abonnement Unibet Coolblue
pi_194789280
Mijn jongens genieten vooral van de meesters op de bso. Ondanks dat ze niet echt stereotype jongens zijn.

Mijn oudste krijgt nu een juf waarvoor hij bang is. Deze juf was ooit uitgevallen tegen een moeder, waar hij bij stond dus hij durft eigenlijk niet naar school. Ik geef er maar geen aandacht aan en hoop dat het mee gaat vallen. Vanmiddag gaan we even langs de school en door het raam gluren zodat we hopelijk weten waar hij zit (en in welk lokaal) om die spanning voor hem weg te halen.
  zondag 30 augustus 2020 @ 09:07:46 #152
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_194789349
Ik denk dat er wel wat verschil in houding en aanpak zitten tussen juffen en meesters en dat het voor sommige leerlingen goed is dat die afwisseling er is. Daarom is het jammer dat die mogelijkheid er vaak niet is beiden te ervaren omdat de ratio mannen/vrouwen in het NL onderwijs gewoon enorm ongelijk is.

Vorig jaar had O 1 dag per week een meester, 4 dagen een juf en dat was ook een leuke combi.
Ik heb je lief mijn hele leven
  zondag 30 augustus 2020 @ 09:14:30 #153
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_194789375
Dat is ook sneu Loj. Hopelijk helpt even kijken hem.

Hier doen ze normaal een inloopmiddag de laatste vrijdag om alvast weer even te kijken en je leerkracht te zien maar ja met covid is dat nu natuurlijk niet.
Nu zijn wij meestal op vakantie, ook nu weer, en heeft O er geen behoefte aan maar dat laagdrempelige er aan vind ik wel goed en het is altijd wel druk bezocht begreep ik.

Welk lokaal is hier duidelijk, ze blijven schuiven dus ze sturen elk jaar maar weer een plattegrondje :')
Vaste plek hebben ze niet dus dat is ook geen ding.
Kan me herinneren van vroeger dat je altijd maar weer moest afwachten met wie je in een groepje was ingedeeld.
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_194791241
Normaal doen ze hier ook een wenmoment voor de kinderen in het nieuwe lokaal met de nieuwe leerkrachten in de laatste schoolweek.
Die is dit jaar ook niet doorgegaan door Covid, maar eigenlijk snapte ik dat niet helemaal. Zo had ik dus van 3 van de 4 juffen ook geen idee wie het waren, maar dat heb ik dus even gevraagd in de klassenapp ;)
Maar ze hebben dus ook geen idee in welk lokaal ze zitten.

Ach komt allemaal goed en ik ben er toch niet morgenochtend ;) Manlief moet het doen :)
pi_194794080
Hier hebben de klassen allemaal een vast lokaal, dus zodoende wisten we al wel waar kaylee zou komen.
Afgelopen vrijdag was er inloopmiddag voor ouders om de klas te komen bekijken, maar wel allemaal met mondkapje op en verspreid over verschillende tijden.
Helaas droeg niet iedereen een mondkapje, maar mochten vervolgens wel de klas in.
En net een bericht in de parro dat de juf verkoudheidsklachten heeft en getest moet worden en dus de aankomende dagen niet op school is..
  zondag 30 augustus 2020 @ 22:07:03 #156
4756 Kyara
1 + 1 = 3
pi_194802591
Mijn meiden komen in de klas waar mijn oudste vorig jaar zat, met dezelfde juf en in hetzelfde lokaal. Nu is er ook maar 1 klas per jaar dus die kans was vrij groot. Maar voor hen neemt dat wel veel spanning weg. Ze zijn -voor corona- ook al vaak in de klas geweest bij het wegbrengen.

Maar goed, ons schooljaar begon vorige week al.
pi_194806166
Hier alweer de derde week in. Merk dat het ritme de jongens goed doet.

Hier wisselen ze alleen van leerkracht/lokaal bij de overgang groep 2->3 en 5->6. De jongste is nu naar groep 6, dus de laatste wissel op deze school als het goed is. Hij zit bij de juf waar de oudste ook al 3 jaar zat. De wisseldag eind vorig schooljaar ging ook gewoon door. Allemaal bekend terrein, want de leerkrachten(of duo's) hebben allemaal hun eigen lokaal. De jongste is er ook een stuk makkelijker in dan de oudste destijds was.

In de klas is hij ook al van plek gewisseld. Juf zoekt even naar de beste opstelling, hij mocht meer voorin :P . En meestal wisselen ze daarna na elke vakantie.

Hier woensdagavond een online ouderavond met de klas. Normaal doen ze dat fysiek, maar dat is niet te doen. De week erna oudergesprekken voor groep 6, die zijn wel op school.
pi_194807038
Hier was het vandaag eerste schooldag. Mijn dame (7,5) had enorm zin erin. Ze hadden het zo geregeld dat de ouders tot en met groep 4 hun kinderen tot op het schoolplein mochten brengen.
Mijn dame heeft een hele nieuwe juf die dit jaar begonnen is. Dus de juf was druk bezig om de namen van elk kindje in zich op te nemen.
pi_194810339
Hier zijn ze vorige week weer begonnen. De kinderen hadden aan het eind van het schooljaar wel een wisselmiddag gehad en wisten wel in welk lokaal ze zouden zitten. En normaal de laatste vrijdag van de zomervakantie ook even een inloopuurtje om even te kijken. Maar ging dit jaar niet door. Anders waren we toch op vakantie dit jaar. Maar vind het zelf wel fijn om even te gaan kijken. Met name om te weten waar de kluisjes zitten. Zodat ze niet op maandagochtend hoeven te gaan zoeken.
Omdat niemand het nu wist en ook de ouders niet mee binnen mochten zijn ze dit jaar eerst naar de klas gegaan en heeft de juf daarna gewezen op welke plek hun kluisjes staan.

Waren blijkbaar welk kinderen geweest die hun spullen in hun kluisje van vorig jaar hadden gestopt terwijl daar nu dus een andere naam op stond. Dus was even wat verwarring in de ochtend :P
pi_194818080
Nou, hier hebben de jongens de eerste schooldag ook weer overleefd. En ze waren heel blij, want ze spelen tegelijk buiten. Daar baal ik dan stiekem weer een beetje van, want dan spelen ze dus ook samen en ik wil graag dat Js zijn eigen ding doet i.p.v. Ow volgen.

Ik vroeg nog even aan Js waarom hij niet met de andere kinderen uit zijn klas ging spelen. Hij vertelde dat alle jongens fortnite spelen en hij weet niet wat dat is. Dat is toch niet raar, dat een kind van bijna 6 dat niet weet. Of ben ik dan zo’n mutsouder...
Verder wist ik al dat Js even geen vriendjes meer heeft. Twee vriendjes zijn in 2 gebleven en een ander is verhuisd... Gelukkig zit hij er zelf niet mee.

Ow had verder een prima dag gehad. Hij had alleen niet tegen de juf gepraat, want hij vond haar streng ;)
pi_194821822
Hihi loj goede reden van Ow.

Stom gedoe dat fortnite. Hier werd R van bijna 6 er met net 5 jaar al mee geconfronteerd door een klasgenoot die dag dus mag spelen, van grote broer waarschijnlijk. Vond dat schokkend. Kwam ook thuis met pieuw pieuw die moet dood :o :{ vanaf toen wou ik liever niet meer dat hij met dat jongetje speelt. Op een tekening voor R zijn broertje tekende R een pistool, ook geleerd van dat jongetje. En nerf pistolen willen ze ook allemaal, maar door dit hele gedoe wil ik dat helemaal niet. Waterpistolen is het enige wat nu in huis is gekomen.
pi_194822749
Fortnite, ik heb er echt niks mee. De jongste (11 inmiddels) wilde het graag spelen van de zomer.
Ik geloof dat ze na 3 keer spelen alweer is afgehaakt, maar het schijnt echt dat heel veel kinderen in de klas het spelen. Ik vind het niet erg dat ze er niet zo fanatiek mee bezig is .
Mama van 2 lieve meiden :)
  dinsdag 1 september 2020 @ 09:22:47 #163
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_194822843
Fortnite is voor 12+ :'). Dus nee, dat vind ik niet mutserig.
KuikenGuppy
  dinsdag 1 september 2020 @ 09:23:40 #164
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_194822858
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 08:02 schreef Hilmo het volgende:
Hihi loj goede reden van Ow.

Stom gedoe dat fortnite. Hier werd R van bijna 6 er met net 5 jaar al mee geconfronteerd door een klasgenoot die dag dus mag spelen, van grote broer waarschijnlijk. Vond dat schokkend. Kwam ook thuis met pieuw pieuw die moet dood :o :{ vanaf toen wou ik liever niet meer dat hij met dat jongetje speelt. Op een tekening voor R zijn broertje tekende R een pistool, ook geleerd van dat jongetje. En nerf pistolen willen ze ook allemaal, maar door dit hele gedoe wil ik dat helemaal niet. Waterpistolen is het enige wat nu in huis is gekomen.
Maar leg je dan ook uit waarom je dat niet leuk vindt? Zodat hij er ook zelf een mening over kan vormen?
KuikenGuppy
  dinsdag 1 september 2020 @ 09:28:43 #165
486092 Zilverberk
Neem ook een abo!
pi_194822948
Nerfpistolen schieten hier 'pijltjes' en worden gebruikt om te kijken hoe hoog, hoe ver of hoe precies je kunt mikken (wie raakt t eerste het straatnaambord). We vergelijken met een blaaspijp, waar die pijltjes ook in passen.

Zodra er op elkaar wordt gemikt, grijp ik in. Niet leuk en te gevaarlijk voor ogen.

Mijn kind bleek bij een klasgenoot thuis, zonder enig overleg vooraf, Fortnite te spelen. Ouders hadden blijkbaar geen idee dat je zoiets zou kunnen overleggen voor je een 9-jarige daaraan mee laat spelen. Het zou mij ook niet verbazen als die klasgenoot dat al jaren speelt.
pi_194823141
Hier een 8-jarige die veel meekrijgt van de oudste. Maar dat blijft vooral nog bij minecraft. Zijn vriendjes mogen maar erg beperkt op de pc en fortnite komt daar al helemaal niet het huis in.. Een van die jongens krijgt al nachtmerries van minecraft in survival :X
Nu zit de jongste net in de bovenbouw, dus bij kinderen tm 12. Even kijken wat hij daar straks van oppikt.

Mijn oudste kan ook prima een spel spelen, en dan normaal achter de computer vandaan te stappen. Maar de jongste heeft veel meer de neiging om door te spelen. Nu met zijn vriendjes is dat vooral real-life minecraft dus. Bij de jongste let ik dus ook meer op wat hij speelt, fortnite staat nog niet in het oke-lijstje. Er is genoeg anders op de computer te doen(minecraft, roblox, factorio, scrapmechanic, terraria).

De oudste zit verkouden thuis. Hij krijgt nu online les. Voor (bijna) elke les kan hij gewoon meekijken en praten met de fysieke lessen, hoeft hij toch niks te missen. Eens kijken of dat werkt.
pi_194823455
Mijn schatje is juf en juist de jongens in haar klassen zijn gek op haar elk jaar. Een paar jaar geleden had ze 20 jongens en 4 meisjes in de klas, toen heeft ze een paar workshops gevolgd over hoe om te gaan met een jongensklas (en meisjesklas). Daar heeft ze toen aardig wat van opgestoken, al deed ze veel eigenlijk al.
Zo geeft ze veel staand les, of juist lopend, gaan ze regelmatig naar buiten etc. Niet voor de jongens, maar voor de hele klas. Maar ze merkt dat de jongens daardoor wel rustiger gaan zitten wanneer dat wel zo handig is.

Ik heb in mijn basisschooltijd ook alleen juffen gehad overigens, er was 1 man op die school en dat was de directeur.

Loj, B heeft 1 keer Fortnite gespeeld bij een vriendje, daar schrok ik toen ook van, hij was toen net 5 en dat jochie 1 jaar ouder. Dat vriendje is de jongste van 4 jongens dus ik kan me wel voorstellen dat het daar net wat anders gaat, maar toch.

B had gisteren zijn eerste dag in groep 3 en hij zit met 3 meisjes aan een blokje. 'Mama ze kletsen de HELE TIJD!' Haha. Overigens 3 meisjes uit zijn kleuterklas waaronder zijn nichtje dus stiekem vindt hij het wel gezellig. Op de BSO was hij nog wel zoekende, dat grote plein en de grote hal zijn dan toch nog even onoverzichtelijk voor hem. Hij kent er veel kinderen, maar het is best een overgang van de kleuter BSO.
  dinsdag 1 september 2020 @ 10:41:44 #168
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_194823978
quote:
0s.gif Op maandag 31 augustus 2020 22:02 schreef Loj het volgende:
Ik vroeg nog even aan Js waarom hij niet met de andere kinderen uit zijn klas ging spelen. Hij vertelde dat alle jongens fortnite spelen en hij weet niet wat dat is. Dat is toch niet raar, dat een kind van bijna 6 dat niet weet. Of ben ik dan zo’n mutsouder...
Nee, dat is geen mutsouderschap.

Mijn 16-jarige heeft toen Fortnite opkwam zelf besloten het niet te spelen. Hij weet wat het is, weet ook dat hij redelijk verslavingsgevoelig is wat spelletjes betreft, en hij doet het dus gewoon niet. Dat vind ik persoonlijk een van de hoogstandjes van mijn opvoeding ;-)
quote:
Verder wist ik al dat Js even geen vriendjes meer heeft. Twee vriendjes zijn in 2 gebleven en een ander is verhuisd... Gelukkig zit hij er zelf niet mee.
Hij heeft wel vriendjes, maar ze zijn even ergens anders ;-)
  Licht Ontvlambaar dinsdag 1 september 2020 @ 11:46:47 #169
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_194824879
Fortnite, ik ben blij dat dat aan ons huis voorbij gegaan is... als ik zie hoeveel tijd sommige pubergenootjes daar in steken.
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  dinsdag 1 september 2020 @ 11:53:06 #170
486092 Zilverberk
Neem ook een abo!
pi_194825028
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 september 2020 11:46 schreef Sjeen het volgende:
Fortnite, ik ben blij dat dat aan ons huis voorbij gegaan is... als ik zie hoeveel tijd sommige pubergenootjes daar in steken.
Mogen die onbeperkt spelen dan?

Mijn pre-puber heeft duolingo ontdekt. _O- Zit ie bloedserieus Engels te leren in zijn vrije tijd.
  Licht Ontvlambaar dinsdag 1 september 2020 @ 11:55:00 #171
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_194825072
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2020 11:53 schreef Zilverberk het volgende:

[..]

Mogen die onbeperkt spelen dan?

Mijn pre-puber heeft duolingo ontdekt. _O- Zit ie bloedserieus Engels te leren in zijn vrije tijd.
Er is bij pubers een groot verschil tussen wat mag en wat er daadwerkelijk gebeurt, in mijn beleving.
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  dinsdag 1 september 2020 @ 11:59:00 #172
486092 Zilverberk
Neem ook een abo!
pi_194825150
quote:
10s.gif Op dinsdag 1 september 2020 11:55 schreef Sjeen het volgende:

[..]

Er is bij pubers een groot verschil tussen wat mag en wat er daadwerkelijk gebeurt, in mijn beleving.
Dat is al bij prepubers, merk ik de laatste maanden. :')
pi_194825387
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 september 2020 09:23 schreef Burdie het volgende:

[..]

Maar leg je dan ook uit waarom je dat niet leuk vindt? Zodat hij er ook zelf een mening over kan vormen?
Ja dat probeer ik maar ik heb best moeite met helder en kort mijn mening daarover te geven merk ik. Ik zeg wel iets van ik hou niet van geweld en mensen neerschieten ook al is het een spel. En dat dood niet iets leuks is. Zoiets. Hoe zouden jullie dat doen/zeggen?

[ Bericht 3% gewijzigd door Hilmo op 01-09-2020 12:17:21 ]
pi_194825400
Mijn zesjarigen hebben ook klasgenootjes die Fortnite spelen. Ik snap niet zo goed waarom ouders hun zesjarige dat toestaan, maar dat kan aan mij liggen. ;)
Hier komen er sowieso (voorlopig) geen gewelddadige spellen in.

Om het gamen/schermtijd te beperken heb ik sowieso overal limieten op ingesteld. Zo werkt de Nintendo momenteel alleen in het weekend 30 minuten per dag en zit er ook een switch op de tv waardoor er 's morgens max. 45 minuten tv kan worden gekeken en meer niet. Behoorlijk streng momenteel dus, maar één van mijn zesjarige jongens zou anders 24/7 naar een scherm turen. :{
pi_194825496
Fortnite heb ik hier nog niet gehoord, maar wel dat kinderen uit haar klas (toen nog groep 2!) een tiktok account hebben. Als mijn dochter 18 is mag ze eens nadenken over een eigen account, eerder niet. Pure aids die rommel. Ik vraag me af of die ouders zich wel verdiept hebben in die troep of misschien zijn ze gewoon blij dat hun kinderen uren onder de panne zijn zonder dat ze er last van hebben -O-
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')