abonnement Unibet Coolblue
pi_194483264
Welkom takkie en Sofie! Hebben jullie een fijne dag gehad?

Bedankt voor de inspiratie FF, een aantal dingen komen al overeen!
Ik meen me te herinneren dat jouw meiden ook niet heel groot zijn. Hoe lang zijn ze inmiddels en passen ze goed op de 12 inch fietsjes?
Zou het jammer vinden om een fiets te geven waar ze vervolgens nog maanden niet bij de trappers kan...
Kwa kledingmaat zou het net moeten kunnen, maar kwa binnen beenlengte niet.. :? Of ik heb verkeerd gemeten.
pi_194484811
Van harte gefeliciteerd verse peuter!

L (die op vakantie eerst 3 nachten bijna niet slaapt...) sliep vannacht in de tuin in een tent met papa. Van 22.00 tot 6.30! En hij vond het fantastisch. Onder zijn cars-slaapzak waarvan hij niet meer wist dat hij die had en op een luchtbed waarvan hij niet wist wat het was. Bij ons vorige kampeer-avontuur was hij bijna een jaar oud midden in een hittegolf waarbij ik een zonnesteek opliep en 3 dagen kotsend op een camping heb doorgebracht (daarna van ellende 's nachts naar huis gereden) dus daar wist hij niks meer van af. Daarna zijn we op mijn verzoek alleen maar in een bungalow op vakantie geweest.
  maandag 10 augustus 2020 @ 09:29:58 #253
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_194485246
Wat superleuk @Nazil om dat te doen! En als hij zo weer een beetje positieve vibes met kamperen krijgt ^O^

Ik mag ik mijn handjes knijpen. Max was weliswaar elke avond een van de laatste peuters die sliep op de camping, hij sliep elke nacht als een otter tot ca. 9:00u. Om dan dus zijn blije hoofd om het randje te steken als wij al lang en breed aan de koffie zaten O+

Welkom Takkie! Ook alweer peuter!
  maandag 10 augustus 2020 @ 09:34:18 #254
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_194485301
Zoiets:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
:D
  maandag 10 augustus 2020 @ 10:58:17 #255
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_194486164
Die foto van Max O+ !
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_194489128
Max O+

Gefeliciteerd nog Takkie!

Hier zijn ze nu kamperen met opa en oma in tentjes op een camping. Ik zag het helemaal niet zitten, maar het lijkt allemaal goed te lopen!
Ze slapen met z’n tweeën in een tentje. Knap hoor!

Hier lijkt vakantie altijd garantie voor goed slapen. Thuis kan het drama zijn, zodra we op vakantie zijn is het drama opgelost
Ik grap wel eens ooit dat we onze koffers gaan pakken als het een tijdje drama is ‘s nachts.
pi_194490908
Takkie, gefeliciteerd met je kersverse leuke peuter!

Quoi, wat een leukerd is die max toch, zo'n blij koppie O+
pi_194491472
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 augustus 2020 09:03 schreef Nazil het volgende:
Hij was 2.5, naar Bing. Dat waren korte afleveringen waardoor hij z'n aandacht er goed bij kon houden. Daarna met 3 jaar naar Juf Roos, ging ook prima.
Ga ik eens in de gaten houden of zo iets hier in de buurt ook is :)

Takkie, Sofie ook alweer 2 :o Herinner me nog wat een mini het was bij de meet toen O+

Quoi, wat een ontzettend leuk jongetje is Max toch O+

Nazil, wat een goed idee zo in de tuin slapen! Zou ik ook best willen nu :+

Ik zat vandaag eens te kijken en mijn dame lijkt ineens zo groot te worden qua lengte, krijg al van veel mensen te horen dat ze zo lang is :)
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
De fase waarin ze nu zit is zo leuk, af en toe kan ik haar achter het behang plakken als ze weer eens zo’n peuterbui heeft, maar over het algemeen is ze ontzettend lief en gezellig. Moeder zijn is het mooiste wat me ooit overkomen is O+
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_194494251
quote:
0s.gif Op maandag 10 augustus 2020 00:56 schreef Nolita het volgende:
Welkom takkie en Sofie! Hebben jullie een fijne dag gehad?

Bedankt voor de inspiratie FF, een aantal dingen komen al overeen!
Ik meen me te herinneren dat jouw meiden ook niet heel groot zijn. Hoe lang zijn ze inmiddels en passen ze goed op de 12 inch fietsjes?
Zou het jammer vinden om een fiets te geven waar ze vervolgens nog maanden niet bij de trappers kan...
Kwa kledingmaat zou het net moeten kunnen, maar kwa binnen beenlengte niet.. :? Of ik heb verkeerd gemeten.
Mijn meiden waren 91 en 92,5 cm op hun verjaardag en ze passen er goed op. Kunnen er zelfstandig op en afklimmen. Alleen trappen begrijpen ze nog steeds niet, dus meestal zit er een op de fiets en duwt de ander. En soms zitten ze allebei op hun eigen fiets de ander te roepen dat die moet duwen. We hebben deze: https://www.halfords.nl/w(...)el-pip-blauw-12.html vooral het mandje en bakje voor- en achterop kan ik aanraden, daar gaan de knuffels vaak in. Het is alleen even een klus om hem goed in elkaar te zetten.

Wat een leuke foto Quoi! De camper valt bij hem iig goed in de smaak!

Welkom en gefeliciteerd nog Takkie *O*

adrian, dat zou ik echt nog niet durven, mijn kinderen alleen in een tent. Die gaan dan s ochtends elkaar opstoken om er uit te gaan en dingen te gaan doen. Ze krijgen een eigen binnentent, maar meer ook niet voorlopig.

Fijn dat het nachtje kamperen zo’n succes was Nazil! Jouw horrorverhaal herinner ik me zelfs nog, hopelijk volgende keer beter!
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_194509513
*O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* REGEN *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O*

Het heeft hier zo'n anderhalf uur flink geregend, zo fijn dat het "afgekoeld" is van 34 naar 26 graden :D :D
pi_194510356
Ik wil ook regen hier :'( :'(

Wij gingen ijs maken met zon dr oetker-zakje. 'Mama, dan moeten we wel een schoteltje aan, anders worden we vies!' Een schort bedoelde hij _O- hij bleef maar schoteltje zeggen. Ach ja, is beide om iets schoon te houden :P

[ Bericht 49% gewijzigd door Nazil op 11-08-2020 21:11:31 ]
pi_194511092
Hier ook regen! Sofie heeft heerlijk rondgerend in haar onderbroek. En rondgestapt met een veels te grote paraplu :)

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_194511433
Hier geen regen! Maar ik sta alleen met peuter op een camping dus laat dat ook maar even weg :')

Wat schattig Takkie! En Sofie al een peuter joh, gaat snel!
pi_194515469
Wij hadden ook geen regen. Maar zo’n stortregen hebben we laatst als eens gehad en toen had het hele dorp waterschade inclusief onze auto waar een laagje water in stond, dus ben er ook niet meer zo’n fan van :')

Wij zijn weer thuis van vakantie. Ook wel fijn. En nodig, want de laatste dagen werd het gebrek aan ritme en regelmaat iets teveel. Mijm ging niet meer slapen ‘s avonds, luisterde steeds slechter.
Gisteren ging hij om half 9 naar bed terwijl mijn ouders nog op bezoek waren, dus ik vreesde het ergste en zei dat ook tegen mijn ouders. We hoorden hem nog 2 liedjes zingen en toen sliep hij 8)7
Nu geloven mijn ouders niet meer dat hij moeilijk doet bij het naar bed gaan ;)
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
  woensdag 12 augustus 2020 @ 08:57:49 #265
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_194516299
Ja, ritme en regelmaat is toch ook wel weer fijn. Probeer hier Max ook elke avond iets vroeger op bed te leggen.

Ik baal als een stekker want ben gister door mijn rug gegaan. Die zorgvuldig gefixte rug 8)7 En ik ben nog vrij deze week en moet nu gaan bedenken wat te doen met Max. Laatste kostbare vrije doordeweekse daagjes samen, voordat het circus dat school heet gaat beginnen beginnen.

Hier ook geen regen, in de verte zagen we het onweer in de lucht. Wel een lekkere koele avond ^O^

@Nolita Wij hebben een tweedehands fietsje om die reden gekocht, voor weinig. Zo onzeker of hij er wel op zou gaan etc. Iets te laag gekocht (om gebruik ervan juist te stimuleren), dus heel lang zou hij niet meegaan. Zodra er dan intensief gebruik van wordt gemaakt kun je altijd nog een nieuw exemplaar halen. Hier overigens 14,5 inch fietsje bij een 110-115 cm lang jongetje.

@LaBelleFleur27 staan jullie met z'n tweetjes op de camping?
pi_194516564
Heerlijk al dat kamperen met peuters. O+ Super foto van Max ook quoi, dat koppie!

Ik hou van kamperen, het liefst in de bergen, maar dat zat er dit jaar gelukkig sowieso al niet in ivm baby. Ik hoop dat de wereld er wat Corona betreft volgende zomer heel anders uit ziet en we weer mogen zonder al te veel beperkingen en risico’s.
Wellicht doen we in het najaar een weekje in een huisje ergens.

@Quoi wat balen van je rug zeg. Gebeurde het in een normale beweging of was je iets aan het doen waarvan je achteraf denkt, dat was ook niet handig. Hopelijk snel de goede kant op!
Wat fietsje betreft ga ik eens rondkijken ja. We hebben hier nu natuurlijk wel een zusje die er tzt ook gebruik van kan maken en een fietsenzaak in de familie. Eens vragen of en wat hij heeft staan evt.
Trappen lukt haar al wel best goed op driewielers enzo dus ik verwacht ergens dat ze het fietsen snel door zal hebben en leuk zal vinden.

Hier heeft het wel wat geregend, maar geen zware onweersbuien oid, terwijl 10 km verderop het landelijke nieuws heeft gehaald. Zo extreem hoeft voor mij ook weer niet.
Op dit moment wordt de airco geplaatst. Ben heel benieuwd hoe we daarmee slapen vannacht. _O_

Oh en slapen; mijn peuter is er gewoon niet voor gemaakt ofzo. Ze vindt het iedere avond weer vreselijk. Alle voorbereiding en het ritueel gaat prima zonder drama, maar het moment dat ze het bed in moet begint ze te krijsen dat ze niet wil slapen. Erg vermoeiend want ze valt sowieso nog steeds alleen in slaap in nabijheid van mij of haar vader. Liefst naast haar in bed, maar sinds de bevalling blijf ik op een stoel zitten. Maar als ze weigert te gaan liggen. :?
We houden het maar weer op een fase en het warme weer.
pi_194517417
Hier ook een peuter die alleen in slaap valt als we naast haar zitten in een stoel. Met haar Afgelopen week de afspraak gemaakt dat ik weg ga als ze gaat staan in bed. En ze snapt het goed. Tot nu toe 2x weg gegaan. En dan riep ze binnen een minuut ‘mama! Sofie liggen’.

Het in slaap vallen duurt op dit moment ‘s avonds wel lang. Maar ja, het is ook 32graden op haar kamer.

Ze krijgt eindelijk een beetje stevige beentjes. Alleen daardoor zit ze regelmatig met een been vast tussen de spijlen van haar ledikant. Ze duwt ze er zelf tussen, om vervolgens dramatisch te roepen ‘klem!’ :+
pi_194517927
Hier kan ze al anderhalf jaar het bed uit. Ik heb gisteren hetzelfde tegen haar gezegd, maar toen ik op onze slaapkamer ging zitten kwam ze me gewoon achterna om daar haar gekrijs voort te zetten. }:|

Ik zat ook nog met baby in mijn armen dus uiteindelijk heeft vriend het overgenomen. (Die was eerder niet thuis). Maar is ze in ons bed in slaap gevallen. Niet top dus, maar ik weet inmiddels wel dat het echt in fases op en neer gaat. Nu zal ook de komst van haar zusje nog meespelen en moeten we allemaal nog een goede balans in aandacht verdelen zien te vinden.
pi_194518339
Als ze zelf het bed uit kan dan werkt het inderdaad niet meer :{

