Juist leuk om het eens te maken al je het nog nooit gegeten hebt, toch. Kan prima zonder vis.quote:Op dinsdag 23 juni 2020 12:32 schreef Kaatje1 het volgende:
Ik sla over, eet geen vis. Nou kan ik wel iets vega maken of met vlees. Maar nog nooit sushi gehad, geen idee hoe het smaakt, dus kan ik ook geen vergelijking maken.
Maar verheug me op mooie fotos
Ik kon tot 12 uur m'n boodschappen nog wijzigen En ik ga me er wel een keer in verdiepen om suschi vegetarisch te maken. Maar ook rijst staat niet hoog op m'n "oh wat lekker" lijstje.quote:Op dinsdag 23 juni 2020 12:44 schreef Myraela het volgende:
[..]
Juist leuk om het eens te maken al je het nog nooit gegeten hebt, toch. Kan prima zonder vis.
Uit principe niet? Er bestaat bijna niets lekkerders dan heerlijk verse vis en zolang je het bij soorten houdt die niet bedreigd of overbevist zijn, zit je wel goed.quote:
Mijn smaakpapillen en maag zijn niet in overeenstemming. Ik vind vis lekker (veel soorten dan), maar mijn maag wil het niet. Ik word er doodziek van.quote:Op dinsdag 23 juni 2020 13:13 schreef Yasmyn het volgende:
[..]
Uit principe niet? Er bestaat bijna niets lekkerders dan heerlijk verse vis en zolang je het bij soorten houdt die niet bedreigd of overbevist zijn, zit je wel goed.
Koken wellicht niet, maar er zijn toch genoeg japanse restaurants waar dat de enige taak van een bepaalde chef is en als die niet goed er in is eruit gaat. Een vak kan het zeker wel zijn dus, koken zullen we in het midden laten.quote:Op dinsdag 23 juni 2020 11:42 schreef golfer het volgende:
Stukjes rauwe vis in dunne plakken snijden (sashimi) is niet echt koken, hè?
De vakbekwaamheid die na een jarenlange training in Japan bereikt wordt zal dus nooit door 1 van de Fok!ers benaderd kunnen worden.quote:Op dinsdag 23 juni 2020 17:53 schreef anndb het volgende:
Koken wellicht niet, maar er zijn toch genoeg japanse restaurants waar dat de enige taak van een bepaalde chef is en als die niet goed er in is eruit gaat. Een vak kan het zeker wel zijn dus, koken zullen we in het midden laten.
Doe je nog iets speciaals met die rijst of? ;-) (zo ja delen graag haha)quote:Op vrijdag 26 juni 2020 02:54 schreef minilot het volgende:
Heh, ik maak bijna wekelijks heel verdienstelijk smakelijke sushirijst maar ik heb het al in geen jaren meer in een rolletje gestopt! Leuk!
Een keer of vijf wassen in koud water, half uurtje laten drogen in een zeef, dan met afgepast koud water (410 ml water op 320 gram rijst) in de pan en dat minstens een uur laten weken.quote:Op zaterdag 27 juni 2020 07:45 schreef anndb het volgende:
[..]
Doe je nog iets speciaals met die rijst of? ;-) (zo ja delen graag haha)
Thanks. Wij eten de laatste tijd ook met regelmaat wel sushi rijst, maar dan gewoon lui keer wassen en in de rijstkoker.quote:Op zaterdag 27 juni 2020 08:16 schreef minilot het volgende:
[..]
Een keer of vijf wassen in koud water, half uurtje laten drogen in een zeef, dan met afgepast koud water (410 ml water op 320 gram rijst) in de pan en dat minstens een uur laten weken.
Met deksel op de pan de rijst op middelhoog vuur twaalf minuten koken (geteld vanaf het aanzetten) dan zonder deksel eraf te halen de pan van het vuur en twintig minuten laten staan.
Ondertussen mengsel voorbereiden van 3 eetlepels rijstazijn, 1 eetlepel suiker en 1 theelepel zout (als in: de maatschepjes, niet wat je toevallig in je la hebt liggen) .
Dit over de warme rijst gieten, met een spatel mengen, dan de hele boel in een grote kom gooien en blijven omscheppen met een spatel tot de rijst niet langer warm is.
Klaar!
Met plaatjes:
https://www.justhungry.co(...)-great-japanese-rice
+
https://justhungry.com/ha(...)i-rice-chirashizushi
Succes!
Met andere woorden: je zit onder de plak.quote:Op zaterdag 27 juni 2020 12:44 schreef investeerdertje het volgende:
Ik had heel graag meegedaan, maar in verband met het verjaren van de directrice ga ik niet over het menu wat ik zal bereiden. Ik moet helaas afhaken
Of we hebben en waardevolle traditie waarbij diegene die jarig is het diner mag verzinnen.quote:Op zaterdag 27 juni 2020 14:29 schreef golfer het volgende:
[..]
Met andere woorden: je zit onder de plak.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |