abonnement Unibet Coolblue
pi_193780637
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2020 10:02 schreef AadjeAfkoopsommetje het volgende:
Hi allen,

Ik investeer momenteel alleen via Gve en Collin. Omdat ik eigenlijk alleen geïnteresseerd ben in crowdfunding-projecten met een eerste hypothecair recht, kwam ik SiG tegen op dit forum.

Zijn mensen tevreden op de manier waarop zij handelen? Daarmee bedoel ik: betalen ze netjes uit, is de administratie op orde, indien er een te late betaling is gaan ze daar fatsoenlijk achteraan, en is de leningdocumentatie waterdicht, worden projecten goed gescreend?

Veel dank!
Mijn ervaringen met SIG zijn positief,
- nav wat betalingsachterstanden in het verleden heb ik de afgelopen 12 tot 18 maanden deze bijgehouden en kan alleen maar constateren dat met een paar dagen verschil alle betalingen op de 1ste werkdag van de maand geboekt worden.
- Het betaalsysteem, Intersolve, waar ze gebruik van maken laat op de dag van de betaling veelal wat rare optellingen zien, wel een hoger totaal bedrag maar nog geen bij boeking of anders om. Echter na 1 of 2 dagen is dit gecorrigeerd.
- Na de overdracht krijg je automatisch per mail van SIG de hypotheekakte in pdf van de notaris zodat je die zelf kunt bewaren.
- Vragen worden netjes beantwoord, bv mbt het ontbreken hypotheek akte van een van mijn eerste projecten kreeg ik deze binnen een paar dagen per mail
- terug boekingen worden netjes gedaan
- Screening kan beter, zie de laatste maand projecten die teruggetrokken worden en/of ook op Funda staan. Ik zelf til daar minder aan omdat dit ook voor SIG niet altijd duidelijk zichtbaar is en zij soms af moeten gaan het verhaal dat zij krijgen.
- de panden worden gewaardeerd waarbij je altijd ook de WOZ krijgt alsmede kan je bij veel panden ook op Funda kijken of de waarde enigszins kan kloppen. Ga daarbij uit van jouw eigen inschatting van het risico tov de rente en verdeling over de aanvragers. Zelf neem ik schijf 2 nooit mee.

Conclusie ik ben tevreden en neem de projecten ook regelmatig mee.
  donderdag 25 juni 2020 @ 11:52:02 #102
442908 crowd-fundi
ik bankier, dus ik ben
pi_193780700
quote:
• is de administratie op orde: nee, je moet dit altijd zelf goed in de gaten houden. Heeft ook met de betaaldienstverlener intersolve te maken
Lendahand werkt ook met Intersolve. Daar merk ik niets van de administratieve problemen die deels aan deze betaaldienstverlener zouden liggen. Elke maand prompt op tijd. Bij geen betaling nog dezelfde dag een bericht van LAH.
pi_193782700
quote:
Vorige week heeft u van ons bericht ontvangen inzake project 16425. Het betrof een stemronde over een voorstel tot uitstel van aflossing. U kon reageren tot uiterlijk woensdag 24 juni om 17.00 uur.​

Het voorstel was als volgt:​
“Verlenging van de looptijd van de lening met maximaal 24 maanden. Indien de bank eerder besluit tot herfinanciering zal de lening op dat moment worden afgelost.”

Wij hebben de stemming gesloten. 74% van de investeerders (gewogen) heeft gereageerd op het voorstel. Hiervan heeft 9% (gewogen) aangegeven niet akkoord te gaan met het voorstel. 91% van deze investeerders (gewogen) heeft wel akkoord gegeven op het voorstel.

Voor dit project is een eerste hypotheekrecht gevestigd. Dit hypotheekrecht wordt in gelijke rang gedeeld met de investeerders in project 16110. Verschillende investeerders wezen ons er terecht op dat ook deze investeerders inspraak moeten hebben in deze regeling. Hun hypotheekrecht wordt immers beïnvloed - in de zin van verwacht verloop van het LTV% - door de verlenging van de looptijd van lening 16425. Om die reden zullen wij hetzelfde voorstel vandaag ook voorleggen aan de investeerders in project 16110. Zij kunnen hierop reageren tot uiterlijk woensdag 1 juli om 17.00 uur. Hun stem zal in het totaal worden meegewogen met de op dit moment nog te ontvangen aflossing op hun investering. Eind volgende week informeren wij u over de uitslag van deze stemming en de vervolgstappen.
Uitslag kan nog wat wijzigen omdat 16110 geen belang heeft bij uitstel
pi_193783401
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2020 10:30 schreef KrekelJapie het volgende:

[..]

• betalen ze netjes uit: ja
• is de administratie op orde: nee, je moet dit altijd zelf goed in de gaten houden. Heeft (volgens sameningeld) ook met de betaaldienstverlener intersolve te maken
• indien er een te late betaling is gaan ze daar fatsoenlijk achteraan; Nee geen te late betalingen van meer dan een paar dagen
• is de leningdocumentatie waterdicht, worden projecten goed gescreend? Vastlegging door notaris, dus daar zal het goed gaan. Projecten worden niet altijd goed gescreend of gepresenteerd (geldt ook voor geldvoorelkaar en collin).

edit: (volgens sameningeld) toegevoegd
Goed overzicht. Mee eens.
Toevoeging:
Je krijgt altijd keurig een afschrift van de hypotheekakte en van het bewijs van inschrijving van die akte bij het kadaster.
Je krijgt op verzoek altijd het taxatierapport.
Ze doen niet geheimzinnig over het adres van het onderpand (zoals sommige platformen dat wel doen).
Samenvattend kan ik SiG aanbevelen hoewel ze zeker een aantal flinke minpunte hebben (zoals door KrekelJapie beschreven).
pi_193784388
quote:
1s.gif Op donderdag 25 juni 2020 14:05 schreef KrekelJapie het volgende:

[..]

Uitslag kan nog wat wijzigen omdat 16110 geen belang heeft bij uitstel
Iemand toevalig de nadere info van de onderneming. Word na verwezen, ma zat er niet bij. Ook niet in de updates van mijn geld voor elkaar.
pi_193784444
quote:
12s.gif Op donderdag 25 juni 2020 08:54 schreef escortmk2 het volgende:
Net eens kort naar de pitch gekeken.
Dank je. Heb ze even gegoogled en ga weer rustig verder kijken naar wat anders. :)
pi_193785007
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2020 15:50 schreef Hanzul2 het volgende:

[..]

Iemand toevalig de nadere info van de onderneming. Word na verwezen, ma zat er niet bij. Ook niet in de updates van mijn geld voor elkaar.
https://imgur.com/a/ZYMHw0I
pi_193785493
quote:
Die had ik zelf ook in de mail. Inmiddels toelichting in mijn GVE gekregen. Staat niet veel anders in. Ondanks dat ik voor mezelf natuurlijk liever had dat de aflossingsvrije lening werd afgelost ga ik wel voorstemmen. Zijin mijn ogen gewone goede eerlijke mensen die hier ook niet aan kunnen doen. Hoop dan stiekem van ze over 12-18 maanden volledig gaan herfinancieren. Is namelijk nog een project waar dan alle rente betaald moet worden, van de resterende 2,3 jaar.
pi_193785553
Ben daarnaast benieuwd wat GVE, met het Snow project gaan doen, is van dezelfde periode. Zouden ze daar hetzelfde gaan voorleggen? Of wat zou daarspelen. Iemand toevallig daar al wat van gehoord?
pi_193785723
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2020 16:54 schreef Hanzul2 het volgende:
Ben daarnaast benieuwd wat GVE, met het Snow project gaan doen, is van dezelfde periode. Zouden ze daar hetzelfde gaan voorleggen? Of wat zou daarspelen. Iemand toevallig daar al wat van gehoord?
Die zouden wel gaan herfinancieren toch?
pi_193786320
Mbt Ilias
quote:
De gemeente Rotterdam wil de kamerverhuur in vier wijken aan banden leggen om overlast te voorkomen. Het toekennen van vergunningen wordt voor die buurten voor een jaar stilgezet. De gemeenteraad moet nog akkoord gaan met het voorstel.
De maatregelen gelden voor de wijken Middelland, het Nieuwe Westen, Kralingen-West en Kralingen-Oost. De tijdelijke stap moet resulteren in een nieuw bestemmingsplan voor de wijken. In dat plan kunnen beperkingen voor de kamerverhuur definitief worden opgenomen.

Bewoners in de vier wijken klagen al langer over het opknippen van panden voor kamerverhuur. Dat leidt tot overlast, maar de burgers vinden het vooral jammer dat panden in handen vallen van vastgoedverdieners. Dat leidt volgens de bewoners ook tot minder verbinding in de buurt.

Lees ook: Bewoners Mathenesserweg: Stop de wildgroei aan studentenpanden
Vorig jaar nam de Rotterdamse raad al een motie aan waarin het college werd opgedragen om maatregelen te nemen tegen de toenemende kamerverhuur.
pi_193791566
quote:
1s.gif Op donderdag 25 juni 2020 14:05 schreef KrekelJapie het volgende:

[..]

Uitslag kan nog wat wijzigen omdat 16110 geen belang heeft bij uitstel
Ik verwacht geen grote wijzigingen in de uitslag. Ondanks dat uitstel uiteraard vervelend is voor de investeerders in 16110 is er m.i. weinig keus. Als de boel geliquideerd moet worden zijn er namelijk alleen maar verliezers. Zelf zit ik overigens ook in 16110.
pi_193791720
Project D*rafl*w bij OPC update.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_193792185
Ik vind het wel zeer teleurstellend dat je bij GVE geen mail krijgt dat er iets te stemmen valt. Wel krijg ik een mail met de uitslag, maar dan ben ik dus te laat met stemmen. Ik ga echt niet elke dag overal inloggen om te kijken of er updates of mails zijn.

Hebben jullie wel een mail gehad dat jullie mogen stemmen? Ik heb dus alleen een mail gehad met de uitslag. Zeer slechte communicatie. Heb er flink in geinvesteerd. Wel ben ik ergens blij met de verlenging. Het is een mooi project, ze betalen altijd netjes en 7% krijg je tegenwoordig bijna nergens meer voor een dergelijk project.
pi_193795082
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2020 22:57 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Ik verwacht geen grote wijzigingen in de uitslag. Ondanks dat uitstel uiteraard vervelend is voor de investeerders in 16110 is er m.i. weinig keus. Als de boel geliquideerd moet worden zijn er namelijk alleen maar verliezers. Zelf zit ik overigens ook in 16110.
Herfinanciering via Geldvoorelkaar paste binnen de gemaakte afspraken.
pi_193795441
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juni 2020 05:02 schreef KrekelJapie het volgende:

[..]

Herfinanciering via Geldvoorelkaar paste binnen de gemaakte afspraken.
Een totale herfinanciering is in dit geval ook in het voordeel van de investeerders van 16110 omdat dit (even uit mijn hoofd) nog een project is waarbij alle rente vergoed moet worden.
pi_193795460
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2020 23:23 schreef cubje het volgende:
Ik vind het wel zeer teleurstellend dat je bij GVE geen mail krijgt dat er iets te stemmen valt. Wel krijg ik een mail met de uitslag, maar dan ben ik dus te laat met stemmen. Ik ga echt niet elke dag overal inloggen om te kijken of er updates of mails zijn.

Hebben jullie wel een mail gehad dat jullie mogen stemmen? Ik heb dus alleen een mail gehad met de uitslag. Zeer slechte communicatie. Heb er flink in geinvesteerd. Wel ben ik ergens blij met de verlenging. Het is een mooi project, ze betalen altijd netjes en 7% krijg je tegenwoordig bijna nergens meer voor een dergelijk project.
Als er bij GvE gestemd kan worden krijg ik altijd netjes een mail. Komt het misschien in je spam box terecht?
pi_193796016
Leesvoer voor de liefhebber aangaande het wel en wee van Funding Circle.
https://s3.eu-west-2.amaz(...)lts_presentation.pdf

Ik heb het even door gescanned als ik het goed lees zijn kantoren Amsterdam en Berlijn opgeheven en wordt nu alles uit London geregeld.
pi_193797022
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2020 16:54 schreef Hanzul2 het volgende:
Ben daarnaast benieuwd wat GVE, met het Snow project gaan doen, is van dezelfde periode. Zouden ze daar hetzelfde gaan voorleggen? Of wat zou daarspelen. Iemand toevallig daar al wat van gehoord?
Volgende week zal hier vermoedelijk meer duidelijkheid over gegeven kunnen worden en daarmee ook een update naar investeerders. Herfinanciering met een volledige aflossing van de leningen is hierbij een optie.
pi_193797785
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juni 2020 08:21 schreef NaRegenDeZon het volgende:
Leesvoer voor de liefhebber aangaande het wel en wee van Funding Circle.
https://s3.eu-west-2.amaz(...)lts_presentation.pdf

Ik heb het even door gescanned als ik het goed lees zijn kantoren Amsterdam en Berlijn opgeheven en wordt nu alles uit London geregeld.
Zou dit nog gevolgen kunnen hebben voor de recovery werkzaamheden? Hoewel er deze maand o.a. veel achterstallige betalingen waren meegenomen in de maandelijkse uitbetaling, was het in de meeste gevallen slechts één termijn, waardoor de achterstand blijft bestaan. Niet heel onlogisch, gelet op de huidige marktomstandigheden. Maar zou het FC in de toekomst ook lukken om extra termijnen te innen, naast de maandelijkse incasso die ze versturen? Met alleen personeel in Londen wordt dat wellicht lastiger? Ik hoop dat ze daar ook een woordje Nederlands spreken.
pi_193798096
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juni 2020 11:06 schreef djtiesto8 het volgende:

[..]

Zou dit nog gevolgen kunnen hebben voor de recovery werkzaamheden? Hoewel er deze maand o.a. veel achterstallige betalingen waren meegenomen in de maandelijkse uitbetaling, was het in de meeste gevallen slechts één termijn, waardoor de achterstand blijft bestaan. Niet heel onlogisch, gelet op de huidige marktomstandigheden. Maar zou het FC in de toekomst ook lukken om extra termijnen te innen, naast de maandelijkse incasso die ze versturen? Met alleen personeel in Londen wordt dat wellicht lastiger? Ik hoop dat ze daar ook een woordje Nederlands spreken.
Ik doe de aanname dat de kernactiviteiten vanuit UK zijn. Maar als je belt nemen de bekende stemmen gewoon in Amsterdam de telefoon op.
pi_193798782
HCN open The Junk Food Club, bescheiden meegenomen, gaat niet meer als voorheen als de brandweer bij HCN, maar komt wel vol, nu 85%, , vanwege relatief bescheiden leenbedrag / mede afhaal / to go meegenomen
pi_193798833
De problemen bij Wirecard (de holding, niet de bank), raken ook FNC Duitsland.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Het lijkt me dat die bankdochter niet rechtstreeks geraakt wordt, maar ze zullen binnenkort wel een nieuwe eigenaar krijgen denk ik.... Het betaalverkeer van FNCD wordt door deze club verzorgd, ik heb zelf twee dagen geleden nog de maandbetaling, zoals gebruikelijk, via hun ontvangen.
Pecunia non olet
pi_193800556
Vervroegde aflossing Geldvoorelkaar
quote:
Vorig jaar heeft u geïnvesteerd in project 20531 | Uitbreiding vastgoedportefeuille R'dam.

Via deze weg willen wij u laten weten dat de geldnemer deze lening vervroegd heeft afgelost conform de afspraken die destijds in de pitch zijn opgenomen (zijnde: “Voorwaarden voor vervroegde aflossing: (Deel)aflossingen van minimaal 20% van de oorspronkelijke hoofdsom per keer zijn 1x per jaar looptijd boetevrij toegestaan”).​
  vrijdag 26 juni 2020 @ 14:28:59 #125
443453 InVestEerder
wie zaait zal oogsten
pi_193800991
Village des Cigales van All4F wordt hoogst waarschijnlijk binnen 2 weken alsnog afgelost. Het heeft behoorlijk wat pijn en moeite gekost en dat had ik van tevoren niet verwacht. Maar de zekerheden waren goed en het platform heb ik vertrouwen in. Jammer dat haar toekomst wat ongewis is.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')