Alles wat geen herbivoor is is een lijkeneter, maargoed. Logica is ver te zoeken in religie dus het verbaast me niet.quote:Op vrijdag 31 juli 2020 17:40 schreef Tuned22 het volgende:
Palingen zijn volgens mij onrein omdat het idd kruipende dieren zijn maar sowieso zijn het lijkeneters. Tijdens de oorlog waren er nog nooit zo veel en zulke vette palingen in het IJsselmeer te vinden... ofwel, vul zelf maar in
Die blechtrommel nooit gezien?quote:Op vrijdag 31 juli 2020 20:40 schreef Brybry het volgende:
[..]
OMG. Bedankt, ik eet nooit meer paling
Dit inderdaad, gerookte palingquote:Op vrijdag 31 juli 2020 17:54 schreef ElohimOne het volgende:
Mensen die paling niet kunnen waarderen __ godenvis
Ah ja, zo'n lekker stukje rubber in je kipquote:Op zaterdag 1 augustus 2020 08:29 schreef roos94 het volgende:
[..]
Ja ik bijt altijd in zo'n zacht spiertje, bah.
Is dat zo’n volgestouwde ballon die je vanaf je bord ligt aan te kijken?quote:Op zaterdag 1 augustus 2020 09:10 schreef LangeTabbetje het volgende:
Inktvis en dan in zijn of haar inkt ……. brrrrrrr, het ziet er niet uit… en ik vind het totaal niet lekker.
En meestal kweekvis en weinig goede olieen dus geen gezonde vette vis.quote:Op vrijdag 31 juli 2020 18:20 schreef Fietsertje70 het volgende:
tilapia of pangasius, smaken naar modder.
Die vind ik juist wel lekker en mooie bijkomstigheid ze zijn erg gezondquote:
Misschien gewoon steeds pech gehad op vakanties. Na een paar keer durf ik echt niet meer :’)quote:Op zaterdag 1 augustus 2020 10:07 schreef Circle.Of.Filth het volgende:
[..]
Die vind ik juist wel lekker en mooie bijkomstigheid ze zijn erg gezond
En goedkoop ook nog eens
Ik vind ze nergens naar smaken. Omdat het kweekvis is uit een smerige rivier laat ik het meestal ook wel liggen.quote:Op vrijdag 31 juli 2020 18:20 schreef Fietsertje70 het volgende:
tilapia of pangasius, smaken naar modder.
Ik heb mezelf daar een keer de kik aan gegeten.quote:Op vrijdag 31 juli 2020 17:54 schreef ElohimOne het volgende:
Mensen die paling niet kunnen waarderen __ godenvis
Unagi maar is ook wel een andere soort, denk ik.. of niet?quote:Op zaterdag 1 augustus 2020 10:57 schreef pokkerdepok het volgende:
weekdieren sowieso...
haring en paling zijn niet lekker, maar dat komt door de nederlandse bereiding. een vers gebakken harinkje of gegrilde paling (japans) is wel lekker.
jep.quote:Op zaterdag 1 augustus 2020 13:00 schreef jerney het volgende:
[..]
Unagi maar is ook wel een andere soort, denk ik.. of niet?
Pin me er niet op vast hoor, misschien is het slechts de bereiding die het zo awesome maakt.quote:Op zaterdag 1 augustus 2020 19:37 schreef pokkerdepok het volgende:
[..]
jep.
vast wel ja. misschien maakt dat uit, weet ik eigenlijk niet.
ook lekkerder als 'ie gerookt is.quote:Op zaterdag 1 augustus 2020 19:47 schreef Sheffield het volgende:
Ik snap enthousiasme rondom forel nooit, smakeloze dingen...
Forel stoven op een ui met wat tuinkruiden erbij is best wel lekker voor een keer. Maar hij heeft inderdaad wel iets nodig om de smaak los te maken.quote:Op zaterdag 1 augustus 2020 20:20 schreef Jordy-B het volgende:
[..]
ook lekkerder als 'ie gerookt is.
moet je eigenlijk verse paling kopen en zelf doen, maar die beesten zijn super slijmerig...quote:Op zaterdag 1 augustus 2020 19:40 schreef jerney het volgende:
[..]
Pin me er niet op vast hoor, misschien is het slechts de bereiding die het zo awesome maakt.
Bweuh nee dat proces laat ik liever aan een ander over Maar kan wel begrijpen dat het je voorkeur heeft.quote:Op zaterdag 1 augustus 2020 21:07 schreef pokkerdepok het volgende:
[..]
moet je eigenlijk verse paling kopen en zelf doen, maar die beesten zijn super slijmerig...
maar wordt vast wel lekker.
zout.quote:Op zaterdag 1 augustus 2020 21:02 schreef qajariaq het volgende:
[..]
