SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.TipsSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Poolish/Preferment WasdaSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Enkele recepten:SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Internetsites voor broodrecepten en informatie:
Vooral de eerste twee zijn aanraders!
http://www.thefreshloaf.com/
http://uitdekeukenvanarden.blogspot.com/
http://www.kookjij.nl/recepten/00011078/Brood_-_Bakken.html&1
http://www.broodbakken.startkabel.nl/
http://www.gratiskookboek.be/index.php?page=list&categorie=Broden
http://www.broodrecepten.nl/recepten/maisbrood.htm
De alom populaire no-knead-broodjes (minilot eet ze elke dag ):
http://breadandcompanatic(...)oof-overnight-rolls/
Filmpje van Vincent Talleu :
Brood uit het vorige topic:
@Qunix
@AnneX
@Bleie
@Yinny
@FranticDJ
[ Bericht 0% gewijzigd door miss_sly op 06-11-2022 12:05:25 ]Mikeytt
Any/All. 1997Toen ik naar Nederland kwam, verbaasde ik me eigenlijk dat er bijna geen broden met suiker worden gemaaktBLACK LIVES MATTER
Mannenvoetbal heeft een fascismeprobleem
Nazis deserve to be beaten. Tolerance of intolerance is cowardice *O*
[img]https://i.imgur.com/jDiUACq.png[/img]Mikeytt
Any/All. 1997Trouwens, kan je brood in de koelkast laten rijzen? Dus om 8 uur voor je naar kantoor gaat in de koelkast stoppen en dan om 5 uur 's middags eruit halen?BLACK LIVES MATTER
Mannenvoetbal heeft een fascismeprobleem
Nazis deserve to be beaten. Tolerance of intolerance is cowardice *O*
[img]https://i.imgur.com/jDiUACq.png[/img]ja kan.. moet de temperatuur juist zijn enzo.. Zal een beetje proberen zijn.quote:Op zaterdag 15 augustus 2020 20:31 schreef Mikeytt het volgende:
Trouwens, kan je brood in de koelkast laten rijzen? Dus om 8 uur voor je naar kantoor gaat in de koelkast stoppen en dan om 5 uur 's middags eruit halen?
Onder de 7 graden stopt in principe het rijsproces. Dus het zal meer 'rijpen' in de koelkast. uiteraard is je deeg niet gelijk onder de 7 graden dus rijst het nog wel even door. Risico hiervan is dus ook dat het overrijst in de koelkast (wat ik had met mn 1e koelkast experiment, zie vorig topic )
Bleek ook dat mijn koelkast dus op 6.5 graden ingesteld stond. Die staat nu op 3, dus binnenkort nog eens een koelkast experiment doen.Ik zie verkleuring op mijn desemstarter. Zou het schimmel zijn? Vijf dagen geleden voor het laatst ververst. Normaal gesproken ververs ik het eens in de twee weken.Het ligt aan de instanties zelfstaat ie op 't aanrecht of in de koelkast?quote:Op dinsdag 25 augustus 2020 16:15 schreef Poefbank het volgende:
Ik zie verkleuring op mijn desemstarter. Zou het schimmel zijn? Vijf dagen geleden voor het laatst ververst. Normaal gesproken ververs ik het eens in de twee weken. [ afbeelding ]
ik zou verversen en even wat regelmatiger verversen, kijken hoe 't gaat? Ziet er uit als hooch.
De mijne moet ik praktisch elke 12u voeren buiten de koelkast
heb de mijne in de vriezer gemikt kijken hoe 't over 2 maanden is.Ik denk/hoop dat het idd hooch is. Ik wacht nog wel even af zonder te verversen om te kijken of er nog meer water/hooch ontwikkelt.quote:Op dinsdag 25 augustus 2020 16:52 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
staat ie op 't aanrecht of in de koelkast?
ik zou verversen en even wat regelmatiger verversen, kijken hoe 't gaat? Ziet er uit als hooch.
De mijne moet ik praktisch elke 12u voeren buiten de koelkast
heb de mijne in de vriezer gemikt kijken hoe 't over 2 maanden is.
Ik heb trouwens in het verleden een testje gedaan met hoe lang een starter, buiten de koelkast zonder te verversen, kan overleven. Uiteindelijk na 4(!) weken was mijn starter nog goed.Het ligt aan de instanties zelfM'n starter eergisteren even uit de vriezer gehaald omdat iemand alsnog wat starter wilde overnemen.
Op kamer temperatuur laten komen, nu 3x verversen verder. En hij lijkt wel veel en veel actiever dan voor heen
m'n eigen starter zit weer in de vriezer ondertussen. Kan ie weer 2 maanden hiberneren.Heb je het ook al een keer geprobeerd om te drogen?quote:Op zaterdag 29 augustus 2020 16:01 schreef FranticDJ het volgende:
M'n starter eergisteren even uit de vriezer gehaald omdat iemand alsnog wat starter wilde overnemen.
Op kamer temperatuur laten komen, nu 3x verversen verder. En hij lijkt wel veel en veel actiever dan voor heen
m'n eigen starter zit weer in de vriezer ondertussen. Kan ie weer 2 maanden hiberneren.Het ligt aan de instanties zelfNope, afgelopen 2 maanden pas voor 't eerst met desem aan de gangquote:Op zondag 30 augustus 2020 11:27 schreef Poefbank het volgende:
[..]
Heb je het ook al een keer geprobeerd om te drogen?devlinmr
Trolivierhttp://www.wildyeastblog.com/my-new-favorite-sourdough/quote:Op zaterdag 15 augustus 2020 20:31 schreef Mikeytt het volgende:
Trouwens, kan je brood in de koelkast laten rijzen? Dus om 8 uur voor je naar kantoor gaat in de koelkast stoppen en dan om 5 uur 's middags eruit halen?
Deze bijvoorbeeld. Ik maak het deeg meestal vrijdagmiddag/avond zet het in de koelkast en zaterdagochtend bak ik het.
Tijdschema kun je naar eigen wens aanpassen natuurlijkDo not go gentle into that good night
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.devlinmr
TrolivierMwoah met zuurdesem is dat risico niet zo groot in mijn ervaringquote:Op zondag 30 augustus 2020 11:37 schreef FranticDJ het volgende:
Blijft wel dat je koelkast koel genoeg moet zijn en snel genoeg terug moet koelen om overrijs in de koelkast te voorkomenDo not go gentle into that good night
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.Bij mij wel maar m'n koelkast ging toen niet lager dan 6.5 graad. Dat is inmiddels verholpen.quote:Op zondag 30 augustus 2020 12:26 schreef devlinmr het volgende:
[..]
Mwoah met zuurdesem is dat risico niet zo groot in mijn ervaring
Komend verlof nog eens spelen.Ik maakte laatst mijn eerste speltbrood(je). Na het kneden dacht ik dat het niet goed zou komen, maar uiteindelijk was ik best tevreden.
Pinnenmutske
Tante Sara maal 7Kan het ook in de airfryer?
De geur van vers gebakken brood isKoning, keizer, admiraal, schijten moeten ze allemaal by cafca.Hallo iedereen
In mijn nieuwe keuken zou ik graag naast lekker koken ook lekker willen bakken.
Om te beginnen heb ik afgelopen zaterdag mijn wekker om 5 uur gezet om deeg te maken voor lekkere pistolets
Het recept dat ik hiervoor gebruikt heb was het volgende:
Bloem 350g
Gist 7g
Zout 7g
Zachte boter 14g
Water 225ml (lauw)
Een uurtje laten rijzen, daarna de broodjes op de bakplaat en daar nog eens een uurtje laten rijzen voor ze de oven in gingen (oven doet uit zichzelf af en toe wat stoom vrijlaten)
Voor ze de oven in gingen heb ik ze bestreken met wat ei, ik weet niet of ik dit had moeten doen.
Ze zagen er tijdens het bakken echter zo uit:
Niet echt pistolet achtig, ze zmaakten opzich prima, maar niet echt zachte binnenkant, harde buitenkant.
Wat kan ik doen om de pistolets wat beter te maken?
En kan ik het deeg bijv vanavond al in een kom doen en laten rijzen tot morgenochtend?qajariaq
\__/Ben ik ook wel benieuwd naar. Heeft iemand ervaring met brood bakken in een airfryer?quote:Op maandag 31 augustus 2020 08:27 schreef Pinnenmutske het volgende:
Kan het ook in de airfryer?
De geur van vers gebakken brood isIk niet maar mijn moeder doet afbak broodjes in de air fryer en die vind ze beter dan uit de oven. Je hebt ook meer warmte ontwikkeling op kleiner oppervlak dus technisch gezien zou ik zeggen meer vergelijkbaar met een professionele oven? Maar geen ervaring mee maar ik denk dat dit nog niet zo’n slecht idee zou kunnen zijn.quote:Op vrijdag 11 september 2020 14:01 schreef qajariaq het volgende:
[..]
Ben ik ook wel benieuwd naar. Heeft iemand ervaring met brood bakken in een airfryer?qltel
Meneer RewimoWij hadden een akker met mais voor onze deur. Na het oogsten bleef er nog wat van staan en daar vandaag wat kolven van geoogst, de korrels er vanaf gehaald, deze gemalen in een koffiemolen en er een deeg van gedraaid. Geen recept, ik heb gewoon maar wat gedaan. Het is gedeeltelijk bloem en de rest "maismeel". Met zout en gist uiteraard.
Goeie!quote:Op zondag 20 september 2020 17:45 schreef qltel het volgende:
Wij hadden een akker met mais voor onze deur. Na het oogsten bleef er nog wat van staan en daar vandaag wat kolven van geoogst, de korrels er vanaf gehaald, deze gemalen in een koffiemolen en er een deeg van gedraaid. Geen recept, ik heb gewoon maar wat gedaan. Het is gedeeltelijk bloem en de rest "maismeel". Met zout en gist uiteraard.
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Hoe smaakte het resultaat?Het ligt aan de instanties zelfqltel
Meneer RewimoHeel erg lekker. Interessante korst ook, zelfs daar zit lucht in. Je ziet het een klein beetje op de laatste foto.quote:Op zondag 20 september 2020 17:58 schreef Poefbank het volgende:
[..]
Goeie!
Hoe smaakte het resultaat?De_Bakster
Bakt ze bruinSchitterend broodje hoor als eerste keer.quote:Op zondag 30 augustus 2020 19:58 schreef Hupje het volgende:
Ik maakte laatst mijn eerste speltbrood(je). Na het kneden dacht ik dat het niet goed zou komen, maar uiteindelijk was ik best tevreden.
[ afbeelding ]Lekker warm
Forum Opties Forumhop: Hop naar: