Lucky_Strike | zaterdag 4 juli 2020 @ 10:26 |
In dit topic bespreken we alles rond de volgende opdracht van Kook mee met CUL. Op zondag 19 juli maken we met iedereen die mee wil doen ijs. IJs Sorbetijs, roomijs, waterijs, slush, leef je uit! Algemene spelregels: De regels: - Kook op de aangegeven dag het aangegeven gerecht. - Er is geen tijdstip waarop iets klaar moet zijn, een datum is al specifiek genoeg. - Het maakt niet uit welk recept je gebruikt. - Eventuele aanvullende regels lees je bij de uitleg voor komende opdracht hierboven. [ Bericht 0% gewijzigd door Lucky_Strike op 10-07-2020 08:41:02 ] | |
engine | zaterdag 4 juli 2020 @ 10:29 |
Klinkt goed! Tot vrijdag 18 juli! | |
Sarabi | donderdag 9 juli 2020 @ 16:14 |
Telt semifreddo als ijs? | |
Hupje | donderdag 9 juli 2020 @ 16:24 |
Volgens Delicious Magazine wel:
| |
Poefbank | donderdag 9 juli 2020 @ 16:55 |
Parfait van witte chocola en amaretto ![]() | |
Kaatje1 | donderdag 9 juli 2020 @ 17:04 |
Ik heb hier nu al zin in, waarschijnlijk maak ik ze iets eerder ivm tijd | |
minilot | donderdag 9 juli 2020 @ 19:06 |
Ooooh ijs! Ik ben volkomen verzot op room- en softijs ![]() ![]() | |
minilot | donderdag 9 juli 2020 @ 19:13 |
Hmmmm. *noteert het gebruik van verpulverd droogijs voor het met de hand maken van softijs* | |
golfer | donderdag 9 juli 2020 @ 20:16 |
Ga jij dat maken? | |
Blues | donderdag 9 juli 2020 @ 20:18 |
21 juli valt niet op zondag. 19 juli wel ![]() Ik ga mss sorbetijs maken + zelf het hoorntje/wafeltje bakken ![]() | |
Poefbank | donderdag 9 juli 2020 @ 20:21 |
Ik weet het niet ![]() | |
Kaatje1 | donderdag 9 juli 2020 @ 20:26 |
Ik heb waterijs vormpjes gekocht, maar het worden geen kinderijsjes | |
Blues | zondag 12 juli 2020 @ 11:44 |
@Lucky_Strike er staat nog steeds in de TT 21 juli | |
Lucky_Strike | zondag 12 juli 2020 @ 11:46 |
Zucht. Ik moet echt niet meer direct nadat ik wakker ben een aantal topics aan gaan maken ![]() | |
Blues | zondag 12 juli 2020 @ 11:46 |
![]() ![]() | |
Yinny | zaterdag 18 juli 2020 @ 14:40 |
Zijn er al mensen begonnen? Ik heb al merengue gemaakt. Helaas heb ik minder slagroom in huis dan verwacht, nu twijfel ik om naar supermarkt te gaan... | |
Yinny | zaterdag 18 juli 2020 @ 14:42 |
En ik heb geen plek in de vriezer voor de ijsmachine gedeelte... | |
Kaatje1 | zaterdag 18 juli 2020 @ 18:58 |
Hier zit alles in de vriezer. | |
Blues | zaterdag 18 juli 2020 @ 20:43 |
Ik haak af ![]() | |
Hupje | zondag 19 juli 2020 @ 10:49 |
Mijn fruit ijsjes zijn aan het bevriezen in de vormpjes en ik heb ook twee aanmaaklimonade ijsjes gemaakt. Plakjes banaan liggen in de diepvries voor chocolade-bananen 'ijs'. En eigenlijk heb ik zin om nog wat te proberen, maar ik weet nog niet wat. | |
Lucky_Strike | zondag 19 juli 2020 @ 11:26 |
Ik ben het vergeten voor te bereiden. | |
Blues | zondag 19 juli 2020 @ 17:55 |
Is alles gesmolten hier? ![]() | |
Kaatje1 | zondag 19 juli 2020 @ 18:14 |
Ik heb 1 deel getest en goedgekeurd en zometeen test ik deel 2. Dan komen de foto’s | |
Kaatje1 | zondag 19 juli 2020 @ 19:46 |
IJS! Nou had ik mangoijs kunnen maken, yoghurtijs of roomijs. Maar zoveel meeeters heb ik momenteel niet en doordat er geen conserveringsmiddelen inzitten moet dat ook binnen een maand op. Dus dacht ik aan een waterijsje, maar da’s ook weer zo saai. Het werd een limoncello ijsje en een aperol spritzer ijsje. Helemaal niets mis mee en voor herhaling vatbaar ![]() ![]() ![]() | |
Hupje | zondag 19 juli 2020 @ 20:51 |
Ijsjes! ![]() | |
Yinny | zondag 19 juli 2020 @ 21:53 |
Ik had gisteren een hele lading bramen gekocht, dus bramen met de staafmixer fijngemaakt met water en suiker en een beetje citroenschil en -sap. Dit gemengd met geklopte slagroom en Griekse yoghurt en stukjes merengue. ![]() Dit was vanochtend, toen werken. Na werk nog even een ijsje eten: ![]() Lekker luchtig en zacht, was bang dat het keihard zou zijn, maar gelukkig niet. ![]() | |
golfer | zondag 19 juli 2020 @ 21:58 |
Kunnen we het resultaat al ergens bewonderen? | |
Poefbank | zondag 19 juli 2020 @ 22:13 |
Helemaal vergeten ![]() | |
Hupje | zondag 19 juli 2020 @ 22:19 |
@Yinny jummie! Dat ziet er lekker uit. | |
Kaatje1 | zondag 19 juli 2020 @ 23:19 |
Oh @Yinny ![]() | |
Cat-astrophe | maandag 20 juli 2020 @ 14:48 |
Verlate ![]() ![]() | |
emmyemmy2 | maandag 20 juli 2020 @ 15:17 |
![]() Vandaag gemaakt maar boeie, weinig mensen die meededen dus ik deel m gewoon Had nog wat bevroren bananen in de vriezer, dus in de food processor gedaan met een scheutje amandelmelk en ik had gezond bananenijs ![]() | |
Isabeau | maandag 20 juli 2020 @ 18:10 |
Mijn standaardijs op het moment ![]() En dan dus: plus blauwe bessen (ook uit de diepvries) of een eetlepel pindakaas, of bevroren mango of bevroren aardbeien of koffie (extract) of cacao. Echt smullen ![]() | |
fietsie | maandag 20 juli 2020 @ 19:50 |
Ik heb regenboog waterijsjes van de Diepvriesman. Telt zeker niet? | |
Blues | maandag 20 juli 2020 @ 20:26 |
Dit klinkt superlekker! Je doet dus al die diepvriesfruitsels bij elkaar in de blender? En dan een schoot koffie of lepels cacao erbij of zo? Kan je een soort receptuur posten? ![]() ![]() ![]() | |
Isabeau | maandag 20 juli 2020 @ 20:41 |
Receptuur, jeetje, ik doe altijd maar wat. Ik weet niet of een blender werkt, dat is meer iets voor smoothies. Ik gebruik de staafmixer of de keukenmachine. Staafmixer meer voor 1 persoonsportie en dan bijv 1 bevroren banaan (gepeld en in plakjes gesneden in de diepvries), 100 gram bevroren blauwe bessen en een scheut vocht (ik gebruik vaak amandelmelk, koemelk maakt het wat romiger) en dan de staafmixer er op. Hoe meer vocht, hoe meer smoothie. Dus voor ijs echt voorzichtig zijn met vocht toevoegen. In de keukenmachine bijv 3-4 bananen (in plakjes) een tijd mixen en dan 2 eetlepels cacao en/of koffie-extract er door voor chocolade of mokkaijs. Ik gebruik ook vaak wheypoeder met chocoladesmaak of cookies and creamsmaak, maar dat zullen de meeste mensen niet standaard in huis hebben. Ook hier een beetje vocht toevoegen. Je kan ook een paar minuutjes wachten tot de bananen een klein beetje zachter zijn voor je de keukenmachine aan zet. Het maakt anders flink herrie bij het fijn maken ![]() Je kan dit alles eerst nog even een beetje harder laten worden in de diepvries of direct opeten. En zoals ik al zei: niet laten smelten, want bananensmurrie is gewoon smerig ![]() Oh, je hoeft er niets door te doen natuurlijk, dan krijg je 'gewoon' banaanijs zoals emmyemmy dat heeft. |