Het zijn fases maar als je middenin zo’n drama-fase zit kan het oneindig voelen! En kan me indenken dat het met een pasgeborene erbij voor iedereen even zoeken is naar een nieuw ritme/normaal.
pi_194519127
Hier werken dat soort "consequenties" ook wel redelijk. Plus we zeggen hem altijd dat hij niet hoeft te slapen als het nog niet lukt, maar dat hij wel in zijn bed blijft en dan nog even met zijn knuffels mag kletsen.
Het werkt niet altijd, maar als het werkt horen we hem soms klagen tegen zijn knuffels _O- over dat hij eeeeecht niet moe is, en dat bed saaaaaai is.
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_194519829
quote:
1s.gif Op woensdag 12 augustus 2020 06:53 schreef LeSage het volgende:
Gisteren ging hij om half 9 naar bed terwijl mijn ouders nog op bezoek waren, dus ik vreesde het ergste en zei dat ook tegen mijn ouders. We hoorden hem nog 2 liedjes zingen en toen sliep hij
Nu geloven mijn ouders niet meer dat hij moeilijk doet bij het naar bed gaan
Als mijn ouders op bezoek zijn (geweest) dan slaapt L ook altijd als een roosje.

quote:
1s.gif Op woensdag 12 augustus 2020 10:55 schreef Nolita het volgende:
Hier kan ze al anderhalf jaar het bed uit. Ik heb gisteren hetzelfde tegen haar gezegd, maar toen ik op onze slaapkamer ging zitten kwam ze me gewoon achterna om daar haar gekrijs voort te zetten.
Hele lastige fase vind ik. Het was zoveel makkelijker toen ze nog gewoon in bed bleven liggen.
Blijven terugbrengen is het enige dat hier werkt maar er zijn dagen dat niets lijkt te werken.

[ Bericht 0% gewijzigd door Elleska op 12-08-2020 13:25:55 ]
pi_194520032
Helemaal bijgelezen.

Welkom aan Takkie en Sofie!

Quoi, die foto! Heerlijk! Balen van je rug.

Rena, weet je hoe lang ze is? Echt een hele dame al!

LeSage, bij jullie geen regen? Dan was het plaatselijk want hier heeft het wel geregend. Een lekkere bui tussen 18.30 en 19.15 uur en later op de avond ook nog eentje. Welkom thuis weer! Hopelijk alles weer snel in het juiste ritme!

Nolita, dat lijkt me pittig zo met eentje die krijsend uit bed komt en dan een baby. Ik ben dat alweer een beetje vergeten allemaal, maar Twix kwam ook niet uit bed.
pi_194520067
Mars ligt dus thuis nog in zijn ledikant. Wij hadden gedacht deze zomer de stap naar peuterbed te maken maar na het slaapgedoe op vakantie, sliep hij eenmaal thuis weer direct als een roosje van 19.00 uur tot 8.00 uur. Dus we laten het voorlopig zo. Ledikant past nog en over een tijdje leggen we hem gewoon diagonaal. ;)
  woensdag 12 augustus 2020 @ 13:36:26 #274
149959 SQ
snelle trees
pi_194520113
quote:
0s.gif Op woensdag 12 augustus 2020 13:33 schreef Malteser het volgende:
Mars ligt dus thuis nog in zijn ledikant. Wij hadden gedacht deze zomer de stap naar peuterbed te maken maar na het slaapgedoe op vakantie, sliep hij eenmaal thuis weer direct als een roosje van 19.00 uur tot 8.00 uur. Dus we laten het voorlopig zo. Ledikant past nog en over een tijdje leggen we hem gewoon diagonaal. ;)
Mijn dochter van bijna zes ligt met deze warme dagen op een ledikantmatrasje op onze slaapkamer, en ook dat past nog _O-
Mensen liggen ook zelden helemaal gestrekt languit in bed :+
disclaimer
pi_194520427
Ledikant had hier nog wel gepast, maar ze is dus altijd al pittig geweest met slapen en klom/viel er met anderhalf dus al van gif uit als ze niet wilde slapen. Dat vond ik te gevaarlijk, dus zijkant uit het bed gehaald.
Naar beneden durfde ik ook niet meer, want over het traphekje klimmen zou haar vast ook lukken. Tegenwoordig kan ze me overal achterna komen natuurlijk.
Steeds weer terug leggen lukte gisteren niet goed met baby erbij, maar eerder wel eens geprobeerd en dan leek dat eerder een fysieke strijd (want binnen 2 seconden was ze er weer uit) die ze oneindig volhield.

Ik overweeg haast iets van belonen mocht het niet beter gaan na de ergste hitte straks. Simpel een sticker plakken de volgende ochtend als het haar gelukt is. Ik gun haar dat ze lekker in slaap kan vallen. Want als ze eenmaal haar best doet is ze altijd binnen 2 minuten weg. :D
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')