abonnement Unibet Coolblue
pi_195061336
Hier was het tijd voor chili. Witte chili om precies te zijn, dus met kip en roomsaus. Ik heb een restje geplukte kip uit de vriezer gebruikt dus ik was snel klaar. Ik heb min of meer dit recept gebruikt en wortel toegevoegd.

Wortel, witte bonen, mais en kruiden


Met kip, jalapenos, bouillon, creme fraiche en roomkaas


En met kaas, tomaat, avocado, en kant en klare ( :@ ) chilirijst
Spoilers!
pi_195066080
Mooie verslagen!
Bij gefrituurde lasagne had ik iets anders verwacht, jammer dat die tegenviel!
pi_195066813
Ik had me trouwens niet veel voorgesteld van witte chili maar het was erg lekker. Ideaal om te maken met restjes van een hele kip. Dit recept mag blijven.
Spoilers!
pi_195066833
quote:
0s.gif Op maandag 14 september 2020 19:14 schreef Sorella het volgende:
[ afbeelding ]
Sofritto: ui, bleekselderij en wortel zachtjes bakken

[ afbeelding ]
pancetta, knoflook, tomatenpuree en blokjes tomaat

[ afbeelding ]
Tomatenprutje met de sofritto en geruld gehakt en stukje parmesaan, 5 uur in de oven op 130 graden

[ afbeelding ]
Infused melk: 600 ml melk, 2 laurier, 1 ui en 3 knofllook teentjes

[ afbeelding ]
Bechamel van de infused melk met 50 gr. boter, 40 gram bloem, peper en zout

[ afbeelding ]
3 lagen van 4 loempiavellen met daarop bechamel saus, lasagnavel, bechamelsaus, prutje, mozzarela en parmesan maal 4 eindigen met lasagnavel en bechamelsaus.
Oprollen en frituren.

[ afbeelding ]
Eindresultaat met wat komkommer ernaast, niet voor herhaling vatbaar.
Het prutje echt lekker, de bechamel lekker maar het frituren voegt niets toe wordt het alleen maar vetter van en tijdens het snijden spat het vel alle kanten op.
IK hou dit recept wel aan maar dan gewoon in een ovenschaal :)
Ik had me echt iets heel anders voorgesteld. :D Gewoon een normale lasagne met pasta, en dan een blok daarvan gesneden en gepaneerd. Dat lijkt me wel lekkerder dan met deze vellen.
pi_195066912
Kip en room is altijd goed :)

Als ovenschotel is dit recept echt lekker als je van een sterke smaak houdt die lang blijft hangen :)
pi_195078722
Ik realiseerde me dat ik best wel veel edities over geslagen had. Dus vandaag maakte ik een inhaalslag. :')

Om te beginnen vond ik een heel makkelijk recept voor grillworst. Dus niet zo fancy als die van @Kaatje1 in het desbetreffende topic. Ik deed gehakt met kaas mengen.
Dat rolde ik in plastic:


Ik kookte het in water (net te kort en er zat lucht in mijn rolletje ;(
Daarna maakte ik een rub, zelf. met o.a. mosterdzaad, nootmuskaat, zout, suiker, uienpoeder en paprika;


De worst werd erin gerold en op de BBQ gelegd:


Klaar!


Wel aangesneden, foto vergeten, geen puf meer nu, dus die houden jullie te goed morgen. :9
Sterkheidsbaas van alles.
pi_195078774
quote:
2s.gif Op dinsdag 15 september 2020 21:04 schreef Lonaa het volgende:
Ik realiseerde me dat ik best wel veel edities over geslagen had. Dus vandaag maakte ik een inhaalslag. :')

Om te beginnen vond ik een heel makkelijk recept voor grillworst. Dus niet zo fancy als die van @:Kaatje1 in het desbetreffende topic. Ik deed gehakt met kaas mengen.
Dat rolde ik in plastic:
[ afbeelding ]

Ik kookte het in water (net te kort en er zat lucht in mijn rolletje ;(
Daarna maakte ik een rub, zelf. met o.a. mosterdzaad, nootmuskaat, zout, suiker, uienpoeder en paprika;
[ afbeelding ]

De worst werd erin gerold en op de BBQ gelegd:
[ afbeelding ]

Klaar!
[ afbeelding ]

Wel aangesneden, foto vergeten, geen puf meer nu, dus die houden jullie te goed morgen. :9
En hoe was de smaak?
We have far more in common than that which devides us..
pi_195078780
Er werd meer op de BBQ gedaan vandaag.
Zo besloot ik de opdracht 'tomaten' ook te doen. Simpel, maar jummie:

Die grote awesome groente in snijbiet, uit de tuin van @Lucky_Strike !

zaadjes eruit, basilicum erin

de rest erin en hup, op de BBQ:



:9
Sterkheidsbaas van alles.
pi_195078785
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 september 2020 21:07 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

En hoe was de smaak?
Het was wel redelijk 'gehaktbal met grillworst kruiden en kaas', maar dat is niet per se een probleem, natuurlijk. :') :9

Maar geen echte grillworst-worst, zeg maar.
Sterkheidsbaas van alles.
pi_195078843
quote:
2s.gif Op dinsdag 15 september 2020 21:08 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Het was wel redelijk 'gehaktbal met grillworst kruiden en kaas', maar dat is niet per se een probleem, natuurlijk. :') :9

Maar geen echte grillworst-worst, zeg maar.
Had je het vlees wel gekruid? Baal nog steeds dat ik de kaas was vergeten. Maar de worst was echt te lekker, had m zo in een keer kunnen opeten
We have far more in common than that which devides us..
pi_195078891
En als de BBQ dan toch aanstaat, kan ik ook de stokjes en spiesjes uitdaging er wel even bijpakken. :7

Ik marineerde garnalen met olie, paprikapoeder, knoflook, peterselie, dille, peper en zout. Ik sneed plakjes citroen welke ik bestrooide met lichte basterdsuiker. Daarna reeg ik de hele bups aan een spies:


Kort grillen op hete BBQ:


Om ook nog iets te doen met een stokje sneed ik kippendijen in hapklare brokken en bestrooide ze met kipkruiden. Ik rolde ze in ontbijtspek, stak er een stokje in

Ik bestreek ze met BBQsaus en ook deze gingen op de BBQ
Klaar!
Sterkheidsbaas van alles.
pi_195078901
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 september 2020 21:11 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Had je het vlees wel gekruid? Baal nog steeds dat ik de kaas was vergeten. Maar de worst was echt te lekker, had m zo in een keer kunnen opeten
Nee. Het recept zei 'hoef nie', en mijn rub heeft Heel Veel smaak. Dus qua kruidensmaak zit het wel goed. Misschien zelfs ietsje te zout.
Sterkheidsbaas van alles.
pi_195078950
En als laatste, voor vandaag, een toetje met zomerfruit!
Ananas, kokosmelk, basterdsuiker.

Ananas in grote stukken, kokosmelk mengen met basterdsuiker. Ananas erin, laten staan voor een paar uur, eruit en

op de BBQ. :7

Serveren met geraspte kokos :9
Sterkheidsbaas van alles.
pi_195078994
Ik maakte ook nog quiche met bacon, geitenkaas en snijbiet voor de 'hartige taart'-opdracht. Die foto's komen morgen. #moe
Sterkheidsbaas van alles.
pi_195079160
Had best willen komen eten
We have far more in common than that which devides us..
pi_195079176
quote:
2s.gif Op dinsdag 15 september 2020 21:20 schreef Lonaa het volgende:
Ik maakte ook nog quiche met bacon, geitenkaas en snijbiet voor de 'hartige taart'-opdracht. Die foto's komen morgen. #moe
_O_ _O_ _O_

Wauw, gewoon wauw
pi_195079252
Lonaa _O- _O_ O+
Spoilers!
pi_195079257
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 september 2020 21:30 schreef Kaatje1 het volgende:
Had best willen komen eten
Ik maakte ook nog pork belly burnt ends op de BBQ :9
Sterkheidsbaas van alles.
pi_195079270
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 september 2020 21:31 schreef Yinny het volgende:

[..]

_O_ _O_ _O_

Wauw, gewoon wauw
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 september 2020 21:35 schreef Lucky_Strike het volgende:
Lonaa _O- _O_ O+
:D

Ik ben wel echt kapot jonge. :') Duizend miljoen graden, oven aan, boven de BBQ, 3 supermarkten, buhh. Maar lekker gegeten enzo en morgen ook en restjes en dikke prima. :D
Sterkheidsbaas van alles.
pi_195079332
quote:
2s.gif Op dinsdag 15 september 2020 21:35 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Ik maakte ook nog pork belly burnt ends op de BBQ :9
Ja hallo... :(
We have far more in common than that which devides us..
pi_195079489
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 september 2020 21:40 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Ja hallo... :(
Ja oke oke sorry.
Sterkheidsbaas van alles.
pi_195079519
quote:
2s.gif Op dinsdag 15 september 2020 21:51 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Ja oke oke sorry.
;)
We have far more in common than that which devides us..
pi_195079658
Je bent lekker bezig lonaa :)
pi_195100700
Goulash. De soep die denkt dat die een stoofpot is.
Aangezien ik de soep heb meegedaan, ga ik dus nu voor stoofpot



Er zat een tomaat meer in en het bouillonblokje haalde de foto niet.
Komt goed. Die mocht in de herkansing.



Ui en knoflook langzaam fruiten.



Wortel erbij



Paprika



Paprikapoeder. Helaas geen edelsuss, marjolein/majoraam, karwijzaad en tomatenpuree.



Tomaat in blokjes en water.



Rundvlees erbij.
Bouillonblokje en laurierblad.

Peper en zout naar smaak.

Een uur anderhalf laten sudderen, tot het vlees gaar is



Ik at het met basmatirijst.

[ Bericht 0% gewijzigd door marc0871 op 17-09-2020 12:19:30 ]
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
pi_195101160
Hartige taart, het werd spek-prei quiche.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')