Nee, kan ook in ringen, gekookt in zijn of haar inkt. Krijg je zo'n zwarte smurrie op je bord, en je tanden zien er na afloop ook erg smakelijk uit.quote:Op zaterdag 1 augustus 2020 09:12 schreef jerney het volgende:
[..]
Is dat zo’n volgestouwde ballon die je vanaf je bord ligt aan te kijken?
Bedoel dus, gekookt in inkt. Maar het wijzigen lukt niet helemaalquote:Op zondag 2 augustus 2020 05:02 schreef LangeTabbetje het volgende:
[..]
Nee, kan ook in ringen, gekookt in zijn of haar bloed. Krijg je zo'n zwarte smurrie op je bord, en je tanden zien er na afloop ook erg smakelijk uit.
In alu-folie verpakken, samen met wat witte wijn, kruiden en wat citroen. Even in de oven...smullen maar!quote:Op zaterdag 1 augustus 2020 19:47 schreef Sheffield het volgende:
Ik snap enthousiasme rondom forel nooit, smakeloze dingen...
Kan het ook een aluhoedje zijn?quote:Op zondag 2 augustus 2020 11:09 schreef Fietsertje70 het volgende:
[..]
In alu-folie verpakken, samen met wat witte wijn, kruiden en wat citroen. Even in de oven...smullen maar!
yupquote:Op vrijdag 31 juli 2020 18:20 schreef Fietsertje70 het volgende:
tilapia of pangasius, smaken naar modder.
Barbaar!!quote:Op zaterdag 1 augustus 2020 10:25 schreef quirina het volgende:
Volendamse gestoofde aal is trouwens ook niet lekker.
Yup, het zijn beide zeer gemakkelijk te kweken zoetwatervissen. En dit gebeurd dan ook op grote schaal. Zijn zeer neutraal van smaak en kun je bereiden naar wens.quote:Op vrijdag 21 augustus 2020 22:54 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Is dat een prijstechnisch dingetje of zo?
Dat zou hij mits goed gekweekt of gevangen uit schoon water wel moeten zijn... Net zo als het vlees van een Karper neutraal van smaak hoort te zijn mits hij uit schoon water komt. Maar trek je hem uit een parkvijver dan smaakt hij naar modder.quote:Op dinsdag 25 augustus 2020 12:59 schreef Ole het volgende:
Neutraal vind ik echt niet! Enorme grondsmaak !
quote:Op vrijdag 31 juli 2020 18:20 schreef Fietsertje70 het volgende:
tilapia of pangasius, smaken naar modder.
Hm, interessant !quote:Op dinsdag 25 augustus 2020 11:03 schreef Watuntrik het volgende:
[..]
Yup, het zijn beide zeer gemakkelijk te kweken zoetwatervissen. En dit gebeurd dan ook op grote schaal. Zijn zeer neutraal van smaak en kun je bereiden naar wens.
Op zich is er niets mis met de vis zelf... Echter de condities waarin ze gekweekt worden laat nogal te wensen over... De kweekbassins worden vaak met water gevoed door sterk vervuilde rivieren, het voer dat ze krijgen is niet altijd van de beste kwaliteit. De bassins zijn massaal overbevolkt en om ziekte uitbraak zoveel mogelijk te voorkomen moeten er nog al wat medicatie aan het voer worden toegevoegd.
Dat zijn dus al de 3 hoofdredenen om ze maar beter niet te consumeren... Het controleorgaan er achter is zo corrupt als wat...
Maar dit geldt voor meer kweekvis, zoals de Zalmforel... Dit is een vis die eigenlijk niet bestaat in de natuur. Het is simpelweg een met krachtvoer vol hormonen vetgemeste forel die door kleurstoffen in deze voeding rood vlees ontwikkeld. Ook zo'n commercieel visje waarmee je als consument behoorlijk om de oren geslagen wordt. Er is nog nooit een mediabedrijf toegelaten op de kwekerijen, die werken uitsluitend achter gesloten deuren en dat zegt al genoeg...
Maar er is ook zat natuurlijk gevangen vis waar je maar beter met een grote boog omheen kunt lopen. Bv. bijna alles wat gevangen wordt in de Baltische zee (Oostzee) is sterkt vervuilt en eigenlijk niet geschikt voor consumptie. Wat daar door de Russen allemaal afgezonken is wil je niet weten... Maar nood breekt wet en er komt heel wat vis uit dat gebied op de markt, of ze ook deze kant opkomen heb ik geen idee over. Alhoewel het grootste gedeelte van onze Hollandse nieuwe Haring wordt aangeleverd door Scandinavische visserijen.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |