abonnement Unibet Coolblue
pi_193948738
quote:
1s.gif Op zondag 5 juli 2020 20:56 schreef Yinny het volgende:

[..]

Mijn zus, de buren, morgen een vriendin, komt wel goed!
Als je in de buurt ben, mag je ook wel een stukje....of 2 ;)
Ook fraai van Yinny en “niet gebarsten” 👍🏼

Wat een lijst adviezen van Lauren.
Het waterbad is zij geen fan, daar haakte ik ook af bij Rutger.
En “ Cheesecake is a time-consuming, somewhat expensive dessert to make. ” :D
pi_193949306
quote:
1s.gif Op zondag 5 juli 2020 20:53 schreef AnneX het volgende:
Helaasch Hupje.

Wat een profi uiterlijk Bluez _O_
Dan ga ik even terugscrollen naar het recept om te zien waaruit de cheese bestaat...
quote:
ingrediënten

125 g cruesli
125 g maria biscuitjes
125 g boter zachte
400 g roomkaas zacht, vers
3 eieren
125 ml crème fraîche
150 g suiker
1 citroen sap en geraspte schil
600 g kersen gewassen, steeltjes eraf
4 blaadjes gelatine witte
200 ml bessensap rode
2 zakjes vanillesuiker

instructies

Verwarm de oven voor op 170°C. Maal de cruesli en koekjes in de keukenmachine fijn. Voeg de boter toe en laat de machine kort draaien tot het goed gemengd is. Haal het deeg uit de machine en druk uit tot een vlakke bodem in een ingevette rechthoekige vorm* met uitneembare bodem van 30 bij 20 cm. Zorg ervoor dat het deeg overal even dik is.
Bak de taartbodem 12 min. voor in de voorverwarmde oven. Verlaag de oventemperatuur dan naar 150°C.
Meng in een keukenmachine de roomkaas met de eieren, crème fraîche, suiker, citroen- rasp en -sap. Klop alles tot een glad beslag en schenk dit op de bodem. Plaats de taart terug in de oven en bak in 40 min. goudbruin en gaar. Ontpit ondertussen de kersen en vang vrijkomend sap in een kom apart op. Laat de taart een uurtje afkoelen op kamertemperatuur. Leg de kersen op de taart.
Week de gelatineblaadjes in ruim koud water. Breng in een steelpan het bessensap en opgevangen kersensap met de vanillesuiker aan de kook, neem van het vuur en los de uitgeknepen gelatineblaadjes erin op. Laat iets afkoelen. Schenk de gelei als het net wat dikker begint te worden over de kersen en zet de kersen-cheesecake in de koeling tot hij helemaal is afgekoeld. Serveer de taart in repen.

Ik maakte de taart in een springvorm.
pi_193949329
quote:
0s.gif Op zondag 5 juli 2020 19:30 schreef Hupje het volgende:

[..]

Dat was ik dus ook. Maar wat mij betreft is het niet voor herhaling vatbaar.
[ afbeelding ]
Het is goed gelukt volgens recept, ziet er ook goed uit. Maar ik houd niet zo van de lichte notensmaak die er in zit (zelfs met de citroen). De vorige keer had ik tiramisu gemaakt met cashewnoten, maar die had ik niet goed genoeg gemalen. Dus ik dacht, ik probeer nog een keer iets met cashewnoten. Maar dit was de laatste keer wat mij betreft.
De volgende keer maak ik gewoon een kwarktaart met bastognekoek bodem en sojayoghurt bovenkant ;)
Ziet er wel lekker uit!

quote:
1s.gif Op zondag 5 juli 2020 16:34 schreef AnneX het volgende:
I.p.v. Rutger’s werd het tante Fanny’s recept.
https://www.tantefanny.nl/recept/frambozentaart-met-mascarpone/

Die was iets makkelijker voor de zondagmiddag met ook andere bezigheden.
Tja, op zich geslaagd edoch een beetje ‘laf’ of ‘zwak’ van smaak.
Deed er zest van hele limoen bij, sap van een halve.
Het kk deeg van tante Fanny is wel herontdekt. Gebruik ik nu ook voor pizza. :Y)
Klaargezet:
[ link | afbeelding ]
Vóor de oven: (rest frambozen uit zeef en te veel aan sap opgedronken):
[ link | afbeelding ]
Uit de oven:
[ link | afbeelding ]
Afgekoeld en aangekleed met verse frambozen, blauwe bessen en muntblaadjes
[ link | afbeelding ]

[ link | afbeelding ]

Weer andere buren waren blij met twee stukjes. w/
“Vandaag moest ik kaastaart bakken”...
Lijkt op een pizza-bodemcheesecake! Wel lekker :9
quote:
1s.gif Op zondag 5 juli 2020 11:52 schreef Yinny het volgende:
Aangezien ik zo moet werken en de cheesecake nog uren in de koelkast moest, gisteren alvast taart gebakken!
Gebruikte recept:
https://laurenslatest.com/cheesecake-recipe/
De bodem niet voorgebakken, aangezien de taart toch nog de oven in gaat.

Dus...bodem van koekkruimels, suiker, boter, een beetje zout en mijn toevoeging: kaneel
[ afbeelding ]
Kijk, kijk, geen scheuren!!!
[ afbeelding ]
Nu nog even kijken aan wie ik cheesecake kan slijten
[ afbeelding ]
O, de smaak! Het is heel machtig, ik denk dat wat aardbeien of ander fruit er heel lekker bij smaken. Helaas geen tijd daarvoor!
[ afbeelding ]
Ook echt een cheesecake-cheesecake ^O^

Het wachten is op @minilot
pi_193949379
Blues, jouw monchoutaart O+
Kersen ontpit productielijn _O-
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zondag 5 juli 2020 @ 21:55:01 #80
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_193949409
Ik was dus recalcitrant geworden door alle verschillende recepten op internet die allemaal nét niet waren waar ik naar op zoek was. Ik heb zelf iets verzonnen: chocolade cheesecake met mascarpone, oreo bodem, pecan karamelsaus en rabarber.
Alleen de rabarber was bedorven en de pecannoten werden walnoten.

Oreo bodem


Kaasmengsel er op


Met saus


Niet briljant maar lekker genoeg :9
Spoilers!
pi_193950323
@Bluez...ik bedoelde het deeg van tante fanny...er is ook speciaal voor pizza.
Er zijn allerlei soorten deeg. https://www.tantefanny.nl/
Nu heb ik taart/quichedeeg gebruikt.
pi_193950401
quote:
1s.gif Op zondag 5 juli 2020 11:52 schreef Yinny het volgende:
Aangezien ik zo moet werken en de cheesecake nog uren in de koelkast moest, gisteren alvast taart gebakken!
Gebruikte recept:
https://laurenslatest.com/cheesecake-recipe/
De bodem niet voorgebakken, aangezien de taart toch nog de oven in gaat.

Dus...bodem van koekkruimels, suiker, boter, een beetje zout en mijn toevoeging: kaneel
[ afbeelding ]
Kijk, kijk, geen scheuren!!!
[ afbeelding ]
Nu nog even kijken aan wie ik cheesecake kan slijten
[ afbeelding ]
O, de smaak! Het is heel machtig, ik denk dat wat aardbeien of ander fruit er heel lekker bij smaken. Helaas geen tijd daarvoor!
[ afbeelding ]
Deze wil ik aub. Met aardbeien.
  zondag 5 juli 2020 @ 23:03:50 #83
221912 minilot
Nancy boy
pi_193950515
Op de valreep nog even!


Slordig aangesneden, maar was/ben niet thuis en haast enzo :)



Beetje rommelig misschien maar wel érg lekker! :9

Dank aan dit topic, want ik had dus nog nooit eerder cheesecake gemaakt en nu eindelijk wél. Had nog wel geblunderd gisterenavond. Ik had per abuis het recept verkeerd gelezen en dacht aanvankelijk dat ik 8 ounce aan roomkaas nodig had. Wist ik veel. Eerste keer cheesecake maken ooit, dus ik dacht, het zal wel. Pas toen ik de vulling helemaal klaar had en het toch vooral de consistentie had van zoete ongebakken omelet las ik het recpt nog eens en heb ik mijn lief om bijna negen uur 's avonds (=sluitingstijd) naar de AH laten rijden voor vijf pakjes van 8 ounce per stuk. :') Er zit dus 1135 gram roomkaas in deze taart. :+

Nog een paar procesfoto's van gisteravond:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 22% gewijzigd door minilot op 05-07-2020 23:21:50 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_193950862
Ik zou ze allemaal eten :9

@minilot Eens moet de eerste keer zijn!
pi_193950998
Arme J. _O-
Uiteindelijk goed gelukt hoor Mini :9

en die van Lucky is bijzonder briljant :+
pi_193953548
@Lucky : wat een goeie combi: chocolade en caramelsaus 👍🏼

En @mini : meer dan een Kilo roomkaas! (8> .
Nog nooit cheesecake gemaakt en dan zo’n briljant rollertje _O_
Dit ziet er rommelig smakelijk uit.
pi_193953959
quote:
1s.gif Op maandag 6 juli 2020 05:22 schreef AnneX het volgende:
@:Lucky : wat een goeie combi: chocolade en caramelsaus 👍🏼

En @:mini : meer dan een Kilo roomkaas! (8> .
Nog nooit cheesecake gemaakt en dan zo’n briljant rollertje _O_
Dit ziet er rommelig smakelijk uit.
Ja dat rollertje!! ^O^

Ik neem nu de helft mee naar mijn werk.
Gisteravond allebei een stuk en rest in repen ingevroren :9
Er liggen ook nog 3 soezen in de vriezer _O-
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')