Lucky_Strike | donderdag 6 augustus 2020 @ 13:00 |
In dit topic bespreken we alles rond de volgende opdracht van Kook mee met CUL. Op zondag 23 augustus maken we met iedereen die mee wil doen baklava. Baklava Je hoeft het deeg niet per se zelf te maken. Algemene spelregels: De regels: - Kook op de aangegeven dag het aangegeven gerecht. - Er is geen tijdstip waarop iets klaar moet zijn, een datum is al specifiek genoeg. - Het maakt niet uit welk recept je gebruikt. - Eventuele aanvullende regels lees je bij de uitleg voor komende opdracht hierboven. Overlegtopic: CUL / Kook mee met CUL: overlegtopic #2 De meedoe-topics op een rijtje: Topicreeks: Kook mee met CUL Verzameltopic: CUL / Kook mee met CUL: verzameltopic | |
Sarabi | maandag 17 augustus 2020 @ 18:44 |
Zondag helaas niet thuis ![]() | |
Kaatje1 | maandag 17 augustus 2020 @ 18:47 |
Wel thuis maar baklava kan je niet bewaren/invriezen en door het thuiswerken kan ik het niet aan collega’s kwijt. En aangezien ik veel arabische vrienden heb, is daar de behoefte ook minimaal | |
Sorella | maandag 17 augustus 2020 @ 19:01 |
Ik ga uit eten en ik ben geen baklava liefhebber ![]() | |
SiGNe | maandag 17 augustus 2020 @ 21:29 |
Ik vind lava meestal iets te heet dus om dan een hele bak te maken.. ![]() | |
Yinny | dinsdag 18 augustus 2020 @ 19:07 |
Walnoten en boter nog in huis, oranjebloesemwater ook nog in de kast, wel filovellen en honing gekocht vandaag. Nu hopen dat ik er tijd voor vind zondag... | |
Sarabi | dinsdag 18 augustus 2020 @ 21:42 |
Ah ik ga toch een poging wagen, gaat waarschijnlijk wel vrij laat worden 😁 | |
Isabeau | dinsdag 18 augustus 2020 @ 21:54 |
Dit is wel typisch iets wat ik altijd al had willen maken. Maar zondag geen tijd. | |
Yinny | zondag 23 augustus 2020 @ 12:11 |
Goed, aangezien de honing lang moet intrekken, is mijn bak baklava al klaar. Recept: https://kookmutsjes.com/recept/baklava-met-walnoten-en-honing/ Alleen dan met notenmix ipv alleen walnoten Notenvulling, boter en filovellen ![]() Oké....filodeeg plakt vast aan aanrecht. Siliconenmatje eronder, die dus te klein is...nog een stuk bakpapier erbij. Rolletjes maken van vulling, rollen en boter smeren wordt een grote knoeiboel. Maar uiteindelijk dit als resultaat ![]() Uit de oven met veeeeeeeel honing erover en nog wat nootjes ![]() Nu wachten... | |
Barreltje | zondag 23 augustus 2020 @ 13:23 |
Oh yinny dat ziet er lekker uit! Waar heb je de filodeeg vellen vandaan? ![]() | |
Yinny | zondag 23 augustus 2020 @ 15:33 |
Bij een winkeltje met allerlei Turkse/Marokkaanse/Chinese/Indiase producten... | |
sigme | zondag 23 augustus 2020 @ 18:17 |
Ik weet eigenlijk niet wanneer iets 'baklava' mag heten. Maar ik maakte iets met filodeeg, honing, vijg en nootjes, en dan denk ik dat ik het maar inzend. We hebben wat veel (Nederlandse) rijpe vijgen (onvergelijkbaar met échte mediterrane vijgen, maar goed, deze hebben wij nu eenmaal). Dus hier begon het mee: ![]() En ik had nog wat oud filodeeg, weekje geleden een pakje aangebroken maar niet geheel gebruikt, dus nu wat velletjes over. Die natuurlijk hard en brokkelig geworden waren. Hoe dan ook, dit waren de verzamelde ingrediënten: ![]() Het glas bier ging in mij, niet in de baklava, en de amandelen op de achtergrond bleven ook ongemoeid. Stapeltjestapeltjestapeltje: ![]() Kwartier in een hete oven. ![]() Er is nog weer filodeeg overgebleven, gelukkig hangen er nog meer vijgen aan de boom ![]() | |
Sarabi | zondag 23 augustus 2020 @ 18:46 |
Na een dagje weg geweest te zijn toch nog een poging gedaan. Maar er ging veel fout ![]() | |
Kaatje1 | zondag 23 augustus 2020 @ 18:57 |
Ik snapte nooit waarom je voordat het de oven inging moest snijden. Nadat is dat een keer was vergeten snapte ik het 😉. Maar zoals mijn moeder altijd zei “waar het komt hangen ook geen schilderijen” | |
Sarabi | zondag 23 augustus 2020 @ 18:58 |
Precies ![]() Alleen beetje boos op mijn recept dat ze daar dus niets over zeiden ![]() | |
Kaatje1 | zondag 23 augustus 2020 @ 19:02 |
Gewoon smullen | |
Sarabi | zondag 23 augustus 2020 @ 19:07 |
Dat komt vast goed ![]() | |
Sarabi | zondag 23 augustus 2020 @ 20:26 |
![]() ![]() ![]() Goed gekeurd ![]() | |
Kaatje1 | zondag 23 augustus 2020 @ 20:46 |
Ziet er ook goed uit | |
drakin | zondag 23 augustus 2020 @ 23:41 |
Ik heb 2 recepten gemaakt en dat terwijl ik baklava enorm vieze zoete troep vind. Maar ik had filodeeg in de vriezer en wilde dat nog eens gebruiken dus heb ik even gezocht op hartige baklava recepten en maakte daarna gewoon maar iets. kokosvet schaal mee invetten en na een laag filodeeg weer wat kokosvet Laagje broccoli, laagje filodeeg-kokoksvet-filodeeg-feta en amandelen en weer filodeeg en kokosvet en nog een keer herhalen ![]() Uit de oven en resultaat: ![]() | |
drakin | zondag 23 augustus 2020 @ 23:46 |
Meteen nog een recept bedacht die wel zoet was. Met banaan en mascarpone. De nootjes ben ik compleet vergeten. Wel bij het laatste laagje wat honing erover gegoten. ![]() Net uit de oven: ![]() Resultaat met 1 uit elkaar gevallen hapje: ![]() | |
Yinny | dinsdag 25 augustus 2020 @ 10:11 |
Proefde je de kokosvet? Want dan lijkt me dat niet zo lekker... | |
drakin | dinsdag 25 augustus 2020 @ 16:36 |
Nee totaal niet, en het was de niet ontgeurde variant. | |
Yinny | dinsdag 25 augustus 2020 @ 17:54 |
Mooi, ik heb nog een kliekje filodeeg over, dus een mooie bestemming | |
drakin | dinsdag 25 augustus 2020 @ 18:09 |
Heel weinig gebruiken hoor, en de rest van wat ertussen zit moet natuurlijk wel vol van smaak zijn. Maar wat anders ook lekker is staat bij koken met CUL appeltaart, daar heb ik filodeeg gebruikt voor een tarte tatin en helemaal geen kokosolie. En die was nog veel lekkerder dan deze gerechtjes ![]() |