat leg je even aan de kant.

Daarna mix je de twee bulgur soorten, de twee puree soorten en de basilicumblaadjes samen in een grote schaal en mix je ze door elkaar.
Voeg een klein beetje water toe. Kneed dan de bulgur door elkaar. Je blijft deze stap (beetje water toevoegen en kneden) herhalen tot je bulgur zacht begint te worden. Dit duurt even.

Wanneer je bulgur al wat zachter is geworden, voeg je de olie en granaatappelsiroop toe. Ga door met kneden. Daarna voeg je tijdens het kneden ook de zout, chilivlokken en komijn toe. Blijf doorkneden. :)
Wanneer je kisir klaar is (de bulgur is dan zacht, je voelt niks knetteren als je een hapje eet) voeg je de bos ui, peterselie en munt toe. Je mengt het nu tot een geheel zonder te kneden. Wanneer het droog is kan je nog wat olijfolie en/of siroop toevoegen.

Je eet dit met ingemaakte groente erbij (turşu). En ijsbergsla bladeren. Je kan ook witte kool koken en daar de bladeren van gebruiken. Je doet dan een beetje kisir in het blad en eet het zo. :)

Ik maak hem volgens dit recept. Je kan de bulgur ook laten weken in kokend water ipv het gaar te kneden, maar ik vind dat niet lekker.

Geluid uit en even bekijken, zou ik zeggen. :P

[ Bericht 0% gewijzigd door arvensis op 21-11-2021 11:31:31 ]
Protège moi de mes désirs.
pi_202273976
Do: courgettestamppot met rookworst en ananas
Vr: roti
Za: snijbonenstamppot met vega balletjes
Zo: tomatensoep met brood
Ma: gebakken aardappels, kipburger, boontjes
Di: zilvervliesrijst, pangasiusfilet, wokgroente met zoetzure saus
Wo: gesmoorde rode kool met kaas en pasta
pi_202274527
quote:
1s.gif Op zondag 21 november 2021 08:01 schreef arvensis het volgende:

[..]
2 bosjes bos ui
1 bosje peterselie
1 bosje verse munt
1 tl gedroogde basilicum (kan ook verse zijn)
3 el hete peper puree (aci biber salcasi)
2 el tomaten puree (domates salcasi)
1 el gedroogde chili vlokken (pul biber)
1 tl gemalen komijn
3 tl zout
1,5 drinkglas olijfolie (bij mij gaat er meer in)
1 Turks theeglas granaatappelsiroop (nar ekşisi)
2 waterglazen dunne lichte bulgur (ince sari bulgur)
2 waterglazen donkere bulgur (voor kisir) (kepekli esmer bulgur (kisirlik)).
3 drinkglazen water

Bovenstaande kan je allemaal bij de Turkse super vinden.

Je begint met het bosui, de peterselie en de muntblaadjes fijn te snijden. Dat leg je even aan de kant.

Daarna mix je de twee bulgur soorten, de twee puree soorten en de basilicumblaadjes samen in een grote schaal en mix je ze door elkaar.
Voeg een klein beetje water toe. Kneed dan de bulgur door elkaar. Je blijft deze stap (beetje water toevoegen en kneden) herhalen tot je bulgur zacht begint te worden. Dit duurt even.

Wanneer je bulgur al wat zachter is geworden, voeg je de olie en granaatappelsiroop toe. Ga door met kneden. Daarna voeg je tijdens het kneden ook de zout, chilivlokken en komijn toe. Blijf doorkneden. :)
Wanneer je kisir klaar is (de bulgur is dan zacht, je voelt niks knetteren als je een hapje eet) voeg je de bos ui, peterselie en munt toe. Je mengt het nu tot een geheel zonder te kneden. Wanneer het droog is kan je nog wat olijfolie en/of siroop toevoegen.

Je eet dit met ingemaakte groente erbij (turşu). En ijsbergsla bladeren. Je kan ook witte kool koken en daar de bladeren van gebruiken. Je doet dan een beetje kisir in het blad en eet het zo. :)

Ik maak hem volgens dit recept. Je kan de bulgur ook laten weken in kokend water ipv het gaar te kneden, maar ik vind dat niet lekker.

Geluid uit en even bekijken, zou ik zeggen. :P
Dank je, ziet er lekker uit. Grappig dat je verschillende glazen als maateenheden gebruikt.
Spoilers!
pi_202275424
quote:
1s.gif Op zondag 21 november 2021 09:56 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]
Dank je, ziet er lekker uit. Grappig dat je verschillende glazen als maateenheden gebruikt.
Oeps :P
Het is even een werkje, dat kneden, maar dan heb je idd ook wat. :9~
Protège moi de mes désirs.
pi_202276017
Ik doe ook weer eens een poging, met weinig inspiratie
Zondag: gevulde pasta met pesto en gegrilde courgette
Maandag: iets met pasta en spinazie
Dinsdag: erwtensoep met roggebrood met Zeeuws spek
Woensdag: https://www.euroma.nl/ger(...)rokante-rijstvellen/ zonder rijstvellen
Donderdag: risotto met geroosterde tomaatjes en buffelmozzarella
Vrijdag: goulash met rijst en komkommersalade
pi_202276683
Zo: broodje speklap met komkommer en kimchi-aioli met zoete aardappelfriet.
Ma: Vriezerrestjes. Paella en een stoof met paddenstoelen en buikspek, daarbij salade en een broodje.
Di: Kabeljauw kofte met fattoush
Woe: geroosterde wortels, geroosterde aardappels, karbonade.
Do: Pasta carbonara
Vrij: Vietnamese pannenkoekjes met garnalen, tauge, salade.
Za: Geitenkaasquiche met veldsla-salade, denk ik.
Sterkheidsbaas van alles.
pi_202378928
quote:
2s.gif Op zondag 21 november 2021 13:20 schreef Lonaa het volgende:
Zo: broodje speklap met komkommer en kimchi-aioli met zoete aardappelfriet.
Ma: Vriezerrestjes. Paella en een stoof met paddenstoelen en buikspek, daarbij salade en een broodje.
Di: Kabeljauw kofte met fattoush
Woe: geroosterde wortels, geroosterde aardappels, karbonade.
Do: Pasta carbonara
Vrij: Vietnamese pannenkoekjes met garnalen, tauge, salade.
Za: Geitenkaasquiche met veldsla-salade, denk ik.
Bijna helemaal goed gegaan. Komende week:
Zo: Vietnamese pannekoekjes met garnalen, tauge, salade (was er nog niet van gekomen)
Ma: Pho met bavette, noodles, tauge, wortel
Di: Geitenkaasquiche met veldsla.
Wo: Harissa-aardappels met wortels, komkommertahinsalade en lamskotelet
Do: Kip met chorizo in tomatensaus en brood
Vrij: aardappelpuree met manchego, karbonade, spruiten
Za: flatbread met zoete aardappel, avocado, chorizo, kaas.
Zo: Kaasfondue, brood, mini-slavink, broccoli.
Ma: Zoete aardappelsoep met cashews
:Y)
Sterkheidsbaas van alles.
pi_202380177
quote:
2s.gif Op zondag 28 november 2021 15:48 schreef Lonaa het volgende:

[..]
Bijna helemaal goed gegaan. Komende week:
Zo: Vietnamese pannekoekjes met garnalen, tauge, salade (was er nog niet van gekomen)
Ma: Pho met bavette, noodles, tauge, wortel
Di: Geitenkaasquiche met veldsla.
Wo: Harissa-aardappels met wortels, komkommertahinsalade en lamskotelet
Do: Kip met chorizo in tomatensaus en brood
Vrij: aardappelpuree met manchego, karbonade, spruiten
Za: flatbread met zoete aardappel, avocado, chorizo, kaas.
Zo: Kaasfondue, brood, mini-slavink, broccoli.
Ma: Zoete aardappelsoep met cashews
:Y)
Google eens op chorizo en kip en Ainsley Harriot, dat recept is echt briljant :9

Deze:
https://www-okokorecepten(...)aat-ainsley-harriott

[ Bericht 18% gewijzigd door #ANONIEM op 28-11-2021 17:30:18 ]
pi_202381521
quote:
1s.gif Op zondag 28 november 2021 17:28 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]
Google eens op chorizo en kip en Ainsley Harriot, dat recept is echt briljant :9

Deze:
https://www-okokorecepten(...)aat-ainsley-harriott
Oh, met meer groente. Die wil ik wel eens proberen!
Sterkheidsbaas van alles.
pi_202383678
Maandag: spaghetti carbonara met ruccola/komkommer
Dinsdag: geroosterde aardappeltjes met kippedij en doperwt/wortel uit de diepvries
Woensdag: prei kerrie soep + broodje ?
Donderdag: gebakken hutspot + bal gehakt
Vrijdag: kipkaasschnitzel + rostie of gebakken aardappels en gegrilde courgette/paprika
Zaterdag: patatje stoofvlees ?
pi_202389372
quote:
1s.gif Op zondag 21 november 2021 08:01 schreef arvensis het volgende:
kisir
Ik begrijp niet hoe je een harde tarwekorrel 'gaar kneedt', ik lees dat bulgur eerst gestoomd en dan gedroogd wordt voor verkoop, maar is enkel kneden genoeg om ze weer 'gaar' te maken?

en hier bijvoorbeeld, voegen ze gewoon rauw gehakt bij een al 30 minuten gekneed bulgurmengel en gaan ze dit vervolgens nóg een keer 30 minuten kneden, maar nergens lees ik dat er daarna garing plaatsvindt, eten ze die gehaktdrollen dan gewoon rauw op?
pi_202390232
quote:
0s.gif Op maandag 29 november 2021 12:19 schreef r3gi3boy het volgende:

[..]
Ik begrijp niet hoe je een harde tarwekorrel 'gaar kneedt', ik lees dat bulgur eerst gestoomd en dan gedroogd wordt voor verkoop, maar is enkel kneden genoeg om ze weer 'gaar' te maken?

en hier bijvoorbeeld, voegen ze gewoon rauw gehakt bij een al 30 minuten gekneed bulgurmengel en gaan ze dit vervolgens nóg een keer 30 minuten kneden, maar nergens lees ik dat er daarna garing plaatsvindt, eten ze die gehaktdrollen dan gewoon rauw op?
Door het kneden gaart het inderdaad. Het vlees ook. Het is wel echt een werkje, maar smaakt zoveel lekkerder dan wanneer je het klaar maakt met warm water.
Cig kofte kan sowieso niet met warm water.
Protège moi de mes désirs.
pi_202391578
M: Sint Pannekoek!
D: babi ketjap, boontjes goreng en witte rijst
W: hartige taart
D: boerenkool stamppot met worst
V: kliekjesdag
Z: afhaal
Z: kip uit de oven, appelmoes, worteltjes, gebakken aardappelen
pi_202391893
Maandag: risotto met geroosterde tomaatjes en buffelmozzarella
Dinsdag: pasta met tomatensaus met tonijn, paprika en olijven
Woensdag: stamppot boerenkool met rookworst
Donderdag: pasta a la Norma
Vrijdag: vegan chili met tortillachips
Zaterdag: zelfde pasta als dinsdag
Zondag: restant vegan chili in wraps met geraspte kaas
pi_202398518
Do: andijviestamppot
Vr: pasta met groentesaus en spinazie-gehaktballetjes
Za: stoofvlees met ovenfrites en erwtjes
Zo: pompoensoep
Ma: varkensfilet, gebakken aardappels, boontjes
Di: bami met gebakken ei
Wo: ovenschotel met gehakt en spitskool
pi_202482430
Do: kip met prei, courgette en vegan Paturain
Vr: spitskool, saté met pindasaus, gekookte aardappels
Za: zelfgemaakte ragout met erwtjes en zilvervliesrijst
Zo: vega schnitzel, boontjes, ovenfrites
Ma: pasta met spinazie, champignons en vegan Paturain
Di: aardappelpuree met tuinbonen en gehaktbal
Wo: wraps met visstick, andijvie en mais
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')