Lucky_Strike | dinsdag 23 juni 2020 @ 11:16 |
In dit topic bespreken we alles rond de volgende opdracht van Kook mee met CUL. Op zondag 28 juni maken we met iedereen die mee wil doen sushi. Sushi Sashimi mag ook. Het is echt de bedoeling dat je je eigen sushi rolt. Algemene spelregels: De regels: - Kook op de aangegeven dag het aangegeven gerecht. - Er is geen tijdstip waarop iets klaar moet zijn, een datum is al specifiek genoeg. - Het maakt niet uit welk recept je gebruikt. - Eventuele aanvullende regels lees je bij de uitleg voor komende opdracht hierboven. | |
golfer | dinsdag 23 juni 2020 @ 11:42 |
Stukjes rauwe vis in dunne plakken snijden (sashimi) is niet echt koken, hè? | |
Sarabi | dinsdag 23 juni 2020 @ 11:48 |
Na 15 jaar sushi maken, ga ik zondag voor het eerst een inside out rol proberen ![]() | |
Myraela | dinsdag 23 juni 2020 @ 11:50 |
Oeh, dat is wel iets waar ik m'n vriend blij mee kan maken dit weekend. Nu nog proberen er ook echt aan te denken. | |
Kaatje1 | dinsdag 23 juni 2020 @ 12:32 |
Ik sla over, eet geen vis. Nou kan ik wel iets vega maken of met vlees. Maar nog nooit sushi gehad, geen idee hoe het smaakt, dus kan ik ook geen vergelijking maken. Maar verheug me op mooie fotos | |
Myraela | dinsdag 23 juni 2020 @ 12:44 |
Juist leuk om het eens te maken al je het nog nooit gegeten hebt, toch. Kan prima zonder vis. | |
Kaatje1 | dinsdag 23 juni 2020 @ 13:03 |
Ik kon tot 12 uur m'n boodschappen nog wijzigen ![]() | |
Yasmyn | dinsdag 23 juni 2020 @ 13:13 |
Uit principe niet? Er bestaat bijna niets lekkerders dan heerlijk verse vis en zolang je het bij soorten houdt die niet bedreigd of overbevist zijn, zit je wel goed. | |
Kaatje1 | dinsdag 23 juni 2020 @ 13:17 |
Mijn smaakpapillen en maag zijn niet in overeenstemming. Ik vind vis lekker (veel soorten dan), maar mijn maag wil het niet. Ik word er doodziek van. | |
anndb | dinsdag 23 juni 2020 @ 17:53 |
Koken wellicht niet, maar er zijn toch genoeg japanse restaurants waar dat de enige taak van een bepaalde chef is en als die niet goed er in is eruit gaat. Een vak kan het zeker wel zijn dus, koken zullen we in het midden laten. | |
golfer | dinsdag 23 juni 2020 @ 18:39 |
De vakbekwaamheid die na een jarenlange training in Japan bereikt wordt zal dus nooit door 1 van de Fok!ers benaderd kunnen worden. | |
Candaasje | woensdag 24 juni 2020 @ 22:14 |
Oeh, even kijken of ik mijn vriend kan strikken voor (vegan) sushi zondag. Het is best een tijdrovend klusje. Maar wel lekker ![]() Geen vis hier dus, wel mango, avocado, komkommer, 'mayonaise', gerookte tofu, wortel.. ofzo...we verzinnen wel weer iets. | |
minilot | vrijdag 26 juni 2020 @ 02:54 |
Heh, ik maak bijna wekelijks heel verdienstelijk smakelijke sushirijst maar ik heb het al in geen jaren meer in een rolletje gestopt! ![]() | |
anndb | zaterdag 27 juni 2020 @ 07:45 |
Doe je nog iets speciaals met die rijst of? ;-) (zo ja delen graag haha) | |
minilot | zaterdag 27 juni 2020 @ 08:16 |
Een keer of vijf wassen in koud water, half uurtje laten drogen in een zeef, dan met afgepast koud water (410 ml water op 320 gram rijst) in de pan en dat minstens een uur laten weken. Met deksel op de pan de rijst op middelhoog vuur twaalf minuten koken (geteld vanaf het aanzetten) dan zonder deksel eraf te halen de pan van het vuur en twintig minuten laten staan. Ondertussen mengsel voorbereiden van 3 eetlepels rijstazijn, 1 eetlepel suiker en 1 theelepel zout (als in: de maatschepjes, niet wat je toevallig in je la hebt liggen) . Dit over de warme rijst gieten, met een spatel mengen, dan de hele boel in een grote kom gooien en blijven omscheppen met een spatel tot de rijst niet langer warm is. Klaar! ![]() Met plaatjes: https://www.justhungry.co(...)-great-japanese-rice + https://justhungry.com/ha(...)i-rice-chirashizushi Succes! | |
anndb | zaterdag 27 juni 2020 @ 09:08 |
Thanks. Wij eten de laatste tijd ook met regelmaat wel sushi rijst, maar dan gewoon lui keer wassen en in de rijstkoker. | |
investeerdertje | zaterdag 27 juni 2020 @ 12:44 |
Ik had heel graag meegedaan, maar in verband met het verjaren van de directrice ga ik niet over het menu wat ik zal bereiden. Ik moet helaas afhaken ![]() | |
golfer | zaterdag 27 juni 2020 @ 14:29 |
Met andere woorden: je zit onder de plak. ![]() | |
investeerdertje | zaterdag 27 juni 2020 @ 14:51 |
Of we hebben en waardevolle traditie waarbij diegene die jarig is het diner mag verzinnen. | |
DJMO | zondag 28 juni 2020 @ 05:52 |
Ik ga er vroeg vandoor vandaag; van lichtmis naar meppel wandelen. 18 km. Ben daarvoor wel dik drie uur onderweg (enkele reis), dus ik sla vandaag over. Als ik wel meegedaan had was het een simpel hapje rijst met gerookte zalmfilet geworden, want de rest van de zooi lust ik niet ![]() | |
minilot | zondag 28 juni 2020 @ 15:01 |
![]() Begonnen! Deelnemers: succes ![]() | |
Sarabi | zondag 28 juni 2020 @ 15:22 |
De rijst is gekookt. Mijn man maakt ondertussen de tamago. | |
Candaasje | zondag 28 juni 2020 @ 15:29 |
Ik ga het later deze week doen, we eten wat onverwacht bij mijn ouders. (Geen idee wat) Maar ik heb al tijden zin in sushi, dus het komt binnen afzienbare tijd goed ![]() | |
Myraela | zondag 28 juni 2020 @ 18:12 |
Samen met m'n vriend gemaakt. Ik hou niet van tussentijdse foto's, dus puur het resultaat. ![]() ![]() Hij heeft genoeg voor twee dagen en om nog een restje te lunchen. ![]() ![]() | |
Sarabi | zondag 28 juni 2020 @ 19:00 |
Het zijn niet de mooiste geworden. Voor het eerst een inside out maki gemaakt (met kip en mango). En 2 normale (met zalm/avocado en tamago). ![]() | |
Cat-astrophe | zondag 28 juni 2020 @ 19:01 |
![]() ![]() | |
Isabeau | zondag 28 juni 2020 @ 19:03 |
Wat bedoel je met 'het zijn niet de mooiste' ![]() Die van Myra zijn ook al zo mooi ![]() | |
Circle.Of.Filth | zondag 28 juni 2020 @ 19:04 |
![]() | |
Circle.Of.Filth | zondag 28 juni 2020 @ 19:12 |
oeps verkeerde topic ![]() [ Bericht 59% gewijzigd door Circle.Of.Filth op 28-06-2020 19:23:47 ] | |
minilot | zondag 28 juni 2020 @ 19:13 |
![]() Okee, werkelijk alles bij deze dragon roll zat dwars. Unagisaus verbrand (ketjap gebruikt), garnalen op de grond gevallen (vissticks gebruikt), diep in wijsvinger gesneden, peuter wilde per se helpen en ik maakte voor het eerst ooit sushi.. Een godswonder dat er nog wat presentabels en behoorlijk lekkers uitkwam ![]() | |
Circle.Of.Filth | zondag 28 juni 2020 @ 19:25 |
![]() De aanhouder eet ![]() | |
Yinny | zondag 28 juni 2020 @ 20:04 |
Ik voelde me niet zo heel lekker vandaag, dus maar makkelijke sushi gemaakt. Was van plan verse vis te kopen, maar dat was niet gelukt. Wel al surimisticks en blikjes tonijn in huis, dus eerst rijst gekookt en aangemaakt. Tonijn mengen met wat mayonaise en Japanse pepermix.![]() Wat groente snijden en de surimi ![]() Vergeten rollen in actie foto's te maken, dus alleen het resultaat ![]() ![]() Kleuter had surimisticks met wortel, maar daar kon ik geen foto van maken. Werd gelijk onder mijn handen vandaan gepakt | |
Sarabi | zondag 28 juni 2020 @ 20:06 |
Voedsel fotograferen is mijn zwakke punt ![]() Wow mini ![]() | |
Hupje | zondag 28 juni 2020 @ 20:29 |
Wauw, wat een mooi uitziende sushi kunnen jullie maken! Ik heb nog nooit (goede) sushi op en die ene ervaring die ik had, maakte me niet enthousiast. Maar om toch in het thema mee te doen heb ik een toetje gemaakt ![]() ![]() |