Ik had me echt iets heel anders voorgesteld. Gewoon een normale lasagne met pasta, en dan een blok daarvan gesneden en gepaneerd. Dat lijkt me wel lekkerder dan met deze vellen.quote:Op maandag 14 september 2020 19:14 schreef Sorella het volgende:
[ afbeelding ]
Sofritto: ui, bleekselderij en wortel zachtjes bakken
[ afbeelding ]
pancetta, knoflook, tomatenpuree en blokjes tomaat
[ afbeelding ]
Tomatenprutje met de sofritto en geruld gehakt en stukje parmesaan, 5 uur in de oven op 130 graden
[ afbeelding ]
Infused melk: 600 ml melk, 2 laurier, 1 ui en 3 knofllook teentjes
[ afbeelding ]
Bechamel van de infused melk met 50 gr. boter, 40 gram bloem, peper en zout
[ afbeelding ]
3 lagen van 4 loempiavellen met daarop bechamel saus, lasagnavel, bechamelsaus, prutje, mozzarela en parmesan maal 4 eindigen met lasagnavel en bechamelsaus.
Oprollen en frituren.
[ afbeelding ]
Eindresultaat met wat komkommer ernaast, niet voor herhaling vatbaar.
Het prutje echt lekker, de bechamel lekker maar het frituren voegt niets toe wordt het alleen maar vetter van en tijdens het snijden spat het vel alle kanten op.
IK hou dit recept wel aan maar dan gewoon in een ovenschaal
En hoe was de smaak?quote:Op dinsdag 15 september 2020 21:04 schreef Lonaa het volgende:
Ik realiseerde me dat ik best wel veel edities over geslagen had. Dus vandaag maakte ik een inhaalslag.
Om te beginnen vond ik een heel makkelijk recept voor grillworst. Dus niet zo fancy als die van @:Kaatje1 in het desbetreffende topic. Ik deed gehakt met kaas mengen.
Dat rolde ik in plastic:
[ afbeelding ]
Ik kookte het in water (net te kort en er zat lucht in mijn rolletje
Daarna maakte ik een rub, zelf. met o.a. mosterdzaad, nootmuskaat, zout, suiker, uienpoeder en paprika;
[ afbeelding ]
De worst werd erin gerold en op de BBQ gelegd:
[ afbeelding ]
Klaar!
[ afbeelding ]
Wel aangesneden, foto vergeten, geen puf meer nu, dus die houden jullie te goed morgen.
Het was wel redelijk 'gehaktbal met grillworst kruiden en kaas', maar dat is niet per se een probleem, natuurlijk.quote:
Had je het vlees wel gekruid? Baal nog steeds dat ik de kaas was vergeten. Maar de worst was echt te lekker, had m zo in een keer kunnen opetenquote:Op dinsdag 15 september 2020 21:08 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Het was wel redelijk 'gehaktbal met grillworst kruiden en kaas', maar dat is niet per se een probleem, natuurlijk.
Maar geen echte grillworst-worst, zeg maar.
Nee. Het recept zei 'hoef nie', en mijn rub heeft Heel Veel smaak. Dus qua kruidensmaak zit het wel goed. Misschien zelfs ietsje te zout.quote:Op dinsdag 15 september 2020 21:11 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Had je het vlees wel gekruid? Baal nog steeds dat ik de kaas was vergeten. Maar de worst was echt te lekker, had m zo in een keer kunnen opeten
quote:Op dinsdag 15 september 2020 21:20 schreef Lonaa het volgende:
Ik maakte ook nog quiche met bacon, geitenkaas en snijbiet voor de 'hartige taart'-opdracht. Die foto's komen morgen. #moe
quote:
quote:
Ja hallo...quote:Op dinsdag 15 september 2020 21:35 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Ik maakte ook nog pork belly burnt ends op de BBQ
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |