abonnement Unibet Coolblue
pi_195144760
Ik krijg ook geen bonus :(

Vieshard genaaid door Rutte weer @Caland


Al ging ik er in mijn schaal sowieso niet vanuit dat ik een bonus zou krijgen, maar toch. Wel 7 dagen per week gewerkt toen. :(
Wat ik overigens uiteraard bij een tweede golf weer zou doen.
pi_195145000
Ik zit met verbazing die lijst door te lezen :o
Tjonge jonge wat een idiotie :X
pi_195145004
Ik zei Jonge :')
pi_195145288
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 09:10 schreef MevrouwPuff het volgende:

[..]

Ze hadden toch ook een salarisplafond afgesproken voor de bonus? Als je daar cao technisch sowieso boven zit, is het niet zo gek. Het is alleen gek dat dat per beroepsgroep zo genoemd wordt. Aios en anios krijgen wel de vergoeding, onafhankelijk van welke tak zij werken.
Zelfde geldt denk ik voor de anesthesioloog die hierbiven werd genoemd, die zit ook te hoog. Maar stel dat je 50% werkt, dan zit je eigenlijk weer onder dat plafond.

Heel lastige lijst om te maken joh, er zitten bijzondere keuzes bij.

Wat bijvoorbeeld heel lastig is, is dat mijn verpleegkundige collega’s het juist heel rustig hebben gehad door de corona, maar ze krijgen wel die vergoeding.

Diëtisten hebben op de afdelingen ondersteund, microbiologen staan er niet tussen en wtf: ook geen fysiotherapeuten? Die hebben onderdeel uitgemaakt van draaiteams, hebben mensen doorbewogen en doen nu revalidatie.
pi_195145412
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 september 2020 13:09 schreef Meridiaan het volgende:

[..]

Zelfde geldt denk ik voor de anesthesioloog die hierbiven werd genoemd, die zit ook te hoog. Maar stel dat je 50% werkt, dan zit je eigenlijk weer onder dat plafond.
Dat lijkt me ook niet zo mooi, dat parttime werkende collega’s iets wel krijgen en fulltimers niet :P dat zou ik oneerlijk vinden.
Ik denk dat ze bedoelen dat je obv fulltime onder dat plafond moet zitten om in aanmerking te komen.

Er zijn in mijn vak ook collega’s die in theorie wel onder die grens zitten. Die hebben nu wel een extra argument bij onderhandeling lijkt me zo.

Ik ben trouwens net heen en weer gereden voor een test voor mezelf op de werklocatie, dan heb ik een gerede kans dat ik maandag weer kan werken. Verwacht het daarbij dan weer wel gelijkwaardige flexibiliteit van werkgever en collega’s.
pi_195145660
Huisarts krijgt geen bonus :') Wtf :')
Twiddel
pi_195147283
Dat wordt ook een leuke sfeer op de werkvloer straks. Pietje krijgt wel de bonus, henkie niet. Hoezo demotiverend...
pi_195147479
quote:
99s.gif Op zaterdag 19 september 2020 13:39 schreef summer2bird het volgende:
Huisarts krijgt geen bonus :') Wtf :')
1000 meer of minder merken ze niet eens :D
hardcoholic
pi_195147508
Wat mij betreft wel terecht dat managers van alle sporten en maten etc geen bonus krijgen.
hardcoholic
pi_195147890
Las net een post op fb:

quote:
van: Lianne Hoogeveen

·
Beste Hugo de Jonge,

Dit is een CT-scanner. Het allermooiste apparaat binnen het ziekenhuis. Een apparaat dat met zijn MBB’ers (want ja zo heten wij) vol in de frontlinie staat in de strijd tegen COVID-19. Een apparaat dat zelfs zo belangrijk is dat verscheidende ziekenhuizen tijdelijk extra CT-scanners hebben laten plaatsen in onder andere screeningstenten. Een apparaat waarbij MBB’ers heel veel CT-scans hebben gemaakt van COVID-19 (verdachte) patiënten. Een apparaat dat staat op de stralendste afdeling van het hele ziekenhuis, de afdeling radiologie. Waarnaast de CT-scanner nog ander apparatuur staat in de strijd tegen COVID-19. Een afdeling waar de afgelopen tijd kneiterhard is gewerkt, net zoals op andere afdelingen binnen het ziekenhuis. Maar de MBB’ers krijgen GEEN corona bonus.
Alhoewel deze CT-scanner geen enkele COVID-19 patiënt gescand heeft en vooral ingezet is om de reguliere zorg enigszins nog te kunnen waarborgen, hebben CT-scanners op een andere ziekenhuislocatie binnen onze organisatie dat wel gedaan.

Op deze ziekenhuislocatie heb ik ook extra diensten gedraaid. Een ziekenhuislocatie waar ik voor COVID-19 nog geen eens ingewerkt was en dat nog steeds niet ben. Toch sprongen we bij om onze andere collega’s te helpen. Waar we continue in onze beschermende pak (als we al voldoende beschermingsmiddelen hadden) patiënten overschuiven naar de CT tafel en weer terug. Iets wat fysiek zeker zwaar is. Wat wij ook hebben gedaan is om thoraxfoto’s te maken op onder andere de SEH en de IC. Waar we op de SEH steeds in beschermende pak foto’s konden maken. Waar we eerst alles in de patiëntenkamer aan de kant kunnen schuiven om dan met ons mobiel röntgentoestel enigszins nog wat bewegingsvrijheid te kunnen hebben. Waar we patiënten naar voren kunnen tillen om er vervolgens een zware detector achter de patiënten te kunnen schuiven. En na elk onderzoek moet al het apparatuur weer schoongemaakt worden. Bij elkaar allemaal erg tijdrovend en arbeidsintensief.

Wij hebben ons als afdeling radiologie volop ingezet voor de zorg van COVID-19 (verdachte) patiënten en alle andere patiënten. Op een afdeling waar voor de COVID-19 de werkdruk al hoog was. En in een ziekenhuisorganisatie die door een onrustige en onzekere tijd gaat. En dan hebben wij in regio Noord-Nederland nog geen eens de volle lading gehad. Maar met de oplopende besmetttingscijfers en de eerste COVID-19 patiënten weer op een van onze ziekenhuislocatie, maak ik me wel zorgen met wat ons nog te wachten staat. Vooral doordat wij in een regio zitten met veel risico patiënten om ernstig ziek te worden van COVID-19.

Mij gaat het niet eens om die 1000 euro. Mij gaat het om de waardering van ons prachtig beroep. In het ziekenhuis zijn wij al vaak de vergeten afdeling. Hoe mooi was het geweest als jij ons werk wel had gewaardeerd. Mij maak je blij als we een stuk of 10 nieuwe collega’s mogen aannemen om de werkdruk te verlagen (iets met Zorg voor de regio). Het zou ook fijn zijn voor de werkdruk als onze ziekenhuisorganistie door een wat rustigere vaarwater zou gaan.

Dus Hugo het is tijd voor actie. Ik hoop voor je dat je binnenkort niet een van ons nodig hebt. Als ik het om me heen zie, dan heb je je niet al te populair gemaakt binnen ons vak en zal je geen warm welkom krijgen.

#Rontgencovid #maargeenbonus #geenbonusvoorderadiologie #stralendsteafdelingvanhetziekenhuis

PS delen mag. Of deel jouw verhaal. Laat zien dat radiologie er degelijk toe doet (of indien van toepassing andere specialismen wat hard gewerkt heeft en geen bonus krijgt). Alleen samen kunnen we dit💪🏻
pi_195148104
Na persconferentie richtlijn op werk veranderd.
Bij positieve besmetting moet iedereen drie keer verdeeld over X periode een covid19 test doen.
pi_195151617
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 11:36 schreef GS-Raw het volgende:
Zelfs huishoudelijk hulpen krijgen geen bonus. Je zal maar in een brandhaard gewerkt hebben... Dit gaat zo veel gezeik opleveren.
Valt helpende thuiszorg daar niet onder ?
pi_195151725
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 19:54 schreef Sorella het volgende:

[..]

Valt helpende thuiszorg daar niet onder ?
Nee staat zelfs letterlijk op de lijst van groepen die niet in aanmerking komen. Alle overige vormen van thuiszorg wel.

Ik werk zelf als zorgconsulent en met allerlei vormen van thuiszorg te maken. Dit wordt voor de organisatie wel echt een dingetje denk ik, benieuwd wat voor onrust dit brengt.
pi_195151962
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 19:54 schreef Sorella het volgende:

[..]

Valt helpende thuiszorg daar niet onder ?
Wel schoonmakers toch? Of geven ze daar ook weer een draai aan.....
  zaterdag 19 september 2020 @ 20:12:03 #241
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_195152015
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 16:36 schreef Blues het volgende:
Las net een post op fb:
[..]

Vind het een ongelooflijk Calimero jankverhaal vanuit één perspectief. Niet helpend zo.

Het is gewoon een slechte regeling en respectloos naar eenieder die niet in aanmerking komt.

Hebben jullie de brief van Peter Langenbach van het Maasstad ziekenhuis in Rotterdam gelezen?
Die verwoordde het netjes, recht toe recht aan en voor alle medewerkers.

Zal kijken of ik m kan vinden, las m op LinkedIn.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_195153627
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 19:54 schreef Sorella het volgende:

[..]

Valt helpende thuiszorg daar niet onder ?
Nee, dat is echt een andere functie: lichamelijke verzorging.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_195153783
Dus dat wij zonder pbm hebben moeten werken bij cliënten die misschien wel/niet corona hadden of dat wij de cliënten wel/niet onbewust besmet hebben telt niet mee.

Beroepsgroepen die zonder pbm hebben moeten werken bengelen al onder aan de ladder maar de thuiszorg bengelt nog een paar tredes lager.
Stomme regering
pi_195154094
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 21:30 schreef Sorella het volgende:
Dus dat wij zonder pbm hebben moeten werken bij cliënten die misschien wel/niet corona hadden of dat wij de cliënten wel/niet onbewust besmet hebben telt niet mee.

Beroepsgroepen die zonder pbm hebben moeten werken bengelen al onder aan de ladder maar de thuiszorg bengelt nog een paar tredes lager.
Stomme regering
Helaas is hier geen woord aan gelogen.

Je moet ook haast wel gek zijn om tegenwoordig nog in de thuiszorg te willen werken. Waardeloze werktijden, waardeloze contractjes, waardeloos salaris...
pi_195154286
Het is een "Ja, mits", "Nee, tenzij" regeling. De uitgesloten beroepen kunnen naar inzicht van hun eigen werkgever alsnog in aanmerking komen voor de bonus. Lees verder dan je neus lang is.
pi_195154441
Op mijn leeftijd is het moeilijk ander werk te vinden en ik werk maar 10 tot 12 uur per week op dit moment. Waardeloos salaris klopt, ik weet dat contracten van 15 uur of meer moeilijker worden gegeven. Waardeloze werktijden valt bij mij gelukkig mee, ik heb aangegeven welke dagen en tot hoe laat en daar doen ze het maar mee.
Ben er een stuk zakelijker in gaan staan richting de werkgever want hun benaderen het ook zakelijk.

Over +/- 5 jaar ga ik de ziektewet in dan ben ik 60 vind het dan wel mooi geweest :)
pi_195154487
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 21:48 schreef Arts-assistent het volgende:
Het is een "Ja, mits", "Nee, tenzij" regeling. De uitgesloten beroepen kunnen naar inzicht van hun eigen werkgever alsnog in aanmerking komen voor de bonus. Lees verder dan je neus lang is.
Die lijst heeft als titel “beroepen die NIET in aanmerking komen” dat vind ik in beginsel al best schofterig. Ik acht de kans ook vrij klein dat mensen die op die lijst staan ook maar enigszins kans maken om alsnog een bonus te krijgen. Wellicht ben ik wat pessimistisch.
pi_195154581
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 september 2020 21:56 schreef GS-Raw het volgende:

[..]

Die lijst heeft als titel “beroepen die NIET in aanmerking komen” dat vind ik in beginsel al best schofterig. Ik acht de kans ook vrij klein dat mensen die op die lijst staan ook maar enigszins kans maken om alsnog een bonus te krijgen. Wellicht ben ik wat pessimistisch.
Het is de regering, die beloven veel maar doen er voor de rest niets mee. Het lullige is alleen dat heel nederland gelooft dat de hele zorg die bonus krijgt dus we moeten niet zeuren ;(
  zaterdag 19 september 2020 @ 22:10:55 #249
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_195154765
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2020 21:54 schreef Sorella het volgende:
Op mijn leeftijd is het moeilijk ander werk te vinden en ik werk maar 10 tot 12 uur per week op dit moment. Waardeloos salaris klopt, ik weet dat contracten van 15 uur of meer moeilijker worden gegeven. Waardeloze werktijden valt bij mij gelukkig mee, ik heb aangegeven welke dagen en tot hoe laat en daar doen ze het maar mee.
Ben er een stuk zakelijker in gaan staan richting de werkgever want hun benaderen het ook zakelijk.

Over +/- 5 jaar ga ik de ziektewet in dan ben ik 60 vind het dan wel mooi geweest :)
¿Que?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_195154787
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 september 2020 22:10 schreef Molo het volgende:

[..]

¿Que?
Chronisch ;(
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')