abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_194427267
In dit topic bespreken we alles rond de volgende opdracht van Kook mee met CUL.

Op zondag 23 augustus maken we met iedereen die mee wil doen baklava.

Baklava
Je hoeft het deeg niet per se zelf te maken.

Algemene spelregels:
De regels:
- Kook op de aangegeven dag het aangegeven gerecht.
- Er is geen tijdstip waarop iets klaar moet zijn, een datum is al specifiek genoeg.
- Het maakt niet uit welk recept je gebruikt.
- Eventuele aanvullende regels lees je bij de uitleg voor komende opdracht hierboven.

Overlegtopic: CUL / Kook mee met CUL: overlegtopic #2
De meedoe-topics op een rijtje: Topicreeks: Kook mee met CUL
Verzameltopic: CUL / Kook mee met CUL: verzameltopic
Spoilers!
pi_194605607
Zondag helaas niet thuis -O-
pi_194605660
Wel thuis maar baklava kan je niet bewaren/invriezen en door het thuiswerken kan ik het niet aan collega’s kwijt. En aangezien ik veel arabische vrienden heb, is daar de behoefte ook minimaal
We have far more in common than that which devides us..
pi_194605859
Ik ga uit eten en ik ben geen baklava liefhebber :)
  maandag 17 augustus 2020 @ 21:29:05 #5
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_194608152
Ik vind lava meestal iets te heet dus om dan een hele bak te maken.. ;)_
pi_194620792
Walnoten en boter nog in huis, oranjebloesemwater ook nog in de kast, wel filovellen en honing gekocht vandaag. Nu hopen dat ik er tijd voor vind zondag...
pi_194623700
Ah ik ga toch een poging wagen, gaat waarschijnlijk wel vrij laat worden 😁
pi_194623976
Dit is wel typisch iets wat ik altijd al had willen maken. Maar zondag geen tijd.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_194686716
Goed, aangezien de honing lang moet intrekken, is mijn bak baklava al klaar.
Recept: https://kookmutsjes.com/recept/baklava-met-walnoten-en-honing/
Alleen dan met notenmix ipv alleen walnoten

Notenvulling, boter en filovellen

Oké....filodeeg plakt vast aan aanrecht. Siliconenmatje eronder, die dus te klein is...nog een stuk bakpapier erbij. Rolletjes maken van vulling, rollen en boter smeren wordt een grote knoeiboel. Maar uiteindelijk dit als resultaat

Uit de oven met veeeeeeeel honing erover en nog wat nootjes

Nu wachten...
  zondag 23 augustus 2020 @ 13:23:33 #10
337640 Barreltje
Produceert gas
pi_194687605
Oh yinny dat ziet er lekker uit!

Waar heb je de filodeeg vellen vandaan? O-)
Rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbierbarbierbarbaren
K&W / Barrels Buitenlandse Boerderijtje
pi_194689473
quote:
0s.gif Op zondag 23 augustus 2020 13:23 schreef Barreltje het volgende:
Oh yinny dat ziet er lekker uit!

Waar heb je de filodeeg vellen vandaan? O-)
Bij een winkeltje met allerlei Turkse/Marokkaanse/Chinese/Indiase producten...
pi_194692012
Ik weet eigenlijk niet wanneer iets 'baklava' mag heten.
Maar ik maakte iets met filodeeg, honing, vijg en nootjes, en dan denk ik dat ik het maar inzend.
We hebben wat veel (Nederlandse) rijpe vijgen (onvergelijkbaar met échte mediterrane vijgen, maar goed, deze hebben wij nu eenmaal).

Dus hier begon het mee:


En ik had nog wat oud filodeeg, weekje geleden een pakje aangebroken maar niet geheel gebruikt, dus nu wat velletjes over. Die natuurlijk hard en brokkelig geworden waren.
Hoe dan ook, dit waren de verzamelde ingrediënten:

Het glas bier ging in mij, niet in de baklava, en de amandelen op de achtergrond bleven ook ongemoeid.

Stapeltjestapeltjestapeltje:


Kwartier in een hete oven.


Er is nog weer filodeeg overgebleven, gelukkig hangen er nog meer vijgen aan de boom :D.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_194692449
Na een dagje weg geweest te zijn toch nog een poging gedaan. Maar er ging veel fout :') nu afkoelen en afwachten. Het gaan in ieder geval geen nette blokjes worden.
pi_194692580
quote:
0s.gif Op zondag 23 augustus 2020 18:46 schreef Sarabi het volgende:
Na een dagje weg geweest te zijn toch nog een poging gedaan. Maar er ging veel fout :') nu afkoelen en afwachten. Het gaan in ieder geval geen nette blokjes worden.
Ik snapte nooit waarom je voordat het de oven inging moest snijden. Nadat is dat een keer was vergeten snapte ik het 😉. Maar zoals mijn moeder altijd zei “waar het komt hangen ook geen schilderijen”
We have far more in common than that which devides us..
pi_194692593
quote:
0s.gif Op zondag 23 augustus 2020 18:57 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Ik snapte nooit waarom je voordat het de oven inging moest snijden. Nadat is dat een keer was vergeten snapte ik het 😉. Maar zoals mijn moeder altijd zei “waar het komt hangen ook geen schilderijen”
Precies :Y
Alleen beetje boos op mijn recept dat ze daar dus niets over zeiden -O-
pi_194692639
quote:
0s.gif Op zondag 23 augustus 2020 18:58 schreef Sarabi het volgende:

[..]

Precies :Y
Alleen beetje boos op mijn recept dat ze daar dus niets over zeiden -O-
Gewoon smullen
We have far more in common than that which devides us..
pi_194692740
quote:
0s.gif Op zondag 23 augustus 2020 19:02 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Gewoon smullen
Dat komt vast goed O+
pi_194694393
Ziet er ook goed uit
We have far more in common than that which devides us..
  zondag 23 augustus 2020 @ 23:41:01 #20
370431 drakin
vurig typje
pi_194698344
Ik heb 2 recepten gemaakt en dat terwijl ik baklava enorm vieze zoete troep vind.

Maar ik had filodeeg in de vriezer en wilde dat nog eens gebruiken dus heb ik even gezocht op hartige baklava recepten en maakte daarna gewoon maar iets.

kokosvet schaal mee invetten en na een laag filodeeg weer wat kokosvet
Laagje broccoli, laagje filodeeg-kokoksvet-filodeeg-feta en amandelen en weer filodeeg en kokosvet en nog een keer herhalen



Uit de oven en resultaat:

Do not meddle in the affairs of dragons, for you are lickable and taste good with chocolat, caramel and whipped cream!
  zondag 23 augustus 2020 @ 23:46:12 #21
370431 drakin
vurig typje
pi_194698419
Meteen nog een recept bedacht die wel zoet was.

Met banaan en mascarpone. De nootjes ben ik compleet vergeten.

Wel bij het laatste laagje wat honing erover gegoten.



Net uit de oven:



Resultaat met 1 uit elkaar gevallen hapje:

Do not meddle in the affairs of dragons, for you are lickable and taste good with chocolat, caramel and whipped cream!
pi_194710774
quote:
0s.gif Op zondag 23 augustus 2020 23:41 schreef drakin het volgende:
Ik heb 2 recepten gemaakt en dat terwijl ik baklava enorm vieze zoete troep vind.

Maar ik had filodeeg in de vriezer en wilde dat nog eens gebruiken dus heb ik even gezocht op hartige baklava recepten en maakte daarna gewoon maar iets.

kokosvet schaal mee invetten en na een laag filodeeg weer wat kokosvet
Laagje broccoli, laagje filodeeg-kokoksvet-filodeeg-feta en amandelen en weer filodeeg en kokosvet en nog een keer herhalen

[ afbeelding ]

Uit de oven en resultaat:

[ afbeelding ]
Proefde je de kokosvet? Want dan lijkt me dat niet zo lekker...
pi_194714797
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 augustus 2020 10:11 schreef Yinny het volgende:

[..]

Proefde je de kokosvet? Want dan lijkt me dat niet zo lekker...
Nee totaal niet, en het was de niet ontgeurde variant.
Do not meddle in the affairs of dragons, for you are lickable and taste good with chocolat, caramel and whipped cream!
pi_194715776
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 augustus 2020 16:36 schreef drakin het volgende:

[..]

Nee totaal niet, en het was de niet ontgeurde variant.
Mooi, ik heb nog een kliekje filodeeg over, dus een mooie bestemming
pi_194716091
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 augustus 2020 17:54 schreef Yinny het volgende:

[..]

Mooi, ik heb nog een kliekje filodeeg over, dus een mooie bestemming
Heel weinig gebruiken hoor, en de rest van wat ertussen zit moet natuurlijk wel vol van smaak zijn.

Maar wat anders ook lekker is staat bij koken met CUL appeltaart, daar heb ik filodeeg gebruikt voor een tarte tatin en helemaal geen kokosolie. En die was nog veel lekkerder dan deze gerechtjes ;)
Do not meddle in the affairs of dragons, for you are lickable and taste good with chocolat, caramel and whipped cream!
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')