abonnement Unibet Coolblue
pi_194825516
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 september 2020 11:46 schreef Sjeen het volgende:
Fortnite, ik ben blij dat dat aan ons huis voorbij gegaan is... als ik zie hoeveel tijd sommige pubergenootjes daar in steken.
Mijn dochters spelen Rooblox dankzij een (toen) heel lief klein blond meisje }:|
Wipkip met prachtige Wipkuikentjes O+
Try to be a rainbow in someone's cloud.
pi_194825548
De oudste wilde vorig jaar graag fortnite omdat vriendjes dat ook hadden. Hebben dit voor hem gedownload en laten spelen. Nadat hij het twee dagen (een uurtje in totaal ofzo) gespeeld had gezien dat ik het niks vond.
Uitgelegd ook waarom en hij snapte het wel. Al vond hij het wel even jammer. Verder heeft hij het hij een vriendje nog wel eens gespeeld (dit vind ik prima als dit een keer is, maar hij mag niet afspreken ómdat hij daar kan en mag fortniten, dit gaat goed en het wordt ook maar heel af en toe een keer gespeeld, hij vind het dan vooral leuk omdat het dan een keer mag, het spel op zich vind hij niet eens zo heel interessant ;) )

De jongste (net 7) weet van het bestaan af maar geloof niet dat ze het ooit gezien heeft. Is ook een meisje dat scheelt misschien ook wel. Dat ze heel andere interesses heeft.

Ook mogen ze er hier geen YouTube filmpjes van kijken. Want dat vinden ze hier beiden wel interessant, filmpjes van spellen. (Vind er zelf echt niks aan maar zo lang het taalgebruik binnen de perken blijft mogen ze wel af en toe kijken)

Hier is het momenteel vooral brawlstars wat helemaal hip is. Zowel bij de jongste als bij de oudste.
  dinsdag 1 september 2020 @ 12:23:13 #178
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_194825574
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 12:18 schreef Sunshine1982 het volgende:
Als mijn dochter 18 is mag ze eens nadenken over een eigen account, eerder niet.
Ik zou 'r iets eerder laten nadenken ;-)
  dinsdag 1 september 2020 @ 12:24:47 #179
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_194825596
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 10:41 schreef Gaoxing het volgende:

[..]

Nee, dat is geen mutsouderschap.

Mijn 16-jarige heeft toen Fortnite opkwam zelf besloten het niet te spelen. Hij weet wat het is, weet ook dat hij redelijk verslavingsgevoelig is wat spelletjes betreft, en hij doet het dus gewoon niet. Dat vind ik persoonlijk een van de hoogstandjes van mijn opvoeding ;-)

Mijn 16-jarige heeft Fortnite ook aan zich voorbij laten gaan. Helaas durf ik dat niet op het conto van mijn opvoeding te schrijven. Bij hem ligt het meer aan zijn aangeboren afkeer en wantrouwen richting alles wat een hype lijkt te worden.
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
pi_194825849
Youtube... wat ik dus rete irritant vind is dat KPN youtube gewoon aan het interactieve tv menu heeft toegevoegd. Het is zonder password te bekijken. Ik heb dus nu maar ingelogd en de inhoud op die manier beperkt, maar niet voldoende naar mijn zin. Dat soort content zou gewoon beveiligd moeten kunnen worden vind ik. }:|
  dinsdag 1 september 2020 @ 12:50:02 #181
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_194826026
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 12:24 schreef livelink het volgende:

[..]

Mijn 16-jarige heeft Fortnite ook aan zich voorbij laten gaan. Helaas durf ik dat niet op het conto van mijn opvoeding te schrijven. Bij hem ligt het meer aan zijn aangeboren afkeer en wantrouwen richting alles wat een hype lijkt te worden.
Ok, welbeschouwd was het ook niet helemaal mijn conto, maar pakken wat je pakken kan hoor ;)

Jongste was geloof ik 8 toen zijn vriendje als ik het me goed herinner 750 AUS$ zonder toestemming had uitgegeven aan Clash of Clans. Mijn vriendin vertelde me dat, en vervolgens kwamen we erachter dat op datzelfde moment de beide jongetjes boven de bewuste perks gebruikt hadden, wetende dat dat niet was toegestaan. Dat is ze toen flink ingepeperd. Een dag later kwam jongste vertellen dat hij er eens over had nagedacht, en dat CoC eigenlijk helemaal niet zo'n leuk spelletje was en alleen maar problemen gaf. En dat hij het had gedelete. Sindsdien houdt hij dat principe aan (en dan zijn er nog meer dan genoeg dingen om z'n tijd aan te verdoen hoor).
pi_194826222
B speelt op zijn tablet een Hotwheels racespel en ik ben zo blij dat ik die tablet heel strikt heb ingesteld. Die jongen klikt overal op (maaaam, mag ik ¤40 dan kan ik 10.000 munten kopen. UHM wat dacht je van nee?!).

Tijdens koken mag hij kiezen of een Netflix filmpje of 20 minuten gamen op zijn tablet. Er staan alleen 6 jarige spellen op en iets anders erop zetten kan dus niet. Op zondag als het weer minder is, is het gamedag hier. Wat inhoudt dat B en ik van 13:00 tot 14:00 Wii'en, varierend van karten tot bowlen. Dat vindt deze mama stiekem ook leuk.
  dinsdag 1 september 2020 @ 13:34:29 #183
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_194826664
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 september 2020 12:12 schreef Hilmo het volgende:

[..]

Ja dat probeer ik maar ik heb best moeite met helder en kort mijn mening daarover te geven merk ik. Ik zeg wel iets van ik hou niet van geweld en mensen neerschieten ook al is het een spel. En dat dood niet iets leuks is. Zoiets. Hoe zouden jullie dat doen/zeggen?
Wij zeggen altijd dat het niet leuk is om mensen pijn te doen of dood te maken. Ook niet alsof.
Wapens en geweld is overigens een van de weinige onderwerpen waar wij super streng en principieel in zijn. Ik wil het gewoon écht niet hebben.
KuikenGuppy
pi_194827003
Ik had ook allerlei goede voornemens toen de oudste jong was.. Dat is niet helemaal gelukt. Maar we hebben wel een goed compromis tussen hun wensen en onze voornemens. Zelfs de computers zijn op hun slaapkamers beland, omdat mijn man op zolder aan het werk is, waar die 2 game-pc's normaal stonden :X

Wat ik vooral ook merk ik dat mijn jongste meelift met mijn oudste. Zijn vriendjes zijn de oudsten en hebben nog de "verse voornemens" van de ouders. Dan zit je op dagelijks een uur vs een half uur per week..

Maar ik kan ook gerust een paar uurtjes op minecraft avontuur met de jongens. En heb voor beide kinderen een server ingericht, zodat zij en hun vrienden altijd "veilig" bij ons online kunnen spelen O-)
  dinsdag 1 september 2020 @ 13:55:10 #185
486092 Zilverberk
Neem ook een abo!
pi_194827065
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 12:18 schreef Sunshine1982 het volgende:
Fortnite heb ik hier nog niet gehoord, maar wel dat kinderen uit haar klas (toen nog groep 2!) een tiktok account hebben. Als mijn dochter 18 is mag ze eens nadenken over een eigen account, eerder niet. Pure aids die rommel. Ik vraag me af of die ouders zich wel verdiept hebben in die troep of misschien zijn ze gewoon blij dat hun kinderen uren onder de panne zijn zonder dat ze er last van hebben -O-
Op tiktok zijn ook zat creatieve dansjes, liedjes, chemische trucjes en green screen zaken te vinden. Ik kijk regelmatig mee (heb zelf ook een account) en ben stukken minder negatief dan jij.
  Moderator dinsdag 1 september 2020 @ 14:22:51 #186
5428 crew  miss_sly
pi_194827508
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 13:55 schreef Zilverberk het volgende:

[..]

Op tiktok zijn ook zat creatieve dansjes, liedjes, chemische trucjes en green screen zaken te vinden. Ik kijk regelmatig mee (heb zelf ook een account) en ben stukken minder negatief dan jij.
Ik stond er eerst ook afwijzend tegenover, maar ik vind dat er inderdaad ook echt wel leuks te vinden is. Zo heeft ze een (anonieme) fanpage gemaakt voor een van die tiktok sterren, en edit allerlei foto's en filmpjes met haar idool erop <3 en haar Engels gaat met sprongen vooruit.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_194827570
Tiktokken doet mijn 10 jarige ook, maar het account is privé en de app heeft zij zelf maar staat ook op mijn telefoon. Ze heeft een paar klasgenootjes die haar volgen en dat is het. Ze maakt wel enorm grappige filmpjes en beleeft daar veel plezier aan. Het posten van de filmpjes gaat alleen in overleg en dat blijft voorlopig zo.
pi_194828082
Tiktok, ik vind het vreselijk. Mijn jongste van 11 is fanatiek aan het tiktokken.
We hebben het wel heel veel gehad over wat je erop zet en wat niet.
Ik houd niet zo van dat kuddegedrag, maar goed... dat hadden we natuurlijk vroeger ook al, al ging het dan op een andere manier. Wat ik vooral hinderlijk vind is het vergelijken van hoeveel likes iemand heeft en daar waarde aan hangen...

En Roblox vind ik eigenlijk ook niet leuk, oudste wilde haar naam veranderen. Daar moet je voor betalen 1000 robux, ik weet niet precies hoeveel euro dat is, maar ergens rond de 10 euro. Om je naam te veranderen...
Daar heb ik echt moeite mee :{ :(
Mama van 2 lieve meiden :)
  dinsdag 1 september 2020 @ 16:03:15 #189
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_194829062
De mijne is nog behoorlijk onschuldig als ik dit zo lees :@

Hij benoemt wel eens dat anderen een telefoon hebben maar hij weet dat wij dat voorlopig niet oke vinden en je hoort hem er ook totaal niet over.
Hij weet dat hij niet zonder ons in de kamer naar youtube mag kijken en dat doet hij ook niet (al hebben we kpn :P ) En als hij er wel op mag wil hij ook het liefst achtbaan filmpjes etc zien. Hij kent vloggers etc allemaal wel maar zijn interesse ligt er niet.
Minecraft heeft hij op de switch maar de switch is niet verbonden met het internet :+
Hij speelt ook op de ipad graag nog met apps waar hij te oud voor is volgens de omschrijving.

En dit is allemaal reuze makkelijk qua parenting, kind is veel te braaf ;) maar tegelijkertijd gaat er zeker op de middelbare school nogal een wereld voor 'm open dadelijk dus ik wil 'm wel een beetje gecontroleerd kennis laten maken met zaken. Ze krijgen op school ook wel les in nieuwe media dus dat is mooi.
Maar ik struggle wel een beetje welke ruimte je op welke leeftijd het beste kan geven.
Om maar niet te spreken van het feit dat wij zelf bijvoorbeeld geen tiktok hebben dus daar mogen we ons eerst wel eens in verdiepen :')
Ik heb je lief mijn hele leven
  dinsdag 1 september 2020 @ 16:19:06 #190
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_194829337
Is TikTok wat Musically vroeger was? Ik dacht het wel.

Mijn dochter maakte vroeger op Musically leuke filmpjes. En toen ze zich op deze middelbare school aan wilde melden moest ze een portfolio meenenem, waaronder filmpjes die ze had gemaakt. En dat kregen we een dag voor haar auditie te horen, want ze wilden ook zien dat leerlingen daar in geïnteresseerd waren. Mijn dochter had dat dus gelukkig wel en werd ook aangenomen.

Dus het kan ook wel als iets positiefs worden gezien. Bij zoiets als TikTok zou ik vooral zorgen dat je als ouders weet waar ze mee bezig zijn. Volgens mij heb je het dan wel aardig in de hand.
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
pi_194829522
Ik vind TikTok leuk :)
Mijn dochter is daar super bedreven in en maakt echt erg leuke dingen. Ik sta daar echt van te kijken hoe ze dat doet.
pi_194829577
Ja TikTok is het vroegere musically

Hier doet T veel met TikTok.
Ze spelen allebei Fortnite en Minecraft online.
Hebben beiden insta en FB maar doen daar weinig mee.
♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
  dinsdag 1 september 2020 @ 16:37:47 #193
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_194829606
Sinds wanneer hebben ze allemaal een eigen telefoon dan om dit te doen?
Ik heb je lief mijn hele leven
  Licht Ontvlambaar dinsdag 1 september 2020 @ 16:52:22 #194
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_194829854
quote:
12s.gif Op dinsdag 1 september 2020 12:19 schreef Tally het volgende:

[..]

Mijn dochters spelen Rooblox dankzij een (toen) heel lief klein blond meisje }:|
Sorry hè :@ :+
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_194829943
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 16:37 schreef laziness het volgende:
Sinds wanneer hebben ze allemaal een eigen telefoon dan om dit te doen?
Ze hebben hier al een paar jaar een telefoon.
A volgens mij vanaf groep 7, T groep 6.
Eerst allebei oude telefoon met SimOnly
Beide met kerst een nieuwe telefoon met abonnement gekregen (ze hebben een Oppo)
♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
pi_194830008
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 14:22 schreef miss_sly het volgende:

[..]

Ik stond er eerst ook afwijzend tegenover, maar ik vind dat er inderdaad ook echt wel leuks te vinden is. Zo heeft ze een (anonieme) fanpage gemaakt voor een van die tiktok sterren, en edit allerlei foto's en filmpjes met haar idool erop <3 en haar Engels gaat met sprongen vooruit.
Zo gaat het maar wat vaak met volwassenen, afkerig van de moderne media die de jeugd corrumperen. :+

Fortnite is hier al jaren af en aan in. Hartstikke leuk, volstrekt onschuldig en een enorme stimulans voor dansen en het ontwikkelen van een onderlinge code. Vlogs van Enzo Knol: ook al jaren af en aan hip en het verbaast me hoeveel kennis van de wereld de kinderen opdoen door naar zijn video's te kijken. Dikke kans dat ze er meer van opsteken dan Wereldoriëntatie. Om TikTok moet ik zelf ook regelmatig lachen, al zit er evenzeer een hoop meuk tussen. En de filmpjes van mijn eigen kinderen zijn natuurlijk altijd leuk educatief. 8-)
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
  dinsdag 1 september 2020 @ 17:02:02 #197
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_194830051
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 16:37 schreef laziness het volgende:
Sinds wanneer hebben ze allemaal een eigen telefoon dan om dit te doen?
Mijn dochter sinds groep 8.
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
  dinsdag 1 september 2020 @ 17:05:10 #198
383641 Books1
Follow your dreams...
pi_194830107
Beide 1e klas middelbare school.
If you can dream it, you can do it...
pi_194830119
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 17:00 schreef Claudia_x het volgende:

[..]

Zo gaat het maar wat vaak met volwassenen, afkerig van de moderne media die de jeugd corrumperen. :+

Fortnite is hier al jaren af en aan in. Hartstikke leuk, volstrekt onschuldig en een enorme stimulans voor dansen en het ontwikkelen van een onderlinge code. Vlogs van Enzo Knol: ook al jaren af en aan hip en het verbaast me hoeveel kennis van de wereld de kinderen opdoen door naar zijn video's te kijken. Dikke kans dat ze er meer van opsteken dan Wereldoriëntatie. Om TikTok moet ik zelf ook regelmatig lachen, al zit er evenzeer een hoop meuk tussen. En de filmpjes van mijn eigen kinderen zijn natuurlijk altijd leuk educatief. 8-)
Mijn dames waren afgelopen zondag enorm aan het stuiteren.. Milan Knol, de broer van, kwam naar Rijswijk voor een meet en greet.. moest je wel Knoller merchandise kopen, maar dan kreeg je ook een handtekening. De dames hebben 1,5 uur in de rij gestaan, beide een trui gekocht, beide een handtekening. 2 stralende koppies en helemaal heppiedepeppie.
Ik had nog nooit hem gehoord. A is groot fan van zijn vlogs.
♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
pi_194830165
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 september 2020 17:05 schreef Vicky het volgende:

[..]

Mijn dames waren afgelopen zondag enorm aan het stuiteren.. Milan Knol, de broer van, kwam naar Rijswijk voor een meet en greet.. moest je wel Knoller merchandise kopen, maar dan kreeg je ook een handtekening. De dames hebben 1,5 uur in de rij gestaan, beide een trui gekocht, beide een handtekening. 2 stralende koppies en helemaal heppiedepeppie.
Ik had nog nooit hem gehoord. A is groot fan van zijn vlogs.
Haha, schattig.

Milan Knol ken ik vooral van:

I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')