Forel stoven op een ui met wat tuinkruiden erbij is best wel lekker voor een keer. Maar hij heeft inderdaad wel iets nodig om de smaak los te maken.
haha ik ook.. koken is leuk maar ik vind een kipfilet snijden al vies..quote:Op zaterdag 1 augustus 2020 21:10 schreef jerney het volgende:
[..]
Bweuh nee dat proces laat ik liever aan een ander over Maar kan wel begrijpen dat het je voorkeur heeft.
Nee, kan ook in ringen, gekookt in zijn of haar inkt. Krijg je zo'n zwarte smurrie op je bord, en je tanden zien er na afloop ook erg smakelijk uit.quote:Op zaterdag 1 augustus 2020 09:12 schreef jerney het volgende:
[..]
Is dat zo’n volgestouwde ballon die je vanaf je bord ligt aan te kijken?
Bedoel dus, gekookt in inkt. Maar het wijzigen lukt niet helemaalquote:Op zondag 2 augustus 2020 05:02 schreef LangeTabbetje het volgende:
[..]
Nee, kan ook in ringen, gekookt in zijn of haar bloed. Krijg je zo'n zwarte smurrie op je bord, en je tanden zien er na afloop ook erg smakelijk uit.
In alu-folie verpakken, samen met wat witte wijn, kruiden en wat citroen. Even in de oven...smullen maar!quote:Op zaterdag 1 augustus 2020 19:47 schreef Sheffield het volgende:
Ik snap enthousiasme rondom forel nooit, smakeloze dingen...
Kan het ook een aluhoedje zijn?quote:Op zondag 2 augustus 2020 11:09 schreef Fietsertje70 het volgende:
[..]
In alu-folie verpakken, samen met wat witte wijn, kruiden en wat citroen. Even in de oven...smullen maar!
yupquote:Op vrijdag 31 juli 2020 18:20 schreef Fietsertje70 het volgende:
tilapia of pangasius, smaken naar modder.
Barbaar!!quote:Op zaterdag 1 augustus 2020 10:25 schreef quirina het volgende:
Volendamse gestoofde aal is trouwens ook niet lekker.
Yup, het zijn beide zeer gemakkelijk te kweken zoetwatervissen. En dit gebeurd dan ook op grote schaal. Zijn zeer neutraal van smaak en kun je bereiden naar wens.quote:Op vrijdag 21 augustus 2020 22:54 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Is dat een prijstechnisch dingetje of zo?
Dat zou hij mits goed gekweekt of gevangen uit schoon water wel moeten zijn... Net zo als het vlees van een Karper neutraal van smaak hoort te zijn mits hij uit schoon water komt. Maar trek je hem uit een parkvijver dan smaakt hij naar modder.quote:Op dinsdag 25 augustus 2020 12:59 schreef Ole het volgende:
Neutraal vind ik echt niet! Enorme grondsmaak !
quote:Op vrijdag 31 juli 2020 18:20 schreef Fietsertje70 het volgende:
tilapia of pangasius, smaken naar modder.
Hm, interessant !quote:Op dinsdag 25 augustus 2020 11:03 schreef Watuntrik het volgende:
[..]
Yup, het zijn beide zeer gemakkelijk te kweken zoetwatervissen. En dit gebeurd dan ook op grote schaal. Zijn zeer neutraal van smaak en kun je bereiden naar wens.
Op zich is er niets mis met de vis zelf... Echter de condities waarin ze gekweekt worden laat nogal te wensen over... De kweekbassins worden vaak met water gevoed door sterk vervuilde rivieren, het voer dat ze krijgen is niet altijd van de beste kwaliteit. De bassins zijn massaal overbevolkt en om ziekte uitbraak zoveel mogelijk te voorkomen moeten er nog al wat medicatie aan het voer worden toegevoegd.
Dat zijn dus al de 3 hoofdredenen om ze maar beter niet te consumeren... Het controleorgaan er achter is zo corrupt als wat...
Maar dit geldt voor meer kweekvis, zoals de Zalmforel... Dit is een vis die eigenlijk niet bestaat in de natuur. Het is simpelweg een met krachtvoer vol hormonen vetgemeste forel die door kleurstoffen in deze voeding rood vlees ontwikkeld. Ook zo'n commercieel visje waarmee je als consument behoorlijk om de oren geslagen wordt. Er is nog nooit een mediabedrijf toegelaten op de kwekerijen, die werken uitsluitend achter gesloten deuren en dat zegt al genoeg...
Maar er is ook zat natuurlijk gevangen vis waar je maar beter met een grote boog omheen kunt lopen. Bv. bijna alles wat gevangen wordt in de Baltische zee (Oostzee) is sterkt vervuilt en eigenlijk niet geschikt voor consumptie. Wat daar door de Russen allemaal afgezonken is wil je niet weten... Maar nood breekt wet en er komt heel wat vis uit dat gebied op de markt, of ze ook deze kant opkomen heb ik geen idee over. Alhoewel het grootste gedeelte van onze Hollandse nieuwe Haring wordt aangeleverd door Scandinavische visserijen.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |