Dat was mijn gedachte ookquote:
Deze met jackfruit was in ieder geval lekker natuurlijk proef je verschil maar niet vervelendquote:Op woensdag 1 juli 2020 18:05 schreef Meridiaan het volgende:
Ziet er lekker uit. Ben erg benieuwd naar degenen die ook een vegavariant hebben gedaan
Ziet er goed uitquote:Op woensdag 1 juli 2020 18:23 schreef Cat-astrophe het volgende:
Ik ging voor klassiek: kip en champignons.
Vreugde om de roux die satijnzacht is
Kerrie en worcestersaus geven het een lekker pitje. Geen foto’s van het proces, alleen het resulataat. Goed huwelijk.
[ afbeelding ]
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Wij aten (vegan) champignonragout in een bladerdeegbakje met erwtjes.
Is het recept makkelijk te delen?quote:Op woensdag 1 juli 2020 18:23 schreef Cat-astrophe het volgende:
Ik ging voor klassiek: kip en champignons.
Vreugde om de roux die satijnzacht is
Kerrie en worcestersaus geven het een lekker pitje. Geen foto’s van het proces, alleen het resultaat. Goed huwelijk.
[ afbeelding ]
Je moet er een beetje gevoel voor hebben qua kruiden en specerijen denk ikquote:
Thanks!quote:Op woensdag 1 juli 2020 22:21 schreef Cat-astrophe het volgende:
[..]
Je moet er een beetje gevoel voor hebben qua kruiden en specerijen denk ik
https://brendakookt.nl/2012/04/23/homemade-ragout-kipchampignon/
quote:Op donderdag 2 juli 2020 21:08 schreef Lucky_Strike het volgende:
Hier ben ik ook nog
Ragout met asperges, champignons, en witte wijn met kookvocht waar zes keer eerder asperges in hebben gekookt
[ afbeelding ]
Smakeloos zout. Ik had een tijd geleden zo’n blikje gekregen van iemand die geen champignons lust. Opgewarmd, hap genomen en toen een shitload aan kruiden erin. Vroeger at ik ze wel maar de laatste jaren maak ik het liever zelf, weinig werk en zoveel lekkerderquote:Op donderdag 2 juli 2020 23:17 schreef mascara-klodder het volgende:
Geweldig al die ragouts. Staat nog steeds op mijn kookbucketlijstje om zelf te maken.
Heb altijd gewoon een blikje maar dat is zo ontzettend zout Wel lekker af en toe op toast als ik geen zin heb om te koken
Ik zie er geloof ik vooral tegenop om een roux te maken, die mislukte laatst ook jammerlijkquote:Op donderdag 2 juli 2020 23:20 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Smakeloos zout. Ik had een tijd geleden zo’n blikje gekregen van iemand die geen champignons lust. Opgewarmd, hap genomen en toen een shitload aan kruiden erin. Vroeger at ik ze wel maar de laatste jaren maak ik het liever zelf, weinig werk en zoveel lekkerder
Volgens mij wel. Ik zou de stukjes er uit zeven voordat je de roux maakt (om goed te kunnen zien of je nog klontjes weg moet roeren) en ik zou niet alle 3 de potten tegelijk te gebruiken, dan krijg je een soort gebonden soep, of je moet voor een weeshuis ragout willen maken.quote:Op vrijdag 3 juli 2020 00:08 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Ik zie er geloof ik vooral tegenop om een roux te maken, die mislukte laatst ook jammerlijk
Wil graag kalfsragout maken, heb nog 3 potten biologische kalfsfond staan, zou ik dat kunnen gebruiken ipv bouillon?
Tnx, ik ga gewoon binnenkort eens proberen als ik zin heb om in de keuken te staan.quote:Op vrijdag 3 juli 2020 08:35 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Volgens mij wel. Ik zou de stukjes er uit zeven voordat je de roux maakt (om goed te kunnen zien of je nog klontjes weg moet roeren) en ik zou niet alle 3 de potten tegelijk te gebruiken, dan krijg je een soort gebonden soep, of je moet voor een weeshuis ragout willen maken.
Niet in een keer al het vocht er bij doen helpt. Constant roeren met een garde ook. En de sleutel is om je vocht op kamertemperatuur te hebben.quote:Op vrijdag 3 juli 2020 13:44 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Tnx, ik ga gewoon binnenkort eens proberen als ik zin heb om in de keuken te staan.
En nee, niet voor een weeshuis maar wil wel wat porties invriezen voor het gemak zoals ik vaak wel dus zo'n blikje in huis heb
Hoe heb je dat asperge kookvocht gemaakt? Komt dat nu voor de zesde keer uit de vriezer?quote:Op donderdag 2 juli 2020 21:08 schreef Lucky_Strike het volgende:
Hier ben ik ook nog
Ragout met asperges, champignons, en witte wijn met kookvocht waar zes keer eerder asperges in hebben gekookt
[ afbeelding ]
Ik heb dat ook een paar jaar gedaan. Iedere keer het kookvocht weer invriezen. En bij de volgende keer wel iets water erbij. Gruwelijk lekkerquote:Op vrijdag 3 juli 2020 14:11 schreef Tegan het volgende:
[..]
Hoe heb je dat asperge kookvocht gemaakt? Komt dat nu voor de zesde keer uit de vriezer?
Asperges koken, het vocht bewaren en de volgende keren weer asperges koken in hetzelfde vocht. Ik bewaar het gewoon in de koelkast.quote:Op vrijdag 3 juli 2020 14:11 schreef Tegan het volgende:
[..]
Hoe heb je dat asperge kookvocht gemaakt? Komt dat nu voor de zesde keer uit de vriezer?
Ja dat constant blijven roeren had ik gisteren idd ook gelezen. Tnx voor de temperatuurtipquote:Op vrijdag 3 juli 2020 14:00 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Niet in een keer al het vocht er bij doen helpt. Constant roeren met een garde ook. En de sleutel is om je vocht op kamertemperatuur te hebben.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |