abonnement Unibet Coolblue
  Moderator donderdag 23 juli 2020 @ 15:46:41 #51
56843 crew  onlogisch
Forumbeest
pi_194223626
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juli 2020 15:41 schreef dimmak het volgende:

[..]

Is er iemand met ervaring van de bovenste pepers? Anders knip ik er een paar af om te testen. :P
Denk dat je die Jalepeno nog wel even mag laten zitten. Die andere 2 ken ik niet goed genoeg.
Recordhouder aantal posts op één dag.
4045
onlogisch
pi_194227807
De lokale Jumbo had geen jalepenos meer dus heb maar een serrano geplukt voor door een salsa. Lekker pepertje is dat. Ik moet ze nog iets meer laten rijpen. :)
Uitvinder van de biersmiley.
pi_194250278
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juli 2020 19:49 schreef dimmak het volgende:
De lokale Jumbo had geen jalepenos meer dus heb maar een serrano geplukt voor door een salsa. Lekker pepertje is dat. Ik moet ze nog iets meer laten rijpen. :)
Hmm eigen peper smaakt altijd beter toch? :)
pi_194276097
Hm ik ging op vakantie en degene die de katten deed vergat even de plantjes te checken.
Helft van de pepers ziet eruit alsof ze in de woestijn hebben gestaan afgelopen week en konden duidelijk geen week zonder water...
Anderen staan er gewoon netjes bij...

Maar precies de peper waarvan ik geen idee heb wat het is... vond afgelopen week duidelijk heerlijk. Was al duidelijk dat ie minder water nodig had dan de rest...
maar waar mn hele woonkamer vol ligt met dorstige blaadjes die van de plant vielen..
is het resultaat hier toch subtiel anders _O-
pi_194276376
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 juli 2020 09:00 schreef Uhmmpie het volgende:

[..]

Hmm eigen peper smaakt altijd beter toch? :)
Zeker. :Y Heb dit weekend ook een jalepeno geplukt, die is in principe ook goed. Eigenlijk is het wachten op de tabasco als die mooi rood zijn dan maak ik een hot sauce van de 3 pepers. Hoop wel dat ze snel rijp zijn want de jalepeno beginnen al rood te worden.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_194276390
Zit me hier af te vragen wanneer de ancho grande goed zal zijn :)

Gezien die niet perse rood hoeft.. nu beetje dilemma.

Nadeel van saus is dat je wel verse pepers wil :)
Hier ligt nu alles te drogen in de vensterbank.

Saus van vorig jaar werd iet wat TE heet en is dus nog steeds niet op _O-
Wel lekker... maar je houdt geen smaak over als je het zo eet.
Gebruik het nu als marinade... of door saus.
Dan smaakt het perfect.
pi_194331188
Het gaat prima hier. Ik heb al een aantal van zulke oogsten afgehaald:

Ik ga volgende week aan de slag met mijn nieuwe voedseldroger.
Spoilers!
  donderdag 30 juli 2020 @ 23:46:05 #58
249182 Holy_Goat
mhèèhèhè
pi_194332626
Wanneer zijn jalapenos klaar voor de oogst eigenlijk? En willen ze nu juist veel of weinig wate
  vrijdag 31 juli 2020 @ 01:08:52 #59
354723 FRDeventer
Tututututuuuuu
pi_194333116
quote:
1s.gif Op donderdag 30 juli 2020 23:46 schreef Holy_Goat het volgende:
Wanneer zijn jalapenos klaar voor de oogst eigenlijk? En willen ze nu juist veel of weinig wate
Jalapenos zijn lastig om te zien. Beetje op gevoel. Zodra ze scheurtjes krijgen kun je ze sowieso wel plukken.
  vrijdag 31 juli 2020 @ 08:13:39 #60
249182 Holy_Goat
mhèèhèhè
pi_194334711
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 juli 2020 01:08 schreef FRDeventer het volgende:

[..]

Jalapenos zijn lastig om te zien. Beetje op gevoel. Zodra ze scheurtjes krijgen kun je ze sowieso wel plukken.
Scheurtjes? Ze zijn nu nog behoorlijk klein; rond de 2cm. Hoe groot moeten ze worden ongeveer? En kun je ze normaal plukken als ze groot genoeg zijn of hoe werkt dat?

Ik heb ook een Hongaarse rode chili, die heeft nu een berg kleine groene baby pepers maar is waarschijnlijk klaar als je rood is dus of moeten ze dan nog ff blijven hangen
  vrijdag 31 juli 2020 @ 09:17:59 #61
354723 FRDeventer
Tututututuuuuu
pi_194335356


Dit soort scheurtjes. Kwam ff niet op de naam mijn zijn dus krimpscheurtjes. Jalapeno worden zo’n 5-7 met uiteraard uitschieters naar boven of die kleiner blijven. Ligt ook aan de soort. Als jij denkt dat ze groot genoeg zijn en qua kleur ook prima zou ik er een plukken en proeven, smaakt die goed pluk je er meer. Niet lekker laat je ze nog even hangen.

Die Hongaarse kun je inderdaad prima laten hangen tot die rood worden, rijpen kan best even duren soms dus nog even geduld
pi_194336464
Ik groei in mijn tuin ook wat pepers in potten, nu heb ik de gele scorpion, omnicolor, normale rode pepers, en nog een klein rood pepertje waar ik de naam niet van weet.
Vooral de omnicolor, die op de middelste foto begint te komen, lijkt mij erg leuk, die heb ik vooral voor het oog genomen :)



  zondag 2 augustus 2020 @ 16:20:51 #63
249182 Holy_Goat
mhèèhèhè
pi_194371081
quote:
14s.gif Op vrijdag 31 juli 2020 10:56 schreef Xlarge het volgende:
Ik groei in mijn tuin ook wat pepers in potten, nu heb ik de gele scorpion, omnicolor, normale rode pepers, en nog een klein rood pepertje waar ik de naam niet van weet.
Vooral de omnicolor, die op de middelste foto begint te komen, lijkt mij erg leuk, die heb ik vooral voor het oog genomen :)

[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Jouw onderste foto lijkt wel wat op mijn jalapeno plant.

Ik heb als test vandaag een pepertje van 3cm geplukt. Binnenkant was vrij massief: de zaadjes zaten strak tussen midden en de buitenrand in geklemd. Heb geproefd maar proefde alleen nog maar groene paprika en letterlijk nul pittigheid. Dus duidelijk niet rijp lijkt me. Leek me wel interessant ook vroegtijdig te proeven maar had verwacht dat je dan al wat van pittigheid zou merken?
  zondag 2 augustus 2020 @ 16:24:23 #64
249182 Holy_Goat
mhèèhèhè
pi_194371133
Ik las net ook het volgende
quote:
Waarom zijn pepers zo heet?
Capsaïcine is de chemische stof die de pepers een scherpe, hete smaak geeft. Pepers maken deze stof aan als een verdedigingsmechanisme tegen ecologische druk. Denk maar aan watertekort, te veel zonlicht of vraatzucht. Als een planteneter bijvoorbeeld een hap neemt van een hete peper, zal het arme dier dat geen tweede maal doen.

In het algemeen geldt: hoe meer een peper onder ecologische druk komt te staan, hoe meer capsaïcine hij produceert. En dus hoe heter hij is. Verder hebben ook de ondergrond en het klimaat invloed op het capsaïcine-gehalte van de peper.
Mijn pepers staan op een lekker warm balkon in de zon. En heb een zonne energie water Dropper dus water is geen tekort aan. Moet ik ze wat droger houden dan?
pi_194371344
quote:
14s.gif Op vrijdag 31 juli 2020 10:56 schreef Xlarge het volgende:
Ik groei in mijn tuin ook wat pepers in potten, nu heb ik de gele scorpion, omnicolor, normale rode pepers, en nog een klein rood pepertje waar ik de naam niet van weet.
Vooral de omnicolor, die op de middelste foto begint te komen, lijkt mij erg leuk, die heb ik vooral voor het oog genomen :)

[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Wel blij dat ik niet de enige ben die pepertjes zaait voor het oog :)

Heb een biquino red staan..
Pepers in de vorm van eendekopjes...
maar per saldo nu dit jaar een nog slechtere oogst dan vorig jaar. En vorig heb ik er denk een stuk 5 van af gehaald.
Maar de plant is stiekem wel mooier dan verwaxht en een mooi houdbaar formaat.
Met veel kleine bloemetjes ook.. Dus het ziet er als kamerplant best leuk uit :)

2x bolivian rainbow.. mijn eerste pepers en zeer succesvol eigenlijk. Heel vrolijk pepertje want ze kleuren nogal rainbow en bovendien elk op hun eigen tempo dus doorgaans heb ik wit, paars, oranje en uiteindelijk rood tegelijkertijd in de plant.

En ik plantte dit jaar de treppadeira werner omdat zn bloemetjes lijken op mini passiebloempjes.
Die deed het prima.. tot ik op vakantie ging.
Nu poging met veel water om hem er weer bovenop te krijgen maar denk dat ik volgend jaar gewoon maar weer een nieuwe poging doe.
Heb nog zaadjes liggen dus dat kan gewoon.
  zondag 2 augustus 2020 @ 17:13:40 #66
319685 Mubassie
Hallo kindertjes
pi_194372207
quote:
0s.gif Op zondag 2 augustus 2020 16:24 schreef Holy_Goat het volgende:
Ik las net ook het volgende
[..]

Mijn pepers staan op een lekker warm balkon in de zon. En heb een zonne energie water Dropper dus water is geen tekort aan. Moet ik ze wat droger houden dan?
Pepers liever te droog dan te nat.
Pas water geven als je echt ziet dat het nodig is, dwz hangende bladeren. ^O^
pi_194426365
Pepers zijn bijna oogstrijp zaten veel bloempjes aan de plant maar uit de meeste kwamen geen pepers, kan aan het weer liggen of omdat ik geen voeding gebruikt heb, naja toch leuk
  donderdag 6 augustus 2020 @ 13:13:38 #68
309164 Woelwater
oranje-blanje-bleu
pi_194427447
quote:
0s.gif Op donderdag 6 augustus 2020 12:00 schreef Karzai het volgende:
Pepers zijn bijna oogstrijp zaten veel bloempjes aan de plant maar uit de meeste kwamen geen pepers, kan aan het weer liggen of omdat ik geen voeding gebruikt heb, naja toch leuk
[ afbeelding ]
Geen voeding gebruiken :o Die dingen moeten toch ook eten, na een paar weken is die grond wel uitgeput.
pi_194427583
quote:
0s.gif Op donderdag 6 augustus 2020 13:13 schreef Woelwater het volgende:

[..]

Geen voeding gebruiken :o Die dingen moeten toch ook eten, na een paar weken is die grond wel uitgeput.
gewoon pokon?
  donderdag 6 augustus 2020 @ 13:29:51 #70
309164 Woelwater
oranje-blanje-bleu
pi_194427633
quote:
0s.gif Op donderdag 6 augustus 2020 13:26 schreef Karzai het volgende:

[..]

gewoon pokon?
Ik gebruik speciale voeding voor groente, die hebben ze ook van Pokon.

Gebruik deze nu, maar er zijn verschillende merken die dat soort plantenvoeding hebben.
https://www.pokon.nl/producten/item/groenten-kruiden-voeding/
pi_194427702
quote:
0s.gif Op donderdag 6 augustus 2020 13:29 schreef Woelwater het volgende:

[..]

Ik gebruik speciale voeding voor groente, die hebben ze ook van Pokon.

Gebruik deze nu, maar er zijn verschillende merken die dat soort plantenvoeding hebben.
https://www.pokon.nl/producten/item/groenten-kruiden-voeding/
ah thx volgend jaar :P :D
  vrijdag 7 augustus 2020 @ 10:06:41 #72
309164 Woelwater
oranje-blanje-bleu
pi_194440449
Beetje pepers geplukt. Die bruine vandaag drogen, rode reapers en 7-pot de vriezer in en die andere een dezer dagen in een gerecht verwerken.




SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_194440721
peter pepers :)
pi_194529290


Deze gisteren geoogst. Komen uit een mix zakje super hots dus welke peper het precies zijn is nog een klein raadsel. Die gele mogelijk iets van een gele habanero. Rode nog niet helemaal duidelijk. Smaaktest gaat nog volgen :o
pi_194530886
Hmm ik sneed een stukje van de ancho grande.. en dacht yum!!

Uur later wreef ik een kattenhaar uit mijn oog..

Niet goed. Heel wat meer pit dan op mn tong ook _O-

Nu in de vriezer gegooid.. timing om te vullen is slecht :(
